Изборът на партньор може да донесе здраве или смърт.

• 4 495
  • 47
  •   1
Отговори
Мами, смятате ли, че е вярно това твърдение?

Изборът на партньор е може би единственият важен избор, който правим сами. Той впоследствие ще определи средата, в която ще живеем.
Изборът на партньор е толкова важен не само заради предаване на гените, компания, сигурност, секс, емоция или просперитет, изборът на партньор може да донесе здраве или смърт.
Човек възприема живота около себе си, чрез сетивата си - очи, слух, мирис, допир. Възприятието от заобикалящия ни свят влияе на хормоните ни, на мислите ни и на действията ни и най-вече на работата на организма и как той ще функционира.

Нашето здраве в огромна степен зависи от хормоните. А хормоните се произвеждат от жлезите с вътрешна секреция.
Дали думите на партньора ни предизвикват у нас гняв, ярост, несигурност, малоценност, депресивност, обида или точно обратното, то ние или живеем или умираме бавно. Слуха взприема думите и директно те отиват в мозъка. Само за стотни от секундата, реакцията на мозъка се предава чрез невроните до ендокринната система. Същото важи за допир, емоционална и сексуална несъвместимост, мирис, визия.

Ендокринната система е съставена от жлези с вътрешна секреция, които се намират в различни части на човешкия организъм. Ендокринните жлези произвеждат химични вещества, наречени хормони, които се отделят направо в кръвта. Чрез кръвта хормоните се разнасят до съответните органи, като регулират техните функции. Жлези с вътрешна секреция са хипоталамуса, хипофизната жлеза, епифизата, щитовидната жлеза, околощитовидните жлези, надбъбречните жлези. Отделни участъци от задстомашната жлеза (Лангерхансови острови) и половите жлези (сертолиеви клетки, лайдигови клетки, гранулозни клетки) функционират като жлези с вътрешна секреция. Някои органи като стомах, дванадесетопръстник, черен дроб, бъбрек, плацента, матка, кожа, сърце, костен мозък и мастна тъкан имат добавъчна ендокринна активност.

Хормоните на ендокринните жлези регулират основните жизнени процеси в човешкия организъм: обмяната на веществата, растежа, развитието, размножаването, влияят върху човешкото поведение. Хипофизата контролира функцията на редица жлези с вътрешна секреция, като тя е под контрола на хипоталамуса, част от междинния мозък.

Изборът на партньор е избор на това, което ще видим, чуем, усетим  в по-голямата част от ежедневието си.

Изборът на партньор е най-важния избор в живота!
Мозъка не случайно избира професия или причини, когато не ти е приятно в къщи, по-дълго да те няма. Така се опитва да те спаси.
А нужно ли е?

# 1
  • София
Цитат
Пиша сценарий за филм и ми се налага да работя върху няколко женски образа. Трудно се получава, когато пише мъж да изгражда достоверни женски персонажи, които да имат различен стил, език и поведение. Затова решавам да се регистрирам в bg-mama и да се потопя в мислите, вълненията и историите на стотици жени. Чувствам се, сякаш съм влязъл във филма "Какво искат жените" с Мел Гибсън и започвам да се побърквам ... Обаче, случайно попадам на тази тема. Няма сценарист и режисьор с по-развинтена фантазия от самия живот. Приятно четене!

Hands Clap

Интересни ще са номинациите, мда.
Иначе - приятно ми е, Жулиета!

# 2
Да не пише,  губи си времето. 

# 3
Цитат
Пиша сценарий за филм и ми се налага да работя върху няколко женски образа. Трудно се получава, когато пише мъж да изгражда достоверни женски персонажи

Hands Clap

На някои не им се получава трудно...

Какво пък... в другата тема тоз същият ме обвини в липса на емпатия. Заставайте в подходящи пози, да ни описва.

# 4
Сега вече разбирам (след няколко теми) защо авторът не го е поискала някоя мадама  Mr. Green
А по темата-то ако беше така половината свят да се е натръшкал  Joy нямаше да има нужда ни от ебола, ни от грип, ни от спин Peace

# 5
Скъпи дами, лично аз Ви дадох връзката си към моя профил във фейсбук и към блога си, поради големия интерес от Ваша страна. Знам какво пише там. Идеята ми се оказа добра и получих нужното вдъхновение. Но освен хобито ми, реших да споделя и теми, които ме вълнуват. Нека се отнесем към тях с нужното внимание, защото мисля, че ще са полезни на по-широк кръг от хора.
Иначе, отново благодаря на личните си PR-ки в бг.мама, които познавам отскоро, но ме следват във всяка тема.

