С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 148
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • NE
Много сте писали ...  Embarassed едвам изчетох всички. Rolling Eyes

Кръстева, Мама на Димитко Честити осми месечинки.  bouquet
Кръстева Много хубав ескимос. Heart Eyes
Елефтерия и всички мами на полусъединител и ние сме в отбора на цокащите през 1 ч. нощно време. Не е глад, просто се унася само на гърда. Whistling
Съни За мен заместено хранене е ако откаже кърма след пюрето системно. Peace
Безобидничка Много хубаво чувалче, оправяйте се скоро. Hug

Ние се завърнахме от яз. Цонево. Беше хубаво, но вечерта я изкарах на крак от само приспиване до 8 ч. сутринта. Голям рев му ударихме в 2 ч. В съседство имаше една банбина на 9 м. в същата зъбна драма.
Дентокинда отдавна не ни помага. ooooh!
За зимата разчитам на този космонавт на GAP. Яке мисля към март да слагам. В много студено време ще добавя и чувалче на Минене.
Скрит текст:
ММ ми взе едно планинарско яке на Кешуа и нищо не може да ме спре за разходки в зимата. Laughing
Яденето е още мираж за нас. Joy

Последна редакция: пн, 06 окт 2014, 08:23 от Flower Fairy

# 631

Edit: Момичета, вие кога мислите за кръщаване на децата? Аз много искам и мисля да е на годинката, та сега се сетих и взех да разглеждам в интернет за идеи /покани, етикети за алкохола, идеи за кетъринг и т.н./ знам, че е рано още и до февруари месец има 4 месеца, но... всичко пак с пари свързано, та... вие как мислите да организирате това събитие?
Извинявайте, ще си позволя да се самоцитирам, но наистина много се жегнах на темата кръщене и кое е нужно и кое не   Blush

# 632
  • NE
Елефтерия беше кръсница наскоро и може да ти каже как се процедира.
Аз съм решила да оставя Вилито да порасне и сам да избре дали да се кръсти, аз лично не съм и не ми пречи. Peace

# 633
Аз само да кажа за кръщенето,че го спретнах съвсем импровизирано-просто седмица преди избраната дата запазих час в църквата,поканих по телефона буквално най-най близки хора (бяхме 12 човека),а кумовете разбраха чрез фейсбука на мъжа ми(защото бяха в Турция тогава и нямаха роуминг  Laughing) ,резервирах маси в ресторант,който да е близо до вкъщи,че ако малката писне да се приберем без да вдигаме тати от масата и това беше...Останалото е едно прекрасно и незабравимо изживяване за мен и моите близки и после едно весело похапване и пийване в уютна атмосфера!  Heart Eyes

# 634
Кръстева, за кръщането доколкото знам дрешките и всичко необходимо за ритуала се купува от кръстниците. Но аз също не съм много запозната по въпроса. Една приятелка подготвя кръщане след 2 месеца, ще я попитам за повече инфо, какво са подготвили те.
А иначе за самото кръщение, аз също като Феята, смятам да оставя нещата на самотек. Като порастне, каквото иска - това да се прави.  Wink Нашата кума се кръсти на 26 години Simple Smile Така, че никога не е късно, или рано, щом така ти идва отвътре. Аз съм кръстена в Рилския манастир. Не съм вярваща и никога не съм била. Та, не ми е помогнало особено Grinning Но пък приветствам запазването на традициите в семейството.

Междувременно, това може да ти е полезно. Казаха ми и за хавлии 2 че трябвало да има. Едната се оставя на църквата, с другата се завива детето.
 http://teostefanova.log.bg/article.php?article_id=147549

# 635
Феичке, добре дошла отново Hug

Кръстева, аз уж чета всичко, ама това съм го пропуснала Embarassed Мога да ти разкажа за моя опит с кръщенетата (3 минали + на сина ми стават 4 и едно предстоящо Laughing), като ще ти кажа за самия ритуал. За празненството всеки сам си решава дали да е тип "сватба" или в тесен семеен кръг Grinning
За църквата кръстник/ца облича бебо от..до. Включително хавлийката. Според някои обичаи е желателно при започване на церемонията мама да е облякла детето в бяло (само  2 деца така кръстих, моето и другото не бяха в бяло). Детето се преоблича по средата на ритуала горе долу. Не забравяй да му вземеш памперс Peace че през август като кръщавах, мама беше забравила тази подробност  Joy Иначе се носи бутилка вино, бутилка олио, питка, мед, 2 кърпи (една за бебето и една за църквата, като аз за бебето си купувам хавлия тип халат), сапун, кръстче и китка здравец с бяло и червено цвете. Свещите за гостите и за бебо ще си ги купите на място.
Кръстчето го пише в списъка, който дават от църквата, но обикновено е подарък от кръстниците. За това кой кое ще плаща най-добре си се разберете с кръстниците, защото аз като кръщавам поемам всичко по ритуала, но не е задължително друго, освен дрешките. Това са си мои убеждения. Логиката ми е, че като ще ставам духовна майка на детенце, трябва да поема и отговорностите, свързани с това.
За самото празненство - последното кръщене, на което бях си беше тип сватба. 50 човека, ресторант с оркестър, хора и ръченици....всички екстри Laughing
Предпоследното си беше вкъщи. След църквата отидохме у тях най близките (баби, лели, вуйчовци и кръстници), общо 12 човека.
Ако става въпрос за пари, последното кръщене ми излезе около 250лв. Църквата беше 45лв (всяка е с различни тарифи), нещата за църквата около 30лв и 170лв ми излезе всичко за детето (боди, чорапи, рокля, болеро за отгоре, обувки и халатче.
По принцип гледам, че сега е модерно да продават някакви работи за кръщенета (кутийка за косичка и други глупости). Мой съвет - намирам го за излишен разход. За кръщенето на сина ми кутийка за косичката ми подариха от църквата, другите неща са глезотии и можеш сама да си ги спретнеш за много по-малка сума Peace
Иначе миналата година кръстих една моя колежка, на 34 години. Майка и беше решила да я остави сама да реши дали да се кръщава, как, кой и кога. Наложи и се, защото беше кума, та на нейното кръщене бяхме само ние с мъжа ми и тя с мъжа и Laughing
За кръщенето на колежката ми няма да ти разказвам и не го броя, защото при големите е много по-различно. Нея я обличах с нощница Joy
Варианти много, кой както предпочита Peace
Всичко, което ти разказвам е мой личен опит, не означава, че така трябва. Всеки край си има негови обичаи и традиции, всеки човек си има различни предпочитания и т.н.
Ако те интересува нещо конкретно питай Hug

Редактирам се, че забравих да спомена нещо по повод това, че всеки край си има негови обичай. Аз съм шопкиня, коренът ми е от гр.Годеч (на 50км от София). В моя край е традиция кръстницата сама да меси питката за църквата. Вярванията са, че това носи късмет на детето, тъй като приготвяйки се за едно такова събитие, докато меси тя мисли за събитието и е изпълнена само с хубави чувства и чисти помисли Simple Smile

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 22:32 от Elefteria

# 636
ElefteriaHeart Eyes тъкмо щях да ти пиша във фейса. Много ти благодаря Hug
Аз на годинката ще правя кръщене, но искам да го направя както си трябва. Аз нямам вариант за 15 човека, защото само от моята страна -родители, сестра, 2 племенници и всичкото това е семейно с по едно дете. Отделно на мъжа ми, та... ще се поотпусна малко за кръщенето + годинката.
 Hug мерси много

# 637
Добре дошли, Стоянови и бебе Мартин!;)
Случва се да е по-рядко акото на бебка при промяна на адаптираното мляко, при прием на определени храни, а също и при никнене на зъби. Би ме притеснило, ако ака твърде често т.е. в случай че има диария. Гъстотата на изпражненията не ме притеснява особено, ако видимо изглежда добре и доволна от живота. Най-добре да се консултираш пак с вашия педиатър.

А тези дни чакам четвърти зъб. Отгоре ще излиза и е голямо мрънкане и неспане. Имам една неотворена опаковка Дентинокс, ама прочетох листовката му и се отказах да мажа...

Здравейте! Относно интервалите на който акаме  вчера беше 6 пъти и то обилно дори ми се подсече което до сега никога не е било днес за моя изненада само веднъж за добро утро. Благодарим на всички мами за приветливото посрещане!  Hug

# 638
Кръстева, напълно те разбирам. На сина ми кръщенето също беше сватба Joy Имам два чифта родители (разведени са и имат втори брак и двамата), бабите ми и семейството на вуйчо ми - ето ти ги 10 човека само от моята страна. Отделно имаме 4-5 приятелски семейства, с които ходим навсякъде и се събираме постоянно по повод и без повод, та не мога да си представя да не споделя момента и с тях Laughing Хайде докарахме ги 40 човека Embarassed
Аз подкрепям и разбирам и двата варианта на кръщене, но щом ще е голямо по-добре от сега да търсиш заведение, много добре си се ориентирала, че си е време Hug
Кръщенето на сина ми беше само ресторант, без оркестри и певици. Това, на което кръщавах през август беше с оркестър, абсолютна сватба. И двата варианта ми харесаха, просто трябва да избереш как вие и гостите ви ще се чувствате най-добре.
Иначе ако ще е в тесен кръг може и за седмица да го организираш Peace

Да не забравиш да споделиш като дойде момента  bouquet

# 639
Elefteria  Heart Eyes - значи ме разбираш  Grinning  Hug
Скоро ще започна, чакам само да свърши пустия ремонт и да се захвана с това. Малко по малко да отмятам, а и като разходи, че... 25-31.01 сме на Боровец и става така, че се връщаме и хоп - кръщене. Та искам по от раничко да се организирам Flutter

# 640
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Добро утро, мацки  Hug

За кръщението: много добре описано Elefteria  Hug Голямата я кръщавахме на 2-рия й рожден ден, а средната на първия й имен ден ... за това малкото още не съм решила ... Ще ми се да е лятото и ще избирам някой празник Simple Smile Иначе кръстницата ни купи дрешки и държеше да купи и златни кръстчета Simple Smile Въпреки многото роднини винаги сме си правили кръщенията само с кръстниците ... за мен това е духовно съединяване на нашите две семейства и предаване на детето в семейството на кръстниците, и за това сме си празнували само с тях този момент ...

За спането: всеки с "дертовете" си, както се казва Simple Smile Моята кифла в 20-20,10 най-късно е заспала ... ама наистина ..., където и да се намира ... И понеже яде по малко ... все се ослушвам нощем и А е гъкнала - т.е. решила да си смени позата за спане, да се обърне ,да въздъхне ... (независимо колко часА е) ... бутам така ценните 100-тина мл. АМ ... Ама не ме огрява всяка нощ ... кърти си и не я интересува яденето ... Ей, днес от 4 съм будна и я дебна ..., ама йок ... Събуди се чак в 6,30 Simple Smile

Лек ден!

# 641
  • NE
Добро утро!

PetiaiCeco Stoqnovi Добре дошла при нас с бебе Марти. Ако има рядко ако (воднисто) можеш да му дадеш Ентерол на прах. Много е ефикасен. Peace
Може ли новата тема да ми дадеш родилните мерки на бебо за да ви сложа в списъка? Praynig
Кръстева Ех аз се надявам за рд-то ми да ме заведе мъжо на планина, ама ще видим. Simple Smile

Хубав ден. Вече имам 4 мами с февруарчета. Heart Eyes Пращайте снимки, че скоро идва време. Praynig

# 642
Добър ви ден, мами! Simple Smile
Безобидничка, мерси за кафенцето.  Hug Завиждам ти направо за съня на малката. Такъв сън при нас е само мираж Grinning Буди се моя калпазанин с вой от глад по 1-2 пъти на нощ. Ама аз си знам, тикам шишето в устата, вече даже и без да отварям очи.  Joy
PetiaiCeco Stoqnovi, хапвате ли пюренца? Защо не дадеш на Марти малко морковче. Или морков с картоф. При нас действа доста.... сгъстяващо. Simple Smile
Феичке, и на теб мерси за кафенцето и бисквитката Simple Smile Ще ни имаш и нас с Маймунитко в скоро време, ама трябва да хвана маймуната, да е в човешка форма, че да имаме нормална снимка   Blush Защото напоследък проявяваме уникален моден вкус и си слагаме кърпи и лигавници по главата... hahaha Ама, щом така му харесва - нека.  Peace
Днес ядохме пиле. Пу, никак не му се харесват тия мръвки. Странно, а баща му е толкоз хищен Grinning И си го караме предимно на тиква и ябълки. Та, така. Снощи пак се будихме 1-2-5-10 000 пъти. Ама пак ли зъби, кво ли... вече и аз не знам. Напоследък е странно тих. Преди по цял ден като захапе по някоя дума, било то мама, баба, тата, дай... и все нея повтаря по цял ден. Сега сме предимно на бррр, пфффф и плюнки, плюнки навсякъде! Не е много разговорлив. Ама нали е кротък, та съм доволна. Ядохме вчера едно пюре ябълка и шипка. Хм, сутринта забелязах едни ситни пъпчици около вратлето. и сега се чудя, дали не е от пюрето, или през нощта да се е изпотил....  newsm78 Следобяд ще ходим пак при чичко дофтор, да ни каже сега пък какво ни има... Викам на тия от поликлиниката да ми изкарат неква абонаментна карта... те ми се смеят. Викам има, "Абе, алоо? То тва хич не е за смях!" Те пак се смеят... иди ги разбери. Ама така е, като нямат малки деца, не знаят, че майката трябва да е нон-стоп на полусъединител. И те така те. Иначе пък има апетит де, изприщен или не - гледам го, близва си от решетките на креватчето с охота. Брей, па не направиха едно пюре с вкус на креват, пантофи, чорапи или чаршаф. С ябълки. Примерно.  Щяхме да ги плющим без грешка, сигурна съм!
Ама, за сега се задоволяваме с наличните. Simple Smile
Ами, сега това. После ще пиша за призхода на пъпките Grinning Първо да се посъветвам със шаманите в белите престилки.  Wink
 Hug на всички мами от нас. И целувки на всички малки дами, щот Димитко е пич  newsm44

# 643
  • NE
Мама на Димитко Чакам и вашата снимка. Heart Eyes

Моля ви дайте ми предложения и за име на темата Praynig

# 644
  • София
здравейте,
снощи не можах да се включа, че дребния пак бесня до късно.

за кръщенето аз се чудя кога да е. Замислям се за догодина юли месец когато му е именния ден, но не съм решила още. Ще следя темата, тъй като ми е интересно, че  и кръстница трябва да бъда скоро.

Кръстева , Мама на Димитко честити ви месечинки   bouquet
Болничките да се оправяте. Ние и двамата с Влади още сме сополиви, но то с това време е нормално.

За разходките аз чувалче за сега се отказах да взимам. На количката си имам хубаво покривало. Извадих си порт бебетата ми и като заспи го завивам с порт бебето и слагам покривалото и си е екстра.
Скрит текст:
почти безобидна ти си като нашата количка, нямаш ли това покривало, много е удобно.
Иначе си го обличам с подплатени панталонки/дънки , дебело якенце, шапка и ръкавичи , маратонки и си се разхождаме. Моя лично (дето е много бесен) си седи в количката и нямам грижи.
Вчера гледах чувалчето на Минене. Страхотно е и не е супер скъпо, но на мен ми е излишно. Но който има нужда от чувалче няма да сгреши ако си го купи.
Вчера си взех много хубаво зимно якенце, имаме си хубави ботушки и маратонки, взех му термо чорапки и чорапогащници, имаме си космонавт тип скиорски , че с онези бебешките незнам как ще ходи, а ние вече не седим на едно място и се гласим да прохождаме...Та сме готови да пада снега Simple Smile. Само мама да си купи шапка и чакаме снега. А остана шейна да си купим Simple Smile.
Голям е любознайко станал Simple Smile.  Всичко да пипне и види  Laughing. Като му кажа ела и идва Simple Smile, дори ако съм в друга стая.
От две седмици си и хапваме пюретата , но не смеех да се похваля Simple Smile.Остава и вечер да почнем да заспиваме по навреме и да спим по цяла нощ и ще е златно дете Simple Smile. Ама нали трябва да има и за какво да се оплакваме  Simple Smile.

Умираме за камиончета и моторетки. Сам си ги бута даже. ПРидържам го за качулките и голям кеф да се возим.
Скрит текст:

хубав ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт