Електронни четци - XV

• 121 240
  • 823
  •   2
Отговори
# 690
В по-старите качени книги в читанка е нормално да има грешки. Сега изискванията са доста по-високи и вече е рядкост да се попадне на подобно произведение  Peace

# 691
  • ... рееща се.
Досега не съм попадала на чак такива фрапиращи файлове от Читанка. Единствено в началото, когато теглех в txt формат ми се е случвало.
Аз wi-fi го включвам често, тъй като пращам книги от Calibre директно към мейла на киндъл. Става бързо, а и не се омотавам в кабеляци Mr. Green След като дойде книгата го изключвам, че верно папка доста батерия.

# 692
  • София
Благодаря ви! Явно за момента ще ползвам онлайн конвертирането.
 Имах една свалена книга в  моби от Читанка, свалих я вчера и започнах да я че чета, но има много дразнещи грешки в текста - щ вместо ш,голяма буква  по средата на думата, дума прекъсната с тире и др. такива. Това нормално ли е или аз съм попаднала на кофти  книга?

Обичайни грешки от OCR софтуер, които не са били коригирани след това.
Аз бих докладвал.

# 693
  • София
Аз спец това безобразното, на което му липсват редове го свалих от някакъв руски сайт.
Иначе от читанка често  срещам с много правописни грешки, вкл. в имената на героите веднъж така, веднъж иначе... и наистина са брутални грешките, щом чак аз ги забелязвам, може би наистина са именно не редактирани софтуерни грешки.

wi-fi  изобщо не включвам, ъпдейти не ми трябват Simple Smile Но наистина -дърпа батерия и ако се ползва по-добър вариант е включ/изключ като трябва, а не да стои нон стоп пуснат.

# 694
  • София
Ами късметлийка съм си  Mr. Green Първи файл и той не е наред. Става дума за книгата на Джоджо Мойс "Последно писмо от любимия" . Не съм в час още, така че който иска да докладва.
Wi-fi ще държа изключен, но самия четец на скрийн сървър ли да държа или да го изключвам? За един ден батерията е намаляла видимо, пък тук чета че издължала месеци.

# 695
  • София
Wi-fi ще държа изключен, но самия четец на скрийн сървър ли да държа или да го изключвам? За един ден батерията е намаляла видимо, пък тук чета че издължала месеци.

Скрийн сейвъра не изтощава батерията. При този вид екрани енергия се използва само когато се сменя изображението.
За това, че първоначално заряда на батерията е намалял видимо вероятно е от това, че четеца е нов, разглеждан е повече, сменяни са повече страници, в някакъм момент е бил включен wi-fi, ако е с подсветка и тя е използвана и т.н.
След първоначалното запознаване с четеца по-рядко се използва за друго, освен за четене и прелистване само в книгата, която се чете и батерията ще издържа по-дълго.

# 696
  • София
С последния тъч на киндъл съм.Откъде се изключва wi-fi? Откривам само revim  aeroplane mode.Това ли е правилния начин за включване/изключване на wi-fi newsm78

# 697
С последния тъч на киндъл съм.Откъде се изключва wi-fi? Откривам само revim  aeroplane mode.Това ли е правилния начин за включване/изключване на wi-fi newsm78
Да.

# 698
  • ... рееща се.
@_мариана, сигурна ли си, че си изтеглила книгата от Читанка, защото аз в читанка Джоджо Мойс не намирам... Rolling Eyes

# 699
  • София
@_мариана, сигурна ли си, че си изтеглила книгата от Читанка, защото аз в читанка Джоджо Мойс не намирам... Rolling Eyes

Явно е друга читанка  Grinning, защото книгата е издадена през 2014. Но е простимо за нов потребител на електронни книги. Ще се научи.

# 700
  • Ямбол
Това беше много лошо обвинение към Читанка. Там просто не се срещат такива книги. А това е причината да тегля книги основно от там.

# 701
За един ден батерията е намаляла видимо, пък тук чета че издължала месеци.

След първото зареждане ще издържа по-дълго, но мисля, че на месеци не може да разчиташ. Вероятно по-скоро се измерва не във време, а в прелиствания. При ежедневно ползване по три часа на ден /чета много бързо, тоест много прелиствам/ издържа не повече от седмица. Гледам, че мъжът ми и децата също не докарват до 10 дена. Безжичната пускаме само за качване на книги.

# 702
Последно писмо до любимия го свалих от датата и нямаше фрапиращи грешки.

# 703
  • София
Батерията се хаби от прелиствания, да. Също и от цъкане по менюта, ако имаш подсветка евентуално и тя малко или много ще гълта.
Иначе ако почти не четеш и с изключен нет, може да държи месеци. Но ако мн  активно четеш и на по-едър шрифт (предразполагащ към повече прелиствания), по- бързо ест ще свършва. Аз и при много повече от 3 часа дневно под 2 седмици май не съм падала за зареждане. Даже 2 седмици с плюс.

# 704
  • София
Привет,
Имам Kindle 5, който трябва да продам днес.
Някаква идея защо не иска да се кънектва към безжичната мрежа?!
Искам да отрегистрирам, за да не стане обърквация при повторно рег-ране на същия акаунт (ще взема нов).
Рестартирах четеца, изключил съм самолетния... пробвах по два начина да се кънектна, не става.
А телефона си лови без ядове.

http://prikachi.com/images.php?images/877/8072877v.jpg

Какво значи удивителната върху иконата за батерия?!

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 15:51 от Starrydream

Общи условия

Активация на акаунт