Перилни препарати и омекотители - 24

• 56 232
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
  • Sredets/Burgas
Много хубаво пере, но ужасно натрапчива миризма. Моят така ми е втръснал, че съм го спряла от употреба... С какво ли не го комбинирах, тая миризма не се маха...

Мда... Salva Colore аз също не успях да го изхабя за пране, поради същата причина...
Остана ми половин туба и сега го ползвам да си мия тоалетната чиния с него...  Whistling

# 151
Абе хора, какви перални имате. Кажете, моля, да си купя и аз.
С показания Даш при мен след изсъхване дрехите нямат никаква миризма, а докато са мокри миришат леко.
Син Максима, който задушава PPP, при мен оставя изключително деликатен аромат. newsm78

# 152
  • София
Хм, дали е от пералнята?...Моята е Fagor, испанска, 3-годишна. Нищо особено, комбинирана, със сушилня.
Може моят нос пък да е по-чувствителен... Sad

Но синята Максима... не знам, възмутих се, защото видях нарисувано бебе на етикета, значи би трябвало да е бебешки... Ако едно бебе го поставиш при тази миризма, гарантирано е задушаването му....

# 153
Много хубаво пере, но ужасно натрапчива миризма. Моят така ми е втръснал, че съм го спряла от употреба... С какво ли не го комбинирах, тая миризма не се маха...

Мда... Salva Colore аз също не успях да го изхабя за пране, поради същата причина...
Остана ми половин туба и сега го ползвам да си мия тоалетната чиния с него...  Whistling

Аз да ви кажа пуснах снощи две перални, засега всичко е ОК , не мога да кажа за миризмата защото ползвам омекотител на Ленор и засега е търпимо  Laughing. Като изпиране сякаш е ОК.
Ще се радвам на още споделени мнения.
За бяло ползвам Омото от Кауфланд от поне 2 години и съм доволна на 60 гр всичко е ОК.
Все пак търся все още ефекта на снежно бяло пране, но сякаш не го докарва до там. Взех си миналата седмица кърпичките на Хайтман за бяло сега ще чакам с натрупване на поредните бели пранета дали ще псотигна снежно белия ефект? newsm78

# 154
Хм, дали е от пералнята?...Моята е Fagor, испанска, 3-годишна. Нищо особено, комбинирана, със сушилня.

Но синята Максима... не знам, възмутих се, защото видях нарисувано бебе на етикета, значи би трябвало да е бебешки... Ако едно бебе го поставиш при тази миризма, гарантирано е задушаването му....
И на мен синият омекотител Максима не ми харесва. Аз съм фен на розовия и белия! Но да си призная -синият омекотява най-добре дрехите. Това забелязах. Просто миризмата му не ми харесва и вече не го купувам!

# 155

Определено е от носа ти - явно не търпиш силни миризми. Аз много пъти писах, че Максима миришат много силно и трайно, като синият, по мой опит, като че ли е най-слаб. Добре, че не си взела белия, че тогава щеше да видиш чудо. Laughing
Но и пералнята има значение според мен. Моята унищожава до голяма степен аромата на почти всички омекотители, за праховете и дума да не става да оставят някаква миризма.

На всички омекотители Максима има снимка на бебе, но не са бебешки. Този е бебешки (пише на него baby; още не съм го пробвала), този - също (мирише много силно на бебешка пудра), а този е сензитив (също не съм пробвала силата на миризмата все още).

# 156
  • Sredets/Burgas
Аз пък тия омекотители на Сано всеки път ги душа и не мога, и не мога да ги възприема...
Виж, ако направят омекотител, който да мирише като верото им с ябълка и мускус - веднага ще си купя...  Mr. Green

Моята пералня също е 3-годишна, Whirlpool six sense и плакне, и пере много добре,
но аромата също ми го запазва...

Между другото в събота си взех най-накрая и аз от тоя Суплин да го пробвам...
Взех магнолия и лавандула...
Не знам какво остана по прането като аромат,
но цял ден, все едно имаше включен ароматизатор вкъщи,
а прането си беше на терасата...
Приятен аромат, но пак не моя.  Tired

За мен определено единствения омекотител,
с който се погаждам остана Lenor Febreze scent...
Ихвърлих си даже "Златната орхидея"...

# 157
  • София
За мен най-трайният и харесван омекотител си остава розовото Сано. Онзи ден пък смених чаршафите и сложих едни прани преди повече от 2 месеца със синьо Коколино и половинката не спря да ги души. Самата стая също миришеше много приятно първите 1-2 дни.
Сега съм хвърлила око на новото Коколино.

# 158
За мен най-трайният и харесван омекотител си остава розовото Сано. Онзи ден пък смених чаршафите и сложих едни прани преди повече от 2 месеца със синьо Коколино и половинката не спря да ги души. Самата стая също миришеше много приятно първите 1-2 дни.
Сега съм хвърлила око на новото Коколино.
Да, розовият, Гес е дала и снимка! Страхотен!

# 159
Какво ви е мнението за Пурлан за вълнени дрехи?  newsm78 Може ли с него да се перат зимните пуловери, които не са от вълна разбира се а имат разни изкуствени примеси?
Искам и да ви попитам, вие като перете слагате ли Калгон или нещо от сорта ако ви е много твърда водата? При нас водата е много твърда и днес си взех еднин такъв препарат Бингон.
 Thinking
Пурлан - преди само него ползвах за вълна. Скоро не съм взимала, че имам един Савекс от 3 години не мога да го изхабя, защото нямаме много вълна и изобщо пуловери. С Пурлан може да се перат всички дрехи от деликатни тъкани.

Калгоноподобните - ако ви е много твърда водата, по-добре слагай и дозирай праха като за мека вода, иначе прекалено много прах отива. Аз лично не ползвам, защото в Бургас водата е средно твърда и няма нужда.

# 160
Писна ми от омекотители,които не омекотяват.Водата ни е средно твърда,дозирам точно препарата с градуирана чашка,слагам омекотител и в резултат-хавлиени кърпи като шкурка. До сега съм ползвала Ленор,Бинго,Семана,Коколино и някакъв български,май Eve му беше името и само при Коколиното-едва,едва се забелязва разлика в мекостта на прането. Да не говорим,че Бингото ,което имам в момента, дори не оставя поне аромат след пране. Но аз все пак търся омекотител,а не ароматизатор.
Приемам всякакви препоръки.Някоя от вас хвалеше Медикс.Но какъв цвят?

# 161
  • Стара Загора
Какво ви е мнението за Пурлан за вълнени дрехи? 
Аз ползвам 1 бутилка от около 2 години, че нямаме много чисто вълнени дрехи. Но си пера зимните пуловери с него и одеялата. Доволна съм, пере добре и не степва,  дрехите са меки.
От омекотителите на Сано харесвам повечето, но точно този зеления не ми хареса като аромат:
Скрит текст:

# 162
  • до най-прекрасния мъж
Да дам отзиви от Силана от Кауфланд - доволна съм. Дрехите са вече сухи и са не по-твърди от праните с други омекотители, ароматът е лек и ненатрапчив. Харесват ми.

# 163
  • Там, където ме обичат
Някой познава ли  newsm78марката Dixan, какви са перилните им препарати като качество
Италианския и гръцкия Диксан са премиум клас на Хенкел ( ползвала съм течен италиански и прахообразен гръцки, все за бяло, и от двата съм много доволна), а белгийския Диксан е в средния клас. Видя ли табличката на първа страница?
Мерси за табличката,   bouquet не съм й обърнала внимание.
А иначе става въпрос за гръцкия Диксан. Като го пробвам, ще дам отзиви.

# 164
W, мекотата на хавлиите зависи най-вече от памука и как е обработван. Повечето ми по-евтини хавлиени кърпи са твърди, докато по-скъпите (от порядъка на 20-25 лв. за кърпа за ръце за банята, да речем), са меки, независимо с какъв омекотител ги пера, а понякога даже не слагам и пак са меки.
В момента в оборот са и 2 кърпи, извадени от старите запаси на майка ми, произведени `84-та година, I-во качество. Няколко години отказвах да ги взема, тъй като никак не ми харесваше десена им - на райета, както бяха повечето едно време, много селски, според мен - обаче материята им е супер. Както и да ги пера, с и без омекотител, все са меки.
Иначе от омекотителите съм доволна от Кушелвайх, италианско Коколино и тези Wansou. Ленор-ите от парфюмната серия също омекотяват много добре. Сигурно и другите серии на Ленор биват, но не съм ги ползвала, тъй като не ме грабват като аромати. То и парфюмните им не ми допаднаха, но откъм мекота го докарват.
Според мен Силан се справя много добре, макар че някой се оплака, че не ставал. Бинго и Максима на Сано миришат чудесно и трайно, но дотам - за омекотяване не стават.

Общи условия

Активация на акаунт