Отговори
# 555
А на мен ми е интересно,как проверяват разкрититето(само с ръка ли...)? И дали е болезнено...?  newsm78 #Crazy hahaha
Даже не и с ръка, хахахха, само с пръсти, обикновено показалец и среден. Разкритието се мери в пръсти, сантриметрите те си ги насосват, т.е. никой няма да мине да те мери с шублера Joy На мен ми беше ужасен този преглед, аз си бях менгеме, но някои не го и усещат. Ползват го като метод за разширяване на разкритието.

# 556
Въпрос към друга тема Simple Smile Има ли някой който е подал молба в НОИ за ПИК кода...за проследяване на плащанията по време на майчинството.
Във вторник отидох да си го взема, вчера вече беше активен. Самото издаване е срещу подпис на една декларация, която те ти дават и лична карта, а кодът се активира 24 часа след издаването Wink

Стана ми интересно. Значи да отида до НОИ с лична карта. Там ли дават тази декларация?
Отиваш в НОИ и те пращат в стаята където се издава кодът. Даваш си личната карта и ти принтират един лист на който се подписваш. Дават ти втори лист, на който е написан ПИК кодът, но той е активен след 24 часа.

Pocu_Ty, изрично попитах дали с този код мога да проверявам кога се очаква превод. Отговорът беше, че това мога да го разбера, когато вече ми е преведена сума. Не се изписва дата, на която ще се преведат парите. Казаха ми, че до 15 работни дни след представянето на болничния в НОИ трябва да бъдат пуснати паричките.

# 557
хахаха съсипахте ме !!!  Joy hahaha Бахажа за болницата още не ми е готов и не съм купувала...на 4ти излизам в 45-дневен и тогава мисля и да понапазарувам..

За водите-вечерта като си лягах си викам Я да си сложа една ежедневка за всеки случайй...и след 40 мин, ставам Отново да пишкам и излизам и тръгвам към леглото и усещам как се изпускам!  newsm78 Thinking Отивам пак да пишкам уж...излизам и тръгвам и пак се изпускам.... Whistling викам тука има нещоооооооо...гледам розовеещо на превръзката...е,водите бяха ,но на тънка струйка течаха полека лека....чувствах вече и контракции...поразхождах се из стаята засичам...на 5,4,3,2 минути....различно ,но не повече от 5 мин..обадих се на акушерката...беше ми много неудобно в 1ч. през нощта да я будя,ама няма как...оказа се ,че съм с 3-4 см.разкритие..преди това се бръснах и къпах в нас...събудих след това нашите,те се оправиха,минахме взехме акушерката и към 3 май бяхме в болницата...разхождах се с течащи води из коридорите за да ми стане разкритието,както майка ми е правила...поисках си аз клизмата,хвана ме,но в процеса на раждане и рано започналите напъни и пиках и се поизаках даже,ама то тогава хич не мислиш за тия неща...Докторите като ме проверяваха за разкритие също много ме болеше,ама после следващата контракция не я усещах...бях на Окситоцин,а то много боли...и в един от прегледите за разкритие дали доктора или от самосебе си усетих как ми доизтичат водите Simple Smile
Този път мисля да си взема свещички Ева Кю-много ги хвалят...ама в процеса на акане пък да не взема да родя хахахахаха...

Стерилизатори не ползвам и не стирилизирам всеки ден...на дъщеря ми нещата ги изварявах,кърмих само 3 месеца..изварявала съм й шишетата може би не повече от 6 пъти!!! Бибки и нови неща ги изварявам САмо като ги купя...не съм маниачка на тема стерилизиране...щях да си я гледам като в буркан както се казва,но всичко беше приказки преди да родя...после всичко се промени Simple Smile

# 558
 А при мен стана така:
Изпратих мъжа си на работа в 8,30 сутринта и в 9 часа почна да ме стяга стомаха и кръста. От контракциите ни се диходи по голяма нужда и ходих. После почнах да си ги следя. Обадих се на мъжо и той се прибра. Обадих се и на акушерката и тя каза като станат на 5 мин. пакда и се обадя. Обадих и се към 12 и след 30 мин. вече бях в болницата. Имах чести контракции, но само 1,5см разкритие. Направиха  ми клизма, после ми спукаха водите и ме сложиха на система с окситоцин. И родих в 4 часа. Не знам дали съм се наакала от напъните, но не ми и пука, но после като се миех в болницата и напипах огромни подутини и така се стреснах. Попитах лекаря какво е, а той каза, че това са хемороиди от напъните и ще се приберат. Прибраха се, но докато се приберат ужасно ме боля при нужда. Така че със сигурно съм осрала положението  Rolling Eyes
А що се отнася до кръвоизливите в очите. Като напъвате трябва да ги затваряте за да нямате. Така ме предупреди моята акушерка.
Гали Споделяй какви колички ти допадат, защото малко инфо няма да ми е излишно. Пък и още не съм я купила, та може дами допадне друга.  Hug

