Априлчето за плаж се стяга, на сенчица да се изтяга :)

• 37 620
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • София
И аз забелязвам, че Дентокинда вече не помага особено ...

иначе за пъпа може би аз си въобразявам.. педи каза миналия път, че е ок, но се наплаших, че девер ми ще го оперират.... не му бил вързан пъпа както трябва при раждането... шантава работа

Понеже педи е отпуска сега чак на 11 сме на ДК... ама ще устискаме де Simple Smile

# 76
Anichka,не се тревожи,нека педиатърът го наблюдава.Надявам се всичко да е наред Hug
Понеже много трудно заспиваме,препоръчаха ми гранулиран чай за успокоение на Blevit.Много го харесва,но никъде не пише колко максимално може да му се дава,дали изцяло да заменя водата с него.Някой ползва ли чайче с тази цел?Страхувам се да не би пък да го предозирам,понеже доста течности си пийваме  Thinking

# 77
За зъбките използвам  Дентинокс  http://apteka.framar.bg/05004522/%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8% … -10-%D0%B3%D1%80- . Има ефект, но за кратко.

# 78
ние ползваме Калгел за зъбките и доста го облекчава. Вчера малчо понесе добре ваксината ,беше спокоен цял ден,без да вдига температура,днес обаче е с 37,4. Какъв е периодът ,през който не е притеснително ако вдигнат температура,в интернет чета ,че е до 48 часа,а с ЛЛ не мога да се свържа ,за да я попитам

# 79
  • София
Anichka,не се тревожи,нека педиатърът го наблюдава.Надявам се всичко да е наред Hug
Понеже много трудно заспиваме,препоръчаха ми гранулиран чай за успокоение на Blevit.Много го харесва,но никъде не пише колко максимално може да му се дава,дали изцяло да заменя водата с него.Някой ползва ли чайче с тази цел?Страхувам се да не би пък да го предозирам,понеже доста течности си пийваме  Thinking

Мерси, иначе за Блевита ние пиехме за запека по 50мл на ден каза педи

# 80
Тъй като сте с по-големи бебенца (на възраст) и виждам че се обсъжда вече захранването, та някоя от вас захранва ли по Рапли метода (захранване водено от бебето)? Споделете опита си до момента  bouquet

# 81
Здравейте, момичета Simple Smile имам малък проблем, Лъчезар е на 4 месеца и половина и от около 2 месеца та и повече нямаме никакъв проблем със съня, заспива вечер около 21ч. и се буди сутрин около 6/7. Но от няколко дни насам, всяка нощ се буди по няколко пъти на нощ, то не е въртене, то не е мрънкане... Sad много неспокоен е станал. От скоро почна и да се обръща от гръб по корем и нощем като се преобърне и докато не го обърна пак по гръб няма заспиване, постоянно се обръща, а като се обърне и не спира да мрънка. Давам pansoral за зъбките, но явно не помага, даже имам чувството, че по-зле става  #Crazy И е изключително изнервен от 2 седмици насам....та се чудя, това неспане нощем и тази неспокойност дали е само заради мъченето да му пробият зъбчета или може да има нещо друго  newsm78 направо не мога да го позная Sad как да го накарам пак да спи спокойно нощем?

# 82
Дундето днес е по-добре. Вчера беше топла, кисела и мрънкаща.
А сега заспа в количката и не смея да я пипам.

# 83
Днес с Кристиян бяхме на последния прием на двойната ваксина вече сме 7630 и 64см и с изцяло забелена пишка. Порева си и заради пишката и заради боцкането. Педи каза да промивам пишката с реванол,направих го,но плака много явно си го боли. Надявам се да мине бързо, иначе от ваксините до този момент не сме имали реакция дано и сега да е така! Слънчев ден на всички мами и бебоци!  Hug

# 84
И аз да се отчета след консултацията - Руми вече е 6900 гр. и 65 см. Вчера ни беше втория прием на двете ваксини, тя обаче си вдига температура и предния път беше така. Сутринта имаше 38.2 но след нурофена я смъкна. Слагам и лепенки кул пач на боцнатото на крачетата.

# 85
  • elhovo
браво на порасналите бебоци...да са здрави  за да ни радват многооо!!
ние сме в петък на консултация... дано и нашата последна гадна ваксина да мине добре... и да нямаме температура както до сега.
аничка,споко!!!всичко ще се оправи с пъпчето.вазможно е само да си си вкарала филмите заради девера ти,споко всичко ще е наред,.нека педито и според мен да го следи  и дано да няма последици.на моя позната мама нейното бебче беше така но всичко се оправи от самосебе си,така че без паника и притеснения.това било нормално при момченцата така казала нейното педи.докато ние с деси нямахме проблем с пъпчето понеже и го бяха изразали още на 2 ден в стара загора заради системите,нз да ли знаете че бяхме там след раждането 10дни заради неразтворено добре дробче.заради високото кръвно на мама така се получи със спешното секцио и нейния престой в стара загора...но сега е добре и много се радваме с тати...знаем че живеем за нея...и  това че я имаме и че всичко премина ни кара само да се радваме на всичко,което тя прави...
 Hug за всички бебчета от нас с Деси  newsm03

# 86
Здравейте мами Simple Smile За пети месец четох че бебетата трябва да имат 5 хранения за денонощието,а ние сме далеч от това правило... Тези които са на кърма по колко пъти на ден храните бебоците и през колко часа? А може момичетата от ЛЛЛ да кажат с това препоръчително на поискване има ли етап в който трябва да се спре и да се почне с режим, примерно преди захранването?  Според мен с порастването на бебоците най-удачно е да се направи режим дори за тези които са били на поискване. Как се процедира, от раз правиш режим или до поискване до край?

Здравей, Ива Кънчева  Hug

Честото кърмене на поискване, особено в началото, е важно за добро установяване на кърменето – обичайно новороденото, до към 6-та седмица, има нужда да суче 10-12 пъти за денонощие. Когато бебето расте, стомахът му също расте и започва да побира повече, което позволява някой път и кърменията да са по-нарядко, сравнено с първите дни. Всички бебета са различни и уникални и всяко има собствен ритъм и режим.

Ето една статия, вероятно ще ви е от полза  Кърмене «а ла карт»: защо да не се спазва стриктен режим.

Обичайно режим не е нужен, както и няма правило колко често да суче бебето. По време на захранването кърменето си продължава, новата храна служи само за запознаване на детето с новите вкусове и текстури. През първата година от живота на бебето млякото съставлява по-големият процент от дневното меню – приблизително 75 до 85%. Много майки избират да не заместват кърмене през първата година, особено ако няма нужда да се отделят от бебето. Най-често те предлагат кърмене на поискване, а твърдата храна се предлага между кърменията, 30-40 минути след сукане, когато бебето вече може да е леко гладно, но не е твърде гладно и изнервено, за да откаже да пробва нови неща.

Вслушвайте се в сигналите, които бебето ви дава, то ще ви покаже нуждите си.
Поздрави   bouquet

# 87
Момичета на нас вчера ни биха последните две ваксини по една в двете крачета. Сега видях, че на едното краче мястото на ваксината се е надуло леко. Много се притесних. Това нормално ли е

# 88
Компрес с риванол се препоръчва в такъв случай, но аз бих се обадила на педиатъра поставил ваксината.

# 89
Aludra *  Благодаря ти. Simple Smile обадих се на педиатъра и тя ми каза същото компрес с риванол

Общи условия

Активация на акаунт