Електронни четци - XV

• 121 358
  • 823
  •   1
Отговори
# 630
Съгласна съм по-горното, но от Читанка свалям фб2, а не епъб и после преформатирам, става по-добре.

Ако имаш възможност и време да напишеш-каква е разликата в полза на фб2?
При преформатиране от епъб се е случвало да имам загуба/разместване в метадатата - заглавие, автор и т.н., при фб2 не съм имала подобни проблеми. Свалям една и съща книга от Читанка и при единия формат има загуби, при другия - няма. Не съм сигурна дали проблема е в изходния файл или при преформатирането, но го има, понякога.

# 631
Благодаря!Ще пробвам задължително! Hug

# 632
аз форматирам само от epub и нямам проблеми

# 633
  • София
  bouquet  за насоките и разясненията!
n.y.x нищо не ми говори този dropbox  newsm78 ? Би ли обяснила?
 Mrs Jan само през този линк ли трябва да влизам в Читанка, за да не се налага конвентиране. Да го запазя, значи?

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 19:51 от _мариана

# 634
  • София
Mrs Jan само през този линк ли трябва да влизам в Читанка, за да не се налага конвентиране. Да го запазя, значи?

Истината е че точно от тук не съм теглила. Аз си свалям архива на Читанка и от него си прехвърлям на четеца или конвертирам (съвсем не е бавно и сложно).

Имаше и от друго място да се свалят в моби, ако е необходимо ще потърся линка, ако е активен, но там се виждаха само автор и заглавие без анотациите.

ПП Намерих линка, но вече не е активен

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 21:19 от Mrs Jan

# 635
Интересувам се за новия kindle voyage който обаче никъде по веригите магазини го няма още да отидеш да го видиш да го пипнеш.
Някой от вас има ли го да каже мнение за него моля? Някой беше споменал мисля че се получавала някаква странна светлина на екрана някакъв цвят виждало се на някои били дефектни не знам.

Благодаря.

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 22:28 от pavlina_777

# 636
Кой ще пуска новата тема? Дайте да пратим на лс по- ценните неща от последните теми - моето ревю за Нуука с подсветката, поста по-горе с линка за форматиране, кои модели са с подсветка.
Ако сте съгласни мога и аз да я пусна. Ще прегледам последните две-три теми и ще извадя по- важното.

# 637
Естел, може да включи на 1 стр. и линк за речниците, давала съм за Киндъл, но вероятно има и за други модели.

Интересувам се за новия kindle voyage който обаче никъде по веригите магазини го няма още да отидеш да го видиш да го пипнеш.
Някой от вас има ли го да каже мнение за него моля? Някой беше споменал мисля че се получавала някаква странна светлина на екрана някакъв цвят виждало се на някои били дефектни не знам.
Благодаря.
Мисля, че 3 момичета тук сме с този модел. Няма такова нещо! Naughty Мнението си съм писала по-назад в темата (мисля в началото на октомври като го получих), като съм сравнявала с PW, защото само тези два модела съм ползвала.

# 638
  • ... рееща се.
 bouquet  за насоките и разясненията!
n.y.x нищо не ми говори този dropbox
Не знам защо така се е получило, би трябвало да отвориш pdf файл с обяснения как да заредиш и качиш книга в calibre.

# 639

Честит Празник!

Аз съм виждала Voyage в магазини и няколко пъти се заиграх с него. В магазини, понеже са ярко осветени, такъв проблем не съм забелязала. Доколкото разбирам, ако устройството има такъв проблем, е само като се чете на тъмно. Предимството е, че ако се купи от Амазон или магазин, може да се върне до месец ако има проблем, но хора се оплакват, че и техните replacements са били със същия проблем.

Ако се интересуваш, въведи в Гугъл "Kindle Voyage two-tone screen" и ще видиш дълга дискусия на Amazon "Customer Discussions".   Аз реших да чакам Voyage 2 на есен, но имам друг четец.

Общо взето, ако искаш Киндъл и не настояваш за т.нар. бутони на Voyage, PW е достатъчно солиден. 

# 640
Намалих си книгите в четеца - от 160 останаха 40.
На компютъра имам папки Прочетено и Непрочетено.

Притежателките на Киндъл - кое наричате Облак? И къде е този Облак - в компютъра или в интернет?

