Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 482
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Какъв му е периметъра на това устройство? |Може ли с едно да се обезопаси цял апартамент? А дали ще изгонва мухи?

# 196
Какъв му е периметъра на това устройство? |Може ли с едно да се обезопаси цял апартамент? А дали ще изгонва мухи?
За мухи не мога да ти отговора, но едно устройство си е за 1 стая

# 197
Въпрос към ЛЛЛ:
Владислав вече 5 дни не се е изаквал, на ден сменяме по 4-5 доста добре намокрени памперса, , хранисе на 2, 5-3h като не суче повече от 10 минути, но пък през това време е доста активен в сукането, изпуска доста газове, даже от няколко дни са придружени и с миризма, къркоренето е слабо на коремчето, пробвох и със сапун и с мушкато, но освен да разрева детето си до захлас друго не постигнах, незнам какво да правя вече, в сряда сме на междинна консултацияб, вече се притеснявам дали детенцето е нахранено , коремчето не му е твърдо, освен когато се напъва или пък плаче, моля за съвет

Последна редакция: вт, 02 сеп 2014, 10:00 от yulianka

# 198
За мухи не мога да ти отговора, но едно устройство си е за 1 стая

мухи не гони. но устройството за количка пази бебето и мен. това го установих снощи понеже ми спря тока и излезнахме с кенгурото (не се сетих да взема устройството) за да купим свещи и мен ме наядоха по краката че бях с клин. Бебко се размина понеже беше облечен с дълго гащеризонче и шапка че тъкмо го бях изкъпала. имам устройство и за вкъщи и комари не са ни хапали. Значи работи Simple Smile

# 199
Ако не на вас, на кой да кажа, най-накрая Влади се изходи по голяма нужда самичък без да го тормозя  Hug

# 200
  • гр. Тутракан
Здравейте, мами! Не съм писала отдавна, но нямам много време.
Днес обаче реших да ви споделя нещо понеже съм притеснена доста. Към втората седмица от раждането на Борис забелязах едно петно между гърдите му. След това това петно стана кърваво червено и релефно. Бях на консултация на 21-ви и ми казаха да следя петното дали се разширява. Това било хемангиом, и можело да се отстрани по оперативен начин след 10-тата годишнина на детето.  Sad Обаче с ММ го следим и това нещо се разширява. Моята племенница имаше на ръката значително по- голямо. Ходиха в Токуда София и се оправи. Не знам какво да правя вече, притеснено ми е ... дали да предприема някакво лечение, дали до София на преглед на отидем ... Някой с подобен проблем има ли и знаете ли нещо за тези хемангиоми. Четох разни неща в интернет, но не мога да се успокоя като виждам че се увеличава. Беше една точица сега е колкото нокътя на кутрето ми.

# 201
  • Варна
Привет и от нас!
Слагането на първата ни ваксина мина без странични ефекти, слава богу, но пък се сдобихме с млечница. Док каза да накиснем всичкибиберони в гъст соден разтвор и да мажам с Фунгостатин или нещо от тоя род беше. Надявам се, че ще мине бързо, че коликите са ми предостатъчни, а бебка все е крива напоследък.

Вчера ходихме семейно на Кауфланд, като бебкабеше в столчето за кола, монтирано на рамата на количката, в него е по-изправена и вижда наоколо. Много се развълнува, гледаше супер ококорено с един много специфичен поглед, който наричаме "асансьорен", защото винаги като се возим в асансьора го прави - широко отворени очи,събрани в средата. После започна да гука много. Е, накрая имаше и рев, но няма как .
Аз най-накрая намерих време за себе си - след цяла година най-после се подстригах и отидох на зъболекар.

# 202
  • Бургас
azizam и нашата бебка си повръща. Снощи тъкмо я обякох за спане и като взе да гука омаца положението. Та се преобличахме на нова сметка. Днес имах работа до банката и се разплака, взех  я на ръце, пооригна се и после ме повърна. Не го прави всеки път , но си повръща. Но с баткото беше по-трагично положението-спеше със салфетки от двете страни на главичката. Според мен са си нормални неща, но ако се притесняваш говори с ЛЛ
Mar_bella и ние обичаме разходките в кауфланд, мнооого хубаво си спим там  Mr. Green
NikolS 1989 много неприятно наистина, по-добре направи консултация със специалист. Как така чак на 10 г. ще предприемат лечение  newsm78
yulianka браво на юнака, ами сега му е дошло времето, сега се е изакъл. Ние вече акаме през ден ама по много  Mr. Green
хубав и усмихнат ден   bouquet

# 203
Здравейте, маменца! Благодаря на всички за подкрепата!  Hug Вече от близо почти година сме заедно и ви чувствам толкова близки и само с вас споделям, знам, че ще бъда разбрана и ще получа съвети на които мога да разчитам. Много си ви обичам! Благодаря ви!   bouquet

Моят сладък владетел е почнал да оздравява с ушенцето, но тези дни ни хвърли в тъч  ooooh! с висока Т, обриви разни, ако в зелено и ужасиите написани в интернет за пневмококи и висока смъртност при кърмачета си изплаках очите... Съвзе се чак в неделя. Вече е по-добре, но има още, по думите на спеца УНГ. В четвъртък сме пак на преглед, дано вече отшуми напълно. Не ми дава да пипам ушето, вика..., плаче със сълзи...миличкият ми  Tired

Маменца, как се справяте с бучките в гърдите? Слагам листа от зеле, намаляват, но не изчезват  newsm78 не са толкова болезнени, може би и аз потрайвам, не знам...  На лявата имам бучка по-голяма от зелен орех, а дясната ме боли едното каналче и пари след кърмене и след цедене  newsm78 Не съм имала такива неща с първото ми детенце....

# 204
Ето ме за малко, в момента бейби заспа докато я кърмех, и аз с едната ръчичка чаткам  Simple Smile

Никол и Делизабет, дано всичко да се нареди добре  Hug

Азизам и Миси77, и ние връщаме все по-често и по няколко лъжици наведнъж, кърмим се на 1,5-2ч , рядко на 3.
Днес бяхме на консултация, 800гр или 1000гр сме качили, не си спомням последния път колко точно бяхме, сега сме малко над 5кг, а се роди 3400. сега е 57 см. Отложих ваксината за друг път, нека малко да закрепне, пък и не съм им фенка много много на тези "питомни" вирусчета  Crossing Arms

На мамите, които сте на море, хубаво и спокойно изкарване, дано времето да е хубаво, че нещо го дават да се разваля. В София е едно начумерено, та от обяд не сме излизали, а иначе сме все навън. Много духа, та може и да пропусна и следобеда.

Мойта буба вече се смейка все по-често, говори нещо гърлено, има си и любими играчки, занимава се все повече и сама с въртележката над леглото или в шезлонга  Grinning

За бучки в гърдите съм правила компрес от мед с брашно да стане на каша, увива се в марля и се затопля, после върху бучката. Една акушерка ми го беше казала и така ги "стопих". Не си спомням дали медът беше захаросан или течен.

# 205
delizabeth: За бучките на мен ми казаха медицинско лице да ми бие мускулно окситоцин или да си сложа една ампулка под езика. Допитай се до АГ-то ти или педиатърката. Половин час след окситоцина трябва да се цедиш. Свойсвтово му е да отпуши каналите.
Иначе при мен много масажи под душа + сучене и цедене, компреси. Дано се оправи бързо миличкото ти бебче! Стискам палци!

Николс : Допитайте се до още един специалист, ако трябва и трети.

# 206
Здравейте мамчета, и ние почнахме вече да гукаме и да се смеем, много й харесва активната гимнастика, както и въртележката над кошарата, май май и коликите ни напускат вече, но имаме страшно много газове, както и проблем с акането, днес е трети ден от както не е акала, а предния път се изака на шестия ден, явно при нас голямата нужда ще е на няколко дена. Не ми се иска да й помагам с термометъра за да не свикне мама да я изхожда. Иначе през деня в повечето време си спинка, особено ако сме навън, вечер от 22:00 до 00:00ч. будува, имаме нощно хранене около 04:00 часа, мисля към края на 3ти месец да пробвам ако ми позволи на го махна и така, това е за сега от мен. Целувки  Hug

# 207
Благодаря Ви за отговорите момичета  Hug
От ЛЛ ми бяха казали, че щом наддава всичко е наред. Аз също го кърмя на поискване и интервалите са 1,5 до 3,5 часа. На месеца беше наддал 900 грама. Да видим следващата седмица как ще е  newsm78 За преобличането сме стигали до 3-4 пъти на кърмене  Shocked

# 208
До колко време след направата на АМ трябва да се даде?Бях питала и за коликите,до кога ще ги даваме тия капки, ако положението е спокойно?

# 209
  • Русе
АМ може да се съхранява до 3 часа в хладилник. Така пише на кутията.  Peace
Днес изкарахме профилактиката. Само веднъж се наложи да ползвам водата от термоса.  Simple Smile
Беба почти през целия ден спа, а аз нямах какво да правя без ток.

Общи условия

Активация на акаунт