Перилни препарати и омекотители - 24

• 56 228
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
Нали виждаш, че този е non-bio, а гръцкият Скип, който ползваш, не е?

Този английски Персил го имам и е по-зле от нормалния. Не пере петна. Прахът може, но течния не бих го препоръчала.
Скрит текст:
Да, Гес, права си. На гръцките не пише Нон-био!  bouquet

# 136
  • На земята, която е всъщност звезда.
Имам опит само с този
...
и е много добър.

bouquet Точно такъв видях.

# 137
Здравейте, от доста време следя темата и научих много неща от вас  Hug но сега се включвам с въпрос. Доскоро перях дрешките на малката с персил сензитив переше много добре, носиха ми го от Австрия но за жалост доставчикът ми нещо не можел да го намери там и купих от ДМ пак персил сензитив е не пере така добре, ако е само за освежаване става, но петна не вади. Сега се разрових по разни сайтове и намерих това  https://www.persil.co.uk/laundry-products/non-bio-small-mighty/ някой да го е ползвал и да има отзиви?

Имам такъв Персил. Точно както Гес ти е написала - не вади петна. Същото се отнася май за повечето течни за чувствителна кожа. А този в допълнение е и без ензими. Ако искаш препарат за чувствителна кожа, който да маха и петна праховете са по-добър избор (но избелват).

Аз иначе много си го харесвам - има деликатен аромат след пране и е нежен към кожата (когато ми се е налагало да препирам нещо набързо), лесно се отмива, поне не го усещам по прането. Ползвам го редовно за дрехи без петна, само изпотени, особено сега лятото обличани за по няколко часа. Преди го ползвах и за бебешките дрешки, но вече рядко се случва да са без петна  Mr. Green

# 138
  • до най-прекрасния мъж
Тази вечер взех от Кауфланд от промоционалните омекотители Силан - 2 бр. за 8.99 лв. Сега въртя пералня, ще кажа как са - купих син и жълт. Опаковани са по 2 бр. и можеш да вземеш само предварително определените комбинации. Отдавна не съм го ползвала, сякаш има промяна в аромата от това, което помня преди няколко години.

# 139
  • София
Според всичко, което коментираме тук, би трябвало за тези 18 години да се е вмирисала пералнята, а такова нещо няма.
Аз също подозирам, че особености на самата машина играят голяма роля при вмирисването.  Моето наблюдение над две стари перални и собствената ми ме кара да мисля така.

Didnik,  пробвала ли си малките препарати против петна на Д-р Бекман за банана? Има специално за плодове - подозирам, че имат предвид повече червени плодове, но не пречи да опиташ. Както съм писала, тези петна, когато дъщеря ми обичаше доволно да се изповръща, след като е изяла банана, никога не съм успявала да ги изпера.  Sick

купих от ДМ пак персил сензитив е не пере така добре, ако е само за освежаване става, но петна не вади.
Аз пък съм доволна от праха официален внос. Днес например изпра идеално панталонче, цялото в кръв, на 55 градуса. Нямам база за сравнение с "вносния" препарат, но като цяло нашенският се справя доста добре.

# 140
последният път като купих Силан въобще не ми хареса  Crossing Arms не ароматизираше,но беше преди доста време .а сега как е?да ви питам момичета колко пъти в годината почиствате пералнята ?

# 141
Момичета днес нещо ме стегна нервата и отидох да си напазарувам прах за пране, че от 2 седмици се чудех какъв да си взема. Четох, четох.....2 часа четох упътванията на всички прахове и омекотители и една от продавачките 2 пъти идва да ме пита дали имам нужда от помощ, като ме гледаше много подозрително. Blush
Та си тръгнах накрая със следните неща:
1. Прах за пране прахообразен ОМО пише на гръцки в светлосиня кутия с аромат на фрезия за 50 пранета 18,00лв., пише че става за бяло и цветно.
2. Прах за пране прахообразен Ариел Актилифт концентрат май за холандко - финландсия пазар ще да е в лилава кутия за 49 пранета 12лв. и нещо.
3. Течен Диксан power gel 2x concentrato classico, италиянски май е само за бяло 10,70лв.
4. По една малка кутия за проба от Май форест за цветно, Тайд за цветно и Есекс универсален в сашета.
5. Омекотител Кокулино за 30 пранета концентрат с аромат на сандзалово дърво и още нещо беше 4,55лв.

Бихте ли ми казали дали имате отзиви за въпросните препарати, дали съм направила правилен избор след толкова четене? Wink ooooh! newsm78

# 142
  • София
Аз взех Силан от миналата промоция на К. Редичък, да не кажа бистър ми се струва. Откъм омекотяване го няма много, но пък се усеща лек аромат. Жълт взех. Повече не бих повторила.

Аз си почиствам пералнята горе долу на 4-5 месеца. Чекмеджето и гумените уплътнения като се сетя (1-2 пъти месечно).

# 143
Купих омекотител Coccolino bergamot и не ми омекоти прането а след изсъхване едвам се долавя аромата. Няма да повторя, но от Bingo - soft ( розовата опаковка ) съм възхитена,като цена и качество.

# 144
  • Там, където ме обичат
Някой познава ли  newsm78марката Dixan, какви са перилните им препарати като качество

# 145
  • Стара Загора
Някой познава ли  newsm78марката Dixan, какви са перилните им препарати като качество
Италианския и гръцкия Диксан са премиум клас на Хенкел ( ползвала съм течен италиански и прахообразен гръцки, все за бяло, и от двата съм много доволна), а белгийския Диксан е в средния клас. Видя ли табличката на първа страница?

# 146
  • София
Да докладвам за оцветените ми посивели оранжеви кърпи. Накиснах ги в гореща вода с прах за бяло (Изи) и избелващо прахче. Пишеше да стоят половин час и да се изплакнат. Направих го, но не забелязах особена промяна. И ги бутнах в пералнята заедно с цветното пране, което си пера сега с Ариел Подс капсулите.
Като ги извадих, бяха като нови, цветовете им се бяха върнали. Много съм доволна! Simple Smile

Обаче с омекотителя Сано Максима (син, концентрат) - катастрофа! От шишето мирише чудно, но на дрехите не ми харесва и миризмата направо ме задуши, докато изсъхнат (простирам вътре, нямам тераса). Ще слагам по половин капачка или ще го комбинирам с някакъв друг, не знам още... Съжалявам за тази си покупка... Sad

От Кауфланд си купих розовия омекотител Силан, с божура. Още не съм го пробвала, за да дам отзиви, но много го харесвам и го търсих на няколко места, само големи шишета са останали... Та вчера го намерих за 2,99 лв и си взех...

# 147
Взех си този Dash италиански за цветно.
Някакви мнения за него? newsm78

# 148
  • София
Много хубаво пере, но ужасно натрапчива миризма. Моят така ми е втръснал, че съм го спряла от употреба... С какво ли не го комбинирах, тая миризма не се маха...

# 149
Какво ви е мнението за Пурлан за вълнени дрехи?  newsm78 Може ли с него да се перат зимните пуловери, които не са от вълна разбира се а имат разни изкуствени примеси?
Искам и да ви попитам, вие като перете слагате ли Калгон или нещо от сорта ако ви е много твърда водата? При нас водата е много твърда и днес си взех еднин такъв препарат Бингон.
 Thinking

Общи условия

Активация на акаунт