Електронни четци - XV

• 121 359
  • 823
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз си коригирах мнението, че си направих и аз труда да изгледам видеото, че даже едно малко по-приятно намерих и него пуснах. Значи  софтуерно са идентични. Външно се различават, като  казват, че пейпъруайта е по-удобен и  по-добре изглеждащ, откъм качество на лицевата пластмаса... което не е болка. Другата разлика е подсветката и  по-голямата резолюция...
Аз честно казано към момента не знам кой бих избрала, в магазина не останах кой знае колко очарована от подсветката, някак не ми стана по-приятна от допълнителната ми лампичка, но пък вероятно все пак е някакво удобство да нямаш нищо накачулено върху четеца ако често  четеш на тъмно Wink

Ще е много хубаво ако съставителя на темата, когато прави следващата, ако има  силите и желанието актуализира първата страница с инфо за новите модели (не само за киндъл естествено)....
(или поне в цитата където е посочено за киндъл 4 с цени и линкове да се  сменят с тези към актуалния базов, евтин киндъл).

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 16:58 от Angel_Dust

# 436
  • Разпиляна във въображението
Рядко чета на лампичка. Когато настане време за сън използвам затишието на вече трите деца и лягам почти веднага  Laughing  Поръчах го чрез приятелка и сега се надявам да получа по-скоро. Вчера започнах да чета на таблета и не ми беше много удобно, но ще изтрая.

# 437
  • София
Подсветката по-добра ли е от нощната лампа?
По-висока резолюция, това ми звучи добре!

И не е от стария текст, затова написах контура...
Ако иска някой, можем да направим сравнение?! Ако ще го сменям с по-добър модел, все още е като нов.

# 438
  • София
Според мен резолюцията играе  главно ако   ти се налага да работиш с повече пдф, картинки, графики, не толкова за чистия текст. Подсветката със сигурност дава по-равна светлина на екрана, но аз на този етап не държа на такава, мен лично всякакво светене от екрана ми натоварва очите.

Добре де, направи една снимка хубава с фото и я покажи, аз наистина не мога да  го схвана това размазване по контурите, но според мен е точно от натрупване на стар текст, щом като казваш, че при опресняването се оправя. Пък  наистина може да се окаже някакъв бъг в крайна сметка, киндъла все пак още ти е в гаранция.
Иначе виж в едното клипче, например за базовия тъч точно обясняват, как му седели буквите  по-изчистени и контрастни...
Ти пробва ли да си пуснеш опресняване на всяка страница? Или те дразни?

Miriel - да споделиш отзиви  после, дано си го получиш бързичко Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 18:51 от Angel_Dust

# 439
  • Разпиляна във въображението
Ще споделя. Надявам се до края на месеца Peace

# 440
  • София
Ще се опитам да снимам тези дни и да видя клиповете. А различно от Киндъл има ли на това ниво. А и на тъча не съм фен, с тези бутони е много удобно.
 Мен лично играчката с Калибре малко ме измервя.

# 441
  • София
ами иди в един магазин и разцъкай няколко различни фирми. Според мен, ако е това, за което си мисля, ще е при всички с е-инк технологията. Иначе друга фирма може да ти спести калибрето. Иначе честно казано и аз бях твърдо за бутони, но реално с тъча като го хванах в магазина е по-удобно за четене с една ръка(ако е без калъф или калъфа няма къде да си тикнеш ръката, просто докосваш екрана.Като изключим самото прелистване, всъщност тъча е също по-удобен и за ходене по менюта, речник, ако нещо ще пишеш и т.н.).

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 10:00 от Angel_Dust

# 442
  • Варна
И аз преди Пейпъруайта си мислех, че няма да ми хареса тъча. Харесвах си стария Киндъл с копчетата. Но от момента, в който го хванах в ръка тотално си промених мнението. Удобството е несравнимо - менюта, препратки, речник, настройки - всичко с едно докосване. Самият тъч изглежда доста по-различен от тези на телефона и таблета. Стои някак по-грапав и не се замазва така.

# 443
  • София
Да кажа и аз, въпреки че нямам сериозна база за сравнение.От седмица ползвам  киндъл 7-ма  генерация и  много  ми допада.Притесненията относно неудобството на тъч менюто се оказаха неоснователни.Насладата все още не е пълна, тъй като  очаквам пристигането на калъфчето и вече ще може по-спокойно и комфортно да го ползвам

# 444
Още един глас за тъча. Много по-бърза навигация, изобщо не може да става сравнение. А и при Воядж-а така или иначе за прелистване има и бутони, които аз използвам все по-рядко.

# 445
А и при Воядж-а така или иначе за прелистване има и бутони, които аз използвам все по-рядко.
Аз пък обратно, научих се да ги ползвам. В началото ми беше странно, защото преди това доста дълго само с тъч бях чела на PW и мислех, че няма да свикна и въобще няма да ги ползвам. Но пробвах и ми стана доста по-удобно и сега на 90% така чета. Не е нужно да си протягам и местя палеца за всяко прелистване, а просто си стои там и съвсем леко натискам (може да се настрои колко), случва се в определена поза да разлиствам и с лява ръка и пак е доста по-удобно. Но наистина трябваше да си наложа да ползвам по-продължително, за да свикна и усетя, това е нормално, трудно е да надвиеш навик, който е станал механичен.

# 446
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
При наличие у дома на К3, К4 и 2 бр. Пейпър-и ... Твърдо съм за послените Simple Smile К3 и К4 "подарихме" на баба и дядо Simple Smile Воядж ... загледах го ..., но за сега поне още 2-3 години ще си караме с Пейпърите ..., ако не излезе нещо ... с много по-добри характеристики Simple Smile

# 447
..., ако не излезе нещо ... с много по-добри характеристики Simple Smile

хахах, тъкмо тези дни се чудя, какво биха могли още да измислят по темата....освен четец, който сам да ти чете  Mr. Green и то със женски и мъжки глас със съответната интонация  Laughing.

Колкото до удобството на бутони/тъч, всичко е въпрос на навик. Докато бях с 4-ката си ми бяха удобни бутоните, сега с PW прелистването се е превърнало във машинално действие и даже не го отчитам като движение. Но определно подстветката я отчитам като много полезно допълнение  Peace

# 448
За мен четец без подсветка е неизползваема вещ.  Blush

Моя е с бутони и тъч - nook touch glowlight. За четене ми е по-удобен тъча, но за връщане назад в текста - бутоните. Чета с една ръка в леглото вечер, на тъмно.

# 449
..., ако не излезе нещо ... с много по-добри характеристики Simple Smile

хахах, тъкмо тези дни се чудя, какво биха могли още да измислят по темата....освен четец, който сам да ти чете  Mr. Green и то със женски и мъжки глас със съответната интонация  Laughing.

Колкото до удобството на бутони/тъч, всичко е въпрос на навик. Докато бях с 4-ката си ми бяха удобни бутоните, сега с PW прелистването се е превърнало във машинално действие и даже не го отчитам като движение. Но определно подстветката я отчитам като много полезно допълнение  Peace
Може да измислят, чрез сензори да лови погледа ти и сам да си прелиства...  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт