Прием за детски ясли гp. Варна - Тема 2

• 63 893
  • 914
  •   1
Отговори
# 840
  • Варна
Benny G, stosita   bouquet

# 841
Този номер при регистрацията ли го дава системата?

# 842
  • Варна

Да

# 843

Защото в понеделник ми е малко късно  Peace
Аз си мисля, че не трябва бележка, а и директорката нищо не спомена като говорихме по телефона последно, но ММ  тази вечер "хвърли бомбата", че сме били забравили да вземем бележка и взех да се чудя дали наистина не ни трябва. Та, идеята на въпроса ми беше, ако трябва бележка да мина първо през ЛЛ в понеделник сутрин, за да не ни върнат от яслата.

Аз имах предвид да се обадиш в понеделник сутринта преди да го заведеш. Ако кажат че искат бележка отиваш да вземеш преди да го заведеш, а ако не искат направо го водиш.

# 844
На критерии пише:
Деца, чиито родители са в трудово/служебно правоотношение или се самоосигуряват (2т.)
-майка (1т.)   
-баща (1т.)

И двете ли полета да чекна, при положение, че мъжът ми работи, аз също си се водя на работа, сега съм по майчинство?
Или само мъжът ми се брои в такъв случай?

# 845
 xtna007, разбира се
Ти си в отпуск по майчинство. Не си ппрекратила трудовото си правоотношение.

# 846
Благодаря! Да ги чеквам смело и двете тогава ?
И още един глупав въпрос - до колко време след като детето е тръгнало на ясла , аз трябва да се върна на работа?
Предполагам няма опция детето тръгва на ясла , а аз не се връщам на работа и взимам 340лв майчински за втората година?

# 847
  • Варна
Няма такава опция. В деня, в който детето реално започне да посещава ясла трябва да се върнеш на работа. Естествено, можеш да ползваш натрупаните отпуски.

# 848
Благодаря! Да ги чеквам смело и двете тогава ?
И още един глупав въпрос - до колко време след като детето е тръгнало на ясла , аз трябва да се върна на работа?
Предполагам няма опция детето тръгва на ясла , а аз не се връщам на работа и взимам 340лв майчински за втората година?

Тръгне ли ясла си длъжна да започнеш работа. И тръгне ли на ясла си спират майчинството. Имаш право да навършване на 2 години да вземаш половината на 340лв т.е. 170лв. И ако не искаш дап очваш работа и имаш отпуски да вземаш си ги ползваш и така. Но започне ли официално ясла си длъжна по закон.

# 849
Една идея по-ясно ми стана всичко , благодаря!

Иначе не че не искам да почвам работа, даже напротив, за жалост обаче работното ми място не е във Варна и след като почне ясла, ще се наложи да подам молба за напускане, имам 3 месечен срок предизвестие...Надявам се да ми позволят да си ползвам 2-та месеца отпуска и един евентуално неплатен. Така предполагам може, нали? В смисъл няма да е проблем той да си ходи след като вече аз съм един вид неработеща?
Като си представя колко трудно ще я намеря във Варна, чак ми се плаче, но има още малко време да му мисля...

Чета си закона тук и друг въпрос ми дойде на ум.
Ако детето тръгне на частна ясла пак ли съм задължена да се върна на работа и ми спират парите за втората година майчинство?

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 14:09 от xtna007

# 850

Да

Благодаря. Като че ли в пловдивската система за кандидатстване няма такъв номер...И аз вече не знам... ooooh!

# 851
Една идея по-ясно ми стана всичко , благодаря!

Иначе не че не искам да почвам работа, даже напротив, за жалост обаче работното ми място не е във Варна и след като почне ясла, ще се наложи да подам молба за напускане, имам 3 месечен срок предизвестие...Надявам се да ми позволят да си ползвам 2-та месеца отпуска и един евентуално неплатен. Така предполагам може, нали? В смисъл няма да е проблем той да си ходи след като вече аз съм един вид неработеща?
Като си представя колко трудно ще я намеря във Варна, чак ми се плаче, но има още малко време да му мисля...

Чета си закона тук и друг въпрос ми дойде на ум.
Ако детето тръгне на частна ясла пак ли съм задължена да се върна на работа и ми спират парите за втората година майчинство?

За частните ясли знам,че не се води на тях пред държавата и си вземаш целите майчински

# 852

Да

Благодаря. Като че ли в пловдивската система за кандидатстване няма такъв номер...И аз вече не знам... ooooh!
В Пловдив е на случаен принцип и затова няма такъв номер, там числата се теглят в деня на класирането, както е тук за детските градини.

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 09:58 от ro6li4ka

# 853
  • Варна
Xtna007, имай предвид, че за да получаваш 50% от майчинството, когато се върнеш на работа, трябва да подадеш една декларация. Но ако напуснеш след това ще ти го спрат.

# 854
Момичета детето ми ще тръгва на частна  ясла защото не е приет още в държавна а аз трябва да се връщам на работа. Вярно ли е това че легално мога да си продължа майчинските за втората година и как?

Общи условия

Активация на акаунт