Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 398
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна

И сега за ваксините. На този лекар му имам огромно доверие, още повече че не ни бие той ваксините, а си има странично обективно мнение. Каза, че е най-добре да потърсим 5 валентната ваксина, защото менингитът е разпространен.

Не искам да оспорвам мнението на което и да медицинско лице, но пак да кажа ваксина срещу менингит няма, а има няколко ваксини срещу евентуални причинители на менингит. И в този ред на мисли тук се публикува статистика с регистрираните случай - http://www.ncipd.org/?news=disease#5.  Както е видно от началото на годината няма регистрани случаи на менингит в следствие на хемуфилос инфлиенце.  Може да разгледате и другите заболявания колко регистрирани случаи има. Хубаво е, че докторите са за поставянето на ваксини, но също такиа би било хубаво, ако не всяват такава паника сред пациентите си.

knick_knack скорошно оздравяване.  Hug

И аз като dona_78 и по същите причини не ползвам често козметика и не къпя всеки ден.

# 691

Не искам да оспорвам мнението на което и да медицинско лице, но пак да кажа ваксина срещу менингит няма, а има няколко ваксини срещу евентуални причинители на менингит. И в този ред на мисли тук се публикува статистика с регистрираните случай - http://www.ncipd.org/?news=disease#5.  Както е видно от началото на годината няма регистрани случаи на менингит в следствие на хемуфилос инфлиенце.  Може да разгледате и другите заболявания колко регистрирани случаи има. Хубаво е, че докторите са за поставянето на ваксини, но също такиа би било хубаво, ако не всяват такава паника сред пациентите си.

newsm20

И аз за къпането Mr. Green
Ние чипим всяка вечер, като 2 пъти седмично със измиващо, а косата само веднъж. Амичка много се радва във водата и смятам че къпането на бебетата не е с цел почистване, а по-скоро на разтоварване на бебето, споделяне на приятни моменти с бебето, двигателна активност, а след месец- два и осъзната игра Heart Eyes

Вижте на какво попаднах: https://www.youtube.com/watch?v=KuUYHR74xv0.
Четох и коментарите... Какво мислите вие? Аз съм много против ТВ и деца, но това не е точно това Laughing Laughing. Пуснах го на мойта караконджулка ( Mr. Green) и заспа за отрицателно време

Обикновено вечерно време прекарва, около 45 минути до час в приспиване на наследницата и вчера, на ръба на нервната криза, след ден прекаран с двете ми прелестни хлапета и ходине до хомеопатичната аптека (сега щерката е на транквиланти ( лайка и още нещо Wink), избухнах в рев, казах на мъжа ми че или децата са калпави, или майка им( Embarassed), че не мога повече с този рев по цял ден и ще хвана пътищата. Набутах му наядената и вече мрънкаща принцеса в ръцете и излязох с кучето и телефона, за да си изкажа мъката на майка ми как живота ми е омръзнал и как ММ му е широко около врата и така 20 минути... Като се прибрах вече бях настъпила газта и си представях как ще чуя крясъците на моята прелест още от стълбището... И какво, като се прибрах, синът спи, та чак хърка, а ММ по средата на детската със съкровището блажено провиснало в ръцете му, а ММ се усмихва победоносно и ми вика "тя отдавна спи, ама ме беше страх да я оставя"...
И новината около мен, нали ви разправях че "мами и папи" ( баба и дядо на френски) не идват да видят бебана и внука и сина си , защото няма кой да им гледа кучето... Е, новината е че кучето замина в карамфилите, в следствие на което мами и папи пристигат другия месец за 2 седмици Confused
Поне им намерихме хотелска стая близо до нас  newsm44smile3521

# 692
Гутен морген  wavey  food010

Тука два дена нещо не мога да вляза да ви видя, ама ето сега стана.
За къпането аз го къпя всяка вечер, освен ако не е супер гладен че чак да нямам време за къпане ама то това скоро не се е случвало. Кофтито обаче е че той май си свикна с банята и около 2-3 часа преди това мрънка супрер много и даже реве в един момент  newsm45 аз ахвам и след като го изкъпя  и нахраня всичко си идва на мястото. Бебо заспива като заклан и спи от 8:30-9 до 6ч. за което много го обичам  Mr. Green
Lubito, и аз така с кърменето още от началото си дохранвам. Пробвах да го държа цял ден на гърдата не му давах АМ, еми не се получи изтормози се детето и така все повече АМ съответно кърмата все по малко. Еми 2 месеца - два месеца. Нямам нужда от нищо като медикаменти или зелеви листа, Просто като не цедя един ден и то си спира. Все още има нещо де понеже миналия ден пробвах да цедна. Ми то само напръска помпата пффф. Още не съм я прибрала че то това значи баш край. Ама така като гледам скоро ще е  Rolling Eyes
Леле вие вече зъбки вадите. Те още колики имат и почнаха ги зъбите... ц ц ц нямат мира тея юлските деца ей.
Бай дъ уей това кой го измисли "Юлски бебета 2014 2ра тема" много ми стана смешно, защото другите някакви готини засукани  а пък това много сериозно (който го е измислил да не се обижда, майтап да става)
Еми горе долу това е от мен.
"Кучето замина в карамфилите" колкото и да  трагично се счупих от смях
Бай бай

# 693
  • Пловдив
не мога да му ги изкарам понеже са му навътре и по гъсти .

Помпа за нос Бейби Вак за прохосмукачка-невероятна е

knick_knack,как си днес?

ваксина срещу менингит няма, а има няколко ваксини срещу евентуални причинители на менингит.

Peace

А дали би върлувал точно щамът,който е във ваксината,е тайна и загадка

бебе2,я,всяка вечер да я приспива тати.Карамфилите къртят  Laughing
Като се оплачеш на майка ти олеква ли ти?Аз не й се оплаквам никога,защото мисля,че ще я притесня и натоваря

Станах рано,изпратих татито и каката по разпределение,поизчистих,врътнах един огретен с картофи и сирене.След малко палим гумите навън,да се възползваме от слънцето и да синтезираме витамин Д

# 694
  • Варна
Добро утро!
Ааа, коликите ни се върнаха с пълна сила от смяната на млякото. От събота насам сме с нон-стоп рев. Не ще да си играе, не ще да гука, нищо. Все едно се върнах два месеца назад. Само дето сега е по-осъзната и по-силна. Не ми стои кротко в ръцете, а се извива, дере ме жестоко и ме бие по лицето. Тази сутрин направо ме смаза. Дано бързо да се адаптира към проклетото мляко, че ще хвана баира вече   #2gunfire

И ние най-после видяхме слънце и вчера му се порадвахме, но май попрекалих и бебка се прегря. Вечерта сякаш й беше хлътнала фонтанелата, но четох, че това и след силен плач може да стане, та нищо чудно и от това да е.

За къпането - къпем се през ден, но използвам козметика. Засега нямаме крусти и кожата ни не е суха. Само на места е по-грапава, което уж било признак на алергия и затова сме на гадното хипоалергенно мляко, от които акитата ни са тъмнозелени и миришат повече от на големи хора.

# 695
  • Русе
Гутен морген  wavey  food010

Lubito, и аз така с кърменето още от началото си дохранвам. Пробвах да го държа цял ден на гърдата не му давах АМ, еми не се получи изтормози се детето и така все повече АМ съответно кърмата все по малко. Еми 2 месеца - два месеца. Нямам нужда от нищо като медикаменти или зелеви листа, Просто като не цедя един ден и то си спира. Все още има нещо де понеже миналия ден пробвах да цедна. Ми то само напръска помпата пффф. Още не съм я прибрала че то това значи баш край. Ама така като гледам скоро ще е  Rolling Eyes

"Кучето замина в карамфилите" колкото и да  трагично се счупих от смях
Бай бай

И аз тази сутрин в 5ч. цеднах около 10мл от двете гърди, че много болят вече. Обадих се на личната, каза топли компреси, за сега да не пия хапчета, че трябвало да излезе това, което е в каналите и само щяло да спре.
И мен това за карамфилите много ме разсмя. Бебе 2 , страхотно чувство за хумор имаш.  Laughing

# 696
Оф, Кралят Слънце и големия принц са болни. Два дни ръсеха вируси и сополи вкъщи и днес вече и аз я втасах. От  1 ч. Ивайло пък се разсмърка и до сутринта не можа да мигне от задавяне с тях. Сега реве, а аз не смогвам да изцедя, че да излезем на разходка. Идва ми да легна и който иска да се занимава с деца и къща.
Бебе2, и аз като теб ревах на мъжо от децата, после на сестра ми от мъжо.....Само дето той не си надигна д-то да помогне, щото бил болен, видиш ли. Е сега аз като съм болна кой ще гледа дяцата, питам аз

Мрън-мрън-мрън, ама съм адски недоспала #Cussing out

# 697
Абе ац наблегнах не на опасността от менингит, а детския паралич разпрострянил се покрай бежанците. И това не е само инфо от педи, а и от мъжа ми,който работи в тази с сфера.
По-късно ще дописвам,че пиша от телефон.

# 698
На мен пък ми идва да се гръмна заради това променливо време ,не знам как да го облека .Гледам ,гледам ,но като излизаме едно ,на връщане друго ,на сянката пък съвсем друго , а и в къщи  ooooh!и накрая болен . Sad

# 699
Титанка, и аз така и затова го обличам с няколко ката, за да мога лесно да обличам и събличам Simple Smile

И така да си продължа поста. Днес сутринта бяхме при педиатрката ни по каса и би на малчо 4 валентната + хепатит. На хепатита не плака изобщо, при 4 валентната се разплака, но за малко. Дано няма странични ефекти и най-вече температура  Praynig

ММ замина в командировка до петък и сега ми е ужасно криво, даже си плача..да тъпо и детинско е, но много ми липсва вече и може би и хормоните засилват нещата.

Отиваме на слънце малко. Хубав ден на всички!

# 700
  • Телиш/Плевен
Бай дъ уей това кой го измисли "Юлски бебета 2014 2ра тема" много ми стана смешно, защото другите някакви готини засукани  а пък това много сериозно (който го е измислил да не се обижда, майтап да става)
Laughing
Аз го добавих, като заимствах идеята от юлки'2013, понеже те откакто са в раздел Родени, темите им са с такова заглавие, а не с рими. Та си викам да не би и тук да не искате да са римувани заглавията, а аз само да ви мъча да измисляте. Laughing

Mar_bella, дано скоро се оправите миличката ти принцеса. Praynig Hug

1905vv, бързо да оздравяват Кралят Слънце и големия принц! Hug

Моника, хич не е детинско, че ти е мъчно за ТМ. Напълно те разбирам. ММ в момента е в София и го чакам чак в неделя да си дойде. Ще се справим! Гуш!!! Hug

Утре е 1-ви октомври. Heart Eyes Започва месецът, в който ще бъдат създадени бъдещите юлчета, реколта 2015. Grinning Heart Eyes В този ред на мисли (а и така и така стана дума вече Laughing) - ако имате идеи с какво заглавие да им пуснем първата тема, давайте. Hug Май аз ще я пускам (ако Мимето или някой друг има идеи или желание нека да каже Hug) Мисля си към 10-ти октомври да я направим, че да е готова преди да почнат да валят положителните тестове. Нещо като традиция е "да се предава щафетата" - както ние започнахме да пишем в тема, създадена от юлки`2013, така сега и ние ще ги приветстваме в новата им тема. Не мога да повярвам колко бързо мина времето! Heart Eyes Аз ще се вясвам често в темата на бъдещите мами, докато не ме натирят.  (после само ще ги шпионирам Mr. Green ) Ще ми е много интересно да изживея отново тези трепети, макар и този път да не са свързани пряко с мен.

# 701
Времето наистина е страхотно и аз събирам идеи за занимаване вътре в къщи, когато времето се застуди. То студът не ме плаши толкова колкото силният дъжд и гадните тъмни облаци, стъмва се като вечер, бър-р-р-р. Взимам слинга и хайде малко на разходка. Не знам как ще е, дано да се задържи времето така до пролетта  Mr. Green
Сега съм мобилизирала майките да ударят едно рамоза бебка, а аз да поизпера и свърша някоя домакинска работа, то край няма ама все пак отмятам. Друго е като не са ти очите непрекъснато в малкото човече.

Бебе 2, а и всички, които не издържаме с нервите, имало едно сиропче за успокояване, изписвали го за по-неспокойни бебенца, но вече е изпробвано от една приятелка. Казва се Седивитакс, на билкова основа. Сутрин се пие за да си спокоен през деня, вечер за през нощта. Аз кърмя, така че ще питам педи, когато ми изгърмят много бушоните  #2gunfire

# 702
  • Пловдив
Авенсис това спане от 9 до 6 сутринта как го правите  Grinning и моят ляга в 9ч.,но става в 3ч. за ядене,много му се яде.Мечтая си и аз да си легне в 9ч и чак в 6ч сутринта да се събуди пробвах и в 10 да го храня ,но пак се буди в 3ч.Сам май трябва да спре да се събужда,но като гледам скоро няма да е  Laughing вечно гладен е  Mr. Green

# 703
  • Варна

За къпането - къпем се през ден, но използвам козметика. Засега нямаме крусти и кожата ни не е суха. Само на места е по-грапава, което уж било признак на алергия и затова сме на гадното хипоалергенно мляко, от които акитата ни са тъмнозелени и миришат повече от на големи хора.

Марбея, като ти прочетох постовете все едно чета за моята калпазанка. И ние имаме хрема от петък и мислех че не иска да яде заради нея, защото яде наполовина колкото преди и още докато види шишето и я сложа в поза за ядене започва един рев - ужас.
Ние имаме едно сумтене на нослето, което според педи е тесни носни канали и се израства, но според мен е нещо като задна хрема и секретите се стичат в гърлото и нищо не мога да извадя с аспиратора.
Сега пръскам с Humer и слагам капки Макситрол и долу горе е добре, надявам се другата седмица да се оправи, че сигурно ще имаме ваксина.
Също така има по-груба кожа по крачетата и едната ръчичка, за което я къпем със смрадлика, но без особен резултат.Сега като се замисля това и стана когато смених Аптамила с Фризовом и нз дали не е някаква алергия към него и дали да не взема и аз хипоалергенно АМ, но пък с Фризовом няма запек, докато с аптамил акаше веднъж на два-три дни.Явно ще трябва да ходим на дерматолог.

Момичета някоя ходила ли е контролен преглед при ортопед, защото моя приятелка ми каза, че е препоръчително след третия месец да се отиде и ние се записахме за другата седмица да се успокоим, че всичко е ок.

# 704
  • Варна
Таня, най-добре се консултирай с лекар. Аз пишман станах с това ХА мляко. Детето се влоши ужасно.Много трудно й понася и ужасно я боли коремчето. Такива колики не сме имали и в началото. Вече направо отказва да се храни.Преди поне изпиваше половината си мляко преди да започне да сегърчи. Днес беше истински кошмар.Стигнах до нервна криза и ММ трябваше да се прибере на обед при нас.

Общи условия

Активация на акаунт