Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 946
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Тази седмица ми е тръгнало на питанки, та на въпроса,  Владислав е изцяло на кърма памперсите си ги напишква стабилно по 4-5-6 пъти на ден, но ходенето по голяма нужда е на 3-4дни , самата аз не ходя редовно до wc ям супи, жито, овесени ядки , кисело мляко круши сини сливи ябълки , абе плодове тея дни повече и поне по 1, 5-2л. Вода пия, помагайте че детенцето ми е със зверски газове и къркорене, мъчи се с напъни, пробвах единия път със сапунче в ануса но така жално плака че не искам да му го причинявам отново.

# 166
  • Пловдив
yulianka,защо мислиш,че бебето е със запек?За кърмените бебета тази пауза в голямата нужда е нормална.Как е акото,когато се изходи.Иначе и моето бебе му къркори корема,има газове и се напъва до зачервяване без да върши голямата работа,пъшка.Изхожда се нормално по 3-4 пъти на денонощие.Няма запек.

# 167
yulianka,защо мислиш,че бебето е със запек?За кърмените бебета тази пауза в голямата нужда е нормална.Как е акото,когато се изходи.Иначе и моето бебе му къркори корема,има газове и се напъва до зачервяване без да върши голямата работа,пъшка.Изхожда се нормално по 3-4 пъти на денонощие.Няма запек.
Когато успее да се изходи акото е кашаво жълтеникаво, притесняваме това че му давам и инфакол при нужда и той да не удължи дните в които не не се изхожда

# 168
  • Пловдив
Когато успее да се изходи акото е кашаво жълтеникаво

Браво.За мен детето няма запек.Допитай се и до ЛЛЛ.Педиатърът какво казва по въпроса?
И според мен не е когато успее да се изходи,а когато събере материал затова  Wink

# 169
Когато успее да се изходи акото е кашаво жълтеникаво
Искрено се надявам да е така, в сряда сме при педиатърката и ще я разпитам, , Благодаря Elfita

# 170
Здравейте мамета  wavey
Вчера беше на Бебко 40тия ден и му направихме погачата. Сутринта отидохме на църква. Той си спа по пътя към църквата и после се разбуди като го ваден от количката, но попа като запя  bishop и малкия заспа  hahaha После почнаха да идват гости. подариха му много хубави неща. Беше една голяма лудница не знам как не се побърка това дете. Той си беше супер айляк и по време на ритуала даже спеше  baby_neutral  много баби много лели много нещо но аз си викнах и приятелки че да не е съвсем бабешко. Малко обаче имаше зор с акането милия. Не беше акал вече втори ден, та игра термометъра. На мен хич не ми се искаше, да го тормозя, но с оказа че той нищо не разбра само му олекна супер много на хайвана и после спа супер много. Аз назначих свекито на пост и дъра бъра с дружките  Grinning братовчедка ми ми даде тази люлка от нейните деца

Много съм доволна. Дечко се люля точно една минута и заспа. Тя по принцип е за по големи бебета понеже е като столче, но то може да стане легнало и аз му сложих една пеленка в чупката (както при столчето за колата) и му е чудно.
И така събрахме някой лев и ще му купим скрин за дрешките че чекмеджето под кошарата отдавна прелива. Толкоз от мен.

# 171
  • Пловдив
Добро утро   bouquet
Да се оплача и аз откакто смених капките за колики давам му Инфакол е със зверски болки сутринта от 6 до 9 слагам го по корем и спи така до 9.мисля да си взема другите капки които ползвах до сега поне не го боли толкова Simple Smile

# 172
Здравейте, мили мамчета! Стана месец откакто не съм писала тук, с някои от вас си пиша в групата, но други пък не влизат там. Та, в крайна сметка ми домъчня за форумчето и за онези, с които не мога да си пиша във фейсбук и реших да се включа - да ви навестя  Simple Smile Ние днес ставаме на три месеца - вече сме доста по-активни и се развиваме добре, съобразно коригираната възраст / а тя е 37 дни/. Връщам се сега назад малко да ви почета  Simple Smile Хубав ден желая на всички  Hug

# 173
  • Телиш/Плевен
delizabeth, бързо да се оправя малкото ти съкровище!

MAMA_SANCHO, ех, колко го чака това море и го дочака накрая. Heart Eyes Да си изкарате страхотно! Hug

Tyriseta, и на вас пожелавам да си изкарате страхотно! Hug

Monik@, дано занапред да нямаш повече такива тревоги. Hug

VeryMe Hug Hug Hug

Аз да се похваля - Елица се усмихва и гука по цял ден. Heart Eyes Много ми е миличка. Идната седмица ще я водя на консултация, още не знам в кой ден точно, утре трябва да се чуем с педиатърката, но по всяка вероятност ще е на 4-ти. Ваксини май още няма, та май ще й се размине сега. newsm78

# 174
Лале в дъжда суперски аватар имаш  Hug Hug Hug

# 175
Да споделя за коликите - първо бяхме на инфакол никаква полза или по точно облекчение. След това и взех Еспумизан Л, но тя продължаваше да се напъва, пъшка и гърчи.Та за това реших че не и помага и го спрях и на следващия ден Симона се разплака така както никога до сега сигурно час без да спре.Така ми домиля за душичката ми...и отидох и купих Абоколикен от както й ги давам забравихме за коликите детенцето ми се смее и си гука по цял ден че и през нощта  ooooh! Обаче забелязах че тези капки доста я карат да пълни памперса  Crazy

# 176
Нощни очи, благодаря ти.
Все пак би ми било интересно да получа информация относно блистерите, тъй като след като ми мина първия ми се появи и втори, който пак изчезна и не беше толкова болезнен.
Първият махнах с топъл компрес и сучене от страна на бебчето, но много ме болеше и направи си поплаках, докато той сучеше.. има ли начини да се предотврати това и в случай, че се появи отново как да облекча болката?
Мерси   bouquet

Привет, Monik@!
Блистерите са запушвания на повърхността на каналчето. Става нещо като тапичка, която не позволява млякото от това каналче да излезе. Тъй като млякото все пак оказва натиск, върху запушеното място, това може да предизвика известен дискомфорт. Понякога блистера може да е леко изпъкнал, а друг път да изглежда като бяло петънце под кожата. Понякога може да е бял, а друг път червен. Ако продължат да се появяват блистери е възможно да не е изчистено първоначалното запушване или да има друга причина за запушванията. Обикновено в подобни ситуации гърдата се затопля, някои жени накисват ареолата и зърното в топла вода, за да може каналчетата да се разширят, ципичката на кожата да е по-мека и млякото да излезе по-лесно. Ако бебето е прекалено гладно, може да суче твърде настървено и това да причини допълнителен дискомфорт. Ако е така, може да му се даде малко от другата гърда да се поуспокои и после да му се предложи тази, за да се опита то да издърпа запушването. След кърмене е добре да се доизцеди гърдата, за да се опитаме да изведем сгъстеното мляко навън. Понякога може да изглежда като парцалчета беличко, тъй като е лишено от част от водното си съдържание. Смята се, че е напълно ок за бебето. Понякога, ако тези мерки не са достатъчни, може да има нужда да се обърнете към медицинско лице, което с чиста стерилна игла леко да надигне кожичката над блистерчето, за да излезе млякото, или да го боцне, за да можеш да се изцедиш. Някои жени го правят у дома, но хигиената е изключително важна и трябва много да се внимава. Ако междувременно болката е нетърпима, може да се говори с лекар за обезболяващо съвместимо с кърменето, докато успееш да отпушиш каналчето.

Мастита е грубо казано два вида - единият е следствие на запушване, а другия на бактериална инфекция. Ако е запушване, всичко отшумява, когато запушването се преодолее. Ако е следствие на бактериална инфекция, лекарите назначават антибиотично лечение. И в двата случая кърменето е важно да продължи и с навременни мерки, нещата обикновено отзвучават бързо.
  bouquet

# 177
  • Телиш/Плевен
Лале в дъжда суперски аватар имаш  Hug Hug Hug

О, благодаря ти много!!! Hug И аз много си го харесвам. Heart Eyes Направо мога да кажа, че това е Аватарът! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 178
Въпрос към ЛЛЛ:
Здравейте Simple Smile
Може би въпросът ми е малко глупав, но се чувствам длъжна да питам преди да предприема каквото и да било. Преди да забременея спортувах много и сега искам пак да се върна към това мое хоби, още повече че ме кара да се чувствам по-добре и физически и психически. В този ред на мисли искам да попитам дали това би попречило на кърменето(Дали има вероятност кърмата ми да спре?) , при положение че става дума за доста силов спорт. В този спорт повдигам собственото си тяло, което е около 50-60кг. 
Мерси предварително Simple Smile

Пак привет Simple Smile
Няма глупави въпроси, а твоят си е съвсем на място. Ако се занимаваш професионално със спорт, предполагам, че имате лекар, с който също може да е удачно да се консултираш, както и с акушер-гинеколога ти относно натоварването след секциото.

Общо казано спорта не пречи на кърменето, хубаво е човек да спортува, ако има желание. Всеки от нас има различно виждане за това колко спорт е приемлив и това е нормално. За едни дори ходенето е изключително натоварване, а други си се занимават активно по няколко часа на ден, всеки ден от седмицата (примерно). Тялото ни плавно привиква към това натоварване и то става нещо обичайно за нас самите. Притесненията са свързани с това, че ако стресово се увеличи натоварването тялото ни може да започне да отделя токсини, които да попаднат в кърмата. Ти реално никога не си спирала да тренираш. От момента на зачеването си увеличавала постепенно тежестта и сега всеки ден тренираш, но с 6 вместо с 60 килограма Simple Smile

Вероятно и ако лекарите смятат, че е допустимо и не е риск за здравето ти, би могла постепенно да започнеш да включваш някакво допълнително натоварване, което много плавно да се увеличава с времето така, че да не представлява стрес за организма ти. Може би в началото с по-леки упражнения и по-малко пъти седмично. Добре е да внимаваш да не носиш стегнати дрехи на бюста, за да не се получи притискане на млечните каналчета и запушване. Ако усетиш, че това повлиява по някакъв начин кърменето, винаги би могла да намалиш малко спорта и да опиташ отново след месец-два. Около шестия месец, ще започне захранването на детето и с времето, то вече няма да е само на кърма. Постепенно нуждите му от твърди храни ще се увеличават, а с това и по-активния спорт вероятно ще става по-лесен.

Ето и нещо, което съвсем наскоро ми се мярна и ме усмихна
Heart Eyes

# 179

Общи условия

Активация на акаунт