Априлчето за плаж се стяга, на сенчица да се изтяга :)

• 37 179
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
след днешната консултация,мнението на лекарката е ,че Калоян е недохранен и е недопустимо на неговата възраст да приема само кърма-от много отдавна трябвало да приема пюрета и сокове. От днес почваме дохранване и с адаптирано мляко,като тя реши ,че това трябва да се случи без да сме прави пробно кърмене ,за да се види колко суче и дали изобщо проблемът е в недостига на кърма.Днес ни биха първата петкомпонентна ваксина.стискайте палци да нямаме проблеми.за сега я прие доста добре

# 61
Пробното кърмене нищо няма да ти каже. Тан може да изсуче 10 гр, а вкъщи, на спокойствие - 200 гр.
Памперсите са индикатор, но само ако не се дава вода.
Предлагам ти АМ да го предлагаш след кърмене и да се обърнеш към ЛЛЛ.

Личното ми мнение е, че п#рета и сокове биха били за сметка на мляко, а млякото е това, което помпа.

# 62
Гери дано малкия Коки приеме добре ваксината  Praynig , а относно недохранването защо педиатърката не е предложила направо да се захранвате?

# 63
  • София
Aludra * и моя е с температура, но малко и го отдавам на зъбите... дори не е и постоянна Simple Smile
ще се оправи няма мърдане  newsm32

geri-gb , единственото, което ми хрумва е да ти стискам палци да се оправите бързо, АМ е най-вероятно да навакса в наддаването  Hug

anna_p , честита месечинка и на вас  nbirthday

ще споделим нашата торта с вас, въпреки разликата в цифрата и да ни видите как гледаме ТВ

# 64
  • elhovo
аничка,честита месечинка и на вас...
ние също бяхме малко топли вчера топлички,но май наистина е от зъбките..
гери,оправайте се бързо!!!дано всичко е наред с ваксината и да я понесе добре в рамките на нормалното... Simple Smile
междудругото на обяд си хапва нашто деси цяло зеленчуково пюре,но реших да не и заменям цяло хранене с плодово защото виждам че не се засища.ще и го давам или по половин бурканче след зеленчуковото или към 16:00ч.като се събуди другата половина и после в 17:00ч.мляко.най-вероятно като отидем на консултация в петък педито ще ни каже да почваме и кашички...
слънчев ден от нас... Hug

# 65
Здравей те, дами.   bouquet
Ние на 19 август направихме четири месеца, а днес бяхме на консултация. Подарък последната двойка ваксини.  Тежим 9100кг. и сме дълги 63см. Растем бързо.  Laughing
Лекарката ни предложи захранване с картофено пюре (домашно) да започнем с няколко лъжички и постепенно да заместим едно хранене.  eat

# 66
Какво ѝ е на Дунди, зъбки може би?! Дано се оправи бързо !  Praynig

Честит 5ти месец на Марки, да расте все така прекрасен.  Heart Eyes

Гери, как така първата петвалентна чак сега?! На Ния третата я сложиха преди 20 дни. И според мен увеличаването на кърменията ще доведе до желания резултат. Давам само пример за това - Ния се роди 2300гр., в момента тежи към 8кг., наддава по около 1300грама месечно. Познато детенце се роди 1 мес. преди нея, от около 2мес. яде пюрета, сокове, супи и "всичко без свинско" според майка му, родено 3кг, наддава по 300грама месечно и тежи не повече от 6500гр. Така че и според мен увеличи броя на кърменията и давай адаптирано само след кърмене и ако още не е сит. Соковете и пюретата няма да увеличат теглото изведнъж.

Темата за пазаруването сте я обсъдили, но и аз да си кажа пазарувам само онлайн от разпродажби и с кодове - бодитата на Теско са най-евтини, купувам ги за сън, тези на Асда - за у дома, че много бързо се размъкват на вратлето. За навън - от Мадъркеър, Пъмпин патч и Н§М.

Днес на морето го пишем дъждовно, сутринта валя, а след това много духа и пропускаме плажа.

Сега видях Сашко - сладкиш с боди от Джордж.  Heart Eyes Честита да му е и на него 4тата месечинка!

# 67
Здравейте мами Simple Smile За пети месец четох че бебетата трябва да имат 5 хранения за денонощието,а ние сме далеч от това правило... Тези които са на кърма по колко пъти на ден храните бебоците и през колко часа? А може момичетата от ЛЛЛ да кажат с това препоръчително на поискване има ли етап в който трябва да се спре и да се почне с режим, примерно преди захранването?  Според мен с порастването на бебоците най-удачно е да се направи режим дори за тези които са били на поискване. Как се процедира, от раз правиш режим или до поискване до край?

# 68
Няма правило за режим. Въпрос на твой избор е. 5 хранения са най-вероятно минимум или остаряла препоръка, която върви със старата схема и вече има заместени хранения.
Твърдата храна можеш да решиш да я даваш по едни и също време, когато захраниш. За млякото, обаче, когато бебето е изкл#чително кърмено, за мен режимът е излишно мъчение. Ами ако ожаднее?

# 69
Ива Кънчева, Марк суче 5-6 пъти на ден, както дойде:) Паузите са различни - през нощта прави 9-10-часова пауза, а през деня варират - от 2 до 4-5 часа. Оставям го сам да определя, но все пак има някакъв модел и най-често дневните паузи са 3-часови.

Суче към 5-6 сутринта, после 8.30-9.30, 12.30-13.00, след това към 15 ч (това хранене понякога го пропуска), след това към 18ч. и финишира към 20.30ч.

Ако това се брои за режим, сам си го е направил, но той изначално е много организирано бебе:)

# 70
Калоян се разболя 10 дни преди да му сложат първата петорна ваксина и понеже диагнозата беше бронхопневмония ,ни казаха да изчакаме 3 месеца преди да му поставят каквато и да било ваксина.Заради това се движим с такова изоставане-повечето от вас,да не кажа всички ,вече сте ги сложили ,а ние едва сега почваме. Относно адаптираното мляко,ЛЛ ни каза да му давам по 60мл след всяко хранене в рамките на 1 седмица и след седмица да идем пак да проверим дали имаме напредък(стискайте палци да е така).

# 71
  • София
аз с малко странен въпрос за пъпа на мъниците... първия месец бяхме с лепенка, защото беше изхвръкнал и за всеки случай от напъване и рев да не стане някоя беля... тогава добре , но до ден днешен слагам ... все още си му седи като топче и нещо ме хваща шубето... някоя да има подобен казус?  newsm78

Иначе да ... Babaluno, George, MotherCare и Next са ми любимите

geri-gb стискаме палци и не се притеснявай за ваксините , за всичко има време  Hug

# 72
И моят юнак беше около месец с лепенка по същата причина, но след окончателното махане пъпчето се прибра много добре и не се е налагало да слагаме повече. Най-добре се консултирай с лекар, Anichka1987. Peace Дано няма нищо притеснително, все пак има хора, чиито пъпове са по-изхвръкнали напред.

# 73
  • в 1001-та нощ
При нас лекарката и до сега проверява мястото около пъпчето - колко се е затворило - има пръстенче от съединителна тъкан, която се затваря. Не се вижда, напипва се. При някои бебета е по-слаба и при плач, напъване и т.н. се разтяга, т.нар. пъпна херния. Не е опасно, израства се, особено с прохождането, но допитай се лекаря  Peace Не е ясно при Вас пъпчето ли е по-обло или има разхлабен пръстен

# 74
Цоп-ето ни и нас в новата тема Simple Smile Отново благодарности на A.l.e.n.a. за оформлението,заглавието е супер   bouquet .Бяхме на море за 3 дни,но валя и така и не отидохме на плаж  Sad Обръщаме се вече по корем и постоянно съм на пост ,опитва се дори по кошарката да се катери.Много ни мъчат зъби,давам Дентокинд,но сякаш вече няма ефект. Пробвах и с Бочко,но без резултат Вие какво ползвате?Особено вечер ни е много трудно заспиването.И ние сме назад с ваксините,днес ще ни е едва втори прием и най-вероятно ще ги разделят.Иначе папкаме пюрета и каши,обожава тиква и карфиол,оризовата каша също я обича Simple Smile Аз не съм поръчвала дрешки от сайтове,но видях много предложения,смятам да пробвам Simple Smile Хубав ден и повече усмивки  Hug

Общи условия

Активация на акаунт