С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 146
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Елафтериа-много ми харесва заглавието на темичката-то си е точно така,защо не спат тези деца незнам
Аз вече трета вечер  давам вместо мляко -каша Лека нощ   на Хип.Обаче понеже и се спи и е свикнала да пие ,я разреждам с повечко вода та да минава през биберона.Ами пак се буди.Подобрение никакво.И лайка на гранули давам уж за спокоен сън .Пак нищо.Плаче ми сееее за сън Ето тази нощ се буди 7 пъти .Почти през час.През деня никакви проблеми с нея-яде ,спи ,играе-не и чувам изобщо гласа,ама вечер...SadМоята баба казва :до годинката ще е така.Та сега броя месеците-ище по малко от 5 месеца:)Simple SmileSimple Smile

# 661
Предложенията за заглавие на новата тема са супер!;)
А с моята прицеса посрещна мини рождения си ден със запушен нос и лека температура. Днес хремата се усили, а и малко кашля. Ще видим какво ще каже педиатърката следобед. ММ само всява паника и драма. При него веднъж да кихне и край... А ми се иска много да е спокоен в такива моменти и да запази положителното мислене.

# 662
Стели, и ние сме свикнали да заспиваме като цокаме, за това се чудя ако вместо вода, разредя кашата с АМ или кърма, дали няма да издържа повече newsm78 Според мен Вики се буди откровено гладна. Май не е от зъби при нас Thinking Днес мисля да взема такава каша и биберон с 4 дупки и ще пробвам. Ако не помогне ще пробвам да и разбивам бискивитки с млякото и ще се моля нещо да помогне, че от 1 месец не съм спала повече от 4 часа за денонощие и ми се отразява на нервите вече, давам всичко от себе си да не "избия кочината" Grinning
Оффф целите сме в импровизации Laughing

# 663
  • София
добро утро.
за кашите лека нощ не всички са с глутен, има и без глутен.

Защо ви притеснява целината в пюретата?
Аз точно с пюре на гербер дадох заешкото първия път и после му сварих домашно.
Елефтериа вие имахте алергия и нормално внимавате повече, но другите защо.

С това спане направо незнам и аз вече какво да правя. Снощи заспа в 21,30 и спа един час и после като се събуди и до 1 часа нощес не мога да го приспя. НЕ ми е ревал, напротив постоянно ми се хилеше. Гледахме Шоуто на Слави , а той се залива от смях на момичетата като танцуват  Grinning. Аз заспивах, нашия си пее и се весели  Joy. После нощес сто пъти се буди и само ме цока  ooooh!. Период ли им е незнам, ама май пак са се наговорили и групово не искат да спят .

И това гадно време май пак трайно се сговняса  Cry.
ЛЕк ден и дано ни огрее малко слънце

# 664

Добро утро! Спахте ли тази нощ? Ние не Simple Smile
А освен, че не спи и през деня само църка и недоволства...вече се изчерпах от към идеи с какво да я забавлявам...нищо не и е интересно  Sad И аз като Елефтерия едва се сдържам да не се нахвърля на някой и да се поуспокоя малко  Laughing Tired
Фрауст, оправяйте се бързо!  Hug
Стели, мен ми казват, че ще спя след като стане на 3год.  Crazy Sad  Laughing

Почваме си днес пак пюретата и кашите,че една седмица не е яла докато беше болна, та да видим може да е по-сита и да спи нощем. Ма по-скоро това е период при всички (най-гадния до сега май) иии искам да свършва вечеее  Shocked Shocked
 smile3525

# 665
Добро утро, мамчета. Днес ще изпреваря Феята с кафето  Wink
Да ви е сладко/горчиво. (На който както му се харесва) Tочно от такава доза имам нужда в момента.

Кога? Кога и ние (майките) ще спим като нормални хора?  morning И ние снощи се будихме, ама то вече е ежедневие, та няма смисъл да го споменавам. Това, което понасяме, майките на тия неспящи диванета граничи с нечовешко изтезание, ама, дето вика мойта майка :"Някой да те е бил по главата - Раждай деца, та раждай деца?" Та, ще си търпим. Ама не бойте се. Ще му дойде края. Ще почнем да спим нощем. Като станат студенти и се изнесат от вкъщи  Joy  Joy
Та, както и да е. Сега като казахте за целината, ми да! То и аз давах заека на Гербер и сега като споменхате, видях че има целина. Ама no problem де, изпраскахме си го без последствия. Освен пъпките, ама те нали не били алергична реакция от нещо си.... Или не, то излиза, че сме алергични към... бодито.  newsm78 Ми да си 'оди гол май...
Искам сега да ви споделя, как ме хвърлят в тиквите тия пелопрестилчести шамани. Нали ви споделих, че преди месец ни откриха ешерихия коли в урината. Провеждаме тука едни лечения, правим всяка седмица изследвания обикновена и стерилна урина и все си ги има тия гадни бактерии. Ама те са и упорити де, ама тва е едно на ръка. Та, отивам сутринта рано-рано да взема аз поредните резултати от изследванията. И отново - в обикновената урина - левкоцити, бактерии, незнам си кво, и О! Чудо! Стерилната урина - чиста!? Как стават тия фокуси? Пробата е една и съща и за обикн. и за стерилна урина, т.е. и за двете изсл съм дала стерилна урина. И как обикновената (която дава последствията) има разни работи, а в стерилната (която дава причинителя) няма нищо?  newsm78 Големи магьосници тия шамани ви казвам! Та, седя и се чудя, какво по дяволите става. Говорих с педито. И той, нали, погеда, почуди се и вика: "Ами, какво да ти кажа, меродавна е стерилната урина. При обикновената може да е станало замърсяване... евентуално. Трябва да се повторят пак изледванията." Викам му, Хубуу, ама ша имате да вземате. Ще си пикаме на друга лаборатория и те така те. Той малко ме изгледа тъпо, ама си ме знае, че съм малко плесната в устата и се съгласи без протести. ( То и вие вече сте ми свикнали предполагам) Уф, писна ми вече от болници, лаборатории и шамани. И да ми го тъпчат детето с разни "отвари" и "еликсири".
Сега за друго се сетих. Феичке, понеже и вие сте злояди като нас, искам да те питам минахте ли вие на мляко 2-ка? И ако да, как го приема Вилито? Засища ли го? Ние се опитвахме на минем на 2-ката на Хип, ама.... чушки. Не ще и не ще. И огладява за има-няма 2 часа. Мисля пак да повторя упражнението, ама викам да питам първо дали само при нас е проблема.
Кръстева, вие ли бяхте също на Хип Комбиотик?
Някой беше споменал, ама може и да бъркам...
Купила съм иначе 2-ка, мисля да я почваме, че да видим, дали пак като миналия път само ще правим упражнения за глупаци...
Това за сега от мен, мили мами.  Hug от нас с Маймунитко. Ама днес малко киха, та няма да се целуваме  Joy   bouquet

# 666
Добро утро момичета  bouquet
Благодаря на Мама на Димитко за "чашката" с кафе - имам нужда от точно такава. Странно, но днес не можах да се наспя и съм  #2gunfire
Не съм давала аз такива неща на Мони, не се сещам и коя е била  newsm78 С тия "шамани" ше ме умориш hahaha надявам се на слънчицето да му няма нищо Praynig Hug

Момичета какво значи "чисто" месо? Аз давам на Мони на Ганчев пюретата.
Какво имате предвид под "чисто" месо? newsm78

# 667
Кръстева, значи се бъркам. Извинявай Simple Smile Ся като се замисля, тя и Феята кърми.... Абе... Aз съм голяма бяла птица... ама не лебед!  hahaha
Нищо, ще съм благодарна, ако някоя мама, която храни с АМ сподели опита си по въпроса.   bouquet
За пюрето от "чисто месо" - има на Хип такива, които са само пуйка да кажем. Или само пиле. Не са смесени със зеленчуково. Или домашно месо примерно, да се пасира и да се дава само така, без зеленчуци. Аз така го разбирам "чистото месо" Аз такива не съм давала, честно казано. Само от тези, които са със зеленчуци давам.

P.S. Колкото до шаманите... ми те за мен са си такива Grinning Нищо общо с научни персони, тип медици. Поне тия с които се сблъсквам. Все нещо си мрънкат под носа, говорят ми с разни термини и думички, които звучат като измислени за някое японско аниме, ама не и като реална диагноза и прочие. И за капак ми пишат рецепти с разни илачи, които приличат на записки с древно вещерско заклинание... Какви да са? Шамани! Grinning Grinning Grinning

Edit:Уф, пак се редактирам, ама имам да се хваля! Grinning
Сега отидох в спалнята и що да видя? Маймунитко стои сам изправен в креватчето! И подскача! Лудо малко човече! Grinning Това му е първото самостоятелно изправяне, та исках да споделя. Направо ми сгря сърцето, прощавам му за дето снощи ме буди през час... Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 окт 2014, 10:24 от Mama_na_Dimitko

# 668
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Mama_na_Dimitko, ние сме на Хип от раждането, но го поръчвам от англ. Амазон ... Купувам от средата на 5-тия месец ей такова ..., но ние не сме ящни и си пием по 100-тина мл. на ядене ... или яде по 90-100 гр. два пъти на ден пюре ...

# 669
Ааа, то АМ ли било  hahaha какво викам аз:
"аз такива неща не давам" rotfImao само че ние сме на Лактана био /с пре и пробиотици/

# 670
Здравейте, мами!  Hug

Много ви съчувствам за недоспиването, хайде час по-скоро да се нормализират режимите на малките!  Hug Не че идеята ми е супер оригинална, но пробвали ли сте да дадете на бебчо да си играе с т.нар. "кърпа компания"? Ние имаме такава и на малката като ѝ се спи, тази кърпичка ѝ помага да се доуспи. Скъпички са, за съжаление, та аз съм си я взела от ВУ. Може да пробвате и с обикновена хавлиена кърпа, по-малка по размери, на Рали поне са ѝ интересни тези работи. Simple Smile

Mama_na_Dimitko, аз давам Aptamil или Milupa (те и двете марки са на Milupa), с номер 2 сме и си я засища добре малката. Само сутрин и вечер пие мляко, но примерно сутрин като пие 180-200 мл с 6 лъжици, после към 3-3.5 часа не огладнява. И аз ти благодаря за кафето!  Hug

Да питам по-консервативните мами, че аз се имам за такава (нали се захранихме след шестия месец, не давам сол и захар и т.н.) - давате ли вече жълтък? Аз имам идея тези дни да давам, нали сме на 8.5 месеца почти, дали е ОК или е още рано?  newsm78 Също ми е интересно за рибата какво мислите, аз към края на месеца мисля да дам. Благодаря ви предварително за споделения опит!  Hug

А за заглавието на темичката, понеже нали снимките ще са с нас, харесва ли ви това - "Февруарчета лудуват, а мамите будуват"?

И моята Рали се изправя - точно като Мони на Кръстева и така, както описа Mama_na_Dimitko. Наистина те стопля отвътре това, колкото и да си недоспала/нервна/ядосана... Мен ми става много мило също като я чуя да си говори някакви неща или пък да прави така -  smile3534. Това е чудото, наречено бебе.   Kissing Heart

# 671
  • NE
Събирам всички предложения за име на темата и пускам анкета. Peace

# 672
  • София
Sahasrara  аз лично риба дадох вече.  Мисля скоро и телешко да дам. Само свинското ще оставя за към годинка, за агнешкото още се чудя. Жълтъка мисля да е към 10 месеца.

# 673
Мерси много за бързия отговор, Гери! И аз се чудя за агнешкото... А рибата, как се прие?

# 674
Sahasrara,и аз дадох риба.Жълтък още не съм. Между другото,знаете ли дали е по-добре от домашни кокошки или купени яйца?
По новата тема-твоето предложение най-много ми допада,ще гласувам за него. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт