Ремонт на пералня?

• 8 542
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте,

пералнята ми NEO  прави проблеми, след като изпере и преди да центруфугира, изхвърля водата и почват да и мигат индикаторите. Оставям я изключена 4-5 часа ,пускам я на центрофуга -работи. Друг път изпира и центрофугира без проблеми. Понякога обаче спирам я за 12 часа после пак същият проблем. Звъня на лицензирания сервиз, свързват ме с техник и той вика ми платката и е най-вероятно проблема, но е много стара (на 4 години е между другото) и нямаме такива части.

На времето имах същия проблем с платка на ЛАПТОП в лицензирания им сервиза ми викат купувай си нов този е за боклука. Дадох го на техник извън лицензирания сервиз и той го оправи, нещото дето беше за боклука работи още 2 години. Та искам да попитам как се процедира с пералните. Има ли техници в София, дето оправят платки и как стои цялата работа. Може ли някакви съвети, мнения, препоръки.

ПП МЕждудругото преди да затвори техника вика може си карате така докато не изгори. Ама вчера прах 3 дена, пусне водата и почне да мига и дрехите се намокрят и стоят, после пак пробвам и така 3 дена се пере, което не си е работа.

# 1
Питайте Шани.

# 2
  • с/у ОколоМръсТното
пералнята ми NEO  прави проблеми, след като изпере и преди да центруфугира, изхвърля водата и почват да и мигат индикаторите.

това е сигнал за грешка.
Имате ли Книжка с Упътване? Там са изброени...
Така не мога да дам становище, трябва на място да се прегледа.
Има вероятност да е управляващ блок и/или двигател и т.н. Правят се нужните проверки.
Наистина НЕО не се поддържа добре, откъм части.

# 3
Книжка за съжаление нямам. Понякога се стабилизира и изпирам 2-3 пъти без проблем, но издърпам ли захранването за малко следващия път почват пак проблемите ,за това не смея да издърпам щепсела.
Да това е сигнал за грешка, но защо се появява и то без някаква видима зависимост. Ако беше задръстен филтър например нямаше такива неща като  3-ти пере 1-т не пере да се случват. Ако беше нагревател или мотор нямаше да загрява водата и нямаше дори да пере,а тя в някои от случаите пере, но не центрофугира.

Виках техник както казах, но той както казах вика,че най-вероятно е да било от платката? Взе ми 30 лева ако извикам още 1-2ма техници и ми заминаха 100 лева,а проблема пак ще е там и ако реша да си купя нова пералня няма да е за 350 лева ами за 250 защото 100 те съм ги пръснал по старта. За това искам ако не сте срещали такъв проблем поне да препоръчате някой ,който ще каже със сигурност какво и е, а не да гадаем.

# 4
  • с/у ОколоМръсТното
,а тя в някои от случаите пере, но не центрофугира.

ами нали затова казах, че трябват проверки...
Явно сигналът към дв-ля се губи, а това означава, че управляващата платка е за проверка.
Но все пак факирите са в цирка, така, че има вероятност тя да не е поправима. Следователно--> нова. Ако я има на пазара... И така.

# 5
това май им е някъв бъг на тия Нео.Аз имам Нео от 1година,има още 1година гаранция.Но в последните 2-3месеца имах 1-2-3 перални,при които не се включи центрофугата...И трябваше да ги врътна на ново само на центрофуга....

# 6
Открих по форумите едно решение макар и временно:
При грешка трябва да изключиш пералнята от контакта ,после я включваш след 2-3 минути поставяш програматора на позиция " 0 ", след тава натискаш бутона "старт" и го държиш като в същото време завърташ програматора наляво в положение "центрофуга "продължаваш да държиш натиснат бутона "старт" докато премигне светодиода след това отпускаш бутона и даваш програматора на "0".
После трябва всичко да си е наред.

# 7
  • София
Хоп тук с едно питане за моята пералня Самсунг.
Тръгвам един ден да пускам прането затварям люка, пускам програмата и ...изкарва съобщение "door" . Да обаче люка си е  затворен, опитвам се да го отворя, а копчето въобще не потъва навътре. Отворих люка отдолу ръчно с едно което се дърпа, затворих пак люка , пробвах и не...порових се разбира се в Гугъл, но не открих много за проблема. Просто не отчита, че вратата е затворена и затова не тръгва програмата.
И питането ми е сега да предложите някоя фирма към която да се обърна, защото нета е пълен , едни идват само виждат, диагностицират проблема ( което и аз вече съм направила ) ... ще препоръчате ли някоя фирма, чиито услуги сте ползвали?  Hug

# 8
  • София
Ами и аз да се наместя тук с питане.... Blush
 Значи, сменяхме жилището и след свързването на пералнята /Аристон/ я пуснах празна за проба.Всичко ок.После реших, че ще чистя филтъра, е да ама върти се върти, но не се отваря.Гледам някви две болтчета отстрани, отвъртях ги, въртя пак тва за филтъра, нещо взе да дрънчи вътре обаче не се отваря.Завинтих болтчетата по местата им и зарязах филтъра. Ще пускам пералня, сипвам си течния прах за пране, той взе че ми изтече отдолу от филтъра.Оказа се, че не съм затегнала добре.Затегнах го, спря да тече. Пуснах си пералня и по средата на програмата спря да върти, спря всичко..Излезе некъв ерор там, изключих я от контакта, изчаках, пуснах я пак да пере отначало, щот друг вариант не ще.Пра, въртя пак спря, пак същия филм - не ще да изцежда водата, не ще да центруфугира, нищо не ще. Изкарах дрехи, източвах вода, попивах и са не смея да я пусна. Филтъра замръзна, няма мърдане ни по часовниковата стрелка ни по обратната. А съм почти сигурна, че тва дето дрънчеше долу е заседнало някъде и затва немога да го отвъртя.Мъжа ми пробва и той, обаче не мръдна тая пуста врътка. Звънях на 2 фирми, едните нямали часове до нз си кога, на другите им съм била далече. А се притеснявам, че в пералнята отдолу някъде има вода, като я повдигна се чува. Просто искам да отворя този пусти филтър, сигурна съм че всичко ще се оправи, ако го отворя. Някви идеи как да го размърдам?

# 9
пералня Самсунг.
изкарва съобщение "door" .
Просто не отчита, че вратата е затворена и затова не тръгва програмата.
Тоците до биметалната ключалка
пр.
Скрит текст:
http://nikelectric.com/index.php?cPath=21_70&sort=2a&page=3
"минават" мотор, платка модул.
Евентуално защита на мотора, грец и пътечка на платката.

# 10
  • с/у ОколоМръсТното
Някви идеи как да го размърдам?

чупене или с тънкости.
Последните не се владеят от всеки. Но трябва да се махнат нещата от филтъра, дори да си работи пералнята без проблем ако се размърдат.

# 11
 тва дето дрънчеше долу е заседнало някъде и затва немога да го отвъртя.Мъжа ми пробва и той, обаче не мръдна тая пуста врътка.
Отвивaте болчетата на цялата пластмасова част, която е към помпата.
Скрит текст:
http://www.youtube.com/watch?v=zKjKi50YBpI
(след 2.00 min.)

Последна редакция: нд, 28 сеп 2014, 22:43 от Анонимен

# 12
  • София
Благодаря, Ви, справих се сама с филтъра, отворих капака отзад, но нямах възможност да направя много освен да изчистя паяжините.В крайна сметка ми писна, хванах клещите, напънах капачето с риск да го счупя, то превъртя, взе да се развива, да изтича останалата вода, която вонеше ужасно....Изтече квот изтече, изкарах две монетки и една къса сламка от сокче, явно в някой джоб останала. Явно монета се беше заклещила и затва неможех да го отворя. Иначе нямаше мръсотии, косми, мъхове и прочие. След почистването и източването, оставих отворено цяла нощ да се проветри ако е възможно.На другия ден си я пуснах, пере си без проблем, а аз съм доволна че се справих сама и че не пера на ръка. Crazy

# 13
Не знам дали това е правилното място, но ще опитам Simple Smile
Та проблема ми е от няколко дни изглежда че хладилник и пералня са на един бушон.. като пусна пералнята едвам завърта 1-2 пъти и спира тока и на двете места, сменихме бушона.... пак същото... Възможно ли е това да ми идва от пералнята( забравих да спомена, че и на мен ми се случваше преди да не центрофугира..)
Скрит текст:
Мисля, че е от нея, защото ако беше в инсталацията тока щеше да спре веднъж и до там, а не след като я изключа пак даси тръгва

# 14
като пусна пералнята едвам завърта 1-2 пъти и спира тока и на двете места, сменихме бушона.... пак същото...
mim4eto0,
Започни с проверка на контакта и щепсела на пералнята.
След това четки на двигателя (най-добрия вариант).
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт