Прием за детски ясли гp. Варна - Тема 2

• 63 899
  • 914
  •   1
Отговори
# 825

Какви са причините ви да не искате от по-рано да записвате малчуганите (интересно ми е)?[/i]

Чисто психологически. Понеже виждам, че имаш син - за момченцата е особено важно да си седят вкъщи с близки (по възможност любящи) хора поне до 3г. Съзряват по-бавно, крехки са. Общо, за всички деца е по-добре да са по-осъзнати преди да влязат в матрицата, чисто и просто заради потребностите. Според мен, едно бебе на 1г няма никаква потребност от социализация с други деца, а и не умее да я осъществява. То иска мама и му е криво ако тя не е на разположение по 8 часа на ден. Да не говорим, че малките са по-податливи на болести (уж).
За жалост, в нашата държава хората са принудени да си обръщат внимание на парите и си дават децата малки, не защото искат да се отърват от тях, а защото немотията ги кара...(дано някой тук не се обиди на "беден" сега).

не съм съгласна,  даже в БГ е дълго майчинството на майката, в други държави доста по-рано ги дават от тук. Много жени с възможности ги дават отрано също.
и за мен възрастта 1.5- 2 г е идеална. Моята дъщеря не е привързана толкова силно, първия ден я заведох за един час да поиграе, на втория си остана до края на деня- сън, ядене... всичко там. Децата са различни и е добре всеки да си прецени за своето дали му е дошъл момента..... и като цяло това е съвсем друга тема на разговор, нека не разводняваме тук.

# 826
  • 70% Варна, 30% Шумен
Привет мами!
Знам, че темата е за детски ясли, сигурно тука има и наши набори, а въпросът ми е за деца родени през 2013г. кога най-рано може да се подава документи за детска градина?

# 827
  • Варна
Тази година можете да подадете за ОДЗ - за яслена група, пък догодина най-рано за първа група в ДГ. Правилото е, че могат да кандидатстват децата, които навършват три години през същата календарна година.

# 828
  • Варна
Здравейте!

Някой знае ли дали и кога този месец ще има класиране?

# 829
  • Варна
Здравейте, мами! Успех на всички с приема! Оказа се, че по-бързо отколкото очаквах дойде моментът да се вълнувам от детска ясла. Имам малко въпроси, с които се надявам да не досадя Simple Smile Може ли да ми дадете някои линк(ако съществува такава информация, за да не мъча някой да обеснява) кога предстоят класирания, колко време след прием може да запишеш детето.. Малкия мисля да го дам чак на 2г., но чувам доста противоречиви мнения за местата-или има сега винаги свободни места, или подай документи от сега... е какво да направя?
Друго, което много ме вълнува и доооста ще ми помогнат мами с по-големи дечица ходещи на ясла и по-специално "Зайо Байо". Тя е единствената около нас (живеем до Ритуална зала) та там ще се кандидатска и събирам все пак мнения.
И последно... как е храната? Чух, че се ползва храната от детската кухня, която така и не сме опитали, нооооо определено негативните мнения са много повече от положителните. Какви са и порциите, че ние сме от повече хапващите с по едни 300гр. порцийка та и това малко ме притеснява..
Както вече сигурно сте разбрали ми е една голяма обърквация темата с ясла, а после и градина ще дойде та при вас мога да намеря разбиране и отговори. Благодаря предварително и мнооого се извинявам за нахлуването си и отклоняване от темата.

# 830
Регистрирай се веднага, за да вземеш входящ номер. Можеш да участваш в класиране когато си поискаш, включително можеш многократно да сменяш месеца, в който искаш да участваш в класиране. Ако се регистрираш в последния момент - не, нямате шанс за прием. Даже вече сте позакъснели.

# 831
  • Варна
Както те е посъветвала Пина, регистрирай се веднага, за да вземеш номер. На първа страница на темата има линк, от където може да се информираш за цялата процедура по кандидатстване, прием и тръгване на ДЯ.
Храната в яслите и градините не е от детската кухня. Приготвя се на място в кухнята на ДЯ. За грамажите не съм обърнала внимание, но моите деца са винаги гладни като ги взема следобяд. Ако не забравя в понеделник ще погледна на място менюто и ще пиша за грамаж.

# 832
За класирането са ти казали, вземай номер от сега, а си го пусни в класиранията когато прецениш. Класирането е по входящ номер, колкото ти е по-малък номера(по-рано си го взела) толкова по-напред се класираш. Тъй като ще имате номер от скоро (ще е голям)трябва да имаш предвид, че големите класирания са август септември, след това с толкова голям номер шансовете са ви минимални ако нямате предимство. Моя син го приеха на голяма магия в Зайо Байо, номера му го взех началото на лятото и края на септември го приеха. Аз от яслата съм доволна, храната не е от кухня, но е малко като количество така че сигурно ще си е гладен ако наистина яде по 300 гр. Другото което трябва да имш предвид е че има период на адаптация в яслата, а и децата доста боледуват в началото и няма да можеш да се върнеш на работа  веднага щом постъпи в яслата.

# 833
  • Варна
Когато детето е отсъствало 1 седмица по семейни причини трябва ли да се представи бележка от лекар?

# 834
Когато детето е отсъствало 1 седмица по семейни причини трябва ли да се представи бележка от лекар?

Защо не се обадиш в яслата да попиташ?

# 835
  • Варна

Защо не се обадиш в яслата да попиташ?

Защото в понеделник ми е малко късно  Peace
Аз си мисля, че не трябва бележка, а и директорката нищо не спомена като говорихме по телефона последно, но ММ  тази вечер "хвърли бомбата", че сме били забравили да вземем бележка и взех да се чудя дали наистина не ни трябва. Та, идеята на въпроса ми беше, ако трябва бележка да мина първо през ЛЛ в понеделник сутрин, за да не ни върнат от яслата.

# 836
В ДГ на баткото бележка от ЛЛ е необходима при отсъствие от 10 и повече дни.

# 837
  • Варна
Много благодаря! С това да е гладен малко ме шашнахте, но още сега отварям да регистирам за номер. На 01.08.2016 ще навърши 2г. Кога бихте ме посъветвали да подам за класиране, преди големите август и септември ли?

# 838
  • Варна
Много благодаря! С това да е гладен малко ме шашнахте, но още сега отварям да регистирам за номер. На 01.08.2016 ще навърши 2г. Кога бихте ме посъветвали да подам за класиране, преди големите август и септември ли?

Пусни го от 1ви август 2016 в класиране, 100% ще го приемат, ти ще имаш 60 дни платен отпуск, изследванията за яслата ще минат по здравна каса (защото под 2г не са) и така...Никой няма да го остави гладен, споко...

# 839
Не, не трябва бележка от ЛЛ при отсъствие по домашни причини!/ или поне не са ни искали/.

Общи условия

Активация на акаунт