Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 428
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Ванко ,къпя всяка вечер и сутрин лицето ,ръцете и дупето .Вечер имам помощ за поливането от ММ. Преди къпането винаги един час е мрънкащ ,а като го изкъпим и се насуче се успокоява ,почва да си гука и заспива .Сутрин е същата работа ,мрънка и като почна да го оправям и се смее и гука .
Кърмя вече на 3 часа  и още не ми е дошъл цикъла
Сутрин много му се запушва нослето и има сополи ,слагам физиологичен разтвор и се оправя .
Много му е суха кожата най вече на лицето мия го 3 пъти на ден и мажа с крем Бочко .Вие какъв крем използвате ?
При нас също коликите са на моменти .

# 676
 Ние се къпем всяка вечер (през вечер с измивен гел) и забелязах в последно време, че наближили часът за къпане започва на мрънка, става нервен и нетърпелив  Grinning Вече му пълня ваничката с повечко вода да му покрие хубаво крачетата, махнах онази гадна и неудобна според мен подложка за къпане и слагам под главичката прегъната кърпа, така шляпа малчо, че всичко става мокро - разбирайте и майка му от гърдите до пръстите на краката  hahaha а като го извадя от водата надава един рев....  ooooh! иска още детето, ама аз го държа 20мин. да цапка на къде повече  Shocked И да споделя - ако някоя от вас ползва Molfix да знае че в една от големите хранителни вериги, не съм сигурна дали трябва да напиша в коя, да не прозвучи като реклама (но все пак - Кауфланд)  от днес са в промоция 14 лв пакета, да се надяваме, че имат и нашите номера, На мен ми харесват малко по дебелички са Лек ден и целувки на сладките ви бебоци, моят току що заспа след 3 часово будуване с гукане, мрънкане и местене от шезлонг в креватче и обратно.  Heart Eyes и след 30-40мин ще се събуди събрал сили за още един тур игри  Simple Smile

# 677

Много му е суха кожата най вече на лицето мия го 3 пъти на ден и мажа с крем Бочко .Вие какъв крем използвате ?

здравейте и от нас, аз не пиша често, че  с първокласник и бебе е доста натоварващо, но ви чета редовно. Hug Hug
за къпането - аз ще споделя, макар някои да не са съгласни, особено заради горния пост - ние се къпем 2 пъти в седмицата  Peace Не че ни мързи или че нямаме време де Mr. Green просто нашата педиатърка каза, че няма смисъл от къпане всяка вечер - първо изсушаваме кожата, а после си купуваме кремове да я оправим. Каза обаче да миеме дупето само след акане, защото акито съдържало някакви киселини. Аз се порових в интернет за къпането всяка вечер и попаднах на това:
Какво става, когато къпем ежедневно нежната и незащитена бебешка кожа?
Докато за един възрастен човек вземането на душ всеки ден е нещо нормално и здравословно, то за бебешката кожа ежедневното мокрене води до прекалено изсушаване на кожата и кожни раздразнения (както в примера с домакинята, която често си мокри ръцете). За да неутрализираме вредното въздействие на влагата върху бебешката кожа задължително третираме след баня бебето със специална бебешка козметика, чиято цел е именно да поправи щети, които нанасяме с къпането и да възвърне здравия вид на бебешката кожа. Тъй като къпането изсушава бебешката кожа, използваме продукти, които целят овлажняване и омазняване на кожата. Трябва изрично да добавим, че използването на измиващи препарати на основата на сапун е вредно за кожата въобще, а особено за бебешката кожа, но дори и съвременните измиващи препарати с  формула „сапун без сапун”, че дори и измиването без каквито и да било препарати само с вода, също води до изсушаване на бебешката кожа. За това педиатрите наблягат на важността след баня бебето да бъде мазано със специално бебешко тоалетно мляко или олио. Тези млека и лосиони съдържат нужните на бебешката кожа овлажнители и масла, за да бъде тя здрава и еластична. Същите тези бебешки козметични продукти, обаче съдържат и голям брой съпътстващи вредни химически съставки, някои от които доказано причиняват алергии и са чест причинител на атопичен дерматит сред бебетата.
И за себе си реших, че нито ще къпя всяка вечер, нито ще мажа с нещо - та резултата е 2-3 пъти на ден миене на дупе след акане и мазане на бочко в зоната на памперса и къпане 2 пъти в седмицата. Резулатата е кожа без крусти по главата, без сухи части и без подсичане - с батоко имах и АД и подсичанеи страшно много крусти по главата. Peace
За храненето ние имаме 6 хранения в денонощие  - изцяло на кърма, дори и вода не давам. Цикъла ми още не е дошъл и се надявам този път да изкарам по-дълго без него Peace
Ще захранвам като баткото след 6 навършени месеца, но с каквото каже педиатърката, че баткото го захранвах с оризова безмлечна каша заради АД.

# 678
Привет и от мен !

Изкарахме си невероятно в Гърция. Бяхме с компанията ни от приятели и беше уникално. Отдавна не бяхме излизали както си трябва. Събота вечер си спретнахме супер купонче, а малчо си спинкаше в един ъгъл в количката. Даже си пийнах винце  Crazy

И така...днес бяхме на педиатър на частно. Води се един от най-добрите и наистина според мен е такъв и затова всеки месец го водим и там. И тъй като утре ни предстои ваксина при нашата педи искахме да видим какво ще каже този. Малчо е добре, но не беше акал от 7 дни...по принцип до 5тия не се мъчи, но от вчера почна голям гърч. Наложи се да му направя микро клизма по препоръка на този педи. Получи се, но голям рев Sad
--> Някой друг правил ли е клизма на бебе и дали  бебето е плакало след това ?? Иначе на консистенция акото си е жълто и кашаво.

И сегааа...голямата новина е ........ РАСТЕ МУ ЗЪБЧЕ !!!  Mr. Green Както и подозирах..е оказа се истина. Долу в ляво.  Още не е пробило, но е на път. От една страна малко кофти, че тамън му мунаха коликите. От друга страна е по-добре сега , докато венците са му още мекички и така ще го боли по-малко.

И сега за ваксините. На този лекар му имам огромно доверие, още повече че не ни бие той ваксините, а си има странично обективно мнение. Каза, че е най-добре да потърсим 5 валентната ваксина, защото менингитът е разпространен. Трябваше да вземем от Гърция, но нещо не се организирахме, не бяхме се подготвили с хладилна чанта и така..сега сме пуснали запитване в няколко аптеки.
Другоео , което каза е да НЕ отлагаме дори 4 валентната, защото е плъзнал детски паралич покрай бежанците..в Сирия, Турция, а това за децата ...знаете как е. Каза, колкото се може по-скоро, по-добре. (Ние се чудихме дали да не отложим, докато пуснат 5 валентна и затова).
Та така - ако прецените и вие, слагайте.

Поли - Май бях писала??Или не се е постнало. Както и да е  Crazy Става дума за Cicalfat lotion на Avent. Маже се само на пъпките. Не си мисли, че съм с някакво перфектно, гладко лице, но поне маха гадните пъпки и ги изсушава... http://www.pharmacy4me.gr/634-1000-thickbox/avene-cicalfate-lotion-en.jpg

Хубав и усмихнат ден!

# 679
Здравейте и от мен,аз сьм болна,настинала съм и сьм парцал! Елица е добре,аз сьм с маска при нея! И на нас ни расте зъбче-даже две,виждам ги ясно белите точки Simple Smile. За цикъла отдавна го имам Sad, но здраве да е. ..лягам,че ми е лошо..

# 680
  • Пловдив
Моят мъник не му е суха кожата от къпането всяка вечер.Да,както казаха другите,наистина малкия като дойде време за къпане се изнервя,а след това се успокоява и започва да се смее и играе.И през деня като започна да го събличам е голяма радост Simple Smile Аз го мажа профилактично с крем Бочко за хидратиране на кожата,но само лицето и ръцете сутрин след като му направя тоалета Simple Smile Взела съм му и крем за студ и вятър на Бочко,но още не се е налагало да го ползвам.

# 681
  • Телиш/Плевен
за къпането - аз ще споделя, макар някои да не са съгласни, особено заради горния пост - ние се къпем 2 пъти в седмицата  Peace Не че ни мързи или че нямаме време де Mr. Green просто нашата педиатърка каза, че няма смисъл от къпане всяка вечер - първо изсушаваме кожата, а после си купуваме кремове да я оправим.
  202uu
Доколкото съм чела, в другите държави практиката е точно такава - къпане около два пъти в седмицата. Peace Бебе е все пак, а не миньор, че да се цапа толкова. За нааканото вече е друго и там си трябва миене, че иначе може да станат възпаления и какво ли още не. Confused Сега като застудее и аз ще намаля къпането, сега е през ден, но ние излизаме често на разходки, а и тя се поти от време на време. Зимата хич няма да е така и наистина ще е излишно (според мен) да я къпя толкова често. Peace

Моника, ехааа, браво за зъбчето! newsm44 Hug

knick knack, бързо да оздравяваш! Sad Hug

# 682
  • София, св. Троица
Би ли споделила малко повече за това как се чувства синът ти, дали вече е здрав? Каква организация на кърмене имате в момента? Колко кърмения имате за денонощие? Какво се случва по време на едно кърмене и как се чувства бебето след кърмене? Какво те навежда на мисълта, че кърмата не му е достатъчна? Случва ли се да дохранваш с АМ, колко често и с какво количество? Преди да се разболее, освен кърма, бебето получавало ли е друго?
Надявам се да имаш възможност да отговориш на въпросите ми, за да мога да ти бъда по-полезна.

Здравейте, Aidin!
Синът ми е вече здрав, благодаря! В момента организацията ни на кърмене е сутрин като стане, някъде към 6-7 сутринта го кърмя. Засега само една сутрин му добавих АМ и една сутрин пък нямах капка кърма и то сутринта...Второто му кърмене е след 2 часа. Рядко има за второ кърмене и обикновено дохранвам. Следващите хранения с АМ са пак през два часа и хапва различно. Някой път 80 мл, някой път 120, стигало се е до 170 максимум. По принцип е спокойно дете. Когато кърмя и започва да ми свършва кърмата от гърдата той започва първо с краченцата - изопва се целия и нервничи, като ръмжи, после започва да дърпа зърното и да си забива главичката като малко теленце в гърдата ми и пак опъва зърното и ръмжи, нервничи известно време, аз компресирам, но накрая не издържа и пуска гърдата и плаче. Затова му правя и АМ. След това като се изцедя и виждам, че няма... Като дам допълнително АМ се успокоява и може да седи часове без да гъкне и самичък в легълцето си. Спокойна душичка е стига да не е гладен. Когато е гладен плаче със сълзи милия и яде много настървено. В момента сме над 6 кг, не знам с точност /меря го вкъщи на кантара, първо аз, после с него/ и 60 см. Роди се 4,350 -54см. Първи месец 5,300 - 58 см.
Общо взето на ден два пъти го кърмя сутрин и вечер, но се случва и вечер да нямам. От доста време / може би 3 седмици/ гърдите ми не съм ги усещала напрегнати, винаги са едни меки, като след изцеждане. Примирявам се вече, че съм изчерпана...дали годините ми играят лоша шега, все пак не съм първа младост -34 годишна съм, почти 35?! Благодаря за отговора предварително!

Здравей delizabeth,
Минало е доста време от твоя пост до сега. За съжаление чак сега успях да намеря още време да се завърна при вас  ooooh! Blush

До колкото разбирам си запазила няколко хранения на бебето, които са изцяло на кърма и други, в които дохранваш. Колкото по-дълго бебето получава кърма, независимо от количеството, толкова по-добре за него.
Обичайно е, когато се увеличава дозата АМ, кърмата на майката да намалява. Тук възрастта няма особено значение. Може да обмислиш допълнителна стимулация на гърдите за увеличаване на количествата. Насреща съм ако прецениш, че искаш допълнителни идеи в тази посока.
Надявам се информацията да ти е полезна.

bouquet

# 683
  • София, св. Троица
Благодаря, много за отговора Aidin Hug
Първо да се поправя на 54 дни сме  Embarassed На първия месец бяхме качили 1 килограм и 4 см. Следващите седмици се движихме между 175 и 300 грама на седмица. Все още имаме по 3-4 наакани памперса на ден, напишканите не ги броя.
Аз не вземам никакви медикаменти (освен от дъжд на вятър витамините за бременни). Чувствам се добре, щастлива с изключение на тези моменти, в които бях объркана и уплашена.
Контакта с възрастен е почти постоянен, даже понякога спи на ръце. Днес примерно е щастлив и спокоен. Искаше си на 3-4 часа да сука и видимо беше сит. Кърмим се на поискване. Нощем задължително 2 пъти.

Здравей azizam,
Чудесно е че вече се чувстваш спокойна и уверена в себе си. Щастлива си и това е толкова хубаво! Hug
Пожелавам ви спокойно и безметежно кърмене.   bouquet

bouquet

# 684
  • Русе
Здравейте, момичета!
Ние май окончателно приключихме с кърменето. Понеже почти от самото начало я дохранвам с АМ, очаквах че ще дойде този момент. При каката успях до четвъртия месец, но малкото ще излезе с по-голям характер. От няколко дни успявах да я сложа на гърда само като е сънена. От вчера вече дори тогава не иска. Извива се, реве със сълзи, блъска, рита, ужасТ. Днес вече гърдите ме болят. Знам, че не е хубаво да се цедя, пък и пробвах с помпата и нищо не излезе.
Моля тези, които са минали вече през това да споделят опит. Четох, че е добре да се слагат намачкани зелеви листи в сутиена против отоци. Други идеи?
Искам да пробвам без медикаменти за сега, че ми е много сложно ходене до личната, а без рецепта няма да ми дадат.
За банята - ние къпем всяка вечер.
Моник@, честито зъбче!

# 685
  • Там някъде
Lubito, а пробва ли да смениш позата за кърмене? От опит - преди 2 седмици малчо отказа да суче, рев, блъска ме....абе гадна работа. Оказа се, че не иска да го държа на ръце докато го кърмя и от тогава яде само легнал, т.е. двамата си лежим на спалнята и така хапва. Какви ли пози не пробвахме, е не и не, яде си само легнал...
И да се похваля, бяхме на консултация и малчо и един месец е качил 1100 гр. и съм много доволна, че сме само на кърма и покрай всички проблеми с кърменето (то не бяха кърмачески стачки, смяна на пози, скок в растежа) се бях притеснила.

# 686
  • Пловдив
че ми е много сложно ходене до личната, а без рецепта няма да ми дадат.

Дават.
Достинекс е добър медикамент.Пращаш мъжа ти в петък вечерта и ще му дадат,нищо че е с рецепта.Но помисли дали искаш окончателно да си спреш кърмата,че с хапчетата няма връщане назад

knick_knack ,бързо да оздравяваш

Днес беше хубав,слънчев ден и му се радвахме.

Mrs Raven ,браво за каченото

Напомням на мамите,взимащи детски

Мамите,с дечица в предучилищна или в училище,които взимат детски-до 31 ви октомври трябва да занесете бележка в социалните.
Само за първокласниците срокът беше до 30 ти септември

# 687
Здравейте и от мен. За къпането - ние сме всеки ден по настояване на таткото. Аз съм за къпането всеки ден, но не с измиващи препарати всеки път. Иванела обаче е права - наближи ли време за къпане започва едно мрънкане, иска си детето банята и като го съблека, няма такава радост. Иначе сутрин, след като се събудим и хапнем, мием дупето. Слагам крем за подсичане на всяка смяна на памперса. В интерес на истината имахме крусти, както и леки проблеми със суха кожа, но и аз и мъжът ми сме с много чувствителна и суха кожа, така че не мога да кажа от къпането ли е или е наследство.
Моника, честито за зъбчето. Ти ще казваш как се справяте.
Болните да оздравяват Naughty
Дано цялата седмица да е като днес - чудесно време.
Райка, благодаря за отговора за агнешката кожичка

# 688
  • Телиш/Плевен
Днес времето наистина беше много хубаво - приятно топло и идеално за разходка. Heart Eyes
С Елица сефтосахме новото положение на количката - с лице към движението (аз съм с Чиполино Пуки и тя е с един кош, който се обръща и става на седалка или както в моя случай - в пълно легнало положение).
Скрит текст:
Много й хареса така, постоянно оглеждаше и се кокореше. Heart Eyes

# 689
От вчера Ванко има сополки и смърка и се накашля от тях ,не мога да му ги изкарам понеже са му навътре и по гъсти .Пръскам му с спрей в носа има облекчение за малко и пак се появяват.Днес сме на консултация ,но за него сигурно няма да има ваксина .

Общи условия

Активация на акаунт