С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 136
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Mama_na_Dimitko, мно'о сме зле с количествата хранене ... Яде по 6 пъти на ден: 4 пъти АМ и 2 пъти пюре/каша ... по 100-тина мл./гр. ... някой път я прилъгвам и за 20-тина гр. повече, но рядко ...

# 691
  • София
Здравейте!
Аз също захранвам Алекс след шестия месец и от една седмица му давам жълтък от домашни яйца. Няма да бързам да захранвам с месо, затова реших поне жалтък да дам.

Цитат
Искам да питам мамите, които още кърмят, защото и аз още малко явно ще съм от тях, защото кърмата ми намаля много, но все пак с това цедене  Confused Та въпроса ми е дали ви е идвал цикъла, защото моят след раждането не е. Не че ми е бил редовен и преди, но все пак 8 месеца и половина няма никой Simple Smile
Относно цикъла моят дойде в началото на юни месец и от тогава всеки месец ми е редовен, а кърмя много интензивно, все още и по2-3 на нощ. Преди да забременея не ми беше особенно редовен, а сега е изненадващо регулярен. На мен също ми казваха, че докато кърмя нама да имам цикъл, но не стана така.
Хубава вечер и дано поспят бебоците, за да си починем мамите Simple Smile

# 692
  • Бурса
Здравейте и от мен  Hug

Да си кажа мойто лигленце и то е от злоядите. Яде не повече от 100 гр пюре и то за моя изненада май харесва повече посните пюрета. Иначе и дадох веднъж агнешко, та захранена е с него, но не бързам да и давам пак. Мен педи ме посъветва да давам жълтък от 8 месец а рибата от 10-ти.

За цикъла, ми аз забравих какво беше това... От има няма година и половина. И аз знам че е нормално за кърмещите мами  Wink

Днес приспивам моята шушона от доста рано като за нея ама вече не издържаше... Та да видим колко ще ми се буди и кога ще кукне утре сутрин  #Crazy 

Лека нощ на мамите и непробудна за бебоците Simple Smile

# 693
Здравейте Мами!По темата за цикъла аз кърмих до средата на миналия месец кърмата ми спря две седмици след това (края на месеца) през тези 7 месеца забравих какво е цикъл.Сега вече като не кърмя съм в очакване на чудото да се появи - а дано ама скоро на дали  Grinning Grinning

# 694
  • NE
За анкетата не остана време, но утре ще я пусна. :piece:
Ние ядем едвам-едвам 60-80 гр. на ден в последният месец. Понякога с тези зъби и 10 гр. отказва и насила и рев ги изяжда.
Мама на Димитко е пуснала линка по който се водя основно. Жълтъка и рибата ще ги отложа, но почнах глутена с овес.
Аз кърмя над 5 пъти на ден и пак ми дойде цикъла на 5 месец след раждането. Засега е доста нередовен, но ще влезе в пътя като преди.

# 695
Да се разпиша и аз:
Натали повече от 50 гр попара не изяжда, затова яко бутам сирене в нея, месно пюре повече пт 100 гр не яде,но пък е домашно и слагам по 25 гр месо, яла е пилешко, пуешко, телешко, сьомга и заек. С глутена претупах работата е сега й давам каши с бисквити на Хумана и Милупа и ги хапва по малко. Тази на Милупа по й хареса и е с АМ. Плодове яде.сурови като ги гризе и хляб смуче. Авокадото й харесваше, сега не знам. Свеки вече й даде лимон и портокал да смуче. Кисело мляко също хапва по малко. Кърмя я я след я преди хранене, нощно време също. Жълтък яде от 6  мес. И желязо пие горкото от тогава и пак хемоглобина 11.

И аз щях да питам за цикъла - и моя още не се вясвал, ама предполагам, че щом напиша за него и ще се появи Simple Smile иначе хубаво си беше година и половина без него.

Аз да питам - как ще ги учим тия деца сами да заспиват newsm78 ние сме на режим цица, биба и люшкане. Някъде четох да се оставя детето само да се успокоява като реве, ама аз не мога да я оставя...

Лека и спокойна нощ, аз отивам да се омажа с македонска скара, тук само това.ми остана Simple Smile

# 696
  • София
аз забравих какво беше това цикъл  Grinning. Кърмиме си се ние доста още и може би за това не ми идва още.
За кърмата се старая да не ми намалява, че той си иска още , а и АМ отказва та гледам да пия чай (а й го обожавам този чая на ХИП) и гледам денем да си го кърмя по 3 пъти поне. Не го насилвам да яде цели пюрета. Искам да изкараме зимата с кърмене, че нали уж нали им дава имунитет някакъв. И напролет мисля да го отбивам, а как ще стане незнам , но тогава ще му мисля.

Mama_na_Dimitko тези млечните каши и млякото с ориз на Ганчев са хит при всички. Аз много пъти съм писала за тях. Ние когато не ядехме , само кърма и готовите каши на Ганчев ядехме. Пробвайте тези с нишесте и ванилия и тази с круши и ябълки ако не сте ги пробвали и ще видиш как детето ще лапа Simple Smile. До сега никое дете не ги е отказало Simple Smile. Други дето пак така се харесват са едни кремчета на Нестле с ванилия.

Моя пак дивее тук. Нацока се и сега вилнее с проходилката  и пляска с ръце. От вчера се научи да пляска и сега голям кеф   Joy , голямо  пляскане е.

Лека вечер  Hug

# 697
Да кажа и аз за цикъла и кърменето - два месеца нямах цикъл и ми дойде на третия месец след раждането и до момента ми върви редовно, а си се кърмим активно. Със синът ми 8 месеца нямах цикъл. Иди го разбери Laughing

Копчелино, аз много пъти съм казвала и сега пак ще кажа, че съм много против самоуспокояването на бебето. Представям си го по себе си. аз като се разплача имам нужда някой да ме гушне, а съм на 35 години. То е едно малко бебе и ще се успокоява самО, абсурд Stop
Гушкай си я сега, че след няколко години и да искаш - няма Laughing

Аз да ви кажа днес взех каша лека нощ ама забравих да я дам #Cussing out
Толкова ми се спи и батериите ми са на привършване, че карам по инерция ooooh! Утре дано се сетя и ще пиша дали има ефект при нас Peace

А да ви питам по колко спят през деня дечицата newsm78 Ние спим по 2 пъти за по един час максимум

# 698
Добър вечер, мамииии! Simple Smile

Изчетох материала за жълтъка и ми беше МНОГО полезен, сърдечно благодаря както за линка, така и за всички коментари!

Пожелавам ви непробудна нощ! Нека утре кафето не е за събуждане, а за удоволствие!  Hug

# 699
  • Бурса
Добро утро на всички наспали се и недоспали, аз вече изпих едно кафе и се услушвам за второ Simple Smile

Елефтерия включвам се да кажа за дрямкитр през деня. Моята Теди от около 2 месеца спи 3 пъти през деня по половин час, като едната от дрямките може да е и малко повече- до един час. Сега спи първи сън и аз се доразбуждам. Приспиваме се в количкта, на ръце или като я кърмя( гледам така да я приспивам не повече от веднъж на ден) ама както дойде Simple Smile

Хубав и весел ден на всички  Hug Heart Eyes Flutter

# 700
Добро утро и от мен, мамчета!
Силно се надявам да се включвате наспали се! Днес аз ще ви предложа по една голяяяяма чаша кафе и както и снощи написах - нека е за удоволствие!
Скрит текст:
За спането през деня - Рали спи веднъж за около час и половина около обяд. Аз ѝ давам каша за второ хранене и според мен много добре ѝ действа да я успи.  Flutter

# 701
Добро утро, мили мамички Simple Smile
Аз не съм наспана, но това вече не ми пречи. Откакто се е родил Димитко, сънят е лукс, който не ми е позволен  Joy Но, свиква се с всичко. Та, съм се превърнала в едно своебразно зомби перманентно.
За спането да кажа и аз. Ние така или иначе, никога не сме били по съня, а като гледам, няма и да бъдем много сънливи. Но, през деня задължително си имаме по две 10-минутки. Спи преди обяд около 11ч, 10-тина минути, (в екстремни случаи до 20-30, но много рядко) и след обяд, между 15:30-16ч. също имаме една десетминутка. Та, това ни е съня, откакто стана на почти 5 месеца. Преди тия десетминутки бяха поне 30-40мин до час, ама колкото повече расте, толкова по-не иска да спи. Но съм свикнала. Само му се чудя как издържа това дете. Защото и нощем не е от най-поспаливите. Особено при зъбоника... Не знам, той си знае. А иначе си е бодър, весел, играе, лудее, явно не му е необходим много сън...  newsm78 А сутрин кукваме в 5:30-6ч. Най-много до 7 да спи, но за жалост се случва мнооого рядко. Абе мойто е ранно пиле. И рано пее Grinning А като беше на 2 месеца, и като разправям на хората, че хич не ще да спи (а тогава си спеше почти след всяко хранене по около 20мин, докато хорските бебета само ядат и спят...) и никой не ми вярваше. Ама ако щат. То тва не е състезание. Колкото до приспиването, не го приспивам.  Само като беше съвсем малък се опитвах на няколко пъти, ама видях, че файда няма и реших да не се хабя. Като му се доспи, си заспива сам. Но от малък се е научил, особено вечер. Храня го, обличам пижамката, гася лампата и излизам от стаята. И винаги така си е заспивал. През деня, като го видя, че му се приспива, слагам го в кошарката и излизам от стаята. По някога си приказва, плюнчи се там, каквото се плюнчи и заспива. Като се разплаче, това обикновено обозначава край на съня и почваме да лудуваме Grinning
А снощи като го къпах, ми идеше да му нагърмя едни шамари, че да се почувства кат на панаирска заря! Диването му малко като хвана чашката (слагам му една пластмасова чашка да си играе във ваничката, шарена) и взе да гребе с нея вода от ваничката и да я изсипва отвън. И колкото повече му казваш "Не", то ме гледа  и продължава!  #Cussing out Grinning Взех му чашката, почна с ръце да гребе и да изсипва!  #2gunfire Айде кажете ми, от къде им идват на акъла тия номера? Ама как да е.
Хубав ден на всички мами от нас!  Hug

# 702
Миткова мама  Hug Съчувствам ти за банята. Но са дечица, така правят... Моята Рали вече рови по контактите и кабелите, все това си я влече. Какво да ги правиш, не разбират... Simple Smile
Иначе и ние не се приспиваме, точно като теб видях, че не ѝ помага това, а си заспива по нейно желание. Абе децата ни са с характер, това е! Simple Smile

# 703
Mama na Dimitko People Bow твоите постове направо ме връщат към живота в трудните и недоспали моменти, на глас се смея  Joy Ние явно още не сме открили удоволствието от къпането седнали, защото само си седи и аз като не знам какво да я правя я поливам 2-3 пъти, измивам я и я вадя от коритото; май ще сме фенове на душа, а не на ваните.

За спането, Натали дремва по 2-3 пъти на ден по 30мин до 1 час, според зависи. Една към 10-11, една към 14-15 и една към 18:30, ама последната не е задължителна. В повечето слуячай дреме в количката навън, сега гледам сутрешната дрямка да е вкъщи и после да излезем, за да види малко свят Simple Smile вие почнахте ли да ги возите малчуганите завъртяни напред? На мен ми е много криво, че не мога да я гледам какво прави...Сега спи от около час, че бяхме да й вземат кръв от вената и горкото такъв стрес преживя, че после не искаше да ме погледне Cry

Тази нощ не е будила, ама преди да заспи яде каша, цока и после пак цока и аз понеже се събудих и дадох пак да цока преди да нададе рев...не че не рева, понеже й е запушен носа и трябваше да слагам физиологичен р-р посред сън, брей и тогава се съпротивлява, все едно искам да я коля Crazy  ooooh!

Хубав ден от мен, стискайте палци да излезе желязото в кръвта поне 13, да млъкне баба педиатър  #2gunfire

# 704
Копчелино, аз я возих малката цяло лято напред, и на мен ми беше странно, че не я виждам, но пък на нея така ѝ беше по-интересно.
Стискам палци за желязото, че да млъкне не само баба-педиатър, но и баба-свекърва! Wink

Общи условия

Активация на акаунт