С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 134
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
  • Varna
Здравейте момичета!
Меерси за кафето!
Аз набързо- Боби спи като голям човек - ссамо един път на ден - около 12,30 до към мах 15-15,30 и толкова. Това е съня през деня.
А за возенето- откакто е в количка- т.е. откакто стана на месец гледа напред, и на мен лично това не ми е проблем. Харесва му така, защото може да гледа какво става- мен и без това има време кога да ме гледа.
Лек ден от нас!

# 706
Чакайте да се включа и аз пак Grinning за возенето в количката.
Понеже моята количка няма вариант  летния кош да е обърнат към мен, та все напред се возим. То и за това ме спират разни хора по улиците, да ми кажат, че моя син си разхвърля чорапите по тротоара... ама, понася се. Както каза Тачито, мен ме гледа по цял ден, пък и нали сме Мара - подробната, всичко трябва да вижда Simple Smile
И искам съвет, мами. Вие заместихте ли 3-то хранене вече? Аз се чудя, дали да се опитвам да замествам 3-то, защото горе-долу 2 сме заместили почти успешно - обедното и към 6 вечерта. Та, чудя се, дали да се пробвам с трето, и по кое време да е... И дали с каша... или с пюре...? Плодово, зеленчуково? Изобщо, всяко мнение по въпроса ми е полезно.
Благодаря ви!  Hug
 P.S. Изгласувах се за заглавие на темата, въпреки че всичките ми харесват. И всичките огтоварят на ситуацията  Peace
И да се посмеете малко да ви споделя нещо  hahaha
От сутринта малкия като захапал "баба, баба", та само това повтаря. Накрая се ядосах! Няма да каже мама, ми само "баба" повтаря  #Cussing out И се ядосах. И сериозно насреща му застанах и му казах, че ако още веднъж чуя "Баба", го подарявам на баба му, и повече няма да се занимавам с него. Тя да му бъде майка. То ме глееда, глееда с благия си овчи поглед.... и от тогава, до момента "баба" не съм чула.   smile3560
Айде, сега отивам да   bath за да се почувствам и аз човек, като хората Simple Smile

# 707
Копчелино-стискам палци всичко да е наред с хемоглобина!  Hug
мама на димитко-ще ме съсипеш с твоите коментари!  Joy Много ти благодаря,че разведряваш така темата!  Heart Eyes Аз пък да ви се оплача-моята хубавица и думичка не обелва,ама то като баща и е проговорил на 3 годинки не знам дали да се учудвам!   Той и сега си е мълчалив!!!  Laughing

Аз малката я возя ту напред-ту към мен,зависи как е била количката вкъщи...  Grinning

Днес мисля да дам царевична каша с моркови-да видим това пък чудо как ще се приеме...   Laughing Исках да купя и елда,ама в магазина ми казаха,че Хип я спирали ,защото според новите тенденции трябвало елдата да е с плод,та чакаха зареждане от кашите на Хумана-Елда с ябълка или круша...  Crazy

# 708
Mama_na_Dimitko, и аз залягам от смях с коментарите ти! Simple Smile За твое успокоение, и моята Рали доста често казва "баба". Но нали пък започна с "мама", та се понася. Stuck Out Tongue

# 709
  • София
Здравейте Simple Smile
Алекс си поспива през деня, допреди две седмици беше сутрин, обед и следобяд. Сега вече сутрин от към 10 до 11:30, 12 и следобяд от 14:30 до към 16h. Ако не спи става нещо страшно, когато му се спи е крив до безобразие, дере се вие и не се търпи. Преди се замислях да му намаля малко спането, за да спи повече вечер, но тогава дните стават истински кошмар.
Аз го возя с лице към мен и никак не му харесва вече, само иска да става от количката, тръшка се и рита. Замислям се вече да я обърна, дано му стане по-интересно и започне да е доволен.
Весел ден!

# 710
Здравейте мацки и бебоци,

Мама на Митето, ние сме обратно на вас. До 4-ти месец спеше само веднъж, макс 2 пъти на ден по 10 минутки, ама нито количка помагаше, нито нищо. Иначе беше спокойна, не ревеше, но просто не спеше. Сутрин като стане в 8.00, вечерта до 9.00 не са и се събрали никога повече от 20мин и като почна да расте, започна да увеличава дневното спане и да намалява нощното smile3511

А да ви питам вечерната каша с шише ли я давате или с лъжица? Че вчера нали я забравих, та за днес от сутринта си го набивам в главата да не забравя bash

# 711
здравейте Мами! Относно спането ние сме малко на кантар.Нощем спим що годе спокойно от 20:30 вечерта до към 9-10:00 сутринта.Но денем сън няма ако има то е по 15-20мин. 1-2пъти колкото да си открадне малко и се събужда свеж като репичка все едно е спал 2часа. Simple Smile baby_neutral ако случайно спи повече денем от 15-20мин вечер е голям зор с заспиването.  1crib smile3524 newsm46

# 712
Здравейте, прекрасни!  Heart Eyes
Чета ви и се смея тука у нас... Особено с Митковата мама ..тя си знае, че ни развеселява  Laughing

За спането и ни е да се включим.Спи 2 пъти за по час (един преди обед и един следобяд) и в много редки случаи още половин час към 5 и нещо та да издържи до банята.Сега заспааааа и чак закъснява с близо час за ядене.Но сутринта много и се спеше,а я мъкнах с мен по банки и успя половин час само да поспи.
За цикъла. Миналия месец ми дойде два пъти така много стабилно.Това ми беше за 1ви път.Кърмим си се още.
И Боряна е все на "баба". Като и казвам "мама" или "ам-ам" започва да мляска,явно и е едно и също на нея..има логика  Laughing Пляскането с ръце още не го може, но пък маха за здрасти още с отварянето на очите  Laughing
Исках да ви питам мажете ли с нещо личицата на бебовци.Забелязвам,че бузките на Боряна са поизпръхнали и се чудя с какво да я мажа.Мацнах малко Бочко, а тя искаше да ми облизва пръста  Laughing  И другото питане е на какъв номер обувки сте? Ние имаме 2 чифта 19ном, дълги са и малко,но и излиза отзад петичката, понеже и е по-пухкав крака и не може да влезе хубаво в обувката..и не знам какви да и взема за зимата  newsm78 А и все ги събува или отлепя. И нас ни гонят хората по улицата да ни дават кецовете  Joy
Също да ви се отчетем: успешно ядохме пуйката+ дом.пюре тиква/картоф  bowuu.Направо трепереше като видя буркана.Днеска пак голямо щастие,че ще яде пюре   chef Joy

По-късно ще се включа пак,ако мога да ви покажа нещо,че сега и без това стана много дълго.Извинявам се за което  Embarassed Hug

# 713
 Elefteria ,Аз пробвах първо с лъжичка,но тъй-като много и се спеше  добавих водичка и я дадох с шише.
За съня какво да кажа?-едва ли има мама с по няспящо бебе от мен(специално за нощния сън)В най -добрия случай като снощи например-4 събуждания #Cussing out.През дена спи два пъти по 40 минути и един път по час и половина.Май спи повечко през деня-като чувам вашите newsm78Пробвала съм да я държа будна-ама тя заспа с кашата в устата hahahaА пък с приспиването -слава богу не се приспиваме.До 5 месец я люлеех на възглавница ,обаче спрвх защото в един момент люлеех час,за да спи 20 минути.Като усети,че не люлея и се буди.И така ден два плака повечко докато си заспи сама,а от месец заспива след като изпие 1-2 шишета с чай

# 714
Дуче, на нас ни подариха още при раждането кремче за лице на Веледа и много добре действа според мен, аз я мажа профилактично при всяко излизане. Някой cold creme ще трябва сега за през зимата.  Thinking Иначе като казах Веледа, сега имат 30% отстъпка, те са бая скъпички, но пък 30% си е добре. Ние в Своге надали ще намерим  newsm62, но поне може вие да проверите. Simple Smile

# 715
Здравейте момичета,
и ние сме от нощните птички, до 1-2 през нощта са игри и закачки с мама и тате, смях и забавления...понякога имам чувството, че няма да заспи никога. Четох няколко пъти съдържанието на АМ, но редбул не видях да пише, може да са го замаскирали под друго име, че друго обяснение нямам...от къде намира сили това малко фъстъче да дивее без спирка до никое време не знам...някоя мама беше писала че няма батерии вече, ами да ви кажа ние сме май с обикновените батерии, а февруарчетата са с дюрасел... Joy
Иначе хремата не ни подмина и нас,то и аз съм болна, но за сега удържаме фронта. Иначе си яде пюретата без проблем, даже на консултацията ще питам дали мога да давам повече от 190 гр. че не й стигат, че после и АМ мляко си яде след тях. Но сме на 4 храненя дневно и може би затова количеството е повече. От месото сме опитвали пилешко,пуешко, заешко и телешко и много добре се приемат.
Щях да пиша още, но ще се събуждаме вече, хубав ден от нас Simple Smile

# 716
  • NE
Едвам успявам да ви изчета. Crazy
Вилито спи често - към 9-10 ч., към 13-14 ч. и вече към 17 ч. и 20-21 ч. През цялото време ми е в ръцете и цока и се унася. В кошарата спи само нощем, но пак ме буди 3-10 пъти. Ако е спокоен може на обяд да спи и 3 часа.
Кашата я давам само с лъжица. Елда има на ОВКО. Тяхните каши ни харесват. С тях давам овесените ядки. Peace
Ние се возим с чорапогащник и чорапи и всичко си ни е о краката. Засега не слагам обувки или буйки.

Такааааааа имаме си първо зъбче. newsm68 За общ ужас сме с кучешки - едни от най-трудните. Пропуснахме 12 зъбчета. Mr. Green
Днес на ДК го измерихме 8,300 кг и 74 см. Снажен ерген  Joy
Пращат ни на детски ортопед и моля мамите от Варна да ми дадат инфо къде са ходили. Praynig

# 717
 Здравейте,
Включвам се и аз за спането:спи вечер от9.30-10 до 9-9.30 ,а през деня от 12 до 2 и рядко следобед към 6 часа за около час.За цикъла още нямам,но и хич не ми липсва:)Иначе и Нико казва баба от известно време,баба му и баща му са доволни,но мама не:)
За кремче,аз ползвам на Мустела колд крем,хубав е,но ние ньмаме проблеми с кожата,та не знам.
За количката отдавнааа съм го обърнала напред и той си е много довален така,пее си,гавари си и си наблюдава.
А за обувки,сега гледам за прохождане специално.

# 718
Здравейте, момичета   bouquet
Леле, леле колко много сте изписали днес, не мога да сваря да ви чета, че да помня коя какво е писала   Laughing ама много готино така като сме хиперактивни  Hug
Аз мажа от няколко дни на Мони лицето с Mustela Cold cream, който имам от миналата година и в студените дни ще си го мажа с него /за лице и ръчички ще го използвам/
Да ви се похваля, захванах подготовката за кръщенето, за мое огромно щастие този път съпругът ми ме подкрепи изцяло, че не е толкова рано и спокойно можем да отмятаме едно по едно нещата.
Благодарение нa sunny:*kiss, която ми помогна да намеря сайта на една организаторска фирма, вече имам модел /изцяло по мой вкус/ Покана за гостите  Hug
Новата количка, която взехме лятото е само с опция напред и съм много доволна.  Whistling
Честито ви зъбче Flower-че да си хрупкате със здраве Hug
Относно съня - през деня спи 2 пъти за по час, но по различно време, а вечер заспива около 20-21 и сутринта става около 07.00-08.00.
Напоследък малко ни се разбутва режима, но порастваме все пак и ... всичко на ново ще се "пренарежда" Crazy
Скрит текст:
За кръщенето - за сега поръчах 15бр покани /за семейство по1покана/; покана за кръстниците, благодарствен свитък + подаръче за всеки гост,2бр свещи с украса, бутилка за олиото /миро с украса + бурканчето за мед с украса, сапунче с украса, 2бр хавлии с украса /една за попа и една по-голяма за детето/ - това удоволствие ми излиза над 160лв.
Остават ми кутията за дрехи, която ще ползвам за съхранение на всичките неща от кръщенето за да останат за спомен на детето, малка книжка за пожелания от всеки гост и... още нещо имаше, но забравих newsm78
За сега това е от мен по случай темата за кръщенетата Peace
Надявам се да съм била, ако не полезна, то поне да съм дала идеи

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 17:55 от Кръстева

# 719
Здравейте момичета

Флауър честито - дано най-трудното да е минало и останалите лесно да излязат. И ние имаме 2 зъба на 6 мес точно и излязоха и вече 2 м се мъчи и няма нищо ...

За спането, аз имам късмет вечер най-късно в 9.30 заспива и спи до 9 сутринта с едно хранене около 5. чукайте на дърво да не се промени скоро това  Laughing
Храни се около 10, 1, 4, 6.30 и 9
Ноооо през деня спи много малко, особено ако сме в къщи ... преди обяд 30 мин следобяд мах 1 час но често изобщо не спи и около 6 след като хапне пак 30 мин ....
Храненето - основно обича зел пюре с месо, изобщо с всичко, само спанака не хареса ... Яде по 190-200г ако не я сърбят венците ...

Аз още не съм търсила обувки за прохождане но другия месец ще търся със сигурност

Да се похваля от 3 дена казва мамамама  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт