Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 530
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Зная, че обсъждахме темата за бебефони още по време на бременността, но ми се иска да я подхвана пак. Не мислех да купувам, защото всички врати в апартамента са отворени постоянно, вкл и зимата, че сме с парно, но беба започна да се буди от по-високи шумове и това означава, че ще трябва да затварям вратата на спалнята. Нека тези от вас, които са купили бебефон, да кажат какъв са взели, доволни ли са от марката, модела, имат ли недостатъци. Струва ли си човек да даде повече пари  или и евтините вършат работа?
В тази връзка някой беше питал за количките и отзиви за тях. Ние сме с Муци Ево. Много съм доволна. Имаме столче за кола, което е с три позиции, вкл и пълно легнало положение. Нямам кош за новородено, ползвам столчето. Изключително удобно и за път и за разходки. Много маневрена и лека за бутане количка както в градски условия, така и в гората по пресечен терен, по тревни площи. За седалката за над 6м ще дам отзиви допълнително. Тя също има пълно легнало положение, но още не сме я ползвали.

# 76
Зная, че обсъждахме темата за бебефони още по време на бременността, но ми се иска да я подхвана пак.
точно писах във ФБ че бейбифон не ни трябва понеже имаме 2 лаптопа и единия при бебето другия в другата стая и по скайпа си го гледам. Даже сега ми е в едно прозорче в ъгъла на монитора и аз си цъкам бгмамата  Mr. Green

# 77
Лаленце, благодаря за вниманието. Ами нашия "проблем" е сходен с твоя, ползва мен за залагалка, след като се наяде, но вече бутам опорито бибата, дано само не е късно да се научи. Да попитам вашите бебчета имат ли здравна книжка, или нещо подобно в която да се вписват резултатите от прегледите им. Аз питах нашата педи, но тя каза, че си въвежда всичко в компютъра и за момента не ни е необходима, а на мен ми се искаше и аз да си имам нещо черно на бяло.

# 78
  • Варна
Привет,
аз съм с тази Моторола бебефон. Много, ама много доволна. В момента пак е на промоция. Тук в БГ струва 130 лв.
Показва температурата в стаята където е бебето. Може да пуснеш музика и нощна светлина при бебето от другото устройство, както и да му говориш от другата стая ако се наложи. Работи на ток и на батерии. Изключително чист и силен сигнал. Аз сравнявам и с бебефона на приятелка, който пращеше при тих сигнал и чак когато бебето се разреве яко, се чуваше и самото бебе. Тествахме с ММ - сложихме го в единия ъгъл на стаята, а аз от другия ъгъл говоря нормално към тихо. Чуваше се съвсем ясно говор и какво казвам, без никакво съскане и пращене. Абе много съм доволна. Благинка!  Mr. Green

Само да кажа, че не съм се включвала още в тази тема - добре сме, чета ви всеки ден докато кърмя, но няма с какво да се включа. Кърменето върви, бебка расте, аз свиквам с две деца (че се оказа по-трудно от колкото си го представях), излизаме на разходки и грижите ми са все с голямото дете. Всичко нормално засега.

# 79
Лаленце, извинявай ако си го казвала и нахалствам, но защо пиеш АМ? Вместо прясно мляко, за разнообразие? Как е на вкус? Някакви странични ефекти върху теб?
И другото, на Влади му се появиха май коликите  Cry и то по това време...как само се мъчи и плаче...мислех, че съм спокойна ама като гледам как се мъчи, направо ми се свива сърцето. Взех му нукс вомика, ще пробвам и с някой капки-еспумизан, абоколикен. като дадете коликите, веднага ли действат? newsm78

