Повдигам темата за онлайн консултацията, защото напоследък ми прави впечатление, че все по-трудно достигам до лекар , а и няколко пъти вече се оказа цялото посещение при дока е напълно излишно, не самата консултация, а физическото ни присъствие там. организирането на децата и най-вече висенето пред кабинета заедно с един куп кихащи и кашлящи хора мен лично ме притеснява. И цялото чакане за нещо, което можеше да стане и по телефона или по Скайп. Та затова си мисля, че след като вече в цял свят навлизат онлайн и то видео консултациите с доктора, не е ли време и у нас да се пръкне такава услуга? Или може би вече има и аз не съм запозната
Чували ли сте за такива онлайн консулти, ама по възможност видео, а не само размяна на имейли, все пак добре би било лекаря да може да види пациента.
Благодаря!
Аз също не бих се доверила само на онлайн консулт, но както вече споменах става въпрос за такива случаи, в които не се налага преглед. Аз например говоря за последния път, когато лекаря ми назначи лечение, каза да отида след известно време. Аз съответно си взех почивка, оставих мъжа ми без кола за този ден, за да станат уж по-бързо нещата и всичко на всичко си поприказвахме с доктора 10-тина минути и си излезнах успокоена, че съм оздравяла, но ядосана, че можеше да се видим по Интернет и ефектът да е същия. Нали все пак трябва да се възползваме от облагите, които технологиите ни предоставят