С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 135
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
  • NE
Thehellgirl Честито мамамама. Hug Това го очаквам с голямо нетърпение. Grinning
Ние започнахме с бабабаба, но когато се разболя дръпна много и спря да приказва. Днес като се изплаши от докторката с маската и реве и се плюнчи.

Кръстева Страхотни покани. Евала за ентусиазма. Аз нямам нерви, ама и за сватбата също. Whistling

# 721
  • Varna
Здравейте отново!Ама много се активираме като видим края на темата- чакаме с нетърпение новия колаж!
Изв, няма поименно, че мноооого писане е паднало, но поне на Феичка- честито зъбче, и на Кръстева- подкрепа за ентусиазма.
Аз кръщене не обмислям засега- иска ми се и моите родители да присъстват, но е трудно, да кажа почти невъзможно пътуването на татко до тук, и още не ми идва на акъл, как да наглася нещата. Може би баткото ще кръстя в Ловеч заради мама и татко, а Боби тук най-вероятно. Мнооого кофти.
Такаааааааааааа-
Относно заместване на храненето- аз след като вкарах зел.пюре в 11 ч и каша в 17 ч, започнах с попара сутрин. И уж бяхме тогава на 5 хранения, ама като не искаше млякото вечер ги разредих на 4 и така мляко има само вечер. А отскоро ми хапва нещо малко към 19 ч. Но смятам, че попарата е удачен вариант за трето заместено хранене, защото като си хапне сутрин сиренце със сухарчета- ее, друго си е - има енергия за цял взвод мами. А иначе плода го давах с кашата, или като вкарах глутена - с нишесте или грис- Боби мнооого обича грис с плод.
За кашите с елда- аз пак да си кажа- не съм рекламно лице на Слънчо, но точно с каша Слънчо вкарах елдата- кашата е елда със праскова и банан мисля и наистина е добра. Но все пак ако искате да хапват елда- по-добре си купете зърното и си правете кашата в къщи- в готовите съдържанието на елдата е доста малък %, а самата елда аз я давам и към зел.пюре, или само елда с масло и сирене.
За обувките- подариха ни за прохождане- ама са ни големи. В момента сме с чорапки с подметка- №16-17, и му е удобно с тях- из къщи за паяка.
За ортопед-не сме ходили и не мога да препоръчам такъв тук във Варна. Изв.
Мииииии- това май исках да кажа. Пак дълго стана, изв. Затова пък през деня съм по-кратка-  Joy Joy Joy

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 21:36 от ta4i74

# 722
  • София
привет,
ние сме си приказливи. Първо беше деде, после мама, имаше няколко пъти тата, ама за мое щастие тате не го чу  Laughing, а само мама казва пред него. Баба също казва, но и това не иска да го каже пред баба си. Имаме и разни други като - ние, айде и тн. По принцип постоянно я пее,я реве, я бърбори. Емоционален си е  Grinning, дори докато цица и си бърбори нещо. Ще видим как ще е като проговори.

за спането е различно. Спим поне един път на ден по 1-2 часа. Като цяло денем добре си спи и според мен за това вечер заспива късно.
Интересното е че денем няма нужда от приспиване, доспи ли му се и здава багажа от раз, а вечер заспива с 300та пазърлъци.

Flower Fairy вие как почвате с най болезнените зъбки  newsm78, май за това е бил този зор. Дано се поуспокой вече и по леко да излизат другите зъбета.

за обувките ние носим 18 и 19 номер. 18  са ни пантофите, но от няколко дена си носим и маратонките дето са ни 19ки и са ни екстра с дебелото чорапче.

# 723
Ауу, гледам приближаваме се стремително към новата темичка Simple Smile
Феичке, честито ви зъбче!  Hug Heart Eyes  bouquet Дано другите излизат много по-леко! Hug
Кръстева, поканите са много, ама много хубави! Спечели ме Simple Smile
Тачи, то хубаво е с попарката, ама аз глутена не съм вкарала още. И кашите тепърва ще започвам. Мисля си за оризовата безмлечна на Хип, като за начало.
ТheHellGirl, честита ви "мамама"  Hug Много е хубаво, като ти кажат мама, макар и на тоя етап да е несъзнателно. И ние започнахме с мама, обаче напоследък все по-рядко го чувам Sad
И като за лека нощ, да ви се покажем, с уникалния си моден стил.   hahaha
Скрит текст:

И сега да не си помислите, че кърпата е само моден аксесоар....
Скрит текст:

Това за сега от нас. Лека нощ на всички мами!  Hug

# 724
Честити зъбчета и ммаамамамам-кане Simple Smile
Ние си имаме 4 зъба, ама още се плюнчи и е непоносимо кисела. За сметка на това не пълзи и няма и желание да се изправя, само седи и се клатушка. Слагам я в едно бънджи на фишер прайс и заедно с мечето на Джъмбо голямо скачане става. Толкова се кефи на песничката и на играчката, че днес седнала, щеше да подскача, ако не й тежеше дупето Simple Smile
А за говоренето - дада тата тете, без баба и мама. Последното, защото докато се мъчи да яде слуша само Айде, а не ам ам. Тук казват, че щом първо завика някой от мъжки пол, следващото дете ще е момче, пък да видим.
Иначе сме със запушен нос, ваденето на сополите е мини гражданска война. А нощвс хърка като баща й. И после защо не яде, а аз защо съм нацупена и избухлива. Ми щото искам да се махна някъде за 2-3 часа, ама няма къде в това забутано място...
Орева света днес, след като й взеха кръв и тъпото желязо е 9,5. Та ще си пие желязо до годинката, а освен това ми изчетоха лекция как не трябвало да си мъча и травматизирам детето без нужда, тя и без изследванията виждала, че й е ниско желязото #Cussing out верно са шамани и гадатели тия педиатри, а мойта е и детектив! Ама утре й връчвам сиропа и детето, да си му го дава тя, аз повече не мога.
Готово, намрънках се, докато зверчето се приспи на цицката Simple Smile извинявам се което Praynig
Кръстева адмирации за ентусиазъма, аз след трите тържества за сватбата, вече нищо не искам да организирам. Ние кръщането го направихме на третия месец в един манастир само със най-близките и кумовете. Повече за първия рожден ден, че тук ги правят като сватби!
Лека и спокойна нощ  Heart Eyes

# 725
Кръстева, ти си почти готова за кръщенето Hug Ще бъде супер, ще видиш Heart Eyes

За говоренето - има едно тинтири - минтири, не знам дали го знаете, че ако първата думичка на бебчето е в мъжки род второто дете ще е момиче и обратното - ако е в женски род ще е момче. Честито на печалившите Laughing
Не знам колко е вярно, ама синът ми каза тата първо. И мен татосваше до почти 2 годинки Laughing

За обувките да ви се оплача. Когато отидохме да купим проходилка по спешност, викам чакай и едни буйки да и вземем, с какво ще ходи детето. Мерихме, мерихме...всичко и голямо. Оказа се, че започват от 15-ти номер, а на нас ни трябват 2-3см по-малки Shocked Е, купихме едни, ама тя си ги събува по 5 пъти в минута, та караме на варианта с чорапките със стъпки отдолу ooooh!

Мама на Митето, е много сте фейшън  Laughing Hug ама практичен аксесоар си имате, става и за джвакане Joy

копчелино, я и прибери кристалната топка, всички карто таро и пакетите с боб, да видим следващия път как ще познае, че и е ниско желязото на детето  #2gunfire

Феичке, честито зъбче на Вилито Hug То може и за това да се е мъчил толкова, щото не тръгват по правилата тия зъбки гадни. Ама сега дано се наспите като хората поне Praynig

# 726
Благодаря ви момичета Hug
Мама на Димитко  Heart Eyes - и ние сме с тези кърпички /зелени, сини, бели/ и на нас ни идват мултифункционални   Joy
Хубава и спокойна вечер и сладки сънища за сънуващите  Hug

# 727
Хайде още малко и сме в новата темичка
Така-за кърпичките и ние ги имаме-розови и сини,наистина вършат всякаква работа.Ние си я търкаме в лицето,смуче  я,бършем се с нея и така...А  това за първите думички-баткото каза първо кака- и ето има си сестричка Simple Smile

# 728
На предпоследна страница на темата, искам да споделя едно грандиозно решение, което взех.
Тази седмица ще отбивам Вики. Смятам, че е достатъчно голяма вече и няма смисъл да се мъча повече. Осем месеца и стига кърменето и ще сложа край на мъките ми.
Откакто отключи атопичния дерматит аз съм на специална диета, вече 5 месеца, която изключва месо, млечни продукти, червени зеленчуци, колбаси, повечето плодове...и общо взето ям жито, филии с маргарин и чубрица, варени картофи, ориз и ябълки. е не мога повече, честно ви казвам.
Дадох и един добър старт и е време да стане самостоятелна бойна единица Laughing

# 729
  • NE
Елфетерия Знам какво ти е с тези диета. Нетърпимо е. Аз едвам оцелях 3 месеца с подобна диета зареди жлъчката, която без туй ми я махнаха. Хем помня ужасните болки, хем ми беше писнало адски. Дано Вики се отбие лесно. Вили трудно ще го махна от циците както гледа, но лятото ще трябва, че и септември мисля да се връщам на работа.
Мама на Димитко Голям маникен си имаш. Слънчо. Heart Eyes

Дай боже имам момиченце за второ с нашето бабаба, че още един мъж ще ме довърши окончателно.

По-късно нова тема. Събрахме се доста мами с бебоци за колажа.

# 730
Добро утро, момичета  Hug
Днес времето е прекрасно при нас. Имаме си и   Nature Sunny
Elefteria  Heart Eyes - подкрепям те Hug
За обувчиците - Ето това моделче съм харесала за Мони на Колев и Колев
За плямпането - Мони казва само "тати","татю" и "бау-бау" - преди го мислех за "ба-ба", но напоследък си казва чисто "бау-бау" - може би защото му пеем тука с баща му една песничка за едно кученце и все "бау-бау" повтаряме Grinning
Flower-че  Heart Eyes - чакам я с нетърпениееееее Hug

# 731
Добро утро!
Елефтерия-според мен е геройство,че се кърмихте 8 месеца-браво за упоритостта!  Hug
Дуче-аз съм купила някакъв защитен крем за лице на Бюбхен с невен,ама не сме го ползвали още...  Thinking
Феичке-честито кучешко зъбче!  Mr. Green
Кръстева-много стилни покани,супер са!  Heart Eyes Да не забравите и кутийка за косичката!  Peace

Малката вчера много хареса кашата с царевица и моркови-жалко,че плодовете ги ядем с голяяяма мъка...  ooooh!

# 732
Добро утро мамчета,
Кръстева за кръщенето,ние го правихме в Гърция,всичко организираха кръстниците.Там ги правят наистина като сватба.Кърпите бяха изписани с камъчета с името на детето,свещта с дантели,подаръчетата за гостите ги направихме торбичка от дантела,вътре с бели бонбони,пак с инициали с името на детето.Нико беше в бял смокинг с шапка:)Не знам как се качват снимки тук да ви кача една.А подаръка за кръстника го избрах от този сайт http://www.moetokrashtene.bg/,бутилка вино с два бокала кристални.Не знам дали го знаеш,но има всичко за кръщенето:)
Нико нещо не ми харесва има сополи,хремав ми се вижда,отивам при педи да го види.Дано да не е болен,до сега не ми се е разболявал

Лек ден от нас!

# 733
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
ani243, к'в тоЗ сайт, бре  Shocked Все едно е за голяяяяяма сватба Simple Smile Мале, момичета, вие си знаете, но ви се чудя на ентусиазма  Hug То си е и до разбиране, де ... Аз и кръщанета, и рождени дни смятам за лични и много интимни празници и гостите свеждам най-много до баби, дядовци и брат ми с децата - само за РД, де, на кръщане само кръсниците Simple Smile ... пак са си 8 човека ...  Hug После може да направя в парка една следобедно-бирена сбирка-пикник с приятели и децата им, ама е много неглиже, неофициално и ги сбирам без да обявявам повода (въпреки, че се досещат Simple Smile) - то е по-скоро повод да се видим в забързаното ни ежедневие, да се налудуват дечинята и да се наприказваме по групички Simple Smile Тогава се събираме по 40-тина човека и е купон на поляните Simple Smile Често се случва и да са минали седмици от повода и да се сберем по 2-3 повода едновремено Simple Smile Ей, се'а в края на септември на кръсницата големия стана на 18, а моята голямата ще става на 16 след няколко дни ... Времето се оправя и ... ще си направим с многото приятели в парка парти Simple Smile Импровизирано ... Май няма и да се сетят, че ги събираме по теЗ поводи ..., а просто ще е, защото ще е "един от последните слънчеви дни, че да се видим навън" Simple Smile

# 734
Здравейте мамички,
аз съм в голяма чуденка - какво столче за кола да вземем, защото нашето е до 9кг... Ако имате идеи ще се радвам да ми предложите някой модел Simple Smile!
Желая ви малки, спокойни бебенца Simple Smile!

Общи условия

Активация на акаунт