Отговори
# 540
Честно да си кажа, предпочитам да ми направят клизма. Гадно ми се струва, да не кажа направо гнусно, но го предпочитам пред това да се наакам пред доктора Sad Ще взема да се стисна от срам и да попреча на бебето Embarassed

# 541
На мен пък са ми разказвали за жена от родния ми град, която и двете си деца е родила на средата на пътя за болницата. Тук идва интересното.. От край до край пеш е 20 мин спокойно темпо. Можете да си представите колко е малък.

# 542
Май ще е трудно да се стискаме, при условие, че акушерката ще вика: "Напъвай" хахахахаха
Иначе и аз си предпочитам клизмата. Няма нищо ненормално в нея, не зная защо да е срамно. Неприятно е (предполагам), но то е рутинна работа, прави се на почти всяка раждаща, нищо ново за лекуващите.

# 543
Егати скоростното раждане! Crazy Не ме филмирай така.....искам поне час и половина на разположение за да се придвижа. Praynig Praynig

# 544
Да оставим срама и притеснението от доктора и останалите в залата. Представете си бебето изцапано с ако... Направо ми става грозно  Sick  Но и да искам няма да ми направят клизма, просто се надявам да си акам вкъщи  hahaha

И аз знам жени, които буквално с няколко напъвания и раждат... 15-20 мин "работа", без шев и кройка, без зор  Crazy

# 545
Да оставим срама и притеснението от доктора и останалите в залата. Представете си бебето изцапано с ако... Направо ми става грозно  Sick  Но и да искам няма да ми направят клизма, просто се надявам да си акам вкъщи  hahaha

И аз знам жени, които буквално с няколко напъвания и раждат... 15-20 мин "работа", без шев и кройка, без зор  Crazy
Joy Joy Joy с глас се смях, не искам и да си го представям оакано цялото Grinning

А то по принцип самото изхвърляне на плода (това с напъните) наистина продължава 5-10 мин, ако няма някакъв проблем де. Иначе тези часове за които говорим са по-скоро чакане за пълно разкритие. Иначе си представям 20 часа да се напъвам  #Crazy #Crazy #Crazy

# 546
 tooth  Joy Ох,смяла съм се с глас.Доколкото знам назапад не правят клизма понеже го считат за унижение на родилката. Също съм чувала,че в България има и вариант вместо клизма да ти дадат свещички за изхождане. Наистина ще си е срамно да се изакаш пред толкова и чужди хора,но на тях едвали ще им е за първи път.Има и случаи, в които въпреки клизмата жената си се изпуска.
Накратко - не го мислете толкова,каквото такова .Все пак сме хора  Laughing

# 547
Въпрос към друга тема Simple Smile Има ли някой който е подал молба в НОИ за ПИК кода...за проследяване на плащанията по време на майчинството.

# 548
Въпрос към друга тема Simple Smile Има ли някой който е подал молба в НОИ за ПИК кода...за проследяване на плащанията по време на майчинството.
Във вторник отидох да си го взема, вчера вече беше активен. Самото издаване е срещу подпис на една декларация, която те ти дават и лична карта, а кодът се активира 24 часа след издаването Wink

# 549
Във вторник отидох да си го взема, вчера вече беше активен. Самото издаване е срещу подпис на една декларация, която те ти дават и лична карта, а кодът се активира 24 часа след издаването Wink

Стана ми интересно. Значи да отида до НОИ с лична карта. Там ли дават тази декларация?

# 550
Там ти я дават декларацията, че си получила ПИК код и ти след 24 часа влизаш в сайта на НОИ и можеш да си проследиш как ти върви болничния, кога ще го пуснат по карта и там някакви други неща... можеш с години назад да проверяваш по принциП Simple Smile

# 551
Ама вие да не си мислите, че като ви направят клизма и край нищо няма да излезе от вас, докато напъвате? Клизмата изпразва дебелото черво, а адреналина покрай контракциите и перисталтиката непрекъснато го снабдява с ново количество "материал" и докато дойде време за напъните ще се изненадате какво още е имало във вас. В болницата, в която ще раждам не се практикува клизмата. За 12 часа в предродилна чух поне 4-5 майчета как раждаха, очарована останах от отношението на акушерките към тях в момента, в който им се дохождаше по нужда. Успокояваха ги, окуражаваха ги, почистваха ги. Спокойно, те са виждали какви ли не телесни течности, едно *** няма да ги уплаши или погнуси:)
На лекциите за бременни ни казаха, че след спонтанно изтичане на водите задължително се тръгва към болницата, е, не на пожар, но почти веднага. Както и когато контракциите са на 15 минути, но това пък зависи колко далеч си от нея.
Само като си видите съкровищата и ще забравите и срам и болка.. Heart Eyes

# 552
Гледам за клизми си говорите Laughing Само ще ви кажа, че докато напъвате акането ще ви е най-малкия проблем, дори може да не разберете, че сте свършили тази работа. Важното е да запомните, че точно там трябва да напъвате, за да излезе бързо бебето. Аз при първия напън успях да напъна много добре, дори ме похвалиха, че още два пъти така и съм готова, но после нещо все напъвах с лицето вместо долу и се сдобих с много кръвоизливи в очите. На мен ми правиха две клизми и честно казано нямам идея може и да съм се изпуснала, но въобще не съм мислила за това в този момент. Пък и важното е бебчетата да са ви здрави, другото са бели ядове Grinning
Честно казано след като се нагледах на майчета запретнали нощници и голи как се разхождат по коридорите на болницата и след като всички лекари в болницата ме "пребъркаха", забравих и срам и всичко Joy

# 553
Честно казано след като се нагледах на майчета запретнали нощници и голи как се разхождат по коридорите на болницата и след като всички лекари в болницата ме "пребъркаха", забравих и срам и всичко Joy

Това за срама е вярно. Аз по принцип съм от срамежливите, но когато ми оперираха гърдата постоянно бях разгърдена и кой ли не ми ги пипа и гледа, че накрая нямах проблем и така да си тръгна по улиците  hahaha

# 554
А на мен ми е интересно,как проверяват разкрититето(само с ръка ли...)? И дали е болезнено...?  newsm78 #Crazy hahaha

Общи условия

Активация на акаунт