Перилни препарати и омекотители - 24

• 56 251
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
Приемам всякакви препоръки.Някоя от вас хвалеше Медикс.Но какъв цвят?
ЧЕРЕН Heart Eyes Crazy Peace

# 166
W, мекотата на хавлиите зависи най-вече от памука и как е обработван. Повечето ми по-евтини хавлиени кърпи са твърди, докато по-скъпите (от порядъка на 20-25 лв. за кърпа за ръце за банята, да речем), са меки, независимо с какъв омекотител ги пера, а понякога даже не слагам и пак са меки.

W, мекотата на хавлиите зависи най-вече от памука и как е обработван. Повечето ми по-евтини хавлиени кърпи са твърди, докато по-скъпите (от порядъка на 20-25 лв. за кърпа за ръце за банята, да речем), са меки, независимо с какъв омекотител ги пера, а понякога даже не слагам и пак са меки.

И аз бях почнала да клоня към това мнение, че мекоттата зависи от качеството, защото възползвайки се от съветите във форума изпробвах различни омекотители и установих, че в едно и също пране кърпи с леки разлики в качеството имат различна мекота. Кърпите и хавлиите на Панагюрище попадат в ценовия клас посочен от теб, струва ли си да купя от тях или може да ми предложиш друга марка (извинявам се за спама).
Относно ароматите за мен най-трайно е Коколино. Сано все още не съм пробвала, но слек като изразходвам закупените преди няколко дни турско Коколино и италианско Фабулозо, ще го пробвам.

# 167
Толкова се опитвах с този цитат и се получи голяма каша. Надявам се да ме извините.

# 168
V. Bekam, аз лично не съм особен почитател на хавлиените изделия на Панагюрище, тъй като смятам, че цените им са високи за качеството, което предлагат.
Преди 5-6 години купих оттам кърпа за ръце, беше сигурно най-скъпата в магазина, вече не помня цената. Хареса ми на пипане - мека, с дълги влакна, по-различна ми се стори от останалите, а и продавачката голяма хвалба й удари. Оказа се много добра за парите си и наистина е мека. Купувала съм и голяма хавлия за баня, също не от евтините им, която е твърда и остра. Ако не й сложа омекотител, е чак неприятно да се изтриеш с нея. В момента я ползва мъжът ми, тъй като на него не му пречи особено. Имам още 2 техни кърпи за лице, от по-евтините, но са твърди след пране и никакъв омекотител не ги оправя. В един момент просто спрях да пазарувам от техните магазини.
Миналата година купих от Метро кърпа за лице на Яна - Плевен. Беше сравнително евтина. Нямах високи очаквания, но се оказа много мека и приятна. Напоследък пазарувам основно турски хавлиени кърпи, понякога - от луксозни серии. Имам и италиански, германски и френски, купувани оттук и от чужбина. Качеството им е много добро, но са скъпи. Понякога един такъв разход е неоправдан, макар че продуктът е хубав. В края на краищата, мекотата на хавлията не е най-важното нещо на света.

# 169
Да, определено е по-важно това да попива, отколкото да е мека, защото няма нищо по-лошо от кърпа, на която се бършеш, а си оставаш мокър. Laughing

# 170
Да, определено е по-важно това да попива, отколкото да е мека, защото няма нищо по-лошо от кърпа, на която се бършеш, а си оставаш мокър. Laughing
Попадала съм на такива, при това все български. Уж 100 % памук, а не попиват. След няколко пранета заминаха на боклука. Още ме е яд за парите.

# 171
Скоро си взех хавлиена кърпа за баня от микропамук на фирма ЯНА АД

http://www.yanabg.com

Изключително мека остава и след пране без омекотител.

Кърпата има и добра здравина, не се мачка в пералня до 800 оборота най-много съм я пускал.

Не ме кефи че трудно съхне дори и летните месеци и трябва хубаво и дълго сушене.

Също нямат и много избор на цветове.

Мони Дупница също предлагат супер здрави кърпи цветове не мърдат и не пускат и след 1000 пранета цветовете са ярки, не иска да избелее тая кърпа вече 5 години ми писна от нея.

Имам въпрос към Гес.

На каква температура си переш хавлиените кърпи?

Thinking

# 172
Всички ги пера на на 60°. Личните кърпи за лице и крака (отделна кърпа за лицето и отделна за краката, да не ме разберете погрешно Laughing) са ми бели, а тези в банята и кухнята за ръце са цветни, но се цапат много, затова и тях така. Не пускат, но поизбеляват.

