Отговори
# 450
Здравейте в този слъънчев ден,хихи. newsm51
Да ви попитам,като влезем в 45-тия ден преди раждане вече със сиг. би трябвало Др. да ме праща на следене на тонове,както и още един път пълни изследвания,изобщо ако може да споделите какво следва от тук нататък,аз на 7.09 влизам в 45-тия...? Сиг. се чудите''защо не съм си питала др..'' ами защото на последната ЖК. така здраво ме претупа,прегелда беше точно 5 мин... и мн се нервирах и изобщо блокирах за всякакви въпроси..само каза,да отида на 10.09 да ми даде документите за хоспитализация... #2gunfire #2gunfire

# 451
Ние си поръчахме количката от ebay и съм много приятно изненадана от качеството и визията й на живо  Naughty
За диоптъра и аз бях притеснена понеже имам правена лазерна корекция и от +5 сега съм на +2.Отидох да се консултирам дали ще има проблем при едно нормално раждане,при което ми направиха преглед на очните дъна и толкова.Лекарката каза,че не вижда пречка за едно нормално раждане.Та сега като ви чета,че са ви разширявали зениците,се чудя моя преглед действително достатъчен ли е бил  newsm78
а може ли да кажеш модела на количката, и ние сме се ориентирали към поръчка от чуждестранен сайт, но все още избираме

http://www.ebay.com/itm/330821259432?_trksid=p2059210.m2749.l264 … TRK%3AMEBIDX%3AIT
Като цвета ни е графит+червен и гумите са Delta/понеже има опция да си избереш вида им/  Naughty Само малко да уточня,че кошовете са лекички,но самата метална конструкция е по-тежичка и обемиста.Доста здрава изглежда пък и не е скъпа за количка 3 в 1,а отделно получихме и доста подаръци  Simple Smile

# 452
Здравейте, аз съм с астегматизъм по принцип и се чудя дали ще ме пращат на очен. Преди 2 седмици на ЖК питах док., тя каза че ще го мислим  Confused. Днес пак съм на ЖК и пак ще питам, че то време не остана

И аз съм с астигматизъм и след лазарна корекция.За твое спокойствие е добре консултация с очен специалист  Naughty

# 453
Задъжително на преглед с някой... ако разширяват зениците,аз не мога да се оправя цял ден после,не мога да фокусирам.Казват,че до 3 часа трябва да се оправиш ,ама те като ти наблъскат 3 пъти през 10 мин капки и...забрави.Иначе и аз съм с много висок диоптър късогледство ,астегматизъм,операция ... за това и секциото ми беше ясно още прееди да забременея.

# 454
 Привет, мамчета! Днес станах чак в 11 ч.  Shocked Бях като пребита, не знам защо... Станах и се стреснах, че не усещам бебето - нали по принцип то ме буди всяка сутрин. Направих си едно уж слабо кафе и веднага се разрита - направо ще счупи корема  #Crazy
 Diva4e81, големият ми син не е спал и 1 ден в кошара - а бяхме взели хубава, голяма дървена - от тези, които стават на детско-юношеско легло по-късно с бюро. Та 5 години я ползвахме за склад тая кошара - само където го повивах там като бебе... Чак сега му я префасонирахме на легло с бюро, за да има място да сяда на бюрото и да си оцветява  Mr. Green Та, с това бебе реших да вземем някаква по-евтина, която да можем да ползваме и при пътувания напред-назад - поне ако не спи вътре да не ме е яд за парите. Пише, че до 3 г. може да се ползват тия платнените, макар че то на 3 години си е огромно същество вече - хич не го виждам в тая кошарка  Grinning
 За мокри кърпи за кърмачки не съм ползвала - то не че имаше тогава де... Само подплънки памучни слагах, когато излизам без бебето, понеже след 15-тата минута гърдите ми потичаха като Тигър и Ефрат хахах  Laughing
 За диоптъра СИЛНО се надявам и този път да ми дадат разрешение за нормално раждане. Имам страх от операции нещо...

# 455
Kleopatra под basic modeli v H&M имат предвид тези едноцветните обикновено бодита или блузки....При възрастните става въпрос за спортните модели,най-вече изчистените едноцветни потници или долнища...

# 456
L1nka, много ти благодаря  Hug
Значи, ако имам време, ще намина през H&M да видя какво предлагат. Simple Smile

# 457
Ние си поръчахме количката от ebay и съм много приятно изненадана от качеството и визията й на живо  Naughty
За диоптъра и аз бях притеснена понеже имам правена лазерна корекция и от +5 сега съм на +2.Отидох да се консултирам дали ще има проблем при едно нормално раждане,при което ми направиха преглед на очните дъна и толкова.Лекарката каза,че не вижда пречка за едно нормално раждане.Та сега като ви чета,че са ви разширявали зениците,се чудя моя преглед действително достатъчен ли е бил  newsm78
а може ли да кажеш модела на количката, и ние сме се ориентирали към поръчка от чуждестранен сайт, но все още избираме

http://www.ebay.com/itm/330821259432?_trksid=p2059210.m2749.l264 … TRK%3AMEBIDX%3AIT
Като цвета ни е графит+червен и гумите са Delta/понеже има опция да си избереш вида им/  Naughty Само малко да уточня,че кошовете са лекички,но самата метална конструкция е по-тежичка и обемиста.Доста здрава изглежда пък и не е скъпа за количка 3 в 1,а отделно получихме и доста подаръци  Simple Smile

