С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 145
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Flower-че Heart Eyes - аз няма да давам предложения, моля да ме извините, но хич не съм по тези неща Blush на мен всички предложения до сега ми харесват, та наистина ще е най-добре с една анкета и да се реши Hug
Sahasrara  Heart Eyes - аз не съм от консервативните майки, но още не съм дала нито жълтък нито риба. Изчаквам на консултацията да видим какво ще ни кажат. Мисля, че ще ми каже да въвеждам жълтъка, а чак после рибата. Честно казано не съм запозната и не искам да казвам каквото и да било Hug
Аз съм дала пилешко, пуешко, заешко и телешко. Остават ми риба, агнешко и свинско.
И аз като guerry  Heart Eyes  се чудя за агнешкото, но може би и него ще го оставя по-близо до годинката понеже също като свинското е тежко и мазно месо.
И за жълтъка съм съгласна с guerry

# 676
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ехо, хора ... оказах се с два дъждобрана (универсални) за количка ... Подарявам единия дъждобран! Моля, който няма дъждобран, или иска да си го подмени да ми драсне едно ЛС с адрес - ще го изпратя с Еконт и моля само да си поеме разходите по доставката Simple Smile

# 677
celica, Кръстева, благодаря ви много за мненията, момичета!  Hug
Убедих се благодарение на вас и Гери да дам рибка. Simple Smile Иначе току-що се обади мъжът ми, че е намерил домашни яйца, та явно и това ще дам тези дни.
Според мен домашните са по-добре, нали така или иначе от магазина се тачат повече тези от "свободни кокошки" и т.н. То свободните са именно домашни, поне така разсъждавам аз.  Peace

# 678
Sahasrara  Heart Eyes - определено е по-добре /според мен/ ако са домашни. И ние сме на домашни яйчица, да са живи и здрави бабата и дядото на Станимир /мъжа ми/ ще даваме на Мони домашни яйчица и ние.

# 679
# 680
Безобидна, Кръстева, Sahasrara , благодаря за споделения опит. Аз утре мисля да си правя експерименти с 2-ката. Иначе и ние от самото раждане сме с Хип Комбиотик, нали така и не ми се пусна мялко, за да кърмя като хората... Sad Та, стискайте палци утре да смучем 2-ка без протести Grinning
Sahasrara за рибоците и аз като Кръстева мисля да поизчакам за сега. Агнешкото също ще отложа колкото мога по-напред във времето. Заедно със свинското.
За жълтъка иначе и аз се замислих тези дни. Феичката го беше пускала веднъж линка, но ще си позволя да го пусна и аз. Тук има много инфо и за жълтъка, както и примерни схеми за захранване с жълтък.

# 681

Edit: Момичета, вие кога мислите за кръщаване на децата? Аз много искам и мисля да е на годинката, та сега се сетих и взех да разглеждам в интернет за идеи /покани, етикети за алкохола, идеи за кетъринг и т.н./ знам, че е рано още и до февруари месец има 4 месеца, но... всичко пак с пари свързано, та... вие как мислите да организирате това събитие?
Извинявайте, ще си позволя да се самоцитирам, но наистина много се жегнах на темата кръщене и кое е нужно и кое не   Blush
Здравейте! Ние въпроса с кръщенето го уредихме вече и ние с моя мъж много мислихме кога да е и си мислихме на годинката но  тогава ще е студено и решихме и го направихме на 13.09.2014 мина много добре малкия нито е плакал нито нищо дори му беше забавно като го къпеше попа.Говорихме си с кръстниците те имат момченце на година и 3месеца и още не са правили и казаха че съжаляват че не са го направили докато е бил долу горе на нашите месеци защото сега е много буен и въобще не стой плаче сърди се и въобще не могат да си представят как ще го кръщават.Та мисълта ми е че колкото по малко е детето толкова по добре защото не разбира какво става.Дано да съм била полезна.  Wink

# 682
  • София
рибата добре се прие. Незнам защо реших , че мога риба да дам вече  newsm78. Реших че е по леко от телешкото. КАкто и да е, дадох едно малко пюре на гербер с риба сьомга и го хареса много малкия.
За яйцата и аз се чудя кое е по добре. Честно казано имам домашни, рядко купувам яйца и реших да е зимата да дам ,защото нали да е по студено, тоест докато ми ги донесат и тн да е на студено, уж да не се развалят нещо , абе за мое си успокоение. Съветвах се тук и с други майки и те ме посъветваха да не бързам с яйцата. Рибата не е проблемна и за това я дадох.
Аз честно казано не въвеждам по много време различните продукти. Нямам алергий в родовете и давам смело за да имам по добра възможност за повече разнообразие. ЩЕ изчакам с някой продукти като яйца, свинско, бобовите и тн по трудно смилаеми зеленчуци, както и с прясно и кисело мляко.

# 683
Здравейте! Страхотни предложения за новата тема-всички са супер!  Peace

За жълтъка-покрай температурата на малката правихме нови кръвни изследвания и виждам,че хемоглобина и е добре,въпреки,че сме предимно на кърма все още и си мисля ,че не е дошъл момента за него,а за рибата нашата ЛЛ каза след 8 -ми месец,но като отидем на консултация пак ще я питам за тези неща!  Rolling Eyes Иначе от месата съм въвела само пуешко и пиле-нали малката им се чумери на пюретата!  ooooh!

Аз да ви питам-вие какви ръкавички сте купили на бебоците-нещо не мога да си харесам!  Crazy
А кой ползваше от тези допълнителни сенници за количката-мислите ли,че стават за зимата да правят завет?  newsm78 От къде ги поръчвахте? newsm71

# 684
Момичета, още веднъж благодаря на всички ви! Специални благодарности и за линка, почвам да се образовам! Simple Smile  Peace

# 685
  • Varna
Аз набързо само да споделя за храната!
Жълтък давам - от домашни яйца, а сега на кухнята има в супата.
Риба, агнешко също давам - само свинско не съм давала още. Честно да ви кажа, може би покрай баткото, но по-смело ги давам нещата, но все пак - си ги правя с въвеждане като нова храна.

# 686
Здравейте,

Много неприятно това с нощното ставане - дано скоро отмине и бебенцата започнат да спинкат по цяла нощ... Сианка си спинка по цяла нощ още края на 2ри месец.. надявам се да не се променят нещата.
Аз не съм спяла по цяла нощ и майка ми ме е завела да ми баят и поеле са ме кръстили... според майка после всичко се оправило...
Сиана я кръстихме юли месец на Рилски манастир, където спахме... Много хубаво беше, бяхме  в стария киносалон, защото е момиче - само момченцата ги кръщават в църквата. Попът беше много мил и нямаше други деца - имахме си записан час и всичко мина гладко.
Иначе днес предложих телешко и много се хареса ( както всички меса) смятам после сиренце, яйце и риба - това са полезни храни и искам да ги има в менюто. с домат захраних още миналия месец и много се хареса. Имахме домашни, чудни домати и ми беше жал тя да не опита - изцедих и сокче, сложих зехтинче и направо салатка стана  Heart Eyes много се хареса...
С глутена не бързам, защото майка ми и свекар ми имат много тежка непоносимост....Не давам и захар, гледам всико аз да приготвям - дори и месото. Давам го пазирано, чисто месце при захранване,   след като захраня й готвя със зеленчук или оризче...
Ние от днмес сме с бистри сополки - аз и беба Sad Надявам се да го овладея с хомеопатия и да не се влошим...
Желая на малките бебеоци здрав сън и голям апетит Simple Smile

# 687
Здравейте момичета Simple Smile

Относно жълтъка, аз давам от около месец от домашни яйца ( на мама производство Simple Smile ) и няма проблем с него. С рибата мисля да поизчакам още малко!
За кръщенето, ние засега мислим да е другото лято. Предпочитаме да не е на рождения ден, за да си има два празника детенце Simple Smile
Искам да питам мамите, които още кърмят, защото и аз още малко явно ще съм от тях, защото кърмата ми намаля много, но все пак с това цедене  Confused Та въпроса ми е дали ви е идвал цикъла, защото моят след раждането не е. Не че ми е бил редовен и преди, но все пак 8 месеца и половина няма никой Simple Smile
На неспящите, пожелаваме да поспят цяла нощ Simple Smile А на всички хубава вечер Simple Smile

# 688
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Така ... дъждобрана да се ползва със здраве Simple Smile

Кифлата и без това не яде по много ... ,та още се помотквам и с месата, и с попарата - не съм давала ... Ама ще ме ядоса и ще започна - АМ само сутрин и вечер, а през останалото време - попара, з/м пюре и каша ... пък колкото изяде - толкова ...

# 689
Безобидна, явно и вие сте от злоядите? Точно по тоя повод искам да споделя постижението си. Вчера купих за сефте мляко с ориз на Ганчев. Преди малко го дадох на моя калпазанин, без да имам определени очаквания. Понеже и ние всички пюрета ги ядем на сила и то по не повече от 100-тина гр. Е, понякога почти избутваме цяло пюре. (Ама цяло, имам предвид от тези на Хип по 125гр...) Та, да споделя, колко съм очарована от това мляко с ориз! За първи път изядохме повече от 150гр. пюре. Ама чисто сефте. Е, остана още в бурканчето, ама то така или иначе ни идва множко. И то с такава охота го яде, че чак се заоглеждах, да не би да храня някое чуждо дете...  newsm78 Ама не, мойто си е!  hahaha
Та, определено към ябълката и тиквата (които до сега ядем със среден успех, поне не ми прави драйфащи физиономии от тях) прибавям и млякото с ориз.
Ама да ви призная, трябваше да се абстрахирам от факта, че пюрето има вид и консистенция на... айде за да не съм вулгарна... ще кажа - сопол....  Rolling Eyes Ама нали го яде, другото не е важно Grinning
И мисля за днес да се спирам с писането. То сума ти време не пиша, ама пък като започна... няма спиране Grinning Grinning Grinning Ta ще се самоогранича, преди да съм ви досадила да ме четете през пост, през два Grinning
Pожелавам лека нощ на всички мами! Най-вече. Дребусите, тях не ги бърка, нали ги обгрижват.... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт