Преотстъпвате ли спалнята си, когато имате гости?

• 15 148
  • 197
  •   1
Отговори
# 90
  • Tам през Атлантическия океан
Оoooo спалнята се храм свещен  Whistling Mr. Green Страх ви е да не правят сеХ ли там , да не я умърсяТ  Laughing

А давате ли на гостите да ви аЧкат в тУалетната , да ползват банята М   Mr. Green ?

Хората които каня на кости не са кои да са , какво , мога да поканя родителите си и ако нямам стая за гости бих им предостъпила спалня .

бРеЙ колко сте крайни , ще каже ковек че с някакви гнусни хора общувате и са ви приятели  Crazy newsm78

# 91
Ако имате близки роднини, които живеят в друго населено място, на хотел ли ги пращате? Или просто не си ходите на гости...
Аз обичам когато някой остане в нас с преспиване. Това го практикувахме много, когато бяхме по-млади и може би изпитвам някаква носталгия. Имам чувството, че хората оскотяха и им пречат собствените родители, братя и сестри.
Когато си на 20 год. и не ходиш на работа , може би няма да ти пречат.
С годините ангажиментите се увеличават , умората , хората се променят и всеки си иска комфорта.
Какво чудно има и какво ако наистина се оказва , че пречат /както ти се изразяваш/.
Не всеки има условия за гости с приспиване , така , че не се чуди толкова.
Едно време беше едно , сега е различно поради много причини.
Всеки има нужда от спокойствие и комфорт , който трудно и не всеки би могъл да постигне сред много хора/пък било и най близките/.

# 92
 Различното е, че сме одъртели и всички ни пречат.

# 93
Не, защото всичко ми е в спаляната - дрехи, тоалетни принадлежности, сешоар и няма да е удобно нито за мен, нито за гостите, защото от 6 сутринта ще се зашушкам да вадя това и онова. Да не говорим, че у нас няма друго легло, в което мъжът ми да може да легне, без да му стърчат краката, спалнята ни е правена по поръчка, за да го събира на дължина.
Гости настанявам или в детската стая, или в хола на дюшек на пода, или в кухнята на разтегателен диван, който събира двама души, като най-често предпочитам варианта на пода в хола. А веднъж ги настаних на балкона в спални чували, че бяха домъкнали бълхи.
пп: ако мъжа ми го няма, а ми гостува сестра ми, спи в спалнята до мен.
пп2: ако гостува племенницата - спи в детската стая, като през това време голямото ми дете спи на пода.
Абе ква е тази мания да спите по земята
Не разбирам

# 94

Абе ква е тази мания да спите по земята
Не разбирам
Удобно е  Peace

аз обичам да спя на земята  Laughing
понякога като ми е съклетно или не мога да заспя  слизам от спалнята на земята  Laughing Hug

# 95
А аз в миналия си живот бях клошар и така съм си свикнала, навици, какво да се прави.

# 96
Тези които ви идват на гости с приспиване съгласни ли са с това вие да спите по земята , за да им е удобно на тях ? Shocked
Не виждат ли , че няма достатъчно място за гости с преспиване ?Ще ми ляга детето на земята , щото видиш ли трябва да има място за гостите .. хотели няма ли по вашите населени места.
Какво толкова "срамно" виждаме българите в спането по хотели / когато е явно , че няма достатъчно място / при вас .Как изтърпявате да спите по сто човека в стая , да се въргаляте по земята , вместо да си пратите гостите на хотел.
Или пак опираме до това прословуто псевдо българско гостоприемство ?

# 97
Тези които ви идват на гости с приспиване съгласни ли са с това вие да спите по земята , за да им е удобно на тях ? Shocked
Не виждат ли , че няма достатъчно място за гости с преспиване ?Ще ми ляга детето на земята , щото видиш ли трябва да има място за гостите .. хотели няма ли по вашите населени места.
Какво толкова "срамно" виждаме българите в спането по хотели / когато е явно , че няма достатъчно място / при вас .Как изтърпявате да спите по сто човека в стая , да се въргаляте по земята , вместо да си пратите гостите на хотел.

И на мен от години ми е непонятно прословутото българско гостоприемство. Не каня и не ходя по роднини с преспиване. Предпочитам да им поема хотела, ако се наложи, отколкото да се прескачаме и режима на цялата къща да се обърне с главата надолу.

# 98
Markrit, нали не ми държиш сметка какво правя в собствения си дом?

# 99

Ами случаи всякакви  Wink
Ако са хора с  възможности нямше да опират до гости у приятели/рода .

Такива гости и нагъчкано предполагам е инцидентно решение и от двете страни  Grinning

# 100
И откъде дойде заключението, че е нагъчкано, моето жилище например, е голямо и не се гъчкаме, дори когато имаме гости.

# 101
  • София
Аз, понеже съм си патила от злоупотреба с гостоприемство (втора братовчедка на дъщеря ми дойде на гости и остана с месеци, точно режимът пострада най-много), настанявам гостите точно така, че да се усеща, че са на гости: в стая за гости на разгъваеми канапета (а не комфортно легло), банята  за гости също е отделна (аз съм си гнуслива, не ми е приятно всякакви крака да стъпват в моята душ кабина). В спалнята за гости съзнателно нямам гардероб, а само закачалка тип кактус.

Прословутото българско гостоприемство забелязвам, че го има еднопосочно, в посока София, затова съм се научила да поставям дистанция. Не съм си научила гостите обаче как се ползва градския транспорт, предпочитат си ММ да ги разкарва с колата по болници/молове/места за забавление, те са повечето негови роднини  Rolling Eyes (за мен е уникално непонятно как масово не се ползват GPSи или просто карта на града, аз не мога да си представя аз да се намирам в чужд град и тотално да нехая къде аджеба в пространството  съм и как мога да се придвижа от точка А до тока Б).

# 102
Markrit, нали не ми държиш сметка какво правя в собствения си дом?
Естествено , че не.Дори няма нужда да ме питаш.

# 103
Никога не гостувам с преспиване.
И никога никой не е искал да остава у дома с преспиване.

Различно е, когато ходим компания някъде на вилата на някой, но там се вдигаме вкупом, чистим, оправяме, веселим се и след няколко дни пак вкупом си тръгваме.

Та от моя гледна точка, не мога да си представя драмата с това, къде да си настанявам гостите, поради простата причина, че те винаги знаят кога да си тръгнат  Laughing (а ако не се сетят, нямам скруполи да ги помоля да си ходят).

Каква е причината някой да остава да нощува в чужд дом?

# 104
Каква е причината някой да остава да нощува в чужд дом?

Ако стане много късно, винаги предлагам да им опъна един дюшек на пода  Mr. Green ,  дори идеята да не е била първоначално тази. Пък който не обича да спи на земята, винаги може да си хване такси до тях или до гарата, където да изчака първия експрес до родния си град.
пп: има и неприятни поводи - хората идват в София за лечение и нямат пари за хотел. Най-много мразя така като става, хем не е човешко да им откажеш, хем не можеш да ги търпиш селяците му.

Общи условия

Активация на акаунт