Отговори
# 330
  • Бургас
не бързате ли с помпите за кърма newsm78аз примерно,нямам коластра дори,не знам дали ще имам кърма Rolling Eyesслед раждането,живи и здрави,ще си купя,ако имам нужда
едно от списъка за нещата за болницата е помпа, имат но са в ограничени количества. Ако не става най-малкото ще е пусна в продавалника. И аз незнам дали имам коластра и прочие, но живи и здрави като родим ще видим.

# 331
Ооо а на мен по гръб ми е най-удобно да спя и да лежа......Гледам да спя настрани защото така трябва но по гръб се чувствам все едно не съм бременна....нищо не ми пречи. Laughing

# 332
Момичета, моя фъстък имам чувството, че се базика с мен. Докато си бяхме вкъщи ребрата ми щеше да изкърти, пред кабинета на АГ също, пред стаята в отделението също.. влезнахме, вързаха ме и замръзна. Прибрахме се и започна пак.. Направо не знам вече какво да го правя  ooooh! А иначе гинеколожката ми каза, че така като ме гледа колко съм отекла вече дано на успеем до 8ми септември поне да изкараме, ако не по-рано ще е. Но при всички положения май няма да се стигне до нормално раждане.  Sad Относно рекцията на двамата доктори в петък ми каза, че няколко дни преди мен някаква родилка не ги е полсушала и не ми каза какво точно е станало, но щом ми го дава за пример значи не е хубаво. Готова съм на всичко щом е за негово добро, само се моля поне още една седмица да поседи да влезна в деветия.  Praynig

# 333
 ДЕси какъв е проблема при теб...защо мислиш че ще е по-рано?Само заради отоците? И защо да не е нормално раждане?

# 334
ДЕси какъв е проблема при теб...защо мислиш че ще е по-рано?Само заради отоците? И защо да не е нормално раждане?

Заради тоновете Линка. По напред съм писала за случката с тоновете от петък.  А иначе за раждането си мисля, че няма да е нормално, защото ще се наложи по-рано да го изкарат Simple Smile

# 335
Казаха ти че не са добри тоновете ли? Защото така като пишеш явно бебчето си е активно....
Иначе за раждаането може и нормално да е ако искаш поне така си мисля....пускат ти една системка за контракции и готово....освен ако не е противопоказно за бебето в твоя случай...Споко-ти си почти на финала,ще устискаш!

# 336
Казаха ти че не са добри тоновете ли? Защото така като пишеш явно бебчето си е активно....
Иначе за раждаането може и нормално да е ако искаш поне така си мисля....пускат ти една системка за контракции и готово....освен ако не е противопоказно за бебето в твоя случай...Споко-ти си почти на финала,ще устискаш!

В петък като ходих на тонове бебо не помръдна и ми казаха, че когато детето спи или му е зле записа е един и същ. Не че не са нормални. А по начина по който ми го каза АГ останах с впечатлението, че няма да стигна до нормална родова дейност. Каквото и да е, важно е да сме живи и здрави.

# 337
Момичета привет,
вие пиете ли още фолиева киселина. Все забравям да питам на ЖК и си я пия. Преди бях по-стриктна, сега от време на време забравям. Не намерих инфо да вреди дори и в по-големите месеци. Имате ли инфо?

# 338
деси, на теб кога ти е термина? само недей се притеснявай... всичко ще бъде на ред.. аз съм забелязала когато съм замислена, стресирана, бебка стресирам също... а когато съм си ок, тя също си е добре... стискам палци  Praynig

# 339
Момичета привет,
вие пиете ли още фолиева киселина. Все забравям да питам на ЖК и си я пия. Преди бях по-стриктна, сега от време на време забравям. Не намерих инфо да вреди дори и в по-големите месеци. Имате ли инфо?

Аз я спрях още в петия месец по съвет на лекаря.

# 340
   kle0patra Да е жив и здрав мъжът ти и много да те слуша.  Wink
Деси и на мен ми казваха, че може да родя по-рано, а преносих с 4 дни. Божа работа е. Иначе щом си отекла, защо не са ти изписали Неоренал. Аз така бях отекла и албумина не ми беше в ред, та гинеколога ми изписа Неоренал и всичко се оправи. Питай дали може да взимаш. Не е вредно, а и не е късно.
Някой писа за ползването на калиев перманганат за хемороиди. Избягвайте го по време на бременност. После като родите може, даже го препоръчват, защото ако имате шевове по-бързо зараства болното място и се дезинфекцира.
А аз днес реших да си взема кремче за стрии, че беше намалено, та взех две, че на всичкото отгоре купих бибки, памперси, препарат за миене на шишетата, термометър за ушички и още куп дребни неща. Много съм доволна. Сега остана и за мен нещата за болницата да приготвя и готово.
Гали ти каква помпа си взе на Авент - електрическа или ръчна. Аз ще ползвам ръчната, че не ми се дават 100 паунда. Иначе си взех и стерлилизтор електрически и един за микривълнова(че с такъв съм свикнала). И уред за затопляне на шишенцата. Благодаря ти и за инфото за хапчетата против киселини. Купих си ги и довечера ще видим дали ще се спи.  Laughing

# 341
Вече не се притеснявам, аз си знам, че си е активно и жизнено детето.. това, че от тях се крие е друг въпрос  Grinning На мен кръвта ми си е в ред, а за подуването я бях питала на предната ЖК и ми каза, че на този етап няма оттърване вече.. Повече по гръб (само дето по гръб не мога вече) на хладно

# 342
 Деси, сигурна съм, че ще устискаш, кажи му да не бърза на твоя бебок  Grinning
 Клеопатра, жив и здрав да ти е мъжът!   bouquet
 За помпата, от моя скромен опит това беше най-най-необходимата вещ в болницата, която аз нямах... Веднага след първото кърмене гърдите ми станаха КАМЪК, започнах да вдигам температура и лекарите ми казаха веднага да се изцедя. Цедих се 40 минути на мивката като идиот - болка, сълзи, пот и ужас... После чак ме беше страх да пробвам с помпа, но веднага си пролича разликата де... Та така... Тоя път друго може да нямам, обаче помпа задължително!

# 343
За справка за фолиевата киселина - Не издържах и се обадих на док. Каза да я спирам и че вече нямало смисъл /в 7месец съм/. Дано не съм навредила, но не каза да има нещо опасно, а че не било нужно. Сега естествено влезнах в едни филми  newsm78 ...
Видях намалената помпа в айко, не знам дали ще се справя с ръчна? определено си заслужава иначе.

# 344
Помпа е хубаво да има в болницата наистина  Peace

СМитева, това което си написала, освен явно за облекчаване на болките в кръста, го препоръчват и за обръщане на бебето с главата надолу или поне аз така четох  Peace

Фолиева киселина продължавам да пия, има я във витамините които пия и които се препоръчват през цялата бременност.

Деси, и нормално раждане може да се предизвика, но дано всичко е наред и не се наложи, ако пък се наложи, не се притеснявай, вече трябва да си в деветия месец тогава нали, важното е бебето да е добре,  дано нямаш притеснения  Hug

Общи условия

Активация на акаунт