Самотен баща

• 10 146
  • 47
  •   1
Отговори
Здравейте на всички! Регистрирах се преди малко във форума тъй като в момента съм поставен в едно такова положение в ,което изпадам за първи път и искам малко помощ!
Значи моя социален статус е следния: Имам дъщеричка на 6 годинки(тази година ще бъде първи клас) и преди няколко дена ми приключи делото срещу майката.Нейните родителски права са отнети и е осъдена за издръжка ( 90 лв).Трябва според мене вече да се водя самотен родител мисля.... Тя от 2 години не се интересува изобщо от детето си(нейна си работа).Аз работя и ме осигуряват на 346 лв. Кандидатствам в момента за общинско жилище.Нямам имотно състояние на мое име никакво.
Та въпроса ми е следния! Какви помощи мога да взема от държавата или общината! Изобщи всичко ми е "тъмна Индия". Между другото заведох дело чрез Държавен съдебен изпълнител тази издръжка от майката да ми я изплаща общината,тъй като едва ли ще видя пари от майката на детето ми(тя е в чужбина доколкото знам и едва ли има намерение да се връща).Този съвет ми го даде адвокатката ми.
Това е като цяло. Моля помогнете ми със съвети-кое,как,какво и т.н.
Благодаря предварително!

# 1
Иди в общината при социални служби и питай на място, защото когато аз се разведох, отидох и ми казаха, че нямам право на нищо, защото не съм циганка. А бях без жилище на около 200лв ме осигуряваха, за да добиете представа, тогава най-мизерната квартира, която можах да намеря ми излезе 80лв. Имах 1 котлон, 1 куфар дрехи и 1 дете. Е, амбицирах се, оправих си живота, но вече нямам доверие на никакви социални служби.

# 2
Със сигурност имате право на 35 лева детски надбавки, вероятно на помощ за отопление, на парична помощ за първокласник, но най-дбре в дирекция социално подпомагане по местоживеене да питате.

# 3
За детските надбавки разбрах.В момента си оправям документите за социалните... За еднократната помощ за първокласник също разбрах,но там ще се занимавам лятото тъй като има още време. Доколкото разбрах има вариант общината/държавата да ми плаща наема на общинското жилище,за което кандидатствам. Но за там не знам какви са условията. И за тези помощи за отопление също не знам на какви изисквания трябва да отговарям. И общо взето това ли е като помощ?

# 4
Отопление и наем се плащат според дохода на семейството.Трябва да паднеш под минимума определен за това.Няма да го получиш само защото си родител отглеждащ детето си сам.
Има вариант,който малцинствата практикуват и вземат доста.Не го одобрявам.Пък и негативите за тебе сщо не саза пренебрегване.
Въпрос на време и организация е да се справиш.

# 5
щом си родител от мъжки род голяма част от помощите са мираж за нас.
иначе има подобна тема  за привилегии/права на родители отглеждащи сами децата си.  ти попадаш в тази категория. не си самотен.

# 6
Ето я таблицата за помощите. Повечето зависят от дохода и с кого живееш, а не от семейното положение. http://pomosti.oneinform.com/socialni-pomosti/

# 7
Добре де! Осигуряват ме на 346 лв! В каква категория попадам? И как така се водя родител отглеждащ сам детето си,а не самотен родител! Каква е разликата! Simple Smile Имам и съдебно решение за това,че на майката са отнети родителските права! Значи съм Сам/Самотен родител!

# 8
Самотен не си, самотен е ако бащата на детето е неизвестен, или единият родител на детето е починал, като и за второто не съм сигурна. Така че стягай се, намери си свестна работа за повече пари и не разчитай много, много на някакви помощи.

# 9
Добре де! Осигуряват ме на 346 лв! В каква категория попадам? И как така се водя родител отглеждащ сам детето си,а не самотен родител! Каква е разликата! Simple Smile Имам и съдебно решение за това,че на майката са отнети родителските права! Значи съм Сам/Самотен родител!
Реагираш емоционално в момента. Няма такова правно понятие вече като "самотен родител". Аз ти показах таблицата с изискванията и условията. Защо ти е да се вкараш в категория, като си наясно, че тя няма какво да ти донесе? И да си чул от някъде, че Айшето получава 1300 лева на месец като самотна майка, бъди сигурен, че ги получава по други линии, а не като самотна майка.
Явно си имал някакви очаквания, че ще получаваш някакви помощи като самотен родител, но вече ти казаха че освен детски и помощ за първи клас, друго няма да получиш. А тези два вида помощи се получават и без да си сам родител.  Peace

Нямам инфо за жилищата или нещо друго, което самата община може да ти даде като помощ. Това явно си е различно за всяка община. Дано там успееш да получиш нещо, че да не се наложи да се отказваш от родителските права.  Peace

# 10
И разпитай по-подробно за общинско жилище, защото при мен нещата бяха сходни, но за общинско жилище се чака с години, освен ако нямаш някакви много дебели връзки.

# 11
http://www.silnabulgaria.com/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B … 0%B2%D0%B8%D0%B4/
Ето в тази статия са описани помощи.Виж къде може да кандидатстваш.
И ако си в общинско жилище ще си заобграден с цигани.Това не мисля ,че е добре.

# 12
То за Айшето е ясно....Там по други пътеки се взимат парите. За общинско жилище сега съм подал документи да видим...... Ама ми стана ясно едно с извинение "Егати държавата"!

# 13
  • София
http://www.silnabulgaria.com/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B … 0%B2%D0%B8%D0%B4/
Ето в тази статия са описани помощи.Виж къде може да кандидатстваш.
И ако си в общинско жилище ще си заобграден с цигани.Това не мисля ,че е добре.
Глупости.
Това изобщо не е задължително.

# 14
В Бургас има блок на пъпа на центъра, в който има общински жилища и няма цигани. Не знам дали целия блок е общински, или само някои жилища, но е на супер място - блока на магазина за платове "Чар". А нашия татко е именно от Бургас.

Общи условия

Активация на акаунт