# 6
  • София
Благодаря. Хонорарът на първо число.

# 7
Айде пак материал за смешките Crazy

# 8
1.
Цитат
Да, и аз така мисля.
2.
Цитат
Изборът на партньор е може би единственият важен избор, който правим сами
Не е баш така, ама....

П.П. Авторе, ще възразиш ли да постна началният ти пост другаде за обсъждане? Ще спомена, че авторството е на друг човек, обещавам. Simple Smile Чувствителна съм към авторското право.

# 9
Скрит текст:

Изборът на партньор е може би единственият важен избор, който правим сами. Той впоследствие ще определи средата, в която ще живеем.
Изборът на партньор е толкова важен не само заради предаване на гените, компания, сигурност, секс, емоция или просперитет, изборът на партньор може да донесе здраве или смърт.
Човек възприема живота около себе си, чрез сетивата си - очи, слух, мирис, допир. Възприятието от заобикалящия ни свят влияе на хормоните ни, на мислите ни и на действията ни и най-вече на работата на организма и как той ще функционира.

Нашето здраве в огромна степен зависи от хормоните. А хормоните се произвеждат от жлезите с вътрешна секреция.
Дали думите на партньора ни предизвикват у нас гняв, ярост, несигурност, малоценност, депресивност, обида или точно обратното, то ние или живеем или умираме бавно. Слуха взприема думите и директно те отиват в мозъка. Само за стотни от секундата, реакцията на мозъка се предава чрез невроните до ендокринната система. Същото важи за допир, емоционална и сексуална несъвместимост, мирис, визия.

Ендокринната система е съставена от жлези с вътрешна секреция, които се намират в различни части на човешкия организъм. Ендокринните жлези произвеждат химични вещества, наречени хормони, които се отделят направо в кръвта. Чрез кръвта хормоните се разнасят до съответните органи, като регулират техните функции. Жлези с вътрешна секреция са хипоталамуса, хипофизната жлеза, епифизата, щитовидната жлеза, околощитовидните жлези, надбъбречните жлези. Отделни участъци от задстомашната жлеза (Лангерхансови острови) и половите жлези (сертолиеви клетки, лайдигови клетки, гранулозни клетки) функционират като жлези с вътрешна секреция. Някои органи като стомах, дванадесетопръстник, черен дроб, бъбрек, плацента, матка, кожа, сърце, костен мозък и мастна тъкан имат добавъчна ендокринна активност.

Хормоните на ендокринните жлези регулират основните жизнени процеси в човешкия организъм: обмяната на веществата, растежа, развитието, размножаването, влияят върху човешкото поведение. Хипофизата контролира функцията на редица жлези с вътрешна секреция, като тя е под контрола на хипоталамуса, част от междинния мозък.

Изборът на партньор е избор на това, което ще видим, чуем, усетим  в по-голямата част от ежедневието си.

Мозъка не случайно избира професия или причини, когато не ти е приятно в къщи, по-дълго да те няма. Така се опитва да те спаси.
А нужно ли е?

Не е нужно, bubulino.
Ще Я срещнеш.

# 10

Не е нужно, bubulino.
Ще Я срещнеш.

Но няма да е тук.

# 11
1.
Цитат
Да, и аз така мисля.
2.
Цитат
Изборът на партньор е може би единственият важен избор, който правим сами
Не е баш така, ама....

П.П. Авторе, ще възразиш ли да постна началният ти пост другаде за обсъждане? Ще спомена, че авторството е на друг човек, обещавам. Simple Smile Чувствителна съм към авторското право.
Моля, заповядайте!

# 12
Изключителна тема в бг.мама, която е свързана с поставената от мен тема. На който му е интересно нека да отдели само 5 минутки, ако не сте попадали досега на нея.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=791755.0;topicrefid=4

# 13
Скрит текст:

А нужно ли е?

Не е нужно, bubulino.
Ще Я срещнеш.
Знам

# 14
  • София
Изключителна тема в бг.мама, която е свързана с поставената от мен тема. На който му е интересно нека да отдели само 5 минутки, ако не сте попадали досега на нея.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=791755.0;topicrefid=4

Разбира се, че сме попадали.
Ще се изненадаш какво сме и какво не сме.
О, навярно вече си се изненадал!

Общи условия

Активация на акаунт