Бебето ми се разбужда трудно и по няколко часа

• 3 205
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте момичета,
някой имал ли е такава ситуация
Моето бебе е на 3м. и още от раждането се разбужда нощем доста трудно, пъшка и т.н. Сега от около месец вече не се буди да яде през нощта, но към 3-3:30 започва енергично да си търка лицето, върти си постоянно главата на ляво, на дясно, подскача, рита, но не отваря очите. Това продължава до към 6, когато проплаква и аз я храня. Мислех, че е гладна и пробвах да я храня - никакъв ефект, след 30 минути пак същото. Всяко нощ се повтаря по едно и също време. Лекарката каза, че сигурно огладнява, но още е сънена и затова, ама чак пък три часа да не може да се събуди?? Пробвах с биберон се успокоява, но трябва да й го държа по 15-20 минути, после спи спокойно 15-20 и после пак същото. Довечера мисля да пробвам да й дам водичка. Ще съм благодарна ако някой е имал такъв случай и сподели.

# 1
Подобно държание имаше Карина, но беше на 1 месец. Пъшкаше и се въртеше със затворени очи. Всяка сутрин от 6 до към 9. Определено спеше и го правеше насън. Свързвах го с коликите. Постепенно отмина. Имате ли все още колики?

# 2
И на мен ми прилича на колики, просто не плачат, а пъшкат.
Може да продължи до 4-5 месеца.

# 3
Няма от онези ясно изразените колики със силния рев от близо месец, само приплаква от време на време и я вдигам да се оригне и се успокоява. В началото лекарката беше казала, че е от коликите и не е израз на болка, а днес както писах ми каза да я нахраня, но не ми се вижда добър вариант, защото точно съм я приучила да спи от 10 до 6.

# 4
Здравей Ate4e,
Моето момиче е на 5 мес. Всяка нощ /без една нощ, когато учудващо за мен беше спокойна/, се събужда и се върти постоянно, проплаква, но не пъшка. Моето спасение е сешоара  Crazy
В момента, в който го пусна, тя се успокоява и заспива. Но, разбира се, след като установя дали не е будна от глад или нещо друго. Тя по принцип не заспива на сешоар, ако е гладна или има друга причина.
Не знам докога ще продължи това...но за момента това е спасението за малко повече сън за нея и мен.

# 5
хмммм и при нас имаше нещо подобно,увеличиха ни витамин Д-то и нещата се оправиха,моята много си мяташе главичката ,и бях доста притеснена,попитай личната за това защото има връзка доколкото разбрах.

# 6
хмммм и при нас имаше нещо подобно,увеличиха ни витамин Д-то и нещата се оправиха,моята много си мяташе главичката ,и бях доста притеснена,попитай личната за това защото има връзка доколкото разбрах.

Да, и на нас педиатъра ни увеличи витамин Д на 2 капки/ден поради цитирам "усилен темп на растеж". Но въртенето през нощта продължава...

# 7
при нас имаше схема някаква ,ама я забравих и да не те излъжа нещо ,но по спомен детето беше на 4 капки витамин Д ,след 10-на дена/не се сещам период от време/сея намали и на 2 капки ,и после на 1 капка.

# 8
Здравейте момичета, ще питам за витамин Д-то. Иначе й дадох 100мл вода с малко захар в събота и заспа (след като един час се въртя в кошарата) и спа спокойно час и половина до шест сутринта. Знам ли може наистина да огладнява. Днес обаче започна въртенето в пет и понеже последното й ядене беше вечерта в 8:30 реших да я нахраня, заспа и спа до осем, но пак се въртя и не беше спокойна. През деня се е случвало да заспи два часа след хранене и да спи по пет часа, което прави пауза от седем часа, но никога не прави така...

# 9
Здравейте момичета, ще питам за витамин Д-то. Иначе й дадох 100мл вода с малко захар в събота и заспа (след като един час се въртя в кошарата) и спа спокойно час и половина до шест сутринта. Знам ли може наистина да огладнява. Днес обаче започна въртенето в пет и понеже последното й ядене беше вечерта в 8:30 реших да я нахраня, заспа и спа до осем, но пак се въртя и не беше спокойна. През деня се е случвало да заспи два часа след хранене и да спи по пет часа, което прави пауза от седем часа, но никога не прави така...

За мен да изпие 100 мл вода през нощта, била е гладна. Аз не бих я оставяла да прави 7 часа пауза през деня, това е дълго време за 3 месечно бебе да не яде. Будиш я и я храниш. Колко хранения имате на денонощие? Не разбах от постовете досега на кърма ли е или на АМ?

# 10
На кърма е + добавка Ам, а ако успея изцеждам кърма за дохранването. Дохранването се наложи, защото постоянно заспива на гърдата и не наддаваше. Сега е ок и кг, и на ръст. Това със седемте часа се е случвало един или два пъти, просто го дадох за пример. Иначе имаме шест хранения на ден. Ако е спокойна на обяд спи по три часа плътно. Мина ми през ума дали не й е малко храната и затова да се буди през нощта, но просто не мога да вместя повече хранения през деня.

# 11
  • Шумен
Голяма нощна пауза ми се струва че правите. По спомен моите момичета си увеличиха нощната пауза от 6 на 7 часа чак 6-ти през месец. До тогава си ги хранех на 3-3,5 ч. но ние бяхме на АМ само и заспали си изцокваха мялкото  в 12 (нямаше нужда и да ги будя). Може и колики да са, ние сме плакали 2-3 пъти от колики и се будеха нощем само първия месец, но и по-късно (към трети) са показвали неспокойствие нощем с пъшкане и въртене на главичките без да се будят.

# 12
И аз мисля че нощната смяна е голяма , минимум едно нощно хранене трябва да има и то не вода със захар , захарта превъзбужда и не осигурява добър сън , нека си пие мляко или само вода.

# 13
Здравейте,
Реших да я храня с мляко през нощта да видя какво ще стане. Никакъв ефект. 10 минути след като я върна в кошарата продължава да пъшка и да се върти. Същото става и след първото хранене към 6ч, после пъшка и се върти докато окончателно се разбуди. Напоследък й давам топла водичка без да я будя и това я успокоява за трийсетина минути и после пак същото. Обаче взе да измества пъшкануето все по-рано и сега почва около 23ч и така до сутринта! Много е изтощително, нямам повече от 30-40 минути сън накуп. Питах за витамин Д-то, лекарката я прегледа и провери фонтанелата, каза, че няма нужда да го увеличаваме. Също така няколко нощти взимам Бебка на ръце и се успокоява (пак за 30-40 минути), значи според мен не я боли нищо щом се успокоява като  я взема. Хрумва ли ви нещо друго, което да пробвам?

# 14
Здравейте,
Реших да я храня с мляко през нощта да видя какво ще стане. Никакъв ефект. 10 минути след като я върна в кошарата продължава да пъшка и да се върти. Същото става и след първото хранене към 6ч, после пъшка и се върти докато окончателно се разбуди. Напоследък й давам топла водичка без да я будя и това я успокоява за трийсетина минути и после пак същото. Обаче взе да измества пъшкануето все по-рано и сега почва около 23ч и така до сутринта! Много е изтощително, нямам повече от 30-40 минути сън накуп. Питах за витамин Д-то, лекарката я прегледа и провери фонтанелата, каза, че няма нужда да го увеличаваме. Също така няколко нощти взимам Бебка на ръце и се успокоява (пак за 30-40 минути), значи според мен не я боли нищо щом се успокоява като  я взема. Хрумва ли ви нещо друго, което да пробвам?

Здравей Ate4e,
Защо не пробваш да я вземеш да спи при теб, ако вече не си го направила? Както споделих, доскоро и аз бях така-моята Мики доста се въртеше в леглото до мен, но за няколко нощи се успокои и засега нямам такъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт