Електронни четци - XV

• 121 359
  • 823
  •   1
Отговори
# 285
  • София
дясната част от екрана за "следваща", лявата за "предишна".

Като привърженик на бутоните мога да кажа, че това за мен е неудобство. Този четец може и да се ползва само с една ръка, но дясна. Аз си държа четеца и с двете ръце. Пътувам с обществен транспорт и чета по време на път, а там се чувствам по-стабилна, когато се държа с дясната ръка, а четеца е в лявата. Лявата си ръка използвам и в къщи, не само докато пътувам. 

# 286

Като привърженик на бутоните мога да кажа, че това за мен е неудобство. Този четец може и да се ползва само с една ръка, но дясна. Аз си държа четеца и с двете ръце. Пътувам с обществен транспорт и чета по време на път, а там се чувствам по-стабилна, когато се държа с дясната ръка, а четеца е в лявата. Лявата си ръка използвам и в къщи, не само докато пътувам. 
Разбира се, всеки има своите предпочитания и удобства. Чета в транспорта, но не съм пробвала права, не зная как би било. На мен лично ми е удобно без бутони, но то е моето си, не е меродавно за всички, разбира се.  Peace

# 287
Записвам се да чета темата. Ползвам Kobo Aura.

Може ли да споделиш мнението си за твоя четец?
Ползвам то от скоро, но съм много доволна. Лек, тънък, поддържа доста формати.

И аз съм с такъв. Към горните впечатления мога да добавя удобната работа с тъчскрийна - може да смениш страницата както с движение, наподобяващо прелистване, така и с леко докосване в дясната страна на екрана (не знам дали и при другите четци е така). Силата на осветеността се контролира лесно и удобно - с приплъзване на два пръста нагоре-надолу по дисплея. Осветлението може да бъде и напълно изключено. Има слот за допълнителна карта с памет. Дизайнът на устройството е страхотен - лек, изчистен, удобен. И още една приятна екстра - ако ползваш оригинален калъф, при затваряне на калъфа екранът "заспива", а при отваряне се включва.

И нещо, което поне за мен важи - встрани от темата за марки и модели: забелязах, че чета много по-бързо, отколкото ако книгата е на хартия. Не знам дали просто попадам на интересни книги, но от началото на годината чета вече седма книга, а имам две деца и времето ми никак не е много... Вие забелязали ли сте подобен феномен? Thinking

# 288
Преди време си поръчах 2 калъфа за пейпъруайта, тъй като не знаех кой ще ми хареса, и сега единият ми е излишен. Ако някой го хареса да ми пише на лични - давам го на цената от алиекспрес (зеления).

# 289
  • В полите на Витоша :)

Аз го държа и само с лявата ръка. Зоната за прелистване назад е много тясна, така че и с ляв палец лесно се достига зоната за прелистване напред.

# 290
И нещо, което поне за мен важи - встрани от темата за марки и модели: забелязах, че чета много по-бързо, отколкото ако книгата е на хартия. Не знам дали просто попадам на интересни книги, но от началото на годината чета вече седма книга, а имам две деца и времето ми никак не е много... Вие забелязали ли сте подобен феномен? Thinking

Абсолютно! Много по-бързо чета. Дори книги, които ми бяха леко досадни на хартия  Grinning, ги изчетох с интерес и удоволствие на четеца.
Да не говорим за удобството при носене - лек, компактен Simple Smile и побира цялата ми библиотека  Laughing. Удоволствието за очите при четене и не на последно място  Rolling Eyes, мъжа ми спря да се оплаква от светлината на нощната лампа в спалнята, защото нямам нужда от лампа. Голямо мрънкане беше преди Joy

# 291
  • Sofia
забелязах, че чета много по-бързо, отколкото ако книгата е на хартия. ...
Мдаа.. и аз.

А за нощната лампа... и у нас така.  Mr. Green  Ама тиЯ дни си чакам лапичката и дали, книжен носител или е-книга все едно, ще се реши проблема. Подсветка не искам. Не ми харесва светлината да е отсреща, в очите ми.

# 292
  • София
 И аз много бързо изчитам книгите - само за януари до днес три книжки с по 7-8-10 хил.киндълски странички изчетох. За първи път батерията не ми издържа пълен месец.
На съпружеското тяло не му преча с лампата - той винаги ляга след мен  Laughing.

# 293
  • Sofia
... той винаги ляга след мен  Laughing.
И моят така, но пък аз четааа... Mr. Green

# 294
  • София
хахахах, много сте сладки... не мисля, че четеца играе роля в  бързината на четене.

# 295
  • Sofia
...не мисля, че четеца играе роля в  бързината на четене.
Абе знам ли... щом
Скрит текст:
така ме унася, че за сефте успях да си пропусна спирката (писах неотдавна) и ходих после пеша в сутрешния студ.  Mr. Green  Ама пък си мислех за книгата, още бях там, в историята, та не го усетих много, много...  Crazy

# 296
  • София
Мен ме унася книгата, не  носителя... изпускала съм спирки не веднъж и с  хартиена книга... ходила съм и пеша четейки (хартиени книги), разминавала съм се някак и със сгазване в унеса си.
Ако книгата е хубава и увлекателна, все ми е едно на какъв носител е, трудно се откъсвам. Така потъвам, че ми е трудно например веднага да посегна към друга, а понякога ми трябват и дни да се отърся от историята... за това не обичам разкази например, не мога да чета няколко един след друг. Но това няма общо с това на хартия или на четец чета.
От януари до сега съм прочела 5 книги, всяка от по 450-650 страници (хартиени),  като 2 на хартия, 3 на четец... темпа ми зависи от интереса и времето, което мога да отделя за книгата единствено.

Стана ми интересно що е то киндълска страница и как се мери? аз виждам проценти, не страници при мен, а и страниците биха зависели от големината на шрифта.... та как ги мерите в киндълски страници точно?

# 297
  • Стара Загора
При някои модели  показва в зависимост от настройките, страници, локация, оставащо време за  прочитане на главата или книгата. На Киндъл 3 при четене показва проценти, а  при натискане на меню стр.2 от 250 или локация 4 от 5460 примерно

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 18:04 от tanya_p

# 298
  • София
Аха, мерси Simple Smile

# 299
Angel_Dust, аз също съм търсила по въпроса за страниците понеже ми беше интересно как ги изчислява Нука и защо това разминаване. Та, предполагам за моби и Киндъл е същия алгоритъм, мисля няма как да бъде нещо по-различно. 

Скрит текст:
* The page numbers that we see in EPUB are not true pages. They're a numbering system invented and used by Adobe.

* The page numbers are calculated based on data size.

* The amount of text in EPUB pages varies from page to page, but most pages are somewhere between 300 and 400 words.

* Each "chapter" file within the EPUB starts on a new page. There is a visible page break at the end of a chapter file when you're reading the e-book. Adobe assigns a new page number to the start of the chapter file.

* The starting and ending points, and therefore the size, of any given page in any given EPUB e-book won't change as long as the file doesn't change.

* All e-book rendering software that does Adobe page numbering should calculate the same number of pages and the same page starting and ending points. All NOOK software uses Adobe rendering software, and of course Adobe Digital Editions also does, so they all should agree on page numbering.

Общи условия

Активация на акаунт