Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 448
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
И аз да кажа за килограмите тежа 58кг.бях 56кг преди да забременея не знам как стана аз качих за цяла бременност 13кг,нямам стрии корема ми се прибра,абе все едно не съм раждала същата съм си и съм много щастлива  newsm44

# 376
  • Там някъде
Azizam, и моя малък мъж сега е така - кърмим се на 1,5-2, или просто си откарва цял следобяд на гърда (булвално) Според мен става въпрос за скок в растежа и минават няколко дни докато се нормализират нещата. Потърси информация в интернет има доста. При нас май не стига, че малкия ми обяви кърмаческа стачка (която тихичко да се похваля, че май отминава и да кажа огромно БЛАГОДАРЯ за подкрепата и информацията на всички мами, които откликнаха), ами и тя съвпадна май, май точно със скок в растежа, та от няколко дни съм яко в джаза.......

# 377
Mrs Raven, и аз за скок в растежа си помислих. Shocked За това се бях подготвила (уж) психически за нон-стоп кърмене. Предния го преживяхме пак с рев от двете страни, но без дохранване. Днес не издържах на мъките му. Как не си и изяде ръчичките  Cry Иначе аз ви чета постоянно, сравнявам и се успокоявам, че не само ние сме така. Ровя и в гугъла като луда  Shocked Моят като поотслабне (според мен) струята плюе зърното и си иска другата гърда. Tired и се почва едно лудо редуване. Те така  Cry Дано да успея пак да продължа само на кърма!  Confused

# 378
Като прибирате дрешките не ги перете с омекотители и не ги гладете, че жълтеят след време и после не излизат. Огледайте хубаво за петна /то сега нямаме още, но след време с пюретата .../, че после тези петна стават по-наситени и натрапчиви и много по-трудно се перат. По-пресни петна по-лесно се перат, а останат ли за следващо и т.н.почти не излизат. Купувам редовно един сапун за петна и ми отива доста време, изпирал ми е всякакви петна. Едни дрешки, които ми подариха уж за нови и аз ги прибрах, че ни бяха малки за каката, сега като ги извадих... леле мале...петната отпред неможах да ги преброя, а като ги прибирах, нямаше ни едно...та сега си отварям очите на четири..

# 379
  • Пловдив
Добро утро мами   bouquet

# 380
  • Варна
Добро утро! Малката още спи, а аз се подготвям за поредния напрегнат ден.
Вчера голям зор видях. Беше изключително неспокойна, нищо не искаше да прави, само рев и да я гушкат и да я носят на ръце. Тъкмо заспи и се опитам да я сложа на леглото и рееев, после половин час успокояване на рева и пак наново цялата процедура, и така цял ден. Ако и днес е така, ще се гръмна.

# 381
Добро утро
Ние сме наманджата и аз ще пощракам малко Mr. Green
Вчера ходихме с количка пеша от нас ( женски пазар) до Борисовата и там чак до парк-хотел Москва.
Супер се получи. Амичка спа, а мама се раздвижи, даже и на една пейка се опнах bowuu. Ако някоя софийска мама реши, може да си правим компания
Моник@, аз до Народния ходя, до Докторката, по Витошка до НДК, гледам да разнообразявам, че вече всички тротоари наизуст ги научих Laughing
azizam, чете ли страничните ефекти на ваксинита? За мен там ще е ключа от палатката Sad
Килограмите са ми 59 при предбременни 53. След раждането имам 10 неусетно свалени, а за тези диетка сигурно ще трябва, така че след около 4-5 месеца като почна да захранвам. Обаче пък съм си се свила, защото въпреки кг си влизам в някои дрехи, вкл и дънки Simple Smile
Вчера  мислех лунен ден да  направя, ама към 14 много огладнях и  ядох

# 382
azizam, чете ли страничните ефекти на ваксинита? За мен там ще е ключа от палатката Sad
Bebe2 за странични даваха и неспокойството, но ние по принцип сме си мрънкащи. Май ще е някакво комби между тях и както каза Mrs Raven?!  Shocked Ваксина плюс скок в растежа?! След АМ спахме както никога почти цяла нощ без хленчене и будене  Shocked Само в 2 се ококори и то по нашите разбирания в просъница, малко хапна и това беше. Аз си се будех по утвърдения ни режим за кърмене Embarassed Даже се мъчих да му пробутам да сукне, ама тц. Синчето ми си спеше, даже стисна усте и отказа да пие мляко  newsm78 Тая сутрин в 7 с такъв рев станахме, озверели от глад  Naughty Да видимм как ще е днес и идните дни Praynig

# 383
  • Варна
Да попитам - вие как и къде съхранявате дрехите, които са станали малки? Изпрала съм ги и съм ги изгладила, но ако ги пазя всички, къде ще ги събирам?
Пазех от сина ми дрешки - най-хубавите му, другите ги подарих. Сега ги извадих за бебка - половината са мъжки, махнах ги, другата половина пожълтели, махнах ги, една много малка част от тях ставаха, но се оказа, че не ми се обличат за малката. Същото се оказа и с някой дрехи за бременна, които пазех от предния път. След 4 години просто не ми се носеха, язък, че ги пазех. Така, че сега всичко продавам, докато е новичко и актуално. Каквото не мога да продам, ще подарявам. Това с пазенето не е за мен (се оказа).  Peace

Азизам и другите мами - надявам се да не предизвикам остра дискусия, но не сравнявайте поведението на бебето след кърма и след АМ. Не знам на какво се дължи, но след хранене с АМ бебетата започват да са по-спокойни и да спят повече. Обикновено и тогава започват да спят по цяла нощ. Но съм убедена, че това в никакъв случай не трябва да ви навежда на мисълта, че са били недохранени с кърмата. В никакъв случай!  Naughty Не си вкарвайте такива бръмбари. Имайте повече вяра в себе си и в природата и не търсете под вола теле. Ако трябва да ви виси на гърдите нон стоп, така да бъде. Може би утолява и друга нужда така, не само глад. Кърменето е свързано с много себеотдаване от страна на майката и никак не е лесно да си на разположение постоянно. Понякога е даже и подтискащо (в зависимост от нуждите на бебето) и ако ви идва в повече и дадете АМ - просто го приемете и не съжалявайте. Ако ви е толкова гадно от този факт, тогава се мобилизирайте и потърсете още енергия в себе си да продължите. Никой няма да ви обвини в нищо. Живота си е ваш. Аз единствено се дразня, когато някой представя така нещата, все едно няма никаква вина за спирането на кърменето. С най-добри чувства.......  Hug Hug Hug

# 384
Добро утро!

Това кърмене..знаех, че не е лесно ама чак пък толкова  ooooh! Нямам търпение малко да стане на 6 месеца и да приключа с това кърмене(Ако въобще стигна до 6 месеца). Омръна ми постоянно да се тормозя с въпроса "стига ли му?". Омръзна ми и да вися над помпата, за да стимулирам и за да съм сигурна, че ще имам достатъчно кърма.

Делизабет е права с дрешките. Също щях да го напиша. Не ги гладете, че пожълтяват. Аз лично ги изпирам, сгъвам и прибирам в платнена торбичка. Мисля, че ако са в найлон пак пожълтяват, така че избягвайте. Най-люимите дрешки прибирам, другите ще ги дам в дом.

бебе2: Супер маршрут. Искам и аз ! И аз ходя на същите места като теб. Айде може другата седмица един по-гълъд маршрут да направим с теб, сигурно ще се наложи да кърмя пътьом, обаче  Mr. Green Началото на седмицата май ще вали, ама после уж щяло да се оправи.

Лаленце: Как е хиенката след ваксината?Все така спокойна? Много сте ми милички двечките, ей  Hug

# 385
Хайде утре да направим маршрута, че на мен много ми се ходи към центъра, не се издържа в този Люлин. Тука в едно паркче се разхождам, но е малко и всички майки ме гледат като извънземно, понеже не седя на пейка да пия кафе и да пуша, а представи си, наистина се разхождам Simple Smile
Азизам и ние минахме през това, три дена си лежахме в леглото и се кърмихме  Heart Eyes скок в растежа 100%
Снощи Лили хапна и заспа към 23 и чак в 5 се събуди и после си отспахме до 9:30  newsm44

# 386
  • Телиш/Плевен
Лаленце: Как е хиенката след ваксината?Все така спокойна? Много сте ми милички двечките, ей  Hug
Милата ми. Hug Hug Hug
През нощта не беше много спокойна, но тя и предната нощ беше същата, а тогава ваксина нямаше, та не знам. Все си мисля, че усеща, че татко й замина. Sad Предния път преди командировката пак беше така - точно в последната му нощ вкъщи тя се будеше през 3 часа и плачеше. Може и да е съвпадение, де. А може и да усеща, че и на мен ми е малко криво. Cry
Скрит текст:
По принцип нямам проблеми с командировките му, даже и не усещам кога минава времето и си идва, ама тоя път се получи някак изненадващо и той не беше подготвен да замине толкова бързо. И вчера преди да тръгне, гушна Елица и й каза: "Татко заминава за малко и скоро ще се върне, никога няма да те остави." Cry Едвам се сдържах да не се разплача и добре, че той веднага след това тръгна, защото нямаше да се сдържа дълго. Поплакахме си малко двете и после тя уж се успокои. Ама през нощта не знам какво й стана пак. Sad
Но поне няма температура. Сега спинка (заспа малко преди 8 ) и я чакам да се събуди по някое време.

# 387
Лаленце дори на мен ми се доплака, докато те четох. Със сигурност бебчетата усещат нашите настроения, сигурна съм, че и липсвата на тати.
Нашият тати като се върне от работа Виктор е на 7мото небе. Просто си личи..различен става. Усмихва му се много. Гушка се също много.

Пайче - ухх на мен уикендите ми е по-сложно, че ММ нали не е на работа и непрекъснато ходим някъде да правим нещо си или се занимаваме с ремонт(ще се местим).Ама може пък да се разберете нещо с бебе2 Simple Smile

# 388
  • Телиш/Плевен
Лаленце дори на мен ми се доплака, докато те четох. Със сигурност бебчетата усещат нашите настроения, сигурна съм, че и липсвата на тати.
Нашият тати като се върне от работа Виктор е на 7мото небе. Просто си личи..различен става. Усмихва му се много. Гушка се също много.
Много си ми миличка, благодаря ти!!! Hug Hug Hug
Днес съм малко по-добре и ще гледам да мисля само положително, че да не я товаря с негативната си енергия.
Иначе и Елица е същата - като се прибере вечер ММ и тя направо ще откачи от радост. Heart Eyes Преди няколко страници нали стана дума за това, та някой каза, че не е изненадващо, предвид, че са по цял ден с нас, а татковците ги виждат предимно вечер и им е по-интересно, че виждат и друго лице, освен маминото. Laughing

# 389
Аз единствено се дразня, когато някой представя така нещата, все едно няма никаква вина за спирането на кърменето. С най-добри чувства.......  Hug Hug Hug
Lady April  и аз съм на същото мнение. Точно за това изпаднах в криза. Беше ми като гръм от ясно небе Shocked Моята кърма, моето бебе, моята позиция и какво става?! Аз самата съм кърмена много кратък период по ред причини. Може би за това ( и други си мои разбирания) съм върла привърженичка на това бебето да се кърми колкото се може повече. Дай боже да удържа и тази криза!! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт