Отговори
# 615
Измерват диаметъра на главата (BPD), диаметър на коремчето (TAD) и дължина на бедрото (FL). Моята АГ ми обясни, че на базата на тези данни ехографът изчислява теглото. Но всеки ехограф си има различен вграден софтуер и е възможно и при еднакви мерки да дадат различни резултати. Като цяло килограмите, които казват са приблизителни. Допълнително и че с напредване на бременността и нарастване на бебето дават все по-голямо отклонение - +/-300гр.

Моят юнак в 33г.с.+4дни го изкараха 2500гр. Simple Smile

# 616
# 617
Да се отчета и аз относно размерите на 20-08 ми беше ЖК.(сега съм в 32,33 г.с.) и чичо Др. много бързаше,целия преглед беше 2 минути,каза,че всичко е наред...добре че ММ го пита-какви са размерите на бебка,той погледна таблицата и каза-1600гр.40см.. #2gunfire
После четох в нета,че си отговаря за седмицата,обаче като чета вашите размери..то ние сме мънички направо... newsm78 newsm78

# 618
  • Пловдив
Ние в 33г.с бяхме 2,100кг. Док каза, че било малко бебе. Пък мен добре ми се струва

# 619
Благодаря за обяснението. Значи все пак има вероятност и да не си го е измислил Grinning Че наистина му нямам доверие за това, а и сигурно 3-4 пъти го попитах докато ми да де отговор.

# 620
Здравейте! Миналата седмица се побърках от киселини, сега от вчера ми се гади. Косичка ли и расте на нашата бебка или съм хванала вирус. До сега гадене не съм имала  Thinking

# 621
  • София
Теглото на бебето никой лекар не може точно да определи,това е само относително.Доц. Томова на ФМ и моя лекар даже не искаха да ми казват кг,а аз ги питах и тогава ми обясниха.

# 622
Здравейте! Миналата седмица се побърках от киселини, сега от вчера ми се гади. Косичка ли и расте на нашата бебка или съм хванала вирус. До сега гадене не съм имала  Thinking

Относно киселините - аз съм така от около седмица и направо не мога да си намеря място... Преди ми помагаше газираната вода, сега не. Малко кисело мляко пооправя положението временно, а вчера нямах и сдъвчих една дъвка орбит - нали ph-то в устата..нещо-си там... та се оправих малко. Но като цяло киселините се обясняват с нарастването на плода и избутването на стомаха нагоре. Така стомашните киселини стигат по-лесно до хранопровода. Няма оправия общо взето, ще трябва да търпим. За гаденето нямам опит, на мен през цялата бременност нито веднъж не ми се случи  Shocked

# 623
На мен ми е ясно, че точно тегло не може да се каже, мен друго ме интересуваше, а именно методът за изчисляването му. Защото лично на мен ми се стори, че АГ-то ми го каза някак заучено, все едно по таблица, а не стойност, която е видял на ехографа.

# 624
Здравейте! Миналата седмица се побърках от киселини, сега от вчера ми се гади. Косичка ли и расте на нашата бебка или съм хванала вирус. До сега гадене не съм имала  Thinking

Относно киселините - аз съм така от около седмица и направо не мога да си намеря място... Преди ми помагаше газираната вода, сега не. Малко кисело мляко пооправя положението временно, а вчера нямах и сдъвчих една дъвка орбит - нали ph-то в устата..нещо-си там... та се оправих малко. Но като цяло киселините се обясняват с нарастването на плода и избутването на стомаха нагоре. Така стомашните киселини стигат по-лесно до хранопровода. Няма оправия общо взето, ще трябва да търпим. За гаденето нямам опит, на мен през цялата бременност нито веднъж не ми се случи  Shocked

Пробвай с биоанацид на мен много ми помага и е билково и безвредно. Малко е гадно на вкус, но се преживява.

# 625

Пробвай с биоанацид на мен много ми помага и е билково и безвредно. Малко е гадно на вкус, но се преживява.
ОхХ да Биоанацид..,една приятелка ми подари чисто нова опаковка,но само като отворя капачката и ще повърна,не мога да се възползвам за съжаление...

# 626
Нйе в 32г.с Бяхме 1,700 нйе сме доста малки за седмиците си доктора се базика,че ще е Манекен!  Joy Joy Joy

# 627
Биоанацид, гавискон, ябълки, дъвки, какво ли не, свикнах вече, ще мине. Но, защо ми се гади се чудя?! В 31 седмица бяхме 1700 грама.

# 628
Толкова отдавна не съм писала, много е напред темичката. И на мен гаденето ми се върна от преди 3 седмици и май се мъчат и кисилини да ми излизат.

# 629
Момичета, още две нови душици (момченца) са се появили тази сутрин:
Мама шантал е родила в 35г.с. 2550гр, 48см
и Мама Charizma е родила Алек в 32г.с. 2000гр. 44см, за сега е в кувиоз.

Двете са се засекли в МД снощи,след секцио са в интензивен сектор, добре са! Пожелавам и на тях и на бебоците само здраве и усмивки, бързо възстановяване и прибиране у дома!

Общи условия

Активация на акаунт