С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 171
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Хайде всички болни да се оправят и цяла зима да нямат температури  Hug

Кръстева,защо да не се дава кисело мляко, след като се дава сирене, а и АМ си има и лактоза и скорбяла и всякакви екстри, особено това за след 6 мес. ако се зачете в съдържанието...

За степчето и зрънчото не ми се коментира, направо ми се плаче.
Но от друга страна, колкото и да внимаваш, колкото и да се грижиш, ако в някакъв момент друг започне да се грижи за детето, било.баби или градинка и все ще.стане като с лелята...торти, бири, боядисана подсладена вода...

Глутенът го въведох без да се замислям, за сега нямаме проблеми, пу пу пу. Днес прояде попара, понеже зърнената каша не й харесва...не знам дали ни е добър режима - сутрин яде каша/попара, после месно/зеленчуково пюре, после плодово и за веечря кисело мляко с плод, като мисля от други месец да й добавя и бебешки бисквитки и цоцка между храненията. То се хапва по 100тина грама със зор, а от.мен не знам колко смуче...
За сметка на това се сърди за всичко - ако й вземеш играчка, ако я махнеш от бънджито, ако я оставиш...само мрънкаме слушам по цял ден...направп вече  #2gunfire не знам далинса зъби или характер... а и на всичкото отгоре харесва баба си свекърва повче от другата си баба Sad
Етп и аз се оплаках, лека нощ и спокойни и спящи бебоци

# 466
Добро утро, момичета  bouquet
Мацки, от известно време се опитвам да намеря дебели чорапогащници за студените дни, че да му е топло дупето на Мони. Виждали ли сте някъде в нета да има за момченца?  newsm78
kopchelino - в сиренето се съдържа по-малко лактоза... много по-малко от колкото в киселото мляко. Дизахаридите в киселото мляко /2-8%/ са много по наситени от тези в сиренето /1-5%/. В киселото мляко се садържат и много естествени соли, които няма как да обезсолим, докато виж сиренето както всички знаем може да се обезсоли почти изцяло.
Що се отнася до АМ, да много по добре е да се дава АМ, а не кисело мляко, защото в КМ се съдържа белтъка "казеин", който не е никак подходящ за бебета до 1 годинка, има много въглехидрати и няма нужните имуноглобулини за човешкото /бебешкото/ тяло и много много други фактори.
АМ са преработени и до някъде са овладяни.
Въпрос на личен избор е разбира се, но аз мисля да въведа кисело мляко едва след годинката и задължително купешко Peace
Дано да съм успяла да обясня  Hug

# 467
Гери, много мерси за инфото Hug Ще взема да се сдобия днес с една опаковка, че ми се иска да правим по-големи паузи през нощта. Сега се будим през 2 часа, ужас ooooh!

Кръстева, аз поръчах чорапогащници от тук

http://www.pakostnik.com/bg/products.php?cat=25 въпреки че съм много разочарована от магазина, тук има най-голям избор

# 468
Elefteria  Heart Eyes -  и тук няма разнообразие или поне за момченцата  Crossing Arms номерацията им също никаква я няма -снощи ги гледах. Благодаря ти  Hug

# 469
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
ДоброЙ Ютро, мацки  Hug

Elefteria, какви имуностимуланти даваш? Все си мисля, че искам с нещо да допълня имунитета на малката, че и двете каки са все навън, но не знам какво  newsm78

Иначе - добре сме ... Няма нищо ново покрай малката ... Средната днес е за пръв ден на градина - и то в нова, защото ремонта в нейната продължава, та си порева сутринта и сега ми е едно свито сърцето ...

# 470
Безобидничка, давам всеки ден по половин ампула вит.С и течна коластра, ето тази

http://www.marvi.bg/imunokol-perfekt-techna-kolastra-za-silen-im … a-60-ml-8033.html

И при съмнение за настинка или вирус ми казаха да давам от това http://www.marvi.bg/umkalor-estestven-imunostimulant-20-ml-1069.html три пъти на ден по 2 капки. Аз го давах 3 дни, но го спрях.

# 471
  • NE
Добро утро!

Дуче Нямам думи за съседката ти. Надявам се не е нанесла огромни поражения на детето си и целият му ген. ooooh! Аз от степче съм правила бъбречна криза. ooooh!
 А какъв е този зор да се бута всичко от хладилника в устата на кърмаче? newsm78
Кръстева Тези чорапогащници наистина ще са ни нужни, но имам тайното усещане, че постоянно ще вдигаме и наместваме дупета. Crazy
Подкрепям те за киселото мляко. Peace
kopchelino Ние ревем все едно го коля ако му взема нещо от ръката. Хубаво, че бързо му омръзва и пуска всичко сам. Praynig
Гери И а съм чувала добри отзиви за Камилията, но нали се дава само 3 поредни дни и това ме спира засега.
Безобидничка  Hug

Снощи ставах само 3 пъти. Joy Обаче от времето ме боли зверски главата. Tired
Какво стана с идеята за нов колаж, но с мамите и февруарчетата?

# 472
Здравейте мами Simple Smile

Аз ви чета,но като тръгна да пиша и все ме прекъсва малкото слънчице.Вече е станала голяма любопитка,все търси внимание,но и доста често се заиграва самичка.Аз използвам тези моменти,за да си посвърша нещо,да и направя пюре.И ние вървим мънички - преди няколко дни бяхме на ДК и тежим 6770 гр (наддали сме 380 гр),но на см се оказа,че са ни абсолютно същите като предния път. Явно не са ни измерили добре тогава,понеже дрешките ни умаляват.Вече много ясно и отчетливо си казваме мама - когато се радваме,когато сме криви и мама е много щастлива Simple SmileИнъче яденето ни е доста шантаво - зеленчукови и месни (преди няколко дни дадох пуешко и се прие много добре) пюрета ядем с голям кеф,но кашите са ни мъка.Пробвах млечна на Хип,бурканче бананова Слънчо, млечна бананова на Ганчев, бурканчета бананова и круша с ябълки на Хип. Единствено последните се приеха горе-долу, но пак си беше мъка.Днес реших да сменя времето на храните и дадох на обяд 2 лъжици млечна разтворима каша на Хип, като добавих 4 лъжици тиквички.Е няка да ви казвам с какъв кеф се изяде,така отваряхме уста,направо не можах да повярвам.Довечера ще дам зеленчуковото пюре,дано не ми го бойкотора. Вода също доста трудно вече пием - от 1 седмица вече и с лъжичка едва успявам да дам и с хиляди мъки успяваме да изпием по 80-100 мл.От шише също почти не пием.Вчера й пасирах домашни ябълки и сега опитвам да дам водичката,в която са вряли ябълките.И нея не иска.Явно моето дете не харесва сладко и това е то.
Инъче аз май се сдобивам с цикъл-от вчера имам някакво зацапване,но още не е тръгнало напълно.Дано да няма отражение на кърмата,че тя ми е единственото спасение за хранене с мляко.

Гери,аз преди време бях писала за Камилията.Взела съм си една опаковка и давам само когато има криза нощно време

Дуче,
предлагам леля ти вече да те оставя намира.Гости ден-два-три и да си ходят щом много им знае устата и дават неискани съвети.А за съседката ти думи нямам,но всеки сам си решава как да гледа детето си

Цветенце,дано на Вили бързо му изникнат зъбчетата и да спите добре нощно време.Кофти за главата,дано бързо ти размине.Мен преди 1 седмица така зверски ме заболя и нито ефералган,нито парацетамол помогнаха.Накрая ММ ми измери кръвното и се оказах с 140/80 #CrazyВинаги съм била с ниско кръвно,а сега.Гадеше ми се,виеше ми се всвят,едва успях да нахраня Дари.После легнах,заспах и след 2 часа ми нямаше нищо

Елефтерия,ще се възползвам от твоя имуностимулант

Някой преди беше пускал линк за постелки за количка от някаква жена в olx, но нещо не успявам да открия обявата.Моля,който се сеща, да ми пусне линк

Хайде оставам ви,че трябва да папаме.Днес цял ден ще сме си вкъщи,че в този студ и вятър навън не е за излизане

# 473
Здравейте момичета,
мноооого отдавна не съм се включвала,но вече като видим лаптопа или телефона на мама и веднага започваме да ги пипаме, лапаме, дърпаме и каквото се сетиш друго, вече трудно говоря и по телефона ако е около мен диването. Иначе добре си хапваме, вече сме пробвали пуешко и пилешко, следва заешкото. От кашите на Хип не ги хареса особено и за сега ни е фаворит мляко с ориз-млечна каша на Слънчо за спокойни сънища или нещо такова. Имаме си вече и две зъбчета, първо се поду венеца, след това се виждаха как прозират, появи се една бяла точка и на другия ден вече драскаха, слава богу без проблем се показаха.Ние също сме на камилия и съм много доволна, давам я с един месец почивка. Все така диви сме, вече се изправяме на коленца в кошарката и подскачаме нагоре-надолу, или бутаме мрежата напред-назад, или заставаме в средата на коленца и балансираме и след малко туп...падаме в някоя посока. Вече и в кошарката за игра сме с възглавници, поне да не тупка от високо и да и е мекичко, че това упражнение го правим по цял ден.
Иначе за дрешките и аз купувах някакви набързо, че нищо не ни ставаше от пролетта. Горе-долу има за сега, но за обувките съм в много голяма чуденка. Не знам какви да й купувам и какъв номер? С твърда подметка ми се виждат тежки още и големи, купих й едни ботушки и са с твърда подметка, е така да и е топло на крачетата навън, но ми се струва че са й тежки, а пък буйките за бебета с мека подметка като гледам размерите ми се виждат малки, аз уж и премерих крачето около 11 см. ама дали съм го премерила точно...Вие как процедирате с обувките и някое педи казало ли си е вече мнението, че нашето не е от най-подробните.
Извинявам се,дълго стана, но като не съм писала от 100 години...
Бързо оздравяване на всички болнички душички и никакви болести и вируси повече  Hug

# 474
  • NE
Маги При последният ми цикъл (трети и най-нормален) не ми намаля кърмата, но и Вили сука като за световно. Peace

# 475
Връщам се от педи, не е зъбче, а гърлото е червено ooooh! На тия дежурни лекари хич не им вярвам значи (в събота дежурен лекар ни гледа и според него нищо ни нямаше), добре че се чух с педи та по телефона ме лекува  Laughing, обожавам я тая жена, хем ни лекува с "имуно глупости", хем ни оправя за 3 дни, хем ме успокоява винаги newsm44
Продължаваме да си пием коластрата (имунокола) + имунобор, комбинация от двете 2 пъти на ден по 2мл от всяко.

Феичке, аз съм ЗА колажа Peace

Маги, не е задължително да ти намалява кърмата преди цикъл. Много е относително. Аз с баткото нямах никакви проблеми с това, но с малката Вики преди цикъл кърмата направо ми спира, много малко има и като ми дойде цикъла пак си се отприщва.
Ето, 2 деца, една майка, различна лактация  Peace
Между другото вчера се замислих, че кърменето на двете ми деца няма нищо общо едното с другото newsm78

# 476
http://olx.bg/universalna-nepromokaema-dvulitseva-podlozhka-za-kolichka-i57292228
magyg,ако е тази подложка,аз имам такава и не съм доволна.Поръчах я лятото и спарваше,а пишеше че не спарва.Малката беше вир-вода.Но пък за сега и за зимата ще е ок.Инъче шарките са супер

# 477
  • NE
Елефтерия Ох това гърло е голям ужас. На нас много ни помогна вече 2 пъти тези гранулки Apis 9CH. Hug Дано Вики се оправи скоро. Praynig
Маги Препоръчвам ти тази подложка на Минене. Мама ми стъпки нещо подобно по размерите на количката и я карахме цяло лято така. Peace
Сега съм си харесала едно поларено чувалче за зимата.

# 478
  • София
здравейте,
Flower Fairy тези apis и майка ми много ги пие и й помагат. Ти на детето ли ги даваш също и ако да- как му ги даваш.
За чувалчето на Минене и аз се чудя и може би по натам ще ида до магазина им да го пробвам и ако е добре и ние ще си вземем.
А за подложката и аз подкрепям. Скъпи са , но са хубави. Ние също изкарахме лятото с подложка на Минене и съм доволна.
Всъщност за да не запарва дадена подложка то тя трябва да е от памучен или хавлиен плат. Тази шарената на снимката е от изкуствен плат и нормално запарва много.

елефтериа да се оправяте бързо.
а за тези имуно стимулатори мерси за инфото, ако ми се наложи ще взема.
Но да питам не е ли по добре сами да се борят с вирусите, не им ли скапва имунната система тези коластри и тн. Само питам, че и аз се чудя дали да давам  newsm78

Ние днес си ползвахме 2та зъба по предназначение Simple Smile. Взела съм тук едни безглутенови бисквитки и днес му дадох една така. Много му хареса. Смуча си я, ръпваше си парченца и си предъвква, смуче и така полека лека си я хапнахме бисквитката Simple Smile.

лека вечер и дано утре времето е по хубаво  Praynig, че ако изкараме и утре в къщи незнам  Sad

# 479
Здравейте,мацки:)
Първо искам да пожелая на болните бебчета скорошно оздравяване и малко повече сън на будуващите мами Hug
Flower,поларените чувалчета изглеждат много добре.Аз гледах подобно в пакостника,пишеше,че било универсално също,сходна цена беше.Най-вероятно другата седмица ще проверя в магазина,от където купих количката какво предлагат за нашия модел и ще взема или от там или от някой сайт.
При нас днес времето беше ужасно-дъжд,студ,вятър и изобщо не есен,ами направо зима cold
Да се оплача и аз-на малката ми буболечка липсва белег от манту-то Sad Ходихме сутринта да и направят проба и сега до петък не трябва да и мокря ръката.Това значи да я къпя само от кръста надолу,тя пляска и ръкомаха във всички посоки във ваната и просто няма как да не се намокри.Не може и да се слага найлон или каквото и да е спарващо или стягащо нещо-ще стои малко с мръсна коса 3дни,ама.... Rolling Eyes
На мен също ми се появи цикъла за първи път преди 2дни,нормално и както преди са нещата.Не ми е намаляла кърмата,забелязвам,че намаля само ако не пия течности,но това си е в реда на нещата.
Признавам си,че дадох кисело мляко на бебчето,2-3 пъти по няколко лъжички.Доколкото знам след 6тия месец не е вредно за бебето.Моята племенница дори от 4тия хапваше доста кис.млекце.ЯВно всеки си има мнение по въпроса. Дадох на Верея,единия път го смесих с плодово пюре,много се хареса.
Иначе съм много против всякакви оцветени боклуци да се дават на деца,за бебета е недопустимо,мисля.Не смятам да давам нито такива измислени сокчета,нито fast food,нито кренвирши и т.н на детето си.
А зимни дрехи за сега имам-2 космонавта,3 дънкени гащеризона с подплата от полар и още доста плюшени ,ботушки,пантофки,обувчици с мека подметка/задължителна по препоръка на ортопеда/.Чорпогащници купих от 2магазина в града,имам и други подарени.
Чакам темата с мами и бебета с нетърпение:)
лека нощ на всички и много целувки от нас Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт