Електронни четци - XV

• 121 358
  • 823
  •   1
Отговори
# 600
  • Разпиляна във въображението
Къде е този чат, за да им пиша?

Това достатъчно описателно ли е?
Hello my Kindle was given to me as a gift from a friend.
It is registered on my name.
I noticed a small crack in the lower left  corner.
I'm attaching a photo of the defect.
Can you please guide me what is the procedure to exchange it?

Ето и пукнатината

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 13:01 от Miriel

# 601
  • София
Може би на съпорта на мейл да им пишеш, имам някакъв спомен за чата, че трябва да е на немски там коренспонденцията... но може да пробваш
https://www.amazon.de/gp/help/customer/contact-us?
второто табче е за киндъл и таблетите
Избираш си там по какъв въпрос ще им пишеш и  накрая формата под която да се свържеш, мейл, телефон, чат... можеш през хрома да действаш, за да ти превежда страницата автоматично на английски.

Това като косъмче в ъгълчето ли??? 2 мин су пулех на снимката докато разбера Simple Smile Можеш да го очертаеш с едно червено контурче къде е Simple Smile

# 602
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.

Има ли по-добра алтернатива на пейпър уайт 2? 100Е ли му е най-ниската цена?
Може ли да се чете през деня без да се включва подсветката и с нея бързо ли пада батерията?

По-добра алтернатива на Пейпътуайт е Kindle Voyage.
Да, чета през деня без включена подсветка. Дори и вечер рядко я включвам, но не ми се налага да чета на тъмно. По-бързо пада батерията, когато подсветката е включена.  Peace

# 603
  • Враца
В този случай можеш да им пишеш,  че ти е подарък. Ако го сменят тя ще го получи и ще ти го изпрати,  а ти ще им върнеш този направо на тях.

# 604
Miriel  - с твоя киндъл какво стана - писа ли им на амазонци?

Отказах се. Мисля, че ще имам прекалено много разправия за три милиметра в ъгълчето.
Oпитай! Нищо не губиш.  Peace

# 605
Чак като изкарах лупата на виндовса я съзрях най-сетне тая пукнатина. Къде ли не гледах и търсих преди това и си мислех, че е на рамката, пък то екрана. Много неприятно и действително е по-добре да ти го подменят сега, отколкото да предизвика по-големи щети за в бъдеще и гаранцията да е отлетяла. Затова действай навреме!

# 606
Запис, за да ви следя.
И знам, че ще е нахално, но да попитам:
До към 150 лв. какво устройство бихте ми препоръчали?
Абсолютен лаик съм с тази техника. Целта ми е да мога да чета български, английски и руски, като за последните две бих искала да ползвам и речник в устройството.
Ще чакам съветите ви!

Весели празници!   bouquet

# 607
Запис, за да ви следя.
И знам, че ще е нахално, но да попитам:
До към 150 лв. какво устройство бихте ми препоръчали?
Абсолютен лаик съм с тази техника. Целта ми е да мога да чета български, английски и руски, като за последните две бих искала да ползвам и речник в устройството.
Ще чакам съветите ви!

Весели празници!   bouquet
Kaто моя http://olx.bg/nook-simple-touch-glowlight-protektor-za-displey-i66270272  само че моя продавач вече не го предлага. Има подсветка. Няма гаранция обаче.
Не знам и въпроса с речниците как стои.

# 608
Благодаря ти, Естел Бързоход!
И аз четох добри отзиви за този модел в много форуми, но както споделих и преди - гола вода съм с техниката и практически терминологията нищо не ми говори. Имам нужда да чета, да си свалям книги и задължително да имам речник  #Crazy  newsm78
 Как ще го постигна...ще си покаже...)))
Затова съветите Ви са ми ценни!

# 609
Има и други притежателки на Нуук. Изчакай да видим те какво ще кажат за речниците.

# 610
         Речник , такъв ,какъвто имах на Киндъл-а  (англ.-бълг. ) няма при този Нук. Има си Оксфордски английски речник. Не е трудно и с него да се свикне.  Самият четец е перфектен, особено като говорим за съотношение цена - качество. Има си и подсветка, която беше причината и аз да заменя Киндъл с Нуук.

# 611
Не съм притежателка на Nook, но  не бих го препоръчала, заради повишения риск от това
И на другия ни Нук се появяви "цепнатина" в подсветката ... егати късмета  Sad  Много ме дразни така... Чудя се дали да не взема Киндъла с подсветката или направо таблета на Киндъл. Съвети някакви?
http://www.epubor.com/nook-glowlight-vs-nook-simple-touch-with-glowlight.html

Това си е признат проблем и го има описан на доста места като често срещан.
В рамките на бюджета по-скоро бих жертвала подсветката и бих взела базовия Киндъл.

# 612
Може ли да се чете през деня без да се включва подсветката и с нея бързо ли пада батерията?

Може да се намали до край, но не се изключва напълно, което не се забелязва изобщо денем. Моят е с непрекъснато включена подсватка на 7-ма степен /от 24 възможни/, така чета и през деня и вечер на нощна лампа, зареждам го веднъж в месеца. Не мога да направя сравнение обаче колко би държала, ако я изключвах през деня.

# 613
  • София

Може да се намали до край, но не се изключва напълно, което не се забелязва изобщо денем. Моят е с непрекъснато включена подсватка на 7-ма степен /от 24 възможни/, така чета и през деня и вечер на нощна лампа, зареждам го веднъж в месеца. Не мога да направя сравнение обаче колко би държала, ако я изключвах през деня.
Е как не може да се спре? Може да не искам допълнително да си облъчвам очите...
Понеже, четенето е повече вечер, по_комфортно ли е с подсветка от нощна лампа, за очите?

# 614
  • Стара Загора
с подсветка ми е по лесно и комфортно, защото си сменям ръцете и не трябва да нагласям и лампата. Пейпъруайт нямам и не мога да кажа дали се изключва напълно

Общи условия

Активация на акаунт