Електронни четци - XV

• 121 194
  • 823
  •   3
Отговори
# 45
  • София
Ето от този тип си купих аз http://olx.bg/kalf-za-kindle-4-5-s-led-lampa-nov-i44316337. Много ми е удобен, беше ми важно да има лампичка, че мъжът ми често мрънка за нощната лампа, а тази черпи ток от батерията на четеца и няма да се занимавам със смяна на батерии. Другото удобство е, че лампичката изгасва, когато четецът пусне скрийнсейвър, т.е. ако заспиш, няма да свети цяла нощ. Не мога да открия търговеца, от когото аз купих- беше 28лв с протектор.

# 46
  • София
Вени, а твоето с магнитчета ли е? Ако не, отваря ли се ако го пъхнеш в чанта например?
Le,fsjkf e of kdlru jfld i ,cudjd http://www.amazon.com/gp/product/B006CC811U/=as_li_ss_tl?ie=UTF8 … veASIN=B006CC811U в момента съм с такова, много е удобно, но ми омръзна, не че не мога пак със същото, да го подменя, но някак... искам цвят малко Simple Smile

milasara - лампа си имам, ползвам я не повече от 10 пъти годишно и предпочитам заради това да не е в калъфа, така или иначе слага някой грам и удължава калъфа допълнително ако е вградена..

# 47
  • София
Да, с едно магнитче е. Мога да го защипя и като го обърна наобратно, за да не се отваря, докато чета. В чанта пък изобщо няма начин да се отвори, стои стабилно. Пф, не знам дали го обясних добре, ще пробвам да намеря линк или ще снимам моя модел  Laughing.

# 48
  • София
ще съм много благодарна на линкче Simple Smile

# 49
Искам да ви попитам нещо....на NOOK като четеш книга можели да я завърташ, като на таблет?

# 50
  • София
Angel, за съжаление не намерих линк. Купувала съм го преди две години, съжалявам. Слагам снимки на моя калъф и се извинявам за качеството  Blush.
Скрит текст:

# 51
Колкото повече чета темата, толкова повече се учудвам защо всички се хвърляте на Киндъл? Много сложни упражнения правите, за да свалите и четете нормално книга. С Покетбук е толкова лесно. Чете си всички формати, просто свалям на компютър и после с кабела прехвърлям на четеца и готово. Нито конвертирам, нито минавам през Калибре. Нищо не правя, просто прехвърлям и чета. Може и през Wi-fi директно да си сваля от Читанка, например.

И както Лиляна повтори и потрети, защо наистина се мъчите с тези ПДФ-и? И в Читанка, и в Мейлбукс има форматирани книги. Като в Мейлбукс има много съвсем нови книги, а не стари като в Читанка.

# 52
  • София
penelopy, няма нищо за чудене. Не е никакво мъчение четенето с Киндъл  Laughing. И ние прехвърляме книги с един кабел или wi-fi. Инсталацията на програмата Калибре отнема около 3 минути, барабар с персоналните настройки, като това е еднократно, само първия път. После просто прехвърляме и четем - като всички останали.

# 53
  • Ямбол
Колкото повече чета темата, толкова повече се учудвам защо всички се хвърляте на Киндъл? Много сложни упражнения правите, за да свалите и четете нормално книга. С Покетбук е толкова лесно. Чете си всички формати, просто свалям на компютър и после с кабела прехвърлям на четеца и готово. Нито конвертирам, нито минавам през Калибре. Нищо не правя, просто прехвърлям и чета. Може и през Wi-fi директно да си сваля от Читанка, например. ...
Нищо сложно няма. Ние също сваляме и прехвърляме, само че не с копи пейст, а през Калибре. Свалям, отварям с Калибре и прехвърлям на четеца. Програмата я прехвърля конвертирана за точно 2 секунди. Кое е сложното?

# 54
penelopy, и аз да потвърдя - наистина не е редно да се изказваш за "сложни упражнения" при ползването на Киндъл, при условие, че самата ти нямаш опит! Naughty Мнението ти би било доста подвеждащо за тези, на които им предстои избор на четец!

# 55
  • София
Мен също изобщо не ме затормозява киндъла. Да мине през калибрето ми е секунди, същото време би ми отнело и простото копиране от компа на четеца.
Някои книги ги не ги намирам освен на пдф,  ако не е картинка пдф-а(не е задължително да е картинка, може да си е с текст) съм си играла да го преформатирам в техтов файл и да си го врътна през калибрето, просто ми е по-приятно да не чета пдф, не, че не може и не съм чела и пдф. В читанка далеч няма всичко, което може да му се дочете на човек, мейлбукс не ползвам. Признавам, че ми куца, че не мога да си купя нови книги на бг за киндъл, много малко има, а бих си купувала... но не ми е драма в никой случай. Ако се повреди пак бих си взела киндъл а не друго.
Киндъл също си имат Wi-fi и 3G.

Вени***  - благодаря, но пък е киндъл 3 това(нали не бъркам), не съм виждала точно такова за 4-ката... помниш ли поне фирма производител да поровя още? Твоето все пак има някаква закопчалчица, за разлика от тези, които  съм харесала.

# 56
Ами от това, което чета оставам с впечатлението, че е сложно Simple Smile И,  Сиси ♥♥, чак пък да не е редно да се изказвам така, човек по-скоро ще се подведе от проблемите на другите да си свалят и прочетат книга, а не от едно-единствено мое мнение, че ми се струва сложно Simple Smile

# 57
  • Стара Загора
Когато си купих 1-ят Киндъл за 330 лв, избора беше между него и Сони за около 600.  Ние имаме и Нук симпъл тъч, от намаление за 20 и няколко лири. Вярно е че книгите се прехвърлят една идея по - бързо, но и за Киндъл с калибре не отнема много време.

# 58
penelopy, да, смятам, защото изтъкваш това като недостатък на Киндъл, при това без самата ти да си ползвала! В този смисъл, да, не е редно, да, подвеждащо е, погрешно подвеждащо - "много сложни упражнения"! А и аз лично не съм забелязала тук в темата постоянно да се пише и дискутира за такива "проблеми", поправете ме, ако греша! Който се е спрял на Киндъл е наясно какво и как чете! Но допускам, че е имало питанки и притеснения от... незапознати. И тук е редно да ги запознаем и информираме реално, практически, от личен опит, това очакват, влизайки в темата, което ти не правиш!

# 59
  • Ямбол
Тези с проблемите бяха точно заради пдф формата, който еднакво зле би се чел от кой да е четец, не само от Киндъл.
Единствено на перла333 не можах да разбера какъв е проблемът. Уж качва с кабел, а трябвало да е включен уайфай, което не ми се връзва.

Общи условия

Активация на акаунт