КАНАДскА - училищно-есенна - тема 57

• 61 511
  • 711
  •   1
Отговори
# 630
Честито на новодомците.

Някой беше пуснал линк за листовки за G1, но не мога да го намеря. Моля, ако някой го има подръка.

От училището на сина ми са изпратил формуляр, че има право на безплатно третиране на зъбите с флуор. Трябва да го попълня и да го пратя ненам къде си. Никъде във формуляра няма графа, че не искам. Как мога да откажа тази процедура?

При нас най-накрая температурата е плюс. Чакам с нетърпение пролетта през август.😛

# 631
Честито на новодомците.

От училището на сина ми са изпратил формуляр, че има право на безплатно третиране на зъбите с флуор. Трябва да го попълня и да го пратя ненам къде си. Никъде във формуляра няма графа, че не искам. Как мога да откажа тази процедура?

................................😛

Принципно , ако не го пратиш/занесеш в офиса на училището ( или на какъвто адрес е посочено да се прати) се предполага , че няма да получиш предложеното, защото не си потвърдила . Аз за по -сигурно написвам "отказвам" с големи букви през бланката и го занасям (изпращам)  . За да не се направят на разсеяни.

Пиша принципно как постъпвам , ти може да ги питаш по телефона как да откажеш процедурата.

# 632
  • Монреал
Честит Имен Ден на всички цветенца и дръвченца, а знам че има доста в нашата тема! Бъдете здрави и усмихнати!

# 633
  • Лавал-Пловдив
Цветен празник на всички цветенца!   bouquet  bouquet  bouquet

Ние днес се почувствахме самотни (нали големите и родителите ми са на екскурзия) и тръгнахме да пътешестваме без посока, просто накъдето ни видят очите. И се отзовахме в един женски гръцки православен манастир в горите тилилейски. Много интересно място, което задължително трябва да се посети лятото, когато е топло и зелено наоколо, имало и понита и кученца да си играят с децата, маси за пикник. Днес само запалихме свещички в параклиса и си купихме икона от бутика.

# 634
Честито на новодомците.

Някой беше пуснал линк за листовки за G1, но не мога да го намеря. Моля, ако някой го има подръка.

При нас най-накрая температурата е плюс. Чакам с нетърпение пролетта през август.😛

А защо искате да откажете ТРЕТИРАНЕ НА ЗЪБИТЕ с флуорид? Таблетка ли ще им дават? Тогава аз също бих се замислила, но ако става въпрос за локално третиране на зъбите, кое ви притеснява?

# 635
...........................................................................

А защо искате да откажете ТРЕТИРАНЕ НА ЗЪБИТЕ с флуорид? Таблетка ли ще им дават? Тогава аз също бих се замислила, но ако става въпрос за локално третиране на зъбите, кое ви притеснява?

Това ме наведе на въпрос , знае ли някой в кои провинции все още се флуорира водата централизирано?

# 636

...........................................................................

Това ме наведе на въпрос , знае ли някой в кои провинции все още се флуорира водата централизирано?

http://www.hc-sc.gc.ca/ewh-semt/pubs/water-eau/2011-fluoride-flu … ure/index-eng.php

# 637
Локално ще третират зъбите с флуорид.

Не мога да се ориентирам за ползите и вредите. В БГ стоматолозите са разделени на два лагера- за и против.

# 638
Локално ще третират зъбите с флуорид.

Не мога да се ориентирам за ползите и вредите. В БГ стоматолозите са разделени на два лагера- за и против.

Има много информация. Аз лично съм за локалната профилактика. Чела съм, това мисля и така правя за себе си и за семейството си.

По принцип водата на повечето места в Онтарио е флуорирана, но нашата конкретно не е. Затова не отказвам флуориране. При нас го прави зъболекаря, веднъж в годината.

# 639
  • Под кленовите дървета
ммм...заради липса на каквато и да било флуорна профилактика синът ми е с метални корони на всички задни зъби, две керамични предни и минахме тежка операция с пълна упойка. И аз се бях подвела по писаното тук в мамата и по мненията на бг зъболекарите и се оказа, че далеч не всички отричат флуора. Да не кажа, че някои с половин уста съветват да се дават таблети, ама тайно, че иначе официалната тенденция в Бг е да не се дава.
Тук, в Монреал водата не е с добавен флуор, затова детските пасти за зъби са с такъв, още след втората годинка. В Бг ме съветваха след 5-6 година да започна такива.
Предстои ми да платя такава "флуорна баня" юли месец. Не е евтино, но в сравнение с цената на пълна упойка и ревящо Ники, което се опитва да си разбие главата, след като са му извадили зъб, пилили всички задни и са го интубирали и назално и ендотрахеално...ще правя такива бани всеки месец, ако се налага!

Моят лош опит се заключва в следното - по-малко четене в мамата (и не само), повече да им се доверя тук.

# 640
Аз направих проучване и реших да не правя тази флуорна апликация на сина ми. Всеки си решава какво да прави.

# 641
Здравейте момичета,
имаме покани за визи и съвсем скоро ще стана "канадска мама", затова ми е изключително приятно да се присъединя към вас  Hug
Трябва да пристигнем в началото на май в Монреал и усилено търсим квартира. Понеже нямаме никакво време и сме супер на зор, търсим каквото и да е на първо време, без претенции за квартал, 3 1/2 или 4 1/2.
Затова исках да ви помоля, ако някоя от вас ще освобождава квартира съвсем скоро или ваши приятели да ме имате предвид.  newsm78
Всякаква информация или съвети ще са ми от полза.
Поздрави!
П.П. Извинявам се за търговския характер на първия ми пост във вашата хубава тема

# 642
Jasmin Veni, силно, ама много силно се съмнявам проблемът на синът ти да е от нетретирането с флуор... Моите деца никога не са имали такива, а пък положението никак не е толкова зле, дъщеря ми всъщност няма изобщо развалени зъби, но пък тя е кърмрна нощем, а не е пила адапте като синът ми (тук ми липсва емотикон за намигване, защото съм от телефона) .
А иначе по въпроса за флуора само ще кажа, че е основната съставка в отровите за гризачи и ще спра дотук.

# 643
Опитвам се да се сетя (но безуспешно) преди 30 години с какви пасти за зъби сме се мили като деца.... с флуор или без флуор?

Ние пък по отношение на зъбите - сменяме ги. Е, раждането ми се оказа песен в сравнение с нервите, които изхабих покрай Викторовият зъб. Толкова го е страх, а като видя кръв малко и толкова се панира, че мислих че ще припадне. Направо ми се реве като се сетя още поне 16 зъба ни предстоят. Голям зор, голямо чудо!

# 644
Jasmin Veni, силно, ама много силно се съмнявам проблемът на синът ти да е от нетретирането с флуор... Моите деца никога не са имали такива, а пък положението никак не е толкова зле, дъщеря ми всъщност няма изобщо развалени зъби, но пък тя е кърмрна нощем, а не е пила адапте като синът ми (тук ми липсва емотикон за намигване, защото съм от телефона) .
А иначе по въпроса за флуора само ще кажа, че е основната съставка в отровите за гризачи и ще спра дотук.

Е, той и warfarin е отрова за гризачи, и курарий, но се използват успешно в медицината, та хайде да не навлизаме в подобна полемика......

Общи условия

Активация на акаунт