# 80
Айде цоп - нямам никакво време напоследък за интернет уфффффффффффффф

Лаленце мерси за темата

Силно гуш от мен мамчета

# 81
  • Телиш/Плевен
Лаленце, благодаря за вниманието. Ами нашия "проблем" е сходен с твоя, ползва мен за залагалка, след като се наяде, но вече бутам опорито бибата, дано само не е късно да се научи. Да попитам вашите бебчета имат ли здравна книжка, или нещо подобно в която да се вписват резултатите от прегледите им. Аз питах нашата педи, но тя каза, че си въвежда всичко в компютъра и за момента не ни е необходима, а на мен ми се искаше и аз да си имам нещо черно на бяло.
Дано да успееш. Hug
Здравен паспорт е това, което има Елица и в него ги вписват тези данни. Педиатърката ми го даде, но малко преди раждането и сестра ми ми донесе такъв. Те са рекламни (този от сестра ми е на "Мама Натура", а този от педиатърката - на аналгин), та може би ги има по аптеките или знам ли... newsm78 Сестра ми е взела този от някаква масичка с брошури в една поликлиника. Peace

Лаленце, извинявай ако си го казвала и нахалствам, но защо пиеш АМ? Вместо прясно мляко, за разнообразие? Как е на вкус? Някакви странични ефекти върху теб?
Аз си мислех, че пия АМ, понеже е в същата кутия и не съм дочела етикета. Embarassed Обикновено сухо мляко си е. А защо пия - защото ми харесва. Laughing Ако купя прясно мляко, трябва да го изпия в същия ден или най-много до следващия, докато сухото мляко ми е винаги на разположение и по всяко време. Та не е точно и разнообразие, ами мързел да купувам всеки ден мляко. Blush Вкусът на сухото мляко на мен ми харесва много, почти като прясно мляко ми е. Често си правя и нишесте с него, вместо с прясно мляко. Също и при готвене на разни кексове, когато трябват чаша-две мляко, не купувам, ами правя от това. АМ е отвратително на вкус, аз само това НАН опитах, но другите мами нали казаха, че всички са гадни. Странични ефекти няма при мен, но пак казвам, че това моето не е АМ. Peace Макар че и да беше (ако ми беше харесал вкуса, щях да си го ползвам, вместо да го хвърля), моят организъм понася всичко и досега не съм имала странични ефекти дори от развалена храна (впоследствие разбирам, че е развалена, четейки етикета или виждайки страничните ефекти по другите НОРМАЛНИ членове на семейството). Blush Joy

# 82
  • Пловдив
Да попитам вашите бебчета имат ли здравна книжка, или нещо подобно в която да се вписват резултатите от прегледите им. Аз питах нашата педи, но тя каза, че си въвежда всичко в компютъра и за момента не ни е необходима, а на мен ми се искаше и аз да си имам нещо черно на бяло.

На нас ни дадоха педиатрична карта, рекламна на Bekley, нося си го всеки път и ми записват кг/см и дата на направени имунизавии, за сметка на това картона на бебето стои при педи, но поне виждам нещо черно на бяло написано. Wink

# 83
Изчетох ви на екс  Whistling нямам време за компа,така ни тръшнаха коликите,та оня ден ми изкара акъла това дете.Пак нови капки,аман  ooooh! 
каквото запомних ще драсна.
Ние си плачем със сълзички,все ме притеснява като вземе да се напъва от рев с коликите за пъпчето.
Ние след седмица се прибираме в нас,и както го научихме да си спи в количката ще видим дали ще си хареса кошарата.Все го подрусвам,та да видим каква беля съм си докарала.Ми няма как да го гледам да   се тормози.Махнах силиконките,нз дали споменах преди,изсуква за 5-6 мин и дохранвам,не му се треса вече.Иначе пак си повръща,но имаме и пропуски.Старите хора били казвали,че така се:гуяло: т.е угоявало детето.Ама не ме топли това,аз искам да си му е в коремчето храната.
Ние пропуски с яденето нямаме,искаме да си лапаме и си го търси на 3ч и това е.А дрешките ни окъсяха от преди седмица,ми той е дръпнал с 5 см,гена си е ген,бащичко.
Падат ли косичките на вашите бебоци,ние сме с доста дълга и се моля това да не се случи,то не е и задължително де.
Лека и спокойна нощ ви пожелавам,имаме нужда като гледам периода ни.  Hug Hug Hug

# 84
  • Пловдив
Кой е най задаваният ви ,неприятен въпрос след раждането ?

Мен ме побъркват с това-кърмиш ли или кърмиш,нали?  ooooh!
Въпросът е отговорът са доста лични за мен.И не може току що да сме се видели и да се изстрелва този въпрос.Даже е по-важен от това как се чувствам,как е бебето

# 85
Кой е най задаваният ви ,неприятен въпрос след раждането ?

Мен ме побъркват с това-кърмиш ли или кърмиш,нали?  ooooh!
Въпросът е отговорът са доста лични за мен.И не може току що да сме се видели и да се изстрелва този въпрос.Даже е по-важен от това как се чувствам,как е бебето
Elfita толкова си права направо ме побъркват като ме попитат защо от шише пие Не кърмиш ли? и аз като кажа че е кърма веднага е защо е в шише. Ами доста ми е неудобно да обеснявам на този и онзи че нямам хубави зърна и така нататък........ Даже продавачката в магазина ме пита  #2gunfire #Crazy

# 86
Най - неприятния въпрос е  "плаче ли бебето", побъркват ме.От няколко дни сме на гости при родителите на съпруга ми, 5часа път малкия ги проспа с една пауза за храна, но сега адаптацита му е трудна, разбутахме режима, не може да изкара 3 часа до хранене и е озверял, почнах да се притеснявам че кърмата ми не е хранителна, но и той яде 6-8 минути и приключва, а лакомията му е огромна, и да продължа с оплакванията сега пък почна малкия на сън да проплаква ......незнам дали не се втилясвам помече от необходимото. Нощните хранения са в 3.30  h   и следващо  към 7.30 . Вече ми се струва проблем и ходенето на бебо по-голяма нужда, по 3-4дни пропуска, а аз се тъпча с овесени ядки, жито, супи , кисело мляко, картофи по рядко, ,останалите храни съм ги ограничила до минимум, а милото се мъчи и нопъва без резултат незнам как да го разхлабя . Наоплаквах се, сега  Лека нощ и спокойна на мамите и бебетата.

# 87
  • Пловдив
Добро утро ние днес ставаме на 40 дни как бързо минава времето Simple Smile

# 88
  • Варна
А на мен пък най-досадно ми е "как сте с коликите" и съчувствената физиономия, придружаваща въпроса. А като отговоря, че не сме за оплакване и следва въпроса "какво даваш". Ми нищо, просто чакам да мине. И да започне следващото - зъбите.  Mr. Green Там пък ми е мега досадно, че всяко примрънкване и лапане на предмети и ръце се отдава на зъбите и великите коментари "оооо, сигурно зъбките го/я мъчат" и пак съчувствената физиономия.

# 89
  • София
Хайде и аз в новата тема.

Лаленце радвам се за играчката ти над леглото  Hug Не знаех, че тези стават, въпреки че и моята първия път беше с такъв механизъм и като я пуснех да се върти просто падаше, сигурно нещо не сме монтирали както трябва  newsm78

Мина вече стана на 2 месеца, колко бързо минава времето, не е истина. Вчера бяхме на консултация и мина и първата ваксина (синфлорикс). Беше ми много притеснено, по принцип се притеснявам от ваксините, но като знам каката колко остри отита изкара, как накрая направи серозен отит, спря да чува, абе много зле беше положението, та сега се надявам с ваксинирането на малката да пропусне тези неща  Praynig Снощи вдигна температура в следствие на ваксината и дадох и първия Панадол. Четох за странични реакции от ваксината, като най-честа загуба на апетит, но при нас не се случи, дори напротив.
Някой друг ако е минал вече ваксина как бяха реакциите на бебето, какво давахте?

За бебефоните - аз съм със същия, като на Lady April, също много доволна  Peace Всичко е точно така, както го е описала. Преди това купихме на TOMY, голям боклук  ooooh! Първо по-скъп (180 лв.) и второ така пращеше и шумеше, че изобщо не чувах кога се е събудило бебето, а тя мърка като коте в началото, когато се събужда. Е, мъчихме се 3 дни с този бебефон и накрая го върнахме в магазина и взехме Моторолата. С каката не ползвах бебефон и честно казано си беше мъка.
Сега от моторола трябва да ни платят за реклама  Mr. Green
На Tommee Tippie също е хубав, зълва ми го ползва, много доволна, но той е около 200 лева в БГ.

Последна редакция: ср, 27 авг 2014, 07:40 от meggle

Общи условия

Активация на акаунт