Преотстъпвате ли спалнята си, когато имате гости?

• 15 113
  • 197
  •   1
Отговори
# 30
Мъжът ми смята, че е редно спалнята да бъде преотстъпена на гостите, за да се чувстват по-комфортно, за да бъде добър и любезен домакин. Аз не съм съгласна с това. Не намирам за приемлива идеята някой да спи в спалнята ми, независимо колко ми е близък. Тази част от жилището смятам за най-любимата си, за най-личното пространство и не ми е приятно някой да наднича в нея.
Принципно у нас гости с преспиване идват изключително рядко.

# 31
Лично на мен не ми пука за самото легло - в стаята за гости дори май е по-хубаво  Laughing
По-скоро при мен дискомфорта идва от факта, че трябва да преместя доста неща, за да преотстъпя спалнята като помещение.
Там имам шкафове с бельо, дрехи, тоалетка и т.н. До спалнята ни е и банята - сутрин мога да се подготвя дори без да напускам тази територия, което би спестило на гостите ми шум от щъкане наоколо.

Гостите ни вкъщи винаги получават спално бельо, което се ползва само от гости, както и пълен набор хавлии - пак така.

Но пак казвам - ние не обичаме и не посрещаме други освен родителите ни и то 2-3 пъти годишно. Случвало се е приятел да преспи, но много инцидентно.

# 32
  • където ми харесва
Не я преотстъпвам. И не защото съм лоша домакиня.
Има си няколко причини за това.
Първо-това е моя "храм". Не смятам, че трябва някой друг да спи там, защото ми е на гости за два дни.
Второ, самото разположение на спалнята би било крайно неудобно за гостите ми.
И трето-имам си стая за гости, в която има две легла и един разтегателен диван.
В крайна сметка, когато аз ходя някъде на гости с преспиване се съобразявам с удобството на домакините и смятам, че това важи и когато аз съм домакинята.

# 33
Преотстъпваме я, но у нас преспиват много близки хора. По лесно е да се преместим на сина ни в стаята, отколкото да въдворя идеален ред в една мъжка стая, за да спи някой в нея.

# 34
Преотстъпваме я, но у нас преспиват много близки хора. По лесно е да се преместим на сина ни в стаята, отколкото да въдворя идеален ред в една мъжка стая, за да спи някой в нея.

Какво значи това, нещо не го разбрах като определение  Laughing

# 35
  • Варна
Е, то много ясно, че тези които имат стая за гости няма да си преотстъпят спалнята. Нали за това са я правили тази стая за гости. Но колко от средностатистическите българи могат да се похвалят с такава? Сигурна съм, че не много.
От там нататък вече въпроса е според зависи как е устроен апартамента, с колко общо стаи разполага, какъв е начина на живот на домакините. За мен лично е по-лесно да са ми в спалнята, защото така хола ми, където по принцип си прекарваме времето, остава фрий. Не ми се иска да стоя затворена в спалнята си, примерно, докато гостите спят до обед. Но това е в нашият апартамент. В други ще е друго. Та за това малко си говорим бла бла.

# 36
  • София
Сега ми изникнаха едни спомени...
Когато бях малка, всяка година гостувахме поне по 2 пъти при брата на баба ми в Пловдив. Абсолютно всеки път хората ни остъпваха спалнята си и спяха на разтегателен диван в кухнята. Когато те ни идваха на гости, баба ми също ги настаняваше в спалнята. Явно това се е считало за нещо нормално по онова време. И със сигурност тогава хората са умеели да посрещат гости.

# 37
br,

често казано не очаквам, ако настаня някого на диван в дневната да спи до обяд.
Както и аз не бих си позволила подобно нещо.

Бе въобще това с ходенето на гости с преспиване е доста ... неудобно за мен

# 38
  • Кърджали
В къщи рядко остават гости с преспиване. Не е нарочно, не че не искаме, просто така се получава. То за да ни дойде някой на гости, по начало си е сложно упражнение, защото се съобразяват с това кога мъжа ми си е в къщи.... И става сложно, защото той почти никога не си е в къщи  Laughing ...
Поради липсата на стая на гости, да, случва се да отстъпваме спалнята, решаваме го  според гостите и ситуацията. И според това, че мъжа ми все пак става рано рано, иска да пие кафе преди да тръгне на работа, и е по - удобно ние да спим в хола, вместо да буди гостите с неговото сновене насам - натам..
А иначе, не че гостите приритват да ни спят на спалнята. Познават щерката - тя до скоро изобщо не приемаше мисълта, че може някой да спи в къщи /на кой се е метнала, не знам/. Сега изпада в лек потрес, ако разбере, че някой ще спи в спалнята ни. Последно остана будна почти до 12, за да се убеди че брат ми ще си легне в хола, а не в леглото на мама и тати   Joy

# 39
Мъжът ми смята, че е редно спалнята да бъде преотстъпена на гостите, за да се чувстват по-комфортно, за да бъде добър и любезен домакин.

Нашите дрехи, бельо и други принадлежности са в спалнята. Абсурдно е дори да си помислим да я отстъпваме.

# 40

Какво значи това, нещо не го разбрах като определение  Laughing
Ако не преотстъпя спалнята си , гостите ще трябва да спят в стаята на сина ни. А в стаята на 20 годишен младеж не е лесно да поканиш гости. Той си има негово подреждане и не му са меся. А и не мисля, че е редно гостите да спят точно в неговата стая.
То и в спалнята за повече от една нощ не е удобно. Колкото и да съм си взела всичко необходимо, все нещо изниква. Последния път обличах суичера на сина ни, защото нямаше как да  вляза да си взема моя, докато гостите спяха, а аз трябваше да напазарувам сутринта.

# 41
У нас не преспиват. Случвало се е два или три пъти и то доста отдавна. Не ми е приятно и не го разбирам това с преспиването. Сега ако човека е закъсал много ясно че ще го приема, ама иначе не. И никога не съм си предостъпвал спалнята, това пък ми е смешно чак.

# 42
  • София
Ако имате близки роднини, които живеят в друго населено място, на хотел ли ги пращате? Или просто не си ходите на гости...
Аз обичам когато някой остане в нас с преспиване. Това го практикувахме много, когато бяхме по-млади и може би изпитвам някаква носталгия. Имам чувството, че хората оскотяха и им пречат собствените родители, братя и сестри.

# 43
Моята спалня си е моята спалня. За гостите имам диван.  Simple Smile

# 44
Когато на нас ни се наложи да преспим в друг град, дори да имаме близки, преспиваме в хотел. По комфортно се чувстваме. Пък и не трябва да се съобразяваме през цялото време с тях и те с нас. Вършим си работата и вечер се видим.

Общи условия

Активация на акаунт