Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 427
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Телиш/Плевен
delicious*, след такава голяма промяна в живота, неминуемо се променят и отношенията. Peace Поговорете за това, може би и ТМ се чувства пренебрегнат, защото сега бебето е на първо място. Обръщайте си внимание, гледайте да намирате време да останете сами, да си говорите. И при нас имаше "криза" в началото, защото ММ беше свикнал всичкото внимание да е за него, но се напаснахме с времето и сега сме в нещо като меден месец (когато сме заедно, де, че той сега замина в командировка). Сексът също изигра голяма роля - не бяхме правили от близо два месеца и съответно бяхме доста изнервени. Но с няколко разговора, повечко внимание (и секс), нещата се подредиха много добре. Вярвам, че и при вас ще се получи. Hug

cica, добре дошла в темата!  bouquet И моята дъщеричка е родена на 4-ти юли. Heart Eyes

# 421
Здравейте момичета. Включвам се с въпрос, различен от тези за бебчовците. Променило ли се е отношението на мъжете ви към вас след раждането на детето? Моят мъж откакто се е родил сина ни някак си се държи по - различно към мен. Вече не е същия като преди. Преди все ме целуваше,казваше ми постоянно че ме обича.. Сега постоянно ми нервничи,вика по мен. Все нещо не съм направила както трябва.. Каквото  и да му кажа все с една много тъпа физиономия ме гледа.. Направо не знам това от напрежение ли е или от какво? Дали има шанс след раждането на детето ни да се е отчуждил от мен заради напрежението,заради това че не бяхме правили секс от началото или от какво? Честно ви казвам,чувствам се ужасно пренебрегната и отхвърлена.. Някак си все се опитвам да го заинтригувам с нещо,да му отвлека вниманието но все едно...незнам и аз все едно съм му безразлична,все едно сме женени от 20 години,а ние дори годишнина нямаме от сватбата.. Как да процедирам в такъв случай,моля посъветвайте ме.. Благодаря предварително,тъп въпрос но се надявам да дадете съвети защото се чувствам яко зле от това че не получавам внимание  Thinking

Лека и спокойна вечер  Peace Hug

Както жените имат следродилна депресия, така мъжът преминава през криза на бащинството, трудно осъзнава новия си социален статус на баща, поведението му може да бъде на очужденост, напрегнатост, изнервеност, може да се чувства неподготвен (в повечето случаи си мислят и  се подценяватт) , в сттремежът си да се докаже пред половинката се пораждат скандали и отдалечаване на партньора, отзеляйте си колкото може повече време, говорете, при възможност оставете детето и излезте сами, секса е  също толкова много важен, покажи му че той ще бъде все така важен и незаменим за теб.

# 422
  • Пловдив
Здравейте   bouquet
И ние имаме същия проблем с ММ той иска повече внимание,няколко пъти ми вдига скандал защо не съм му звъняла цял ден,а сме се чули поне 4 пъти и все аз съм го търсила  Laughing 
Аз си мисля,че и защото живеем разделени и той се чувства пренебрегнат.Като идва при нас се опитвам да му отделя цялото време през което е тук,но малкия също си иска неговото.
Абе ще се оправим,но ще мине време Simple Smile

# 423
  • София, св. Троица
Въпрос към ЛЛЛ
Здравейте, синът ми е почти на два месеца /след седмица на 17 ще ги навърши/. Кърмехме се редовно имаме си и нощна пауза. Сучеше на два часа, някой път на час и половина, някой път на 3 часа, общо взето на поискване. Преди седмица-две имахме заболяване на ушенцето - възпалено с перфорация, но понеже четох в интернет за пневмококови бактерии при кърмачета и висока смъртност много се уплаших и след няма и два дена кърмата ми рязко спря. Започнах усилено изцеждане, храни подпомагащи произвеждането на кърма и т.н., но постигнах едва два пъти на ден да го кърмя. Сутрин, може би защото се събира през нощта и късния следобед или някой път вечерта преди да заспи. Някой път се налага и да дохранвам с АМ дори и след кърмене. Много ми е притеснително...дъщеря ми я кърмих цяла година, а на това детенце няма какво да предложа и се чувствам много виновна, тъжна чак вече се депресирам.. Малчо иначе си цока от гърдата, не е да не иска, в смисъл да е свикнал на шише, цедя се след него, капчица не оставя..., но и АМ си хапва стабилно, може би защото е голям /роди се големичък и доста добре наддава, да чукна на дърво/, но ми се искаше още да го кърмя. Компресирам докато го кърмя и какво ли още не, обръщам внимание и на позата му да е обърнат към мен, гледам и устничките му да са правилно на гърдата, не знам вече, явно вече наистина се сдухвам  Tired...Благодаря предварително!

Здравей delizabeth,
Имали сте доста предизвикателства в началото и сте се справили успешно с тях. Hug В следствие на тях си се притеснила и смяташ, че заради това кърмата ти е намаляла.  ooooh!Наистина стреса може да повлияе на кърменето, а когато става въпрос за болно детенце, може да е много трудно да се предпазим от него. Все пак стреса, притеснението са вътре в нас, емоции, които можем да контролираме и ако се вземат мерки на време, ефекта от стреса върху кърменето може да е временен и обратим. Обикновено с повече спокойствие и известна реорганизация в кърменето и особено, ако майката преди това е кърмила успешно, количествата кърма се възстановяват.
Би ли споделила малко повече за това как се чувства синът ти, дали вече е здрав? Каква организация на кърмене имате в момента? Колко кърмения имате за денонощие? Какво се случва по време на едно кърмене и как се чувства бебето след кърмене? Какво те навежда на мисълта, че кърмата не му е достатъчна? Случва ли се да дохранваш с АМ, колко често и с какво количество? Преди да се разболее, освен кърма, бебето получавало ли е друго?
Надявам се да имаш възможност да отговориш на въпросите ми, за да мога да ти бъда по-полезна.

bouquet

# 424
  • София, св. Троица
Въпрос към ЛЛЛ.

Здравейте! На 56 дни сме и само на кърма. Бебчо според мен мина през криза на растежа- необяснима нервност, рев и постоянен глад?! Кърмихме се два дни нон-стоп и според мен вече имам достатъчно кърма, а май и преди с редуване трябваше да му стига. Днес е пак многоо нервен след кърмене си се оригва, връща малко и почва едно лигавене на ръчичките. Исках да ви питам дали не се лъжа, че му стига кърмата или идея на какво може да се дължи това? Оня ден след сърцераздирателните ревове му дадох адаптирано мляко. Готова съм и много искам да си останем на кърма, но в такива момента се чудя къде се крие заека?
Благодаря за отговора!

Здравей azizam,
Поздравления за успешния старт в кърменето. Hug Успешно сте се справили с кърменето през първите 6 седмици, когато бебетата са по-уязвими и когато лактацията е в период на установяване. Обикновено след първите 6 седмици, ако бебето наддава добре, здраво е и майката се чувства добре и не приема медикаменти влияещи върху лактацията, ако бебето суче, когато пожелае и не се ограничава от график, не ползва залъгалка и е само на кърма, вероятността кърмата да спре от само себе си или пък да се окаже недостатъчна е много минимална.
В тази връзка, как върви наддаването при вас?

Бебета, разбира се преминават през различни периоди свързани с тяхното развитие и понякога може да са по-нервни и изискващи, друг път да са по-спокойни. Много бебета се нуждаят преди всичко от контакт с възрастен(най-добре това да е мама Peace) и кърменето е просто още един повод за бебето да се погушка. Кърменето не е само хранене, то и много нежност, утеха, сигурност, топлина...Много майки предпочитат да дават да на бебета си да сучат, когато са раздразнителни или неспокойни. Така хем си осигуряват няколко минути спокойствие, хем не се тревожат дали кърмата е достатъчна или не. А когато бебето е здраво и добре развиващо се, то може само да определя, кога от какво количество кърма се нуждае и ако има достъп до гърдите, то си набавя нужното. Peace

Раздразнителни бебетата могат да станат и ако нещо в обстановката около тях се променя – нови хора, нови места, ярка светлина, ако им е много топло...

Смученето на ръцете вече не е само знак, че са гладни. Постепенно те започват да опознават света около себе си и всъщност първото нещо, което е достатъчно близко до тях и върху, което имат известен контрол, са ръцете. И смученето и лигавенето е единствения(за сега) начин, по който те могат да ги опознаят. Това е естествен инстинкт и по-скоро е добра идея да бъдат оставени да го правят, докато имат потребност от това. В книгата си “Книга за бебето” на д-р Улиям Сиърс, обръща внимание именно на това.

