Интериорен стил по аматьорски - 25

• 83 843
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
За ваканционния апартамент мебелите са купени и доставени. В петък сглобяваме....и пердетата реших, че ги и купих- тензух ще е (в приятели видях такива пердета, стоят много добре).

# 121
  • Отвъд алеята зад шкафа
На мен темата много ми помогна.

Аз имам също няколко любими картини, за съжаление нямам място за всички, малко понатрупахме мебели и не разполагам с достатъчно свободни стени. Но се водехме повече от функционалността и нуждата - например антрето е плътно в мебели, защото имаме купища обувки, якета, чанти.... в момента 3 броя големи шкафове за обувки не ни побират само летните, всеки сезон правим подмяна на дрехи и обувки, които складираме в едно таванско помещение. Та...при нуждата от мебели за прибиране в антрето, пожертвах идеята си за закачлив комод, огледало над него (или картина) и вазичка с китка например. Камината също изяде ценно място, но пък е толкова готина, че изобщо не съжалявам. А и ще си правя кът за четене в едно кресло точно до нея  Heart Eyes Иска ми се да имах още 100-тина квадрата, ама няма  Laughing

mumbas а към какъв стил се ориентираш? Апартаментът ти е в центъра, височината на таваните каква е?

Titina значи другата седмица може да очакваме снимки  Grinning Завиждам, че сте готови.

# 122
Гадамер, таваните са на 3 метра височина. Стилът, ако може така да го наречем, ще е при всички случай еклектика, поради иаброените преди това факти- натрупвания на любими вещи с години. Завиждам ти за камината, но при нас коминът е отрязан от съседите над нас преди години - с инсталирането на парното. Заглеждам се в едни електрически имитации, ама имам някакви вътрешни колизии по отношение на имитациите. Имам и някои стари соц мебели, като една мастодонтска библиотека, която е толкова добре направена и толкова функционална, че си мисля как да я реновирам, за да я наместя и нея. Абе, сама разбираш един хаос ми е в главата от идеи, желания и информация... Във всички случаи, обаче смятам, че обзавеждането на жилището ми трябва да си е само наша идея, а не чужда- имам предвид дизайнерска. Дизайнерът може да даде съвет, но билдването на атмосферата на един дом се прави само и единствено от обитателите. Тук намирам много и прекрасни съвети, мнения и позиции, които ми помагат. А и не бързам чак толкова. Имам къде да живея за сега безпроблемно. А и да си прзная честно душата ми се разкъсва между едни картинки и едни цифри... типично по български.

# 123
  • Отвъд алеята зад шкафа
3 метра тавани...мечта!

Направо ми намирисва на mid century modern. Харесвам много този стил, но в съвременния му прочит.

Аз бях гледала камини с газ, но като пробвах мострата в един магазин се отказах. Аз също не обичам имитациите - на материали, на функция....

# 124
 Да не съм неблагодарна решихме въпроса с гранитогреса.Много благодаря на lubasha и нейния съпруг който много ми помогна с професионалните си съвети  ::За коридора взехме камък(сиво бежов неангажиращ)предвид черния опънат таван,който няма как да разкарам.В дневната ще е естествен паркет и сега пак зациклих.Паркета сякаш изисква една кухня която харесах в Мартинели.Тя обаче не е модерна,по скоро класика,но изключително красива(бял мат+св.сив плот+св. дърво с цвят на паркета като лек акцент).Дневна и кухн.бокс в едно помещение.Ха сега какви да са модулите в дневната.В момента съм с орех масив и ми писна от него,така ,че изключено да го взема на новия апартамент.Давайте идеи и вземете да ме научите да качвам снимки от телефона си, та нагледно да покажа.Уж исках абсолютно модерен стил,а сега тази кухня обърка всичко

# 125
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, kabo6ar завой на 180 градуса правиш. Все пак добре, че не взе полирания тъмен гранитогрес. Горе-долу се ориентирам каква е кухнята, която си харесала, предполагам като любимата ми Икейска кухня - бял мат с фрезовани вратички, дървен плот, сив гръб....ако кухнята не  е прекалено рустикална, няма да имаш проблем да я комбинираш с други мебели за дневната. Но ако може наистина да пуснеш снимки, ще е най-добре. От телефон не знам как става.

П.П Моят интериор на цялото жилище също тръгна от кухнята...исках точно определена кухня и съобразих всичко с нея.

Последна редакция: чт, 28 авг 2014, 16:29 от gadamer

# 126
Не се отказвай от мебели от масив. Дай снимки да ги видим Simple Smile!

# 127
Здравейте на всички Simple Smile
Имам нужда от съвет. Предстои ни да дообзавеждаме дневната и се надявам да кажете вие какво мислите за идеята ми. Дневната е от кухнеска част и от всекидневна част, като двете няма как да се отделят физически. Кухнята я направихме преди 4 години. Сега ще поръчваме мебели за дневната част. Искам двете части да са отделени поне визуално и идеята която ми хрумна след много мислене е да използвам единия цвят на кухнята в новите мебели с друг цвят. В момента кухнята ни е тъмно кафява и бежова. Мебелите за дневната ми се иска да са същото тъмно кафяво, но с оранжево. Мислите ли, че така ще се получи добре и няма да е претрупано? Дано да съм обяснила добре  Embarassed
Благодаря предварително!   bouquet

# 128
  • Варна
Джиджа, аз ти предлагам да си направиш мебелите само в тъмно кафяво, а оранжевото щом го искаш в дневната, нека да бъде в аксесоарите. Утре ще ти омръзне и едва ли ще си сменяш мебелите. Другото е по-лесно.

Сега да ви покажа каква импулсивна покупка направих, дано не съжалявам. Ако не, ще го върна. Огледало за банята.
Скрит текст:
Припомням и банята:
Скрит текст:

Даже нямам представа в какъв стил обзавеждам.  newsm78
Бъдете откровени, без куртоазия - прекалено ли е? Като уточнявам, че повече нищо цветно няма да има. Дори хавлиите вече купих и всичките са в земни цветове, едноцветни. Ама все пак имам деца и разни шарении ще се появяват.

# 129
Lady April, лично на мен ми харесва много. От къде го купи и на каква цена?

# 130
  • Майничка
Много ми харесва. Vivre?

# 131
  • Варна
Дааа, Вивре. 84 лв. струва. 60/80 см

# 132
  • на североизток
Здравейте, момичета! Толкова отдавна не бях ви чела, че имах други ангажименти, но пък сега си наваксах с удоволствие Simple Smile Видях отново много прекрасни интериори, сътворени от вас  Heart Eyes

Влизам, за да ми дадете малко кураж Mr. Green От известно време съм на жълта вълна и си бях наумила поне терасата да боядисам, за да мирясам Laughing Но сега ми хрумна да направя стената зад спалнята (или цялата спалня ???) в жълто.
Като казвам жълто имам предвид нещо такова, такова или такова. Като имате предвид, че моята спалня е черна, завесите са тези на цялата стена, килимите са тези и други мебели няма (или по-точно не трябва да се вземат под внимание, защото им предстои заслужена пенсия  Mr. Green Но всяко нещо по реда си - засега само боядисване, пък по-нататък и нов гардероб, и тоалетка и т.н.) Текстила, с който разполагам също съдържа жълти цветове, а другия е като пердетата.

Та, питането ми е :
1) Подходящо ли е за спалня това жълто и на едната стена или на всичките да го сложа? Ако е само на едната, другите в какъв цвят да са? Аз мисля за много нежно светло сиво, почти като мръсно бяло, нещо като в този апартамент или една идея по-тъмно от това.
2) Как да се ориентирам в магазина за бои кой точно нюанс и наситеност и пастелност да избера - уточнявам, че при нас има един магазин за тониране на бои и предлагат някакви гръцки, а другите са готовите на Мегахим Декоратор. Още едно уточнение правя, че ще боядисвам върху тапета (бежов на цвят), защото нямам възможност за шпакловки на този етап или пък за хубави тапети - просто едно леко освежаване Rolling Eyes
3) Резервния ми варинат е всички стени да са в това светло сиво, за което говоря или в онова светло зелено, което много харесвам, но напоследък взе много да се ползва Grinning Мнения?
Ето ви и припомняне на реалната картинка Embarassed

Ааа, замислила съм и една картина от местен художник, която е на черен фон сиво-бели хризантеми - стоят като издълбани в черното, не знам как точно се нарича тази техника, но са много нежни Heart Eyes Рамката им е черна, с бяло паспарту. Като ми я донесе майка ми ще ви я покажа.

И последно, засега Mr. Green, в коя програма мога да си оцветявам върху снимката, зад да си разиграя по-точно това, което си представям?

Последна редакция: чт, 28 авг 2014, 16:21 от ruf4i

# 133
Lady April, благодаря за споделеното мнение Simple Smile Права си, наистина - както ми обръзна светлия цвят в кухнята, напълно е възможно да ми омръзне и този  Embarassed В същото време обичам да е разчупено и затова го мисля толкова  Crazy

Огледалото и на мен ми хареса! Много е позитивно - прекрасен начин да започнеш деня си Simple Smile

# 134
Жълтите спални (изцяло жълтите) са много приятни. Харесват ми! Но за да постигнеш този уют, ще трябва вероятно и сериозна подмяна на текстила. Сегашните ти пердета няма да се вписват особено.

Къде си държат нещата тези с подредените полупразни апартаменти newsm78
Сигурно имаме много буклуци, но и не виждам от какво бих могла да се лиша, за да постигна такава празнота.

Общи условия

Активация на акаунт