# 173
На 60° мноу ясно и аз съм на толкова, ние сме останали единствени луди да харчим толкова енергия но пък някои даже казват, че на бактериите по къприте в пералнята им е перфекто и на 60°

ХАХАХ

В сайта на Яна за кърпите им пише

Цитат
Преждата не е пресукана. Специална обработка при багрене.  Хавлиените кърпи са по-пухкави и обемни. Имат по-голяма хигроскопичност, мекота и ефектен външен вид.

Изработени са от 100% Памук

Sunglasses

Миналата седмица най-накрая се навих да пробвам прословутия ИЗИ на ВЕКО Троян

За аромат му давам 0 точки

Образува пяна като за световно, но се плакне лесно

Доволно изпра, за сега.

Гес какво ще мислиш за ИЗИ знам, че си почитателка на ОМО не го менкаш за нищо, то и аз съм се запасил с промишлени количества от промоцията но все пак да дадем шанс и на българското. Wink

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 14:47 от SNUFFX

# 174
  • София
Аз също пера всички кърпи, хавлии и спално бельо на 60 градуса  Peace Не виждам нищо странно!

Аз успанових, че редувайки праховете и за бяло и за цветно съм успяла да се отърва от доста петна, които само от един вид прах, дори и след много пранета не можех да премахна.  Laughing Ползвам ОМО или Персил за бялото, Ариел или Персил за цветното.

# 175
  • Там, където ме обичат
Аз пък пера на 40 градуса бяло и спално бельо, ама то и на праха си пише, че толкова е достатъчно.

# 176
  • София
То има бактерии, дето им е екстра и на 100 градуса  Laughing

В този ред на мисли, вчера обиколих 4 магазина в околността, вкл. ДМ, в търсене на Импресан, и никъде няма. Днес отново тръгнах на лов по магазините за паралелен внос - и двата в близост до вкъщи са затворени  Shocked
Когато не ми трябва, Импресана го има на път и под път, но сега - йок.

После се сетих за омекотителите на Сано, викам си, ей сега ще ги пробвам и ще дезинфекцирам прането - ама цена от 9,90 ми се видя кощунствена. Верно че и Импресанът е 7-8 лв. Трябва да сравня количеството пране на двата препарата.  Може пък и да не е чак толкова кощунствена.

# 177
  • София
Импресан има за около 6.50 лв., мисля, в Кауфланд на Т. Каблешков. Онзи ден го гледах.

А тоя Сано направо златен излиза  Shocked Не стига, че е супер неконцентриран и 2 литра е за 20 пранета, а и на страхотна цена. Аз взимам само, когато го пуснат на промоция, най-често в опаковката от литър  Peace

# 178
Гес какво ще мислиш за ИЗИ знам, че си почитателка на ОМО не го менкаш за нищо, то и аз съм се запасил с промишлени количества от промоцията но все пак да дадем шанс и на българското. Wink
Тръгнаха добре, но дотук. Сега, не може да започнеш с прах без фосфати и после да го направиш фосфатен. Огромна крачка назад. Вече не съдържа и избелители на кислородна основа. Дозировката върви нагоре - вече е 160 мл на пране.
Иначе пере добре.

После се сетих за омекотителите на Сано, викам си, ей сега ще ги пробвам и ще дезинфекцирам прането - ама цена от 9,90 ми се видя кощунствена. Верно че и Импресанът е 7-8 лв. Трябва да сравня количеството пране на двата препарата.  Може пък и да не е чак толкова кощунствена.
Конвенционалните им омекотители са 2 л за 20 пранета и 1 л плик пълнител за 10 пранета (100 мл на пране). Концентрираните омекотители са 1 л за 40 пранета (25 мл на пране). Излизат по-евтино от конвенционалните и от Импресан - също.

# 179
  • София
Конвенционалните им омекотители са 2 л за 20 пранета и 1 л плик пълнител за 10 пранета (100 мл на пране). Концентрираните омекотители са 1 л за 40 пранета (25 мл на пране). Излизат по-евтино от конвенционалните и от Импресан - също.

Гес, нещо не те разбрах... Говориш за концентрираните на Сано, че излизат по-евтино от конвенционалните и от Импресан, така ли? Каква е цената на концентрираните, аз все не съм ги засичала?

Общи условия

Активация на акаунт