# 559
tooth  Joy Ох,смяла съм се с глас.Доколкото знам назапад не правят клизма понеже го считат за унижение на родилката. Също съм чувала,че в България има и вариант вместо клизма да ти дадат свещички за изхождане. Наистина ще си е срамно да се изакаш пред толкова и чужди хора,но на тях едвали ще им е за първи път.Има и случаи, в които въпреки клизмата жената си се изпуска.
Накратко - не го мислете толкова,каквото такова .Все пак сме хора  Laughing
Това с бръсненето и клизмата наистина си е стрес, колкото и нормални да са за медицинския персонал! А най-странното е, че колкото и да се притеснявам за различните сценарии на раждането и най-вече за здраво бебче, не мога да спра да мисля и за тези битовизми:) ДОбре де , ами ако се избръснем от вкъщи и използваме свещички , докато чакаме да зачестят контракциите?

# 560
Добро утро, момичета   bouquet Леле, колко сте изписали  Grinning
 На мен въпреки че ми правиха клизма предния път, пак си имаше ако, като напъвах  newsm78
 Миналия месец, като лежах в същата болница, се оказа, че вече не правят клизма, а слагат свещички. Но не мисля, че вкъщи трябва да си я правим сами тая процедура. Все пак свещичките нали затова присъстват в списъка на повечето болници.

# 561
момичета, какво против имате да ви направят клизма....казват, че не боли а усещането е неприятно, но после си спокойна че няма да оакаш положението  Embarassed Rolling Eyes

# 562
Една приятелка на която й правили клизма, каза че тя ти е най-малкия проблем като се има предвид всичко останало, въпреки че и тя много я е притеснявала точно клизмата. Изказа се така " Като почнаха силните болки и после раждането, в последствие осъзнах колко приятна е била клизмата "  Shocked  Mr. Green 

Иначе и аз се притеснявам дали ако се изпусна пред лекарите ще ме е срам, но съм сигурна че в тоя момент изобщо няма да ме интересува какво се случва и кой  ме гледа  Crazy  Joy

Една мама беше питала за матрака - с пяна и кокос взехме, че много слушахме за тях  Peace

# 563
Една приятелка на която й правили клизма, каза че тя ти е най-малкия проблем като се има предвид всичко останало, въпреки че и тя много я е притеснявала точно клизмата. Изказа се така " Като почнаха силните болки и после раждането, в последствие осъзнах колко приятна е била клизмата "  Shocked  Mr. Green 

Мнооого е права! И аз бях така! Даже виках на акушерката: "Ох, няма ли да свършва вече тоя ужас?!" А тя ми вика "Моето момиче, той сега започва"  Grinning Mr. Green

# 564

Мнооого е права! И аз бях така! Даже виках на акушерката: "Ох, няма ли да свършва вече тоя ужас?!" А тя ми вика "Моето момиче, той сега започва"  Grinning Mr. Green

Доста успокояващо а  #Crazy Mr. Green #2gunfire

# 565
Благодаря на Бог и на медицината за чудото, наречено епидурална упойка! Наистина, без да преувеличавам, имах чувството, че умирам от болка.

# 566
ех тая клизма бре.. в моята болница не правят или поне на мен не ми направиха, а бях 4 часа в предродилна .. на мен не ми изтекоха водите, а имах само разкритие 4см и контракции на 2-3 минути като отидох в болницата, доктора ме гледаше все едно съм с две глави.. а аз до последно се чудех дали не се бъркам нещо и дали няма да ме върнат Simple Smile акушерките са свикнали с гледката по време на раждане, едва ли има някоя гнуслива... но аз този път ще си поискам клизма за мое си успокоение, че ако пак повръщам от глад не искам да се тормозя и за ако-то .. Simple Smile
а когато главичката се покаже по принцип всичко тръгва доста бързо -а з родих с точно 2 напъна, после казах на акушерките, че втория път ще искам директно на магарето, а те се смееха Simple Smile
стига сте ги мислили тези неща, те ще се случат по възможно най-нормалния начин .. и ще ги забравите!

# 567
стига сте ги мислили тези неща, те ще се случат по възможно най-нормалния начин .. и ще ги забравите!

Абсолютно! Simple Smile

# 568
Ох, момичета разсмяхте ме  Simple Smile

буболеченце, в коя болница ще раждаш?

По принцип клизма се прави, мисля че не правят ако разкритието е много голямо, след това има известен престой в предродилна зала, където ви слагат едни колани, които следят тоновете и контракциите, както и където сте на системи, обикновено окситоцин и босколезин. Ако не са изтекли  водите ви ги пукат някъде на около 7см. май, след което продължавате да чакате да стане разкритие някъде 9-10см. и ви местят в родилна зала, където вече започва истинското напъване и където вече до няколко минути обикновено бебето се ражда. А, има и преглед на ултразвук при приемането.

В сайтовете на болниците ли са качени тези списъци, къде ги гледате?

# 569
някой от вас купил ли е уред за затопляне на шишета и бурканчета , и въобще необходимо ли е в началото , в голяма чуденка съм дали да купувам такова нещо или не

Общи условия

Активация на акаунт