Няма радост по-голяма, през АПРИЛ ще ставам мама!

• 25 893
  • 718
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Milena_mex В коя седмица си?

Тук можеш да видиш как изглеждат всяка седмица снимките. Освен това в ранни седмици на коремен почти нищо не се вижда.

http://www.baby2see.com/development/ultrasound_sonogram/first_tr … mester_scans.html

maria8621 доколкото знам е нормално, тъй като кръвта в майката се увеличава многократно по време на бременност. Измери си кръвното, и аз на твое място бих си пуснала едно ТСХ. Но го обсъди с лекарката задължително.

galka как си днес?

Момичета първата ФМ как се прави? с коремен или вагинален УЗ? Или и с двете?

Аз от вчера имам зверски апетит! Май ще се качва вече на кг Wink

# 361
Добре дошли на новите попълнения и честито на всички чули сърчица!   bouquet
Аз ще действам брутално. Освен каката отделям и татко и. Двамата ще спят заедно. Да се оправят.
И аз така. Малкият сега още спи в кошарата в спалнята, но ще ги гоня с татито в хола, че нямаме повече стаи ... Той от седеммесечен спи по цяла нощ и не искам да се буди постоянно заради бебето. Доста по-нататък предвиждаме спалнята да стане детска, а ние да спим в хола.  Peace
Аз си запазих час за късно БХС и ФМ при Мазнейкова за 13 октомври, когато ще съм в 15 г.с. 100-тина лева ще ми излезе ...
Силки, дано наистина вече ти минава. Не се притеснявай за свалянето, то бебето си се храни от твоите запаси, гледай само да не се обезводняваш. Аз предният път още повръщах като усещах вече как риташе ...  ooooh!
Рафи, аз отдавна писах, че ми направиха изследвания още при първия преглед, но при мен беше по-рано отколкото трябва. Мисля, че се пускат в 10 г.с.  Peace
Галка, дано всичко е наред!  Praynig
Кукумявка, едва ли - на теб ти е повлияло заради чувствителния стомах, но иначе не е опасно за бебето!  Peace
Уелинити, съжалявам, дано всичко е наред с това човече!  Hug Ох, този проблем и на мен ми е на дневен ред, въпреки че аз по цял ден ям почти само плодове и зеленчуци. На мен ми помага супичка да ти кажа. Аз по принцип не обичам супа, таратор, грозде, но сега само такова ми се яде, ахахахахах!  hahaha

# 362
  • Бургас
Оплаквам се от себе си. Трета нощ подред ставам да ям.  ooooh! Ама не да хапна,ми направо си ям по две-три филийки хляб с нещо си. И като опуля едни очи по два часа не мога да заспя. Какво е това нещо не знам. Миналата бременност в деветия месец имах такива преживявания,сега много рано.

ФМ ми я правиха с коремен

# 363
  • Пловдив
Относно проблемите с WC - пробвали ли сте сутрин (например) да закусите с кисело мляко и една/две лъжици ленено семе (смляно) ?

# 364
На мен не ми се яде, хапна ли веднага ми става зле, не ми се гади, не съм повръщала, но ми става тежко и дискомфортно.
Никоя от вас не е споменала, че и се спи повече, аз напоследък направо не знам само ми се спи, едва дочаквам да стане 21,30 вечер да изкъпем детето и да го сложим в леглото и лягам и умирам.

# 365
Здравейте, изгубих се за доста време, но може би не ме и помните, защото не съм много активна. Чета ви редовно, но на телефона, и ми е супер неудобно да пиша. Извинявам се предварително, че не помня никовете, но темичката има доста участници и се увеличават... Simple Smile. Някой беше питал две-три страници назад за Weleda, аз ползвах такова масло с предната бременност. Лично при мен никакви масла не помогнаха, последиците са ужасни. А самото масло е доста мазничко, не е като кремчетата да попива бързо.

Другото, което  ми направи впечатление назад, е че някой се беше натровил с грозде. С предната бременност се бях натровила със спанак. Така че, трябва да внимаваме, сега организмът ни е чувствителен сензор за всякакви вредни вещества. И аз имам проблеми със запека, за съжаление поради гаденето спрях кафето, и наблягам точно на въглехидратите, които трябва да се избягват. От почти всички плодове и зеленчуци ми става лошо все още, така че няма как да си набавям фибри. Когато ми беше най-лошо, ядях само хляб, картофи, малко сирене, банани. Бих посъветвала тези момичета, на които им е много лошо, да хапват малки количества, но по-често. Ако изобщо могат да ядат де...Много ми е странно, че някои от вас ядат домати, краставици, грозде....точно нещата, които не ми понасят още. Явно в този период всеки стомах реагира различно   Simple Smile
Още хиляда други неща ми направиха впечатление, но ми изхвърчаха от главата....

PS А, сетих се, според вас може ли да се пият пробиотици сега и какви? Напр. Лактофор?

А, и още нещо, последно, моята АГ ми смени часа за записване по ЖК чак за края на октомври. И съответно тогава ще ми пусне изследванията. Причината  - споменах й, че ще ходя на ФМ по същото време, и според нея това е достатъчно. А също така и за да мине време между провеждането на видеозоните. Не съм много доволна, но пък има и известен резон в мнението й...

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 15:21 от Giada

# 366
Здравейте! Simple Smile Аз днес се събудих без гадене и съм най- щастливият човек на света, хихи Party Даже най- сетне успях да се насладя на една хубава разходка с детето, че то горкото покрай мен все вкъщи Confused
Изследвания на мен още не са ми пускали. Във вторник съм на преглед и тогава ще ми ги пуснат и ще ме запишат вече официално на ЖК. По принцип всеки лекар практикува различно, на като цяло изследванията се правят между 10 и 12 г.с.
Галка, почивай си, пий, каквото лекарят ти е казал и се опитвай да мислиш позитивно. Hug Стискам палци всичко да бъде наред! Praynig
welinity, съжалявам, че така се е получило. Стискам палци обаче всичко да бъде наред с третото ембрионче и на пролет да се гушкате Heart Eyes Hug
Това със сърцебиенето не мисля, че е проблем. Аз бях така за няколко дни към 6- 7 г.с. Но за твое спокойствие, ако искаш питай и лекар. Peace

# 367
Много сте мили всички! Благодаря за подкрепата! Hug
Що се отнася до 00 - аз доколкото знам киселото мляко запича, поне на всички около мен така действа и с него доста внимавам. Ленено семе преди време употребявах но след известно време започна много сериозно да ми се гади, и личната ми лекарка каза, че това е един от недостатуците му. Така че на този етап нямам никакво гадене, освен ако огладнея зверски, и не ми се иска да си го предизвикам сама.
Супички, таратор, дини.... от 1-2 седмици само това ми се яде Simple Smile Толкова супа съм забъркала вчера, ще имам за цяла седмица. Четох че бамята помагала, и сега мисля една яхния с картофи и бамя да врътна.  chef
Честно казано и на мен никакви изследвания не са ми правили, само онзи ден лекарката, която ще води ЖК ме пита на каква възрас съм и спомена нещо за изследване за Даун. Аз съм на 28, към 29 Wink , а мислех че това се прави след 30 годишна възраст, но ще видим.

# 368
  • Пловдив
Лененото семе може и с вода или сок... Но на мен винаги ми е било отвратително така Grinning Иначе не знаех, че киселото мляко действа така Thinking

slanchiceto_pld на мен ми се спи постоянно, а и да не ми се спи точно, седна ли малко да правя "нищо" и веднага сънчо ме хваща Grinning Но там е работата, че аз имам възможност за сега да спя. Пък може да е от Пловдивския ни климат ха-ха Joy

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 16:25 от Шльоки_Пльоки

# 369
Момичета, мерси за бързите коментари. Как се приготвя лененото семе? Имам огромен пакет, но рядко го ползвам  - в някакви печива, в горчица стрит на прах... На мен хич не ми се готви, каквото и да сготвя, все го обърквам, не ми е вкусно...най-ми се иска някой друг да ми готви, но тъй като рядко има кой, често ядем готвено по телефона  Mr. Green... За разлика от доста други момичета, на мен от айрян ми става лошо, динята и тя не ми понася много...Като те чета, чак ми се прияде
Скрит текст:
картофена супичка

Оо, сетих се още нещо, което исках да споделя, докато ви четях напоследък - не знам вече кое момиче се оплака, че от фолиевата й се повръща. Аз смуча едни хапченца, които се разтварят в устата, Фолацид, с тях нямам проблеми, препоръчвам ги. Като ми свършиха, минах на Неофолик, е няма такава гадост...Ще отида да се заредя пак със старите бонбонки....

Уелинити, и аз мисля, че опасенията за Даун са след 34г някъде, по принци ако си правиш ФМ, се гледат тези неща.
... стискам палци всикчо при теб да е наред. Струва ми се, че си спокойна, а това е важно!

# 370
  • Пловдив
Giada 2 с.л. смляно ленено семе (аз си го правя с тези старите ел. мелнички) и 1 чаша вода, или 1 чаша сок, или с няколко лъжици кисело мляко. Хубаво е веднага да се хапне, защото после става гадно и лигаво Sick Grinning

# 371
Мъча го тва спокойствие, ама да видим! Wink
Лененото семе може и в мед, прясно смляно, не е лошо на вкус. Докарва малко на лешници...

# 372
 Peace Аз направих доказано колит благодарение на бременността и дядо ми ме посъветва да вземам ленено семе, ситно смляно и разтворето в прясно мляко. За всички като мен, които не обичат кисело мляко, това ще бъде вариант!
Скоро ще докладвам дали е ефикасно. И на мен ми е досадно вече, близо 4 кг. съм надолу.
И нещо хубаво за финал - разкошно безплатно приложение Pregnancy на Health $ parenting - на английски език, но на бг вече пуснах назад в темата*** Simple Smile)) Много тъпо, че няма приложения за близнаци.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 17:16 от Смехорани

# 373

А в ръката може ли човек сам да си сложи фракси ? newsm78
Трудна работа, а според мен невъзможна.
При нас бъдещият татко сега се учи да ги слага в ръчете, че не може всеки ден по доктори да се търчи.

На мен в болницата все в ръката ми го слагаха (въпреки че изобщо не са ми дебелички ръцете), после вкъщи мъжа ми продължи. Просто се хваща долната част на кожата - която при опъната ръка е надолу. Според мен и боли по-малко, иглата се забива по лесно като се стисне силно, защото кожата по-добре са опъва на ръката и иглата влиза по-лесно. Същото ми е впечатлението и за тези части на корема по-встрани от пъпа. Може да няма толкова сланинки, но точно заради това кожната гънка е по-стегната и като си слагам там ми остава само една червена точка.

# 374
  • София
welinity риск за Даун има във всяка възраст, повишава се след 30 годишна възраст. Това което лекарката ти е казала е за БХС +ФМ, направи го задължително

Аз по принцип съм с хроничен запек, но сега съм супер редовна, понеже все още пия метформин, който разхлабва но ще го спирам след 12-та седмица. Гастро ми е изписвал Фрутилакс, което е за бременни и деца. Или яжте много сушени сливи и круши, многооо помагат. На който не му се гади и топла вода сутрин на гладно...

Общи условия

Активация на акаунт