Поговорете за това, може би и ТМ се чувства пренебрегнат, защото сега бебето е на първо място. Обръщайте си внимание, гледайте да намирате време да останете сами, да си говорите. И при нас имаше "криза" в началото, защото ММ беше свикнал всичкото внимание да е за него, но се напаснахме с времето и сега сме в нещо като меден месец (когато сме заедно, де, че той сега замина в командировка). Сексът също изигра голяма роля - не бяхме правили от близо два месеца и съответно бяхме доста изнервени. Но с няколко разговора, повечко внимание (и секс), нещата се подредиха много добре. Вярвам, че и при вас ще се получи. 
И моята дъщеричка е родена на 4-ти юли.

...Благодаря предварително!
В следствие на тях си се притеснила и смяташ, че заради това кърмата ти е намаляла.
Наистина стреса може да повлияе на кърменето, а когато става въпрос за болно детенце, може да е много трудно да се предпазим от него. Все пак стреса, притеснението са вътре в нас, емоции, които можем да контролираме и ако се вземат мерки на време, ефекта от стреса върху кърменето може да е временен и обратим. Обикновено с повече спокойствие и известна реорганизация в кърменето и особено, ако майката преди това е кърмила успешно, количествата кърма се възстановяват.
Успешно сте се справили с кърменето през първите 6 седмици, когато бебетата са по-уязвими и когато лактацията е в период на установяване. Обикновено след първите 6 седмици, ако бебето наддава добре, здраво е и майката се чувства добре и не приема медикаменти влияещи върху лактацията, ако бебето суче, когато пожелае и не се ограничава от график, не ползва залъгалка и е само на кърма, вероятността кърмата да спре от само себе си или пък да се окаже недостатъчна е много минимална.
) и кърменето е просто още един повод за бебето да се погушка. Кърменето не е само хранене, то и много нежност, утеха, сигурност, топлина...Много майки предпочитат да дават да на бебета си да сучат, когато са раздразнителни или неспокойни. Така хем си осигуряват няколко минути спокойствие, хем не се тревожат дали кърмата е достатъчна или не. А когато бебето е здраво и добре развиващо се, то може само да определя, кога от какво количество кърма се нуждае и ако има достъп до гърдите, то си набавя нужното. 

Не крия,че понякога давам и АМ,но само ако съм нямала време да се изцедя или бързам за някъде.
Правилно са ти казали момичетата, трябва да намерите време за вас двамата. Мъжете малко ревнуват от бебетата според мен, вече не са на първо място за майката и не са много щастливи от този факт. Човещинка. Ако преди си го глезила него, сега трябва да изчака бебето да заспи, пък ти си уморена, или вместо да се възхщаваш от мъжа си, му разказваш за постиженията на бебето
Ще мине време и ще се напаснете отново. Истината е, че не сте очаквали такава промяна в начина ви на живот, бебетата освен щастие са и много грижи, труд и време. С първото дете и ние имахме един такъв период (доста време продължи). Сега мъжът ми сякаш е подготвен, а и много ангажиран с голямото дете, та не му остава време да ми се цупи, че не му обръщам внимание.
Ние пък ще сме в нова градина от утре, но съм леко притеснена да не я върнат, защото завъди сополи, та може да почнем новата учебна година с фалстарт.