Самотен баща

• 10 154
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
# 31
  • София
Търсим правата си и крием доходи .....  Thinking

След като твърдиш че държавата ти дължи майчинство, значи можеш лесно да го докажеш. Ако си го потърсиш би трябвало да си го получиш.
Аха ,значи така трябвало да направя ..

# 32

Не, но просто няма майчинство 3 години.

# 33
Иронията ти е неуместна. Правиш това което искаш. Нямам никакво намерение да ти давам акъл. Според мен майчинството е лесно доказуемо. Но за да казваш че ти се дължи ....

# 34
Да,получавам повече,но реално сумата не е толкова,колкото биха получавали двама родители работещи примерно.Не бих казал,че това е измама.А и реално ми кажи,кой в България пише в тези помощи реалната сума,която получава като доход?А и деюре така наречената "измама" я прави работодателя ми,а не аз! Simple Smile
Аз  Peace никога не съм лъгала за доходите си, то затова и не взимам детски помощи, всъщност никога не съм взимала никакви помощи.  Peace
Симона и аз не разбирам иронията ти, ако си майчинство, и си подала документите по каналният ред, ще си го взимаш първите 2 години. За третата няма как. Има закони, които трябва да се спазват. А както казваш, че ти дължат излиза, че грешката е в държавата, не в теб.

# 35
И аз не вземам детски, защото ме осигуряват на реална заплата.
Но не би ми минало през ум, че трябва да смятам, ако бяхме двама с евентуален мъж. Crazy

# 36
DeVa, аз и ти като минем през някоя тема, я заключват...
Авторе, аз съм разведена, с две деца, едното - с увреждане.
Осигурявам се на съвсем реалните си доходи.
Значи, нямам право на помощи. И на детски. Обаче, такива като мен, балъци, да внасят, че да могат такива като теб, дето ги осигуряват на 346 лв., да вземат, та да имат повече време за детето, вместо да работят повечко. И аз искам, ама нЕма.
Особено противно ми е мъж да реве за помощи.
Пък дамата, дето държавата й дължала за три години, просто ще я подмина, че иначе съвсем бързо ще заключат темата...
Търсим права и крием доходи - това ТРЯБВА да се криминализира. А, да, чл. 313 НК - бе, кой го гледа...
Пък сега се съберете и ме изяжте.

# 37
Звярчеbouquet

# 38

Търсим права и крием доходи - това ТРЯБВА да се криминализира. А, да, чл. 313 НК - бе, кой го гледа...
  bouquet Ако направят това държавата ще почне да се оправя, но това крадливо племе няма оправия. Аз също искам някой да ми плаща да си стоя у нас, но т.к. явно няма да се случи, ще тръгна на работа /в майчинство съм/ че да може да подпомагам някой и друг мързеливец. И сега ще ме изядат, че те не били видиш ли мързеливи, ами нямало работа за тях  ooooh!

# 39
Значи, нямам право на помощи. И на детски. Обаче, такива като мен, балъци, да внасят, че да могат такива като теб, дето ги осигуряват на 346 лв., да вземат, та да имат повече време за детето, вместо да работят повечко. И аз искам, ама нЕма.
Пък дамата, дето държавата й дължала за три години, просто ще я подмина, че иначе съвсем бързо ще заключат темата...
Поклон   bouquet

# 40
Боже ! Какви майки има ..  Thinking
Трябва да си търсим правата и да искаме това , което ни се полага.
На мен държавката ни ми дължи по 600 лв на месец за 3 години на зад, добре ли е?
държавата се издържа от нашите данъци. аз съм данъкоплатец. защо да ти плащам 3 год. за да си гледаш детето ? хайде да се обърне наопаки - ти да ми плащаш (като работиш) и аз да си гледам детето (като мързелувам).
предполагам ,че негодуваш към отношението  към малцинствата - всички да им плащаме , а те да си веят байрака.

# 41

Мислиш ли,че твоето мнение ме интересува?
А и какво сте повече ВИЕ жените,че да вземате помощи,а ние не?
А и недей коментира така остро срещу мене най-малкото,защото не ми знаеш положението!!!

# 42
Положението ти е на мързеливец, който се оглежда какво да забърше отнейде... Като не те интересува чуждо мнение, що пусна тема - само за аплодисменти ли?
Помощи не вземам, щото не съм достатъчно мургава.

# 43
Оф авторе, помощите не се раздават според пола а според определени критерии на които или отговаряш или не. Ако си мислиш че тука събираме помощи с чували много се лъжеш. Повечето от нас не взимат дори детски надбавки и не щото сме много богати. Нападнахме те защото хитростта и наглостта дразнят. А ти трябва да си на ясно че пускайки тема във форум рискуваш да получиш мнения които няма да ти харесат. Ама вместо да приемеш критиката като градивна си решил напред с рогите и с кошницата. Успех, дано си оправиш положението с жълтите стотинки които евентуално ще измъкнеш от държавата.

# 44
като знам ,че има цяла тема само от питащи за някакви помощи ... бая мързелани има в БГ

Общи условия

Активация на акаунт