ДЕКЕМВРИйчета 2013

• 31 233
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • София
А от две седмици някъде Влади като ни види,да слагаме нещо в устата или още по-лошото да сме седнали на масата,почва да се ядосва,иска и той да седне и да опита от нашата храна  Laughing
И аз му давам по-малко,стига да няма някакви по-особени подправки и да не е нещо неподходящо за него.
Вече се крием от него като си хапваме нещо ,което не мога да му дам да опита Laughing Иначе пък това е най-добрият начин да си изяде всичко,когато седим и ядем заедно с него Simple Smile

# 601
Марти от 3 месеца не иска да пие АМ и аз не го насилвам ,давам му да опитва от всичко,за което видя че има желание...от една хапка нищо не може да може да му стане... от вчера е на държавна кухня-всичко си изяде,мисля да му направя някакво домашно кремче,понеже не иска нищо от до сега даваното за закуска тази сутрин му направих един "бебешки кекс" и си хапна добре  Laughing  явно вече не иска бебешката храна

# 602
Хриси от много отдавна отказа АМ сигурно от 3 4 месеца...не яде кухнята ни ( имаме сямо 1 кухня) но аз продължавам да опитвам да и я предлагам  Mr. Green може пък да се прелъже и да ме отърве от това мислене какво ще яде...иначе и тя нещо отказва бебешките храни яде само попара и кисело мляко с бисквити и понякога се прелъже и яде грис ...иначе сме много зле с това ядене всичко което ядеше и харесваше сега не го яде ...  #Crazy

# 603
  • София
verinka123 предполагам е временен момент,заради растящите зъбки и ще мине скоро Simple Smile
Стани и аз като теб,давам му почти всичко да опита,от една хапка няма да му стане нищо,а и те вече са големи мъже,трябва да си хапват.Само,че при нас Влади не се залъгва с една хапка Grinning,запомня,какво е опитал и като го види пак и иска.Така се видях в чудо с едно зрънчо,дадох му съвсем малко да си хапне,все още не мисля,да му давам такива храни,но сега като види само опаковката и почва едно мрънкане  Laughing

# 604
  • София
Пипи все още пие мляко и сутрин и вечер и то с голямо удоволствие. Обядът ѝ го преместих с нашия, именно заради това мрънкане. Изяжда си основното и понякога нещо от нашата храна. За десерт гризе резен ябълка. Следобедът е супа, кисело мляко, от основното (ако е останало), рядко каша/попара/пюре.

От няколко седмици свикна да си играе самичка в стаята няколко пъти на ден за по 15-30 минути. Там всичко е безопасно и подът е покрит с играчки, които сменям често. За мен е голямо облекчение, честно казано.

# 605
София все още пие мляко, но само вечер преди лягане. Другите хранения са и от ДК, за закуска редувам кисело мляко с бисквити и плод, попара и каша.
И ние не сядаме на масата без малката да си поиска от нашата храна. И аз и давам по малко, ако разбира се няма по-особени подправки. Да си призная и сладолед и дадох на няколко пъти по мъничко  Embarassed  Знам, че не е хубаво, но така ме гледаше милото...

Днес излизахме за ботушки и купих за сега едни 19-ти номер и за зимата 21-ви номер, само се надявам да не омалеят до тогава  Grinning .

# 606
Нашата следобедна закуска е каша. Суха, на бурканчета - взимам различни видове. Млечна, безмлечна, с плодове, с бисквитки, на различна зърнена основа - голямо разнообразие има.
В повечето случаи слагам половин доза каша и останалото плод. Единствените случаи, в които не хапва каша, е когато давам плодово пюре с банан - то е достатъчно да я засити.
Мляко пие вечер преди лягане - аз си го броя това за основно хранене. С бебешки бисквити в него й стига за 9-10 часа сън.
Някое детенце да отказва плодов сок? Все едно отрова й предлагам.  Laughing

# 607
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Малее говорете ми за злояди деца - 2 броя да ми налични.

Днес на Емма и отворих едната кутия от кухнята - 1 лъжичка намръщи се и обърна долна устна (беше славянски гювеч със сирене), отворих 2-рата кутия - телешко варено - 1 лъжица и го изплю демонстративно, отворих 1 бурканче "зеленчукова мусака", отново 1 лъжичка и до там. А мрънка, гладна е, и яде сухари  Rolling Eyes  айде кажете ми какво да го правя такова?
Другия пък всеки ден обича, или не обича нещо - единия ден яде само месо, на другия ден вече не яде месо, на него му правя супа, основно и накрая и той яде попара  Rolling Eyes

За закуска при нас - попара, мляко с бисквити и каша, друго - не  Naughty

# 608
Пие АМ като ламя, обаче от два-три дни не ще ни вода, ни чай, яде основно и супа от ДМК, не му давам още сладко, но от вчера се престраших и му дадох кремче изяде го със светлинна скорост, скоро ще започна да давам на дечко и трите порцийки от ДМК. Иначе Мончо е супер капризен на хранене, ако едно ядене се повтори два пъти не го яде. Бута ми ръката и се обръща на другата посока. Баща му е такъв - капризен не може една и съща манджа да я яде два дена подред. Ужас... newsm78 #Crazy

# 609
  • София
Само моето ли е всеядно?! Днес наобед след супата, изяде и порция от нашия лаврак, няколко задушени моркова, доста грах, парче домат и си дояде с ябълка!
Абсолютно всичко яде Laughing Само някои екзотични храни още и ограничавам.

# 610
Хахах нека си е всеядно детето!  newsm74

# 611
Здравейте , момичета, аз много време имах проблем със закуските защото и ние така и не проядохме попара. Сега обаче съм накупила зърнени ядки - ечемични, ръжени , овесени, елдени и ги заливам с вряла вода или ги варя малко /зависи кои са-елдените и овесените нямат нужда стига им попарването,а за другите 2-3 мин стигат/ след което им слагам по малко масло и плодово пюре, настърган плод , сирене.
Това са ечемичните , но и другите изглеждат така : http://apteka.framar.bg/30026890/%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BC%D0%B8% … D0%B2%D0%B0%D1%81
Освен това на плазмон има сирена за бебета - те са кремообразни и много добре се омесват с ядките - така стават хиляди комбинации между  зърнени ядки и различни плодове или сирена. Мисля ,че и с кисело мляко стават , но не съм пробвала - киселото мляко го ползвам точно в ситуации , за които говорите вечер на масата и вечерята не става за нея.

# 612
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Само моето ли е всеядно?! Днес наобед след супата, изяде и порция от нашия лаврак, няколко задушени моркова, доста грах, парче домат и си дояде с ябълка!

Сладуранка!  Laughing 

АМ ние пием вечер към 120гр., сутрин 180гр.

# 613
Малкия и той иска от всичко да опитва когато ни види, че ядем. С това зрънчо ме побърква обожава го просто. Един ден с ММ си бяхме взели и му дадохме да опита след това като започна да плаче, че скрихме пакета и докато не му дадохме не млъкна. Сега покрай леля му, която е на 2 и тя си яде доста зрънчо и той постоянно, няма как да го огранича като види че яде и той веднага иска...

# 614
Asos, и моят син е всеяден  Mr. Green Не че яде по много, но всичко му е вкусно

Да ви разсмея малко с днешната ситуация. Оставила съм Мишо за 2 часа на леля му, която има приличен опит в бейбиситването, знае как се сменя памперс, как се храни бебе и т.н. Дала съм инструкции и съм казала, ако има нещо, да звъни на баща му. Излизам и по време на срещата ми, разбира се, получих позвъняване и смс с въпроси дали трябва да си изяде цялата храна, която му бях приготвила. Прибирам се вкъщи по-късно и сядам на компютъра. Гледам - гугъл отворен и написано нещо от сорта на 'как се сменя памперс на голямо бебе, което се върти'. Съответно в резултатите излезли няколко теми от бг-мама, които са отворени в нови табове на браузъра, явно са и четени Joy Отварям си скайпа и гледам, че и от там е писала на ММ да го пита какво да прави, че Мишо е за смяна, а много се върти и не може да му обуе чорапогащника. Накрая всичко е минало благополучно, но съм сигурна, че и е взело много нерви и време Laughing

Общи условия

Активация на акаунт