# 458

Като цвета ни е графит+червен и гумите са Delta/понеже има опция да си избереш вида им/  Naughty Само малко да уточня,че кошовете са лекички,но самата метална конструкция е по-тежичка и обемиста.Доста здрава изглежда пък и не е скъпа за количка 3 в 1,а отделно получихме и доста подаръци  Simple Smile

Количката изглежда стабилна пък и аз каквото и да съм поръчала от този сайт всичко е супер качествено..Има и не качествени неща сигорно,но аз не съм попадала до сега на такива неща да чукна на дърво..!
И цената на количката е доста добра  Peace

Честито със здраве да се ползва  Hug Hug
 Peace Hug

# 459
  • София
На мен ми казаха, че дрешките от Вис Виталис са доста некачествени....
За пръв път чета такъв коментар за дрешките на Вис виталис.Отгледала съм дъщеря си с техните дрешки и не са мръднали,сега ще ги ползвам и за бебето.Единствен недостатък е,че са доста еднообразни като модели и цветове.

# 460
  • Бургас
Мамчета срещнахте ли се с педиатър за бебчо? И какво се прави освен да и задаваш въпроси? Смятам да ходя след малко а не искам да съм неподготвена? И плащаш ли нещо ?

# 461
Здравейте мами днес ходих да питам как се взима еднократната помощ за дете тук в Белгия, оказа  се че щом съм влязла в осмия месец вече мога да си я взема. Гадното е че триста евро от сумата ти я дават в ваучери и с тях мога да пазарувам от един детски магазин подобен на хиполенд но аз вече съм си купила всичко и не знам за какво бих ги употребила.  newsm78
Само вана и хавлиика нямам но там са скъпи и няма да дам 110 евро за вана с стойка Confused
За бръсненето съм с напипване все още но скоро едва ли ще мога да стигам до там и ще трябва да се измисли нещо иначе обувките и чорапите ми ги обуват мъжа ми или детето а то в понеделник тръгва на училище и ще ходя боса Wink
Една мама беше спомнала че бебенцето в 30 седмица било 1 700 гр а било с две седмици напред.Какво значи две седмици напред newsm78 не се ли определят седмиците по размера на бебето защото и моето в 30 седмица беше 1700 гр и ми казаха че е напълно в норма а в 28 седмица ходих на преглед в България и доктора ми каза че бебето и околоплодната вода ми отговарят на седмиците но плацентата ми била в 34 седмица което се случвало на пушачи и наркомани а аз нито пуша а за наркотици опазил ме господ Shocked
като си дойдох в Белгия и на прегледа казах на докторката за плацентата и тя само се позасмя и нищо не каза.
Не знам какво да си мисля тук докторите нищо не обесняват освен ако не ги питаш не са ми правили запис на тонове или фетални морфологии или както ги наричате дори незнам какво означават единствено мерат килата кръвното и гледат бебето с ехограф и се носи урина всеки път и на място я изследват с някви листчета. Може би това е напълно достатъчно но като ви чета вас на колко изследвания ходите и ми се чудя тук защо ги няма newsm78
Четох че някой от вас има парене като пишка и аз напоследък съм така особенно вечер и добре че си взех от бг уринал онова с боровинката че ми помага иначе е доста неприятно.преди няколко седмици докато бебка беше с главата надолу беше ад все се натискаше и ми се пишкаше постоянно сега гръбчето и е там и се ядва полужението мога да изкарам и три часа без да пишкам Grinning

# 462
Нищо не се плаща доколкото знам... Нашето джипи е педиатър и се разбрахме синът ми да е при нея. Звъннах й като ни изписаха и на другия ден дойде вкъщи да го прегледа и да даде препоръки.
 А някой да се сеща за магазин или сайт, където се продават дрешки на Early days? Вярно, че имам много дрешки от големия, ама все ме гложди нещичко да взема.

# 463
Аз също съм доволна от дрешките на Вис Виталис, а от там съм взимала и неведнъж и на други марки, които са по-скъпи наистина, но пък ако са от предишна колекция, са намалени и на добри цени  Peace Инка, последния път, когато търсех нещо за моята щерка, даже ми показа продавачката неща, които в първия момент помислих, че не са техни, така че са започнали явно да внасят разнообразие в моделите.

Момичета, някои бебета са по-едри, други пък по-дребни, не се стряскайте веднага. А и още повече, че ехографа почти винаги дава отклонение, някои дори от по 300-400гр. Малката преди да се роди я мереха с голямо изоставане в развитието, а се оказа просто бебе с по-малко тегло, което е и нормално според неонатолога, с оглед на това че ние не сме едри.

# 464
СПодели, сподели заглавия:) Понякога се чувствам толкова неподготвена ::Simple Smile)))ДОри незнам коя с коя дрешка да комбинирам, а камо ли другото:) Аз четох за детето от 1 до 3 години и ми хареса:) Незнам  някой дали има поглед върху ЕНциклопедия на кърменето ( или беше Библия на кърменето newsm78)
За сега съм доволна от "Близо до бебето" от Василена Доткова и от "Какво те чака през първата година на детето" от Санди Хатауей и сие. Преглеждам и онлайн изданията на някои списания, но има толкова много реклама в тях, че понякога се съмнявам доколко са обективни в съветите си, особено когато става въпрос за ползване на даден продукт Peace
Много благодаря! Още следобед ще ги потърся Hug

Общи условия

Активация на акаунт