С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 172
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
Flower-че  Heart Eyes пантофките са много сладурски. От къде ги поръча?  Flutter
Ееее... 6 ставания  Naughty тази вечер без нито едно да мине, е добре де, само с едно  Hug
Ние сме добре. Днес си върнахме храненията /само без попарата сутринта/ и вече сме Ок. Явно антибиотика потуши пожара в гърлото  ooooh!

Момичета вие какво правите с малките дрешки на децата?
Аз исках много да си ги събирам, понеже всичко ни е марково /с много малки изключения/ и са скъпи дрешките на Мони, но... нямам място къде да ги съхранявам. За това снощи пуснах в OLX-а доста нещица на смешни цени, но... само и само да ги махна  Crossing Arms

# 451
феичке-страхотни са буйките,виждала съм тази фирма на бул. Мадрид в София!А каква е цената им?  newsm78
Кръстева-браво,че сте по-добре!  Hug А относно дрешките-което ми е най-миличко си го прибрах във вакуумни пликове,а от останалите каквото можах-раздадох на приятелки!  Peace Имам и една част,която е от подарени дрешки от други бебета и мисля да се пробвам да ги върна на майките им,въпреки,че едва ли ще си ги поискат обратно!  Laughing
Момичета,а вие всеки ден ли давате каша следобяд-някъде прочетох,че много наддавали бебоците от нея!  ooooh!

Ох,тук пак заваля-тъкмо мислех да излезнем на разходка...  Crossing Arms

# 452
  • NE
Кръстева Пантофките ги взех от един магазин за обувки, явно работиха с тази марка.
Иначе дрешките на Вили се събират на 3 месеца и ги прибирам. Надявам се да мога да ги използвам отново с още едно бебе или да дам част от тях на сестра ми когато и дойде времето. Аз умишлено купувам по-унисекс дрешки.
sunny:*kiss Софийска е фирмата. 22 лв.

# 453
sunny*kiss-че  Heart Eyes - зависи от децата. Мони яде всеки ден каша и бе наддал само 200грама.
В моя кантар и в този на педи имаше 400 грама разлика /нейния го изкара 9200, а моя 8,800/ и в спешното се зарадвах, като видях, че моят кантар е верен.
В спешното бяхме 8,900 - с всекидневно ядене на каша. Така че не се тревожи.
Flower-че Heart Eyes - страхотно попадение с пантофките /завид, завид/  Hug
Иначе и аз мислех да ги събирам за някой ден, ако пак ми потрябват за момченце, амаа... мисля някои по-хубави да си ги оставя, а ежедневните /бодита, ританки, нощнички, чорапки/ да ги продам.
Скрит текст:
Иначе повече дрешки не подарявам. Подарих още в началото /ние нали дръпнахме 7санта на дължина още първия месец/ доста от дрешките на Мони на една приятелка и ако ви кажа в какво състояние бяха дрехите само седмица по-късно Sick така кофти ми стана...
Не казвам, че някога ще си ги поискам обратно, но все пак... аз ако съм и някои ми даде нещо ще го пазя и после поне ще си направя устата да го върна.
Уви, разбрах, че не всички хора са като мен.
Тая се оказа пълна писюрка /хора, към които съм крайно алергична/ дрешките скъсани, раздърпани, ликьосани /а детето още не беше захранено/ абе ужас. И за това реших да ги продам, поне да не ме е яд после.

# 454
  • София
здравейте и честит празник на независимостта, ако найстина се чуствате независими, че е май малко под въпрос това...

КАК са болничките. НАли сте се оправили вече  Hug

Ние също всеки ден си хапваме каша и не сме дебели.

Flower Fairy много хубави пантовки си имате  Peace. Аз взех едни евтинки от Джъмбо, но не ме кефят много нещо та ще видим дали ще ги носим.

за дрехите аз за сега ги събирам. Не ми се дават , а и нали си мисля след някоя тук годинка да имаме и второ. А и имам приятелки дето се канят да имат бебчета, та все ще влязат в употреба.
Нови дрехи нямам. Другите са все носени, доста запазени, но са си носени.

Искам да ви питам вие как вкарвахте глутена. Чета сега по нета за инфо и пише да се въвежда по определен ред и в продължение на 1 месец без прекъсване. Почва се от овес, ръж , ечемик и пшеницата е за накрая.
Вие как въвеждахте, следвахте ли схема и тн.

Хубав ден мамчета. За сега е прекрасно времето. Моя да се наспи, храним се и пак излизам с него, че от утре май го дават зима .

# 455
  • NE
Гери От таблицата на една мама е въвела глутена в следната схема от 8 месец:
- овес
- пшеница
- ечемик
- лимец
- ръж
Също не е правила прекъсване и дълго е въвеждала овеса като първи глутен. Peace

# 456
Здравейте, момичета  Hug
Ние сме добре вече. Тази вечер ще е последната дозичка антибиотик и в сряда сме на контролен преглед.
Аз схема спрямо глутена не съм правила. Педи ме увери, че няма проблем да започна с което и да е и както искам така да го давам... та така. За сега нямаме никакви проблеми Hug

# 457
Здравейте момичета,

Кръстева, много се радвам, че Мони вече е добре Hug Дано да не се случва повече и да са ни здравички дечицата Praynig

При нас не знам какво беше това чудо, в събота цял ден бяхме с температура от онази гадната, между 37,2 и 37,8 варираше цял ден. Водих я до болницата и казаха, че най вероятно е зъбче, но за всеки случай ни изписаха разни имуностимулатори, да не би да е вирусче. Иначе нито гърло, нито сополи, нито кашлица...нищо. Вчера и днес нищо и няма, няма температура ама няма и зъби. Нито е подуто, нито се белее. Ха сега де? Rolling Eyes

Ако вдига температура от зъбче, до колко време трябва да изкара или поне да ги видя, знаете ли newsm78

# 458
  • NE
Елефтерия Няма правило за изкарването на зъбчето. Нас Т и спадането на имунитета точно от зъбче ни почна на 31 август и още няма никой. ooooh!

# 459
  • София
елефтериа при нас пък дигна температура като избиваше първото зъбче. 3 дена дигаше до 38,8 и на 3 ден като се показа зъбчето и спря да се дига температурата.
Иначе и  ние нямахме големи изгледи за зъбки и се почна изведнъж и за 5-6 дена изби първото и след седмица и второто. При драмите на нас добре ни помага камилията.

# 460
  • Varna
Здравейте момичета! Радвам се, че болничките бебоци вече са към оправяне.
Гери, аз за глутена също много изчетох, но вкарах така- една седмица овесена каша, после ръжено сухарче в малко супа, и после вече пшеница- първо каша, а ден след това и сухар. Единствено се придържах към идеята, че се дава по-дълго време без прекъсване. Е, дълго дълго, колко дълго- около 2 седмици се следях, а после вече нали вкарах и попарата, и така.
Лека нощ от нас!

# 461
Здравейте, момичета!  Hug
Радвам се, че някои вече са по-добре, а останалите бързо да се оправят и да свалят Т!!  Hug Hug

Много е полезна последната тема, която сте захванали, а именно за вкарването на глутена, че никак не ми е ясно, а сменихме педи и още не съм имала възможност с нея да говоря и да питам като хората  Thinking Всичко, което споделите ще е полезно Simple Smile  Още не знам и дали от този или от другия месец да го въвеждам.. то голямо чудене,голямо нещо  Simple Smile Съседката дава на нейното (мартенче) кисело мляко със степче вътре (уж плодово и оцветено да стане) и зрънчо  smile3512 (няма такава емотиконка, с която да си изразя възмущението...но тя си знае!

При нас това с безсънието и яденето по цяла нощ продължава ии днес за капак леля ми, която ми дойде на гости за 2 дни ме изкара извън равновесие с глупави "съвети". Много ядяло детето, да не и давам през нощта, ами да и дам една играчка и аз да си спя!! А пък вчера и дръпнах детето от ръцете след като я видях как искаше да и даде да си кусне от ТОРТАТА (торта с ОРЕХИ,МЕД,ЯЙЦА,ПРЯСНО МЛЯКО и куп други неща,които това дете не яде).... НАправо избеснях от тая жена. Накрая ме заби в земята с " ти не приемаш никакви съвети" и какво ли съм разбирала толкова като съм майка от половин година! newsm61

Съжалявам, че ви натоварвам, но ми олеква като споделя с вас  Hug

# 462
Цитат
duceto:
Съседката дава на нейното (мартенче) кисело мляко със степче вътре (уж плодово и оцветено да стане) и зрънчо  smile3512
Е според мен няма от какво да се притесняваш  Naughty ако питаш мен бутай на бебо направо уискито и цигарката и си свиркай Whistling Joy
Шегувам се естествено, ама то за такъв индивид друго не знам какво мога да кажа. Много ме дразнят такива майки, захранващи децата с всевъзможни боклуци кой от кой по-голям и по-вреден Crossing Arms
За киселото мляко също не съм ОК, понеже на изпита /за диетолог/ ми се падна точно темата за лактозата и.... никак не съм ОК с това да се дава кисело мляко на детенце под 1 годинка Naughty

# 463
Ох, момичета, направо ме успокоихте, значи е трудно първите няколко месеца, после се свиква Joy Докато изкарат тия зъби явно спокойствие няма да има ooooh!

Гери, каква е тая камилия. Извинявай, ако вече си казвала, ама явно съм го проспала този момент Embarassed Ако може и един линк да ми пуснеш Praynig

Дуче, твоята съседка изобщо не ме изненадва. Аз имам една, дето дава на 4 месечното си бебе солети и суха паста Shocked

И на мен са ми много странни такива майки. Е как може да сложиш в млякото на детето ти степче, без значение колко е голямо детето #2gunfire Това аз няма да го ям, а какво остава за детето ми Naughty

# 464
  • София
елефтериа ето линк http://apteka.framar.bg/30034778/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BB% … 1-%D0%BC%D0%BB-10 . Една от мамите тук го беше писала преди време и аз пробвах и поне на нас ни помага. Аз давам само когато се почнат тежките кризи когато реве по цяла нощ.

това със захранването е много спорен въпрос. И мен нашите само ме юркат да съм захранвала детето по бързо, трябвало вече едва ли не кюфтета да яде. Защо не съм давала попара, какви са тия с тоя глутен и тн. Направо ми писна да обеснявам и за това вече не се обеснявам на никой. Детето си иска основно мляко и няма да го насилвам да яде пюрета, кюфтета и какво ли не , защото някой тъй казал. Полека лека когато стане тогава. Доволна съм че си прояде всичко вече. Яде плодови пюрета, хапваме си бананче заедно, с него го уча да дъвчи и добре ни се получава. От няколко дена ми хапва и по около 100мл зеленчуково пюре и разбира се неговите любими каши.
Взела съм му едни безглутенови бебешки бисквитки и мисля тези дни да пробвам да му дам една да си смуче и чеше зъбките да видим ще му хареса ли.

Общи условия

Активация на акаунт