Електронни четци - XV

• 121 188
  • 823
  •   1
Отговори
# 750
  • Ямбол
Аз трия през компютъра.

# 751
  • София
Аз трия през компютъра.

Благодаря, това ми беше питането.Дали аз се хващам и трия през компютъра (а не е малко) или има някаква друга опция, която съм изпуснала Simple Smile

# 752
Чета "Калуня-каля" и много ми се иска да имам на четеца тълковен речник! Всъщност ми се иска откакто дъщеря ми чете електронни книги, със сигурност би бил много полезен не само за самото моментно четене, а и за допълнително обогатяване речника.
Дали някой добър човек не може да направи нещо по въпроса?! Смятам да пиша на Страцимир Колчевски, той е създателят на другите български речници, които има за Киндъл (много ползвам английско-българския Peace). Макар че сигурно е мислил по въпроса и може би не е толкова лесно осъществимо, нищо че на мен ми изглежда като да е на същия принцип.. Thinking Вие как мислите?

# 753
  • Ямбол
За Калуня-каля и тълковен речник едва ли ще ти свърши работа.
Мисля, че тази книга има нужда от доста пояснения под линия.

# 754
За Калуня-каля и тълковен речник едва ли ще ти свърши работа.
Мисля, че тази книга има нужда от доста пояснения под линия.
Да, така е, а съм учила и диалектология и като цяло никога не ми е било проблем и винаги ми е кеф да срещам позабравени красиви стари думички!  Heart Eyes Примерно при "Възвишение" мога да кажа, че нямах непознати думи, но тук не е така, някои дори ми е трудно да предположи какви са. Това обаче си е отделна тема, аз просто използвах случая, за да повдигна въпроса за евентуално създаване на тълковен речник. Wink

# 755
  • Ямбол
Би било хубаво наистина да има такъв речник, дори да не е свързан с Киндъла, а да си е като обикновена е-книга. Само търсенето не знам как ще става, като Киндъл няма кирилица.

# 756
Само търсенето не знам как ще става, като Киндъл няма кирилица.
Има, т.е. последните модели имат, нали добавиха руски. Аз ползвам. Peace

След последната актуализация на софтуера до версия 5.6.1 вече всички актуални Kindle устройства за четене предлагат избор на руски за език на менюто и клавиатура.
Това решава проблема с въвеждане на текст на кирилица при търсене на книга в устройството, водене на бележки на български език и въвеждане на текст при браузване.

Макар и с руска подредба на буквите, клавиатурата е единствената алтернатива за бързо намиране на търсена книга или автор особено при голям брой произведения в библиотеката на Kindle.

За съжаление изборът на руски език или клавиатура е сведен само до моделите от 2014 година - Kindle (2014), Kindle Paperwhite 2, Kindle Voyage.

За да добавите руска клавиатура изберете последователно от менюто Settings - Device Options - Language and Dictionaries - Keyboards. От списъка с възможни езикови версии на клавиатурата изберете Russian от втората страница на списъка. Може да изберете повече от една клавиатура. Смяната на текущата клавиатура при набор текст става с бутона със земно кълбо до интервала.

# 757
@Сиси, последната актуализация на Kindle Paperwhite (2nd Generation) е 5.6.2.1.  Peace

# 758
@Сиси, последната актуализация на Kindle Paperwhite (2nd Generation) е 5.6.2.1.  Peace
Aз просто копирaх текстa, но нямa знaчение, ясно е, че се имaт предвид последните модели от есентa нa 2014 г.

# 759
  • София
Aз просто копирaх текстa, но нямa знaчение, ясно е, че се имaт предвид последните модели от есентa нa 2014 г.
Интересно ми е как ще набереш думата "стръв".

# 760
  • Ямбол
С руската азбука не би трябвало да има проблем за "стръв".

# 761
С руската азбука не би трябвало да има проблем за "стръв".
Точно така! Peace Аз ползвам и двете клавиатури.

# 762
  • Пловдив
Здравейте имам Нук, чудя се дали мога да трия книги направо от него?

# 763
Здравейте имам Нук, чудя се дали мога да трия книги направо от него?
Не можеш

# 764
  • София
Значи да взимам Пейпъруайт 2 тогава. Другите марки с подсветки предлагат ли по-добри характеристики? За около 200лв.

Общи условия

Активация на акаунт