Ако се притесняваш, че не получава достатъчно кърма, можеш да опиташ да предлагаш по-често кърмене, както и да обърнеш внимание на това дали бебето не изпитва някакъв дискомфорт - болка в коремчето, запушен нос или някакво друго неразположение. Ако преценяваш, че той има нужда от повече контакт и гушкане, би могла да опиташ да го носиш в слинг или подобно.

Надявам се информацията да ти е полезна. Ако имаш въпроси не се притеснявай да пишеш.

bouquet

# 425
Би ли споделила малко повече за това как се чувства синът ти, дали вече е здрав? Каква организация на кърмене имате в момента? Колко кърмения имате за денонощие? Какво се случва по време на едно кърмене и как се чувства бебето след кърмене? Какво те навежда на мисълта, че кърмата не му е достатъчна? Случва ли се да дохранваш с АМ, колко често и с какво количество? Преди да се разболее, освен кърма, бебето получавало ли е друго?
Надявам се да имаш възможност да отговориш на въпросите ми, за да мога да ти бъда по-полезна.

Здравейте, Aidin!
Синът ми е вече здрав, благодаря! В момента организацията ни на кърмене е сутрин като стане, някъде към 6-7 сутринта го кърмя. Засега само една сутрин му добавих АМ и една сутрин пък нямах капка кърма и то сутринта...Второто му кърмене е след 2 часа. Рядко има за второ кърмене и обикновено дохранвам. Следващите хранения с АМ са пак през два часа и хапва различно. Някой път 80 мл, някой път 120, стигало се е до 170 максимум. По принцип е спокойно дете. Когато кърмя и започва да ми свършва кърмата от гърдата той започва първо с краченцата - изопва се целия и нервничи, като ръмжи, после започва да дърпа зърното и да си забива главичката като малко теленце в гърдата ми и пак опъва зърното и ръмжи, нервничи известно време, аз компресирам, но накрая не издържа и пуска гърдата и плаче. Затова му правя и АМ. След това като се изцедя и виждам, че няма... Като дам допълнително АМ се успокоява и може да седи часове без да гъкне и самичък в легълцето си. Спокойна душичка е стига да не е гладен. Когато е гладен плаче със сълзи милия и яде много настървено. В момента сме над 6 кг, не знам с точност /меря го вкъщи на кантара, първо аз, после с него/ и 60 см. Роди се 4,350 -54см. Първи месец 5,300 - 58 см.
Общо взето на ден два пъти го кърмя сутрин и вечер, но се случва и вечер да нямам. От доста време / може би 3 седмици/ гърдите ми не съм ги усещала напрегнати, винаги са едни меки, като след изцеждане. Примирявам се вече, че съм изчерпана...дали годините ми играят лоша шега, все пак не съм първа младост -34 годишна съм, почти 35?! Благодаря за отговора предварително!

# 426
  • Пловдив
Иванела,защо живеете разделени ?

Ние се готвим усилено за утре-първи ден в ДГ след ваканцията и в трета група.Тоалета е приготвен,лачените обувки лъснати.На малката взех комплектче,което да си отива с роклята на голямата.Досадата с изследванията и бележките от ЛЛ е свършена.Приготвила съм и почерпка за госпожите.Утре в ранни зори ще се изспипем четиримата в ДГ

# 427
Благодаря, много за отговора Aidin Hug
Първо да се поправя на 54 дни сме  Embarassed На първия месец бяхме качили 1 килограм и 4 см. Следващите седмици се движихме между 175 и 300 грама на седмица. Все още имаме по 3-4 наакани памперса на ден, напишканите не ги броя.
Аз не вземам никакви медикаменти (освен от дъжд на вятър витамините за бременни). Чувствам се добре, щастлива с изключение на тези моменти, в които бях объркана и уплашена.
Контакта с възрастен е почти постоянен, даже понякога спи на ръце. Днес примерно е щастлив и спокоен. Искаше си на 3-4 часа да сука и видимо беше сит. Кърмим се на поискване. Нощем задължително 2 пъти.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 21:05 от azizam

# 428
  • Пловдив
Иванела,защо живеете разделени ?

Ние се готвим усилено за утре-първи ден в ДГ след ваканцията и в трета група.Тоалета е приготвен,лачените обувки лъснати.На малката взех комплектче,което да си отива с роклята на голямата.Досадата с изследванията и бележките от ЛЛ е свършена.Приготвила съм и почерпка за госпожите.Утре в ранни зори ще се изспипем четиримата в ДГ
Не живеем заедно,защото преди живеехме на квартира в неговия град,но тя е тясна вече за трима и много ремонт трябваше да се прави,а собственичката не иска да ни приспада от наема за ремонт.Аз си имам апартамент в Пловдив обзаведен всичко е ново и реших,че е по добре тук да съм отколкото да правя ремонт на квартири,а и не искам цял живот да се влача по квартири при условие че има къде да живея.Преди беше лесно лятото на морето работехме зимата в ски курорт,но сега вече трябва да съм на едно място.ММ си има малък бизнес в неговия град и няма как да зареже всичко,тъкмо е започнал. Simple Smile

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 16:44 от Иванела83

# 429
  • Пловдив
Иванела,това,че сте разделени никак не е приятно.Мислете да се съберете за в бъдеще,защото може да изиграе лоша шега и в отношенията ви.Аз не бих се прибрала в Пловдив с бебето,а мъжът ми да е сам в друг град.Дано скоро да намерите добро решение

# 430
Виждам,че говорите за кърменето! Аз храня Елица с кърма,но се цадя,че имам проблем с гърдите. Към този момент не ми тежи,правя го постоянно и мисля докато иман кърма да я храня така. Истината е,че исках да я кърмя,но уви Sad Не крия,че понякога давам и АМ,но само ако съм нямала време да се изцедя или бързам за някъде.
С моя мъж засега нямаме тези ядове,той все така си ме иска и показва любовта си! Даже днес той цял ден я храни а аз само приготвям манджата Heart Eyes
Elfita, весел празник утре и целувки и на двете девойки:-)
Cica и моята дъщеря е родена на 04,07 Simple Smile
Днес Елица е дете пример,яде,спи , а после се смее и ни закача,издава звуци за да и обърнем внимание и се усмихва,когато ни види. Пфууу да не са и уроки. Спокойна вечер на всички!

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 19:46 от knick_knack

# 431
  • Русе
Хелоу!
Вчера поканих колежките на гости да видят бебето ( нещо като погача), почерпихме се побъбрихме, беше много приятно. Бебе, обаче не видяха. По-точно видяха през вратата на детската как спи. Тъй като стана в 7 и я приспах чак в 12, спа до 16:30. А гостите бяха от 13 до 15ч у нас. Подариха активна гимнастика, а на каката - мозайка. Да попитам вие кога сложихте бебетата в активната гимнастика? Тоест - кога започнаха да проявяват интерес? Нали Гери е изтърсака на темата, та вървим малко назад..
♥Elfita♥, и ние днес купихме нов тоалет. Много се вълнува, защото ще имат тържество в ДГ само децата.

# 432
  • София
delicious, мъжът ти сигурно е объркан от новото ви положение. Simple Smile Правилно са ти казали момичетата, трябва да намерите време за вас двамата. Мъжете малко ревнуват от бебетата според мен, вече не са на първо място за майката и не са много щастливи от този факт. Човещинка. Ако преди си го глезила него, сега трябва да изчака бебето да заспи, пък ти си уморена, или вместо да се възхщаваш от мъжа си, му разказваш за постиженията на бебето Wink Ще мине време и ще се напаснете отново. Истината е, че не сте очаквали такава промяна в начина ви на живот, бебетата освен щастие са и много грижи, труд и време. С първото дете и ние имахме един такъв период (доста време продължи). Сега мъжът ми сякаш е подготвен, а и много ангажиран с голямото дете, та не му остава време да ми се цупи, че не му обръщам внимание.  Mr. Green

Големи приготовления за първия учебен ден Simple Smile Ние пък ще сме в нова градина от утре, но съм леко притеснена да не я върнат, защото завъди сополи, та може да почнем новата учебна година с фалстарт.

delizabeth, айде сега и аз съм почти на 35, ама какво от това. Млади сме още, няма да се даваме!

# 433
  • София
Elfita, успешна учебна година в 3та група Simple Smile
успех и на всички малки първолаци, като голямото ми порастнало вече мъниче Simple Smile  Hug
и да не забравя - на патерица почерп за моя рожден ден и за 3тия месец на малкия мъж!  Hug
тези дни грам не можах да седна да ви изчета покрай първолака, докато се оправим, уж нищо сложно, ама на. Rolling Eyes
на всички много поздрави ицелувки на бебоците  Heart Eyes

# 434
Добро утро и честит първи учебен ден на всички малки и големи, , пожелавам една успешна учебна година!

Общи условия

Активация на акаунт