ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема 17

• 79 499
  • 766
  •   1
Отговори
# 750
Мария, Благодаря ти! Надявам се да не ви досаждам много с тези въпроси, но всичко е адски ново и стряскащо. Във вторник просто не знам, как ще издържа в ЯМР.

# 751
Духленски ми даде час за понеделник.После ще разкажа до къде съм  Wink

# 752
Мими, като ходи първия път при него, тогава ли ти каза, кога да отидеш втори? Първия път само обяснява какво ти е и ти изписа лекарства, така ли? Като почна да ги пиеш, какви бяха реакциите на лекарствата, тоест обажда ли му се нещо?

# 753
Мими, като ходи първия път при него, тогава ли ти каза, кога да отидеш втори? Първия път само обяснява какво ти е и ти изписа лекарства, така ли? Като почна да ги пиеш, какви бяха реакциите на лекарствата, тоест обажда ли му се нещо?
След всеки преглед казва кога иска да се видите.Около тази дата звъня и ми назначава ден и час.Първия пат казвах какво ми е какъв е проблема и какво съм изживяла.Той задава въпроси и накрая ми постави диагноза точно в каква депресия съм/нито разбрах нито исках и да запомня/точно какво е.Назначи ми лекарства и каза изрично алкохол не /не че и пия/кафе 1 на ден.И никакви самолечения и промени на дозите и начина по който ми е изписал лекарствата.Не съм се обаждала какви са реакциите те хората много добре са си описали какви ще са.Нищо по различно от това нямах.

# 754
Здравейте случвало ли ви се е 1 седмица преди цикъл да ви се задейства активно Паническото разстройство

# 755
Кристално, какво се отключи при дъщеря ти? Аз след една дискотека се събудих със симптоми на инсулт и от тогава така. И не мога да разбера, като кажа на докторите, в дискотеката се напихме с уиски и почват толкова укорително да ме гледат сякаш съм убила човек. Ама лошото е, че отдавна спрях алкохола /само по 1 2 чаши бяло вино/ ама не се оправих, явно не е бил той причината, добре че съм се напила поне Grinning

ПА, ПР, депресивни състояния...  Cry Просто така изведнъж... но освен лекарите и лекарствата провим и сума странични неща, най-острите периоди ги овладяхме... Hug

# 756
Кристално, какво друго правите-имаш в предвид спорт, йога и такива неща ли?

# 757
Кристално, какво друго правите-имаш в предвид спорт, йога и такива неща ли?

Страшно много неща! Споменавала съм мисля за метода Силва, от йога само дишането (че на нея й  скучно и предпочита фитнеса), медитации, визуализации, всякакви натурални продукти за укрепване на общото състояние и нервната система.
Само че за всичко се иска страшно постоянство и упорство, а тя е тийнейджър и е много трудно, но имаме голям напредък, просто не трябва да се отказваме. Никой не трябва да се отказва! Всякакви алтернативни практики помагат много на основноте лечение от лекарите. Излагаме се постепенно пред стресовите фактори, когато има каквата и да е възможност гледаме да видим някаква природа (ако ще опърпаните дървета в парка срещу нас), четем информации като луди за всякакви начини за самостоятелно справяне с подобни разстройства. Всичко е до тренинг на мозъка. И борба с депресивните вълни... А като се сетя какъв скептик бях...

# 758
Браво на вас! Само така, аз така се моля да спре това люлеене и световъртеж, за да мога да излизам навън и да се движа,че това още повече влошава нещата. Не мога да спортувам така, нищо не мога. А и с Дисковата херния още повече се усложняват нещата, но се надявам и силно вярвам, че всичко ще се оправи. Мъжът ми само вика, не те болят гърдите, можеш да дишаш, всичко ти е в главата, днес ще си по-добре и много ме подкрепя.

# 759
Евак, за вестибуларния ми бяха казали кростренажор със затворени очи, но на мен ми е трудно.
Ти сега не излизаш ли? Аз излизам с придружител, пускам се да вървя сама и като ми се замае се хващам, но...трудна работа това вървенето. А мен най-ме измъчва и това, че като седя също не съм стабилна, също ми се замайва главата, много е гадно. Това дали е пак от вестибуларния? Мисля да опитам вместо транксен с алора, абе транксена много отпуска мускулите, а аз нали си имам проблем и там. Иначе тези визуализации, дишане, имаше някакъв метод с едни почуквания, 2 месеца се почуквах всеки ден по не знам колко пъти, нищо не ми помогна на мен.

# 760
Гала, имаме кростренажор и веларгометър, но не смея, че ще падна. Аз все едно съм адски пияна и така се люлее всичко, все едно съм на кораб. Като тръгна все едно съм в паници. Аз тук от две седмици не излизам почти-само до докторите или нещо такова. В неделя излизам за повече. Предните седмици събота и неделя работех, организираме тържества и нямаше начин, но последните две седмици стана немислимо да правя каквото и да е. Според мен още в началото е било на психична основа, но всички веднага се хванаха за вестибуларния апарат и да ми правят всякакви изследвания и ме натъпкаха с кво ли не. Те затова лекарствата не ми помагат, защото не е само от вестибоапарата, а си е имало и психотичния симптом, но кой да ме посъветва да ида на психиатър или психотерапевт. Преди само ми се люлееше, говоря за преди два месеца когато почна всичко, а сега ми и прималява и ми се замайва и болките дето са в гръдния кош и задуха и паренто. В началото изобщо ги нямаше тези неща.

# 761
Въобще не се учудвам. Мен не 7-та година ме пратиха на психиатър и то щото аз поисках, че бях изпаднала в ужасна депресия. тя пък оная взе че написа че тия неща съм си ги въобразявала не че съм ги имала, при все че имам маса епикризи, ако я намеря ще я удуша. Евак, исках да те питам колко време пи вертигохила, от вчера го почнах засега няма ефект и колко време ще пиеш бетасерка, вчера един доктор ми каза, че някои хора го пиели постоянно.

# 762
Моля за препоръки за добър психиатър за София. Който да може да се справи с психогенни кризи.

# 763
Вертигохила го пия вече два месеца, но не постоянно.От едни ден няма да ит помогне, той е хомеопатично, няма да ти навреди.При мен тези проблеми за пръв път дойдоха преди да месеца със световъртежа, никога не съм изпадала чак в такива нервни състояния. Както писах, заради постоянни проблеми с дискова херния две години вече си скъсах нервите и живота ми се ограничи и всичко стана много трудно. Имала съм дни на силна нервност и напрегнатост, но нищо повече. Бетасерка също два месеца, като първо пиех вестибо, като то е едно и също с бетасерка. Той може да се пие продължително време.
Аз имам чувството,че от вертигохила се подобрявам леко като го изсмуча.

# 764
Я, вие като по вещи кажете. С какво евентуално мога да заменя транксена, нещо ме отпуска май доста, то и без това ми е отпаднало. Ама искам нещо, което да го вземам вечер преди сън, пред деня не ми се пият успокоителни.
Лексотан, ксанакс, ривотрил, диазепам, бромазепам, хлорпротиксен, софанакс, грандаксин....ами доста са, но тези всички с изключение на хлорпротиксен са със зелена рецепта...

Общи условия

Активация на акаунт