# 641
  • Враца
Намалих си книгите в четеца - от 160 останаха 40.
На компютъра имам папки Прочетено и Непрочетено.

Притежателките на Киндъл - кое наричате Облак? И къде е този Облак - в компютъра или в интернет?
В интернет е облакът.
Когато качвам книга през send do kindle отбелязвам, че искам да се качи на това устройство и да се архивира. След като изчета книгата и реша, че не искам да я пазя, давам remove from this device и си остава в архива. След време от архивираните неща ако ми се дочете и го дърпам обратно.
А иначе има и облачен четец онлайн - https://read.amazon.com/ - там ако се логнеш виждаш пак книгите в облака и можеш да ги четеш. Но като гледам сега моите - там виждам само безплатните книги, които съм си купила от Амазон, а не всички неща.

# 642

Честит Празник!

Аз съм виждала Voyage в магазини и няколко пъти се заиграх с него. В магазини, понеже са ярко осветени, такъв проблем не съм забелязала. Доколкото разбирам, ако устройството има такъв проблем, е само като се чете на тъмно. Предимството е, че ако се купи от Амазон или магазин, може да се върне до месец ако има проблем, но хора се оплакват, че и техните replacements са били със същия проблем.

Ако се интересуваш, въведи в Гугъл "Kindle Voyage two-tone screen" и ще видиш дълга дискусия на Amazon "Customer Discussions".   Аз реших да чакам Voyage 2 на есен, но имам друг четец.

Общо взето, ако искаш Киндъл и не настояваш за т.нар. бутони на Voyage, PW е достатъчно солиден. 

Честит празник Simple Smile
Здравей, в кои магазини си го виждала? И аз искам на живо да го видя за да го сравня в ръцете ми с PW и да реша. Защото точно за тази дълга дискусия за която ми казваш че си видяла в Гугъл и аз говоря. И аз четох там и на други места. И много хора казват че не са доволни от тази промяна в цвета която се забелязва на включена светлина, а аз главно на включена светлина ще го ползвам. И ми се искаше като купувам все пак да закупя най новото, нали е с по нов екран и също така има функция за автоматична настройка на светлината спрямо тази в стаята. Също така PW като го видях на живо се вижда една лека сянка в края на четеца което описват че е оправено в новия Voyage.

# 643
Здравей, в кои магазини си го виждала? И аз искам на живо да го видя за да го сравня в ръцете ми с PW и да реша. Защото точно за тази дълга дискусия за която ми казваш че си видяла в Гугъл и аз говоря. И аз четох там и на други места. И много хора казват че не са доволни от тази промяна в цвета която се забелязва на включена светлина, а аз главно на включена светлина ще го ползвам. И ми се искаше като купувам все пак да закупя най новото, нали е с по нов екран и също така има функция за автоматична настройка на светлината спрямо тази в стаята. Също така PW като го видях на живо се вижда една лека сянка в края на четеца което описват че е оправено в новия Voyage.

[/quote]

Извън България, Павлина. Може би момичетата тук ще помогнат за физически магазини в България.

Мен тези ревюта ме отказаха макар че аз рядко чета на напълно тъмно. Ако не четеш на тъмно, вероятно няма да забележиш, а може и да нямаш този проблем.

В сравнение с PW, екранът на Voyage изглежда по-светъл когато светлината е най-ниския сетинг. Като излезе, писах, че разликата в резолюцията за мен поне не е драстично явна с просто око. За "бутоните" ясно. За мен е важно да ги има, за други хора не. По-добре е да ги видиш лично, разбира се, но иначе има доста ревюта на английски сравняващи Voyage и PW със спецификации и дори снимки. 

Ето само едно ревю-сравнение от многото:
http://time.com/3524541/best-amazon-kindle-voyage-vs-paperwhite/

Последна редакция: пн, 13 апр 2015, 18:09 от Pixie

# 644
Благодаря ти, Вава!
В магазините за техника и аз гледам четците. Обикновено има два-три модела- по един от марка. Съмнявам се да има нови модели, но дано да греша.

Общи условия

Активация на акаунт