Електронни четци - XV

• 121 358
  • 823
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Какво общо има смяната на ръцете и лампата?

За подсветките това е едно сравнително видео на пейпъруайт 1 и 2 на 13 мин и 20 сек някъде е показано на тъмно  при най-намалено колко "светят" https://www.youtube.com/watch?v=UFoUPtSAors  може да си прецениш ще ти  облъчват ли  зрението дори на най-намалено,  на 2 направо си е "изключено".

# 616
Скрит текст:
Може ли да се чете през деня без да се включва подсветката и с нея бързо ли пада батерията?

Може да се намали до край, но не се изключва напълно, което не се забелязва изобщо денем. Моят е с непрекъснато включена подсватка на 7-ма степен /от 24 възможни/, така чета и през деня и вечер на нощна лампа, зареждам го веднъж в месеца. Не мога да направя сравнение обаче колко би държала, ако я изключвах през деня.

Е как не може да се спре? Може да не искам допълнително да си облъчвам очите...
Понеже, четенето е повече вечер, по_комфортно ли е с подсветка от нощна лампа, за очите?

Ето така е при мен намалена подсветката до край :

Снимах току що на тъмно в банята. Свети  е силно казано, просто има много леко сияние. На светло изобщо не личи, за облъчване пък да не говорим  Peace.
Аз както писах я държа винаги на 7-8 степен, денем "хартията" ми изглежда така по-бяла Simple Smile, вечер чета на нощна лампа и като се въртя насам-натам, излизам от зоната на лампата и подсветката ми регулира идеално светлината / мисля, че точно това имаше предвид и tanya_p, да не обръщаш светлината на нощната лампа винаги, когато смениш положението на тялото и снопа светлина от нея не свети директно в четеца.
И от тук идва  и момента, че всеки чете на различни лампи, лампиони и изобщо при всякакви битови условия  Laughing. Затова мнението не всеки от нас е субективно. Това, което ми е удобно  и приятно на мен, за теб може да не е  Peace. Във доста магазини вече има налични четци. Най-добре е да се пробват на място, така ще разбереш дали даденият модел отговаря на предпочитанията ти.

# 617
Зори, аз отдавна вече спрях да се ядосвам и хабя за така коментираната подсветка, която "о, ужас", не се изключва! Уморих се да обяснявам, че това не пречи, не личи, че това не е недостатък на четеца (конкретно за Kindle PW и Voyage), дори е по-добре и убива отблясъците на дневната светлина и т.н. и т.н. Но не видях ефект и спрях, но на почти всяка страница в темата отново се повдига този въпрос. Не си губи времето! Нека всеки сам си прецени! Wink Hug

# 618
Ох, Сиси ♥♥, много си права. Даже след като публикувах, се премислих  и рекох да го изтрия, но все пак ще го оставя, защото смятам това да е последният ми пост във връзка с над/подсветките. Просто това "облъчване на очите" ме провокира  Laughing.

# 619
  • София
Здравейте , без да искам си поръчах две лампички за четеца.Излязоха ми  общо 14 лв,т.е. по 7 лв едната.Лампичката работи с три батерии ААА,ако някой има интерес към едната да ми пише на лични.

# 620
  • Стара Загора
Зори е обяснила много добре. Аз се въртя много  като чета. С такава лампичка като в горният пост четох доста време също, ама ми тежеше, то угода няма. Сега с воаяжа, ми е супер.

# 621
От къде мога да си избера калъф за Киндъл 7 "?

# 622
  • София
Така, чакайки си Киндъла, реших да препрочета темата и да се опитам да сваля някоя книга.
Разбрах, че за Киндъл формата е mobi. За целта ми трябва да си инсталирам на компютъра програмата Калибре. Останах с впечатление, че най-често и безопасно сваляте от "читанка". Та избирам си книга, свалям я в epub формат и като дойде Киндълчето качвам чрез кабелче в папка Documents. Правилно ли съм разбрала?
И още един въпрос ,четеца е поръчан от немският Амазон, но предполагам ще има инструкции на английски, а на български може ли да се намерят?

# 623
  • Разпиляна във въображението
Така, чакайки си Киндъла, реших да препрочета темата и да се опитам да сваля някоя книга.
Разбрах, че за Киндъл формата е mobi. За целта ми трябва да си инсталирам на компютъра програмата Калибре. Останах с впечатление, че най-често и безопасно сваляте от "читанка". Та избирам си книга, свалям я в epub формат и като дойде Киндълчето качвам чрез кабелче в папка Documents. Правилно ли съм разбрала?

Направила си грешка донякъде. Киндъл чете и тхт формат, затова от Читанка сваляш директно тхт и качваш в устройството.

# 624
  • София
Направила си грешка донякъде. Киндъл чете и тхт формат, затова от Читанка сваляш директно тхт и качваш в устройството.

Kindle наистина чете txt, но в никакъв случай не бих препоръчала от Читанка да се сваля този формат. Тxt е гол текст, губят се форматиране, съдържание, бележки.
Конвертирането е бърз и лесен процес дори и без Калибре. Има и много онлайн конвертори. Тxt бих ползвала само ако книгата не се намира в нормален електронен формат.

А ето от тук http://bb.bulexpo-bg.com/ при избиране на формат epub книгите от Читанка се свалят директно в mobi (информацията е от тук)

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 23:40 от Mrs Jan

# 625
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
А ето от тук http://bb.bulexpo-bg.com/ при избиране на формат epub книгите от Читанка се свалят директно в mobi (информацията е от тук)

Това е много полезно, благодаря!  Hug

# 626
  • Ямбол

Това не е грешка. Този гол тхт не е за препоръчване.
Правилно се е ориентирало момичето.

# 627
  • ... рееща се.
@_мариана, аз действам по следния начин. Даже отсега можеш да си заредиш книгите в Calibre Flutter
И аз не препоръчвам .txt. Просто се губи цялото форматиране и идеята на електронната книга.

# 628
Съгласна съм по-горното, но от Читанка свалям фб2, а не епъб и после преформатирам, става по-добре.

# 629
Съгласна съм по-горното, но от Читанка свалям фб2, а не епъб и после преформатирам, става по-добре.

Ако имаш възможност и време да напишеш-каква е разликата в полза на фб2?

Общи условия

Активация на акаунт