С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 151
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Моята оферта за нова тема - Есенен дъжд вали, февруарче хич не спи newsm78

Мама на митето, стоя си и сама си се смея Joy

Безобидничка, само да си се оплакала от това златно дете Naughty Аз от месец си мечтая да не се буди поне една нощ Praynig Като беше малко бебе, моята дрисла повече спеше нощно време от сега ooooh!

Кажете ми за тия вечерни каши дееее Praynig Какво им правите на тия деца та спят по цяла нощ Thinking

# 646
Здравейте и от нас Simple Smile ние имаме три зъбчета и чакаме още едно.За темичката ми дойде-февруарчетата с нетърпение чакат зимно приключение Grinning инъче ново при нас няма,започнахме да оздравяваме,пък ще видим.Лек ден засега

# 647
  • София
elefteria при мен не действат, щото моя мунчо не ги ще нещо нощем. Имаш каши лека нощ- има готови в бурканче, има и на прах. Можеш и АМ с бисквитка да даваш. Дават им ги на последното ядене и уж спят децата повече. Действат обаче ако детето се буди от глад. Ако се буди от зъби колкото и каша да даваш пак ще сисе буди  ooooh!
Та накратко ако искаш пробвай .
Скрит текст:
ето един вид на ХИП : http://zabebo.bg/products/bio-mlechna-kasha-leka-nosht-s-oveseni … i-lyuspichki-hipp
имаш на всички марки

# 648
Еййй много бързо щракате по тея клавиатури.Чета ви, но не мога да ви насмогна!
Честити 8ми месечинки и поредни зъбчета на всички Simple Smile И първото на Мони  Hug Hug
Аз съм ЗА на Елефтерия заглавието - много подходящо!  Blush Боряна и тя е в клуба на нощните забавления. Събужда се през час-два и крееещиииииииии! Вода,залъгалка,друскане нищо не ни спасява...само цица  Tired А и не иска вече в кошарата...Вчера права заспиваше, сложих я в кошарата и взе пак да крещи.След третия опит я оставих на спалнята и откърти дълбоко... уффф  Laughing
За кръщенето и аз мислех да е на годинка, но пък ми се иска да е с рокля дребчо, та май ще е на 2ри май, когато и е именния ден Simple Smile Но не тип "сватба" Simple Smile И аз ще следя мамите, които споделят опита си Simple Smile
Мама на Димитко - искрено се забавлявам с твойте постове  Laughing  bouquet
Гериии, този Влади е страхотен  Heart Eyes
Добре дошли на сем.Стоянови и малкия Марти  Hug Дано ви е приятно при нас Simple Smile

Исках да ви питам за месото? Как го давахте в началото? Направо в зел.пюре или първо да опита само месото.Взела съм Пуйка на Хипп като за начало.После ще варя и ще замразявам меса. А и мисля, че някоя мама - Феичката май - беше споделила реда на даване на месата. Ако може да каже пак (за който не си записва  Embarassed )

Лек и приятен ден ! До после (надявам се да мога  Laughing )

# 649
  • София
дуче аз давам месото със зеленчуково пюре. Започнах с пуешко, после заешко, след това дадох пиле, имах тук гъше и него дадох. Онзи ден дадох и риба. Аз лично взимам малки пюренца от тези по 120-130 гр и го давам на 2 пъти. В началото с първото се поулях като дадох повече, но с другите така правя. Така чисто не съм давала директно. Феичката да каже дали тя не беше давала директно само месце.
Сега редувам месно един ден. НА другия зеленчуково като понякога слагам сиренце в зеленчуковото.
Другата седмица може би ще въведа и телешко.

# 650
Гери, много мерси за инфото Hug Ще пробвам пък ако не помогне, знаи не е глад ooooh!

Дуче, аз питах в темата за захранването как да дам месо и мацките там казаха, че може и цяло бурканче месо със зеленчуци да дам, защото месното съдържание е 8%, на някои 15%, което се явява 2-3лъжички чисто мЯсо newsm78 И аз още съм в чуденка Thinking

# 651
  • NE
Дуче Месото че се дава в следният ред:
- пуешко
- заешко
- пилешко
- телешко
- агнешко
- свинско
- риба (около годинката)
Аз давам в началото само пуешко на Хип (месните им пюрета са хубави) и после смесвах с някой любим зеленчук - броколи най-често, но и с морков е хубаво. Има и готови комбинации, но са малко на вид.
Елефтерия Страхотно заглавие.  bouquet Нали знаеш, че и ние не спим. Laughing
Гери Тази каша ме заитрегува. Grinning

Ние започнахме да въвежддаме глутена с овес на готова каша. Grinning

# 652
  • София
Flower Fairy а за глутена намерих интересни сухари със спелта в карфура. Ако следваш някаква схема като мен, след овеса може да пробваш сухарите. Аз утре ще се пробвам с попара, но ако не я иска мисля да му правя по редки зел. пюрета и вътре да слагам сухар.

Аз също съм за заглавието на Елефтериа. Мога да предложа ако искате да е "лудуват до зори" или нещо подобно Simple Smile, да ги изкараме по скоро купонджий  Laughing

има дни не пиша, но като се разпиша и нямам спирка  Joy. Дано не ви писна от мен днес .
Бягам, че Влади турбото се наспа и включва на първа с мръсна газ  Joy

# 653
А здравейте пак. Ако ви е домъчняло - ей ни пак Grinning
За заглавието - Феичке, викам да предложа и аз едно заглавие: "Есенното слънце грее, Февруарчето не спи, ами щурее" Примерно. Не, че е много оригинално, ама е вярно Grinning Поне в нашия случай Grinning
За месото - аз започнах с Пуйка с тиква и картоф на Хип. Добре се прие. После давах Пиле с тиква. Пробутах го и него. Чисто месо не съм давала. Само със зеленчуци. И му давах по цялото пюре (е, не че можем да изядем цялото, ама в смисъл не по 1-2 лъжички) После заек и теленце. Ама като гледам, май малко съм объркала реда.
А тия каши и мен ме заинтригуваха, ама още не съм въвела глутена. Но подозирам, че скоро ще го въведа ако ще да е само за да ги подкараме тия лека нощ-ни каши. Пък дано сколасам да почивам малко поне нощем  newsm78
За пъпките - нищо. Ходихме при шаманите. Чуди се 20 минути и се чеса по главата. Хвърля боб, леща и кокалчета. Гада по звездите, гледа ни на ръка и сипа по едно кафе на пясък. Накрая се консултира с Д-р Куин - Лечителката. И се стигна до извода, че е от якичката на бодито...  newsm78
А това боди съм му го слагала не веднъж, ама пъпки не сме имали. "Мазни го малко с розова вода и ще му мине. Не е алергична реакция." беше компетентното мнение на чичко доктор. Та, ше се мазнем с водичка и айде като на кученце.
Хубав ден, мами. Няма да ви пишем чааак до утре Grinning  Joy   bouquet

# 654
Мама на Димитко Чакам и вашата снимка. Heart Eyes

Моля ви дайте ми предложения и за име на темата Praynig

Феичка и другите мами, какво ще кажете за това - "Февруарчета големи с майчици засмени" Simple Smile

# 655
Сега ви дочетох и да се включа още малко:

Добре дошли на новите мама и бебо и от мен!  Hug

Сърдечни благодарности на Елефтерия и Безобидна за подробното описание на кръщенето. И нас много ни вълнува. Simple Smile

Иначе ние ползваме продуктите на Mama Natura и бих казала, че добре ни се отразяват, поне е по-спокойничка малката.

Много приятна вечер на всички!  Wine Glass

# 656
  • Varna
Здравейте момичета! Пак голямо писане е паднало! Ми айде и аз да скоча, да не мислите, че съм изчезнала.
Ние сме добре. И като заговорихте за каши за вечеря, да ви споделя- Боби допреди 2-3 дни ядеше на 4 часа, защото иначе вечер не си изпиваше млякото. Напоследък обаче след като е ял следобяд към 16,30, около 19 ч почва да мрънка- оказа се, че е гладен. Давам малко плодово пюре, малко супа, понеже на кухнята сме с три яденета и супата я давам вече вечер с малко сухарче. В 20 ч си изпива 180 мл мляко и спи до 7-8 ч- и да се разбуди определено не е гладен, защото не мръкна, а си приказва. Та идеята ми е да ги пробвате с нещо като вечеря, а вечерното мляко да си остане- дано се заситят бебоците така. Иначе Боби пу-пу, ама един апетит е отворил- няма изхранване- вчера му давах трохички хляб и дъвче ли, дъвче.  Joy
А за темата- подкрепям идеята на Мама на Митко- май най-добре ни обрисува в момента февруарчетата.
за месото- реда като на Феичка, но понеже се писахме на кухня вече ядем и риба. А иначе за свинското ще се въздържа още малко- в кухнята го дават след годинка. Иначе и аз ползвам малките пюрета с месо- на хип го деля на 3, а на Плазмон - на 2 яденета- , и си ги добавям към моите зеленчуци. Ядем и готови с месо- пак да кажа, на Слънчо са мноого добри- имат вкус на човешка манджица.
Пак се увлякох в писане. Изв.
Лека нощ от нас и по малко будуващи бебоци и мами!

# 657
  • София
Здравейте!
И Алекс е в отбора на често будещите се нощем. Явно докато го кърмя ще е така Simple Smile.
Все още няма зъби.
Много съм благодарна за споделения ви опит с проходилките, купихме му и съм много доволна. Сега мога да сготвя даже.
За къпането - ние още се къпем в коритото, но вече е много интересно с всичкото пръскане и плискане.
Аз също мислих да купувам чувалче за разходките, но се отказах, защото количката има покривало, което върши чудесна работа.
Александър го кръстихме на 30 август, на именния му ден. В тесен семеен кръг и няколко приятели. В църквата ни дадоха списък с това, което изискват да се занесе, което много улеснява. Кръсницата купи дрехите, както е обичая. Почерпката беше в ресторант. АЛекс беше много весел през цялото време, никак не плака и празника стана чудесен. Някой беше споменал цена, явно всяка църкава е различна, защото при нас беше 75лв.
Тези дни мисля да пробвам да въведа глутен. ВСе още кашите не се харесват дори и с плодове, а плодове в чист вид обича. Явно е с вкус от сега Simple Smile.
Спокойна вечер на всички мами и бебоци!

# 658
Благодаря ви, момичета за инфото за месото и на Феичката за реда на въвеждане Simple Smile  Hug    Nature Sun With Face
Елефтерия, това е "чисто" месно, което съм взела.Съдържанието на месо пише 40%, ма дали е толкова не се знае. А иначе тези "манджи", на които съдържанието на месо е по 8% нещо не ми харесаха..  Да въведем месото пък после направо и давам кюфтетата  Joy Кога започвате вие месцето?
Тачии, забравих те! На патерици ( то направо на инвалидна количка ) .. да ти е жив и здрав баткото! Много да ви слуша, а вече и вие да го слушате и да ви кара да се гордеете с него всеки ден  Hug newsm67

Пожелавам ви да се наспите тази нощ  Mr. Green едит: да се наспиМЕ  Laughing Hug Hug

# 659
Дуче, извинявай, не съм дочела какво пюре си взела Embarassed Това можеш да го разделиш за 2 хранения, както тачи и да го омешаш със зеленчуково, пък дано и се хареса на принцесата Heart Eyes
Ние преди 2 седмици започнахме с месото, но давах 3-4 пъти пуешко през ден, тя го повърна последния път и преустанових даването Laughing Днес мисля да го подновя, като дам заешко, само че купих 2 заешки на гербер и чак в нас видях, че имат целина, та ще ги оставя за по-натам, а днес ще тичам пак до магазина за друго заешко ooooh!

princessd, абсолютно си права, даже го написах някъде в поста ми, че църквите са като магазините, всяка си е със собствен ценоразпис Laughing Да не ви казвам, че миналата година умрях от смях като погледнах ценоразписа в Драгалевския манастир. Пишеше най-отдолу "Промоция за април -10%" Joy
А в Рилски манастир преди 2 години беше 150лв кръщенето (там кръщавахме племенницата), но ви съветвам да го избягвате. Няма толкова комерсиален манастир като този #Cussing out Да не говорим, че никога не кръщават само едно дете, а наблъскват 5-6 деца на куп с кръстници и родители, а останалите гости чакат отвън smile3512

Общи условия

Активация на акаунт