Няма радост по-голяма, през АПРИЛ ще ставам мама!

• 25 891
  • 718
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте на новодошлите, чета от телефона и като почна да пиша, не мога да видя точно кой какво е писал..
Една мама се похвали, че е изчезнало гаденето -  Party ГОЛЯМО ЧЕСТИТО! Всеки ден се питам кога ще изчезне и моето, чувствам се половин човек.. Не знам за вас, но на мен много рядко нещо ми се услажда, нищо не ми е вкусно..  Crossing Arms   ooooh!
Проблем с тоалетната имам и аз.. Преди да забременея пих зеления китайски чай за отслабване, но с цел разхлабване и ми действаше точно така и ми беше супер  Peace  Но пък разбрах, че тези китайци какво ли не са сложили вътре и го спрях.. Та сега какво ли не пробвам, положението е запечено по 3-4 дена, ако не и повече, корема ми се издува зверски само от едно ядене, а камо ли от няколко дена неходене..  ooooh!   Tired

# 376
Mirinda, Lifedrops благодаря ви, успокоихте ме.

maceto 85 влизам в 8-ма г.с. утре.

Все пак утре ще ида на тукашната здравна каса да видим.

# 377
Milena_mex,много е рано на сърчица още )) Моите ще ги чуват чак в края на 8 седмица:) Пиша ти го само, за да те успокоя - ако лекарят си знае ехографа или ако рутината го е научила, че сърчица се чуват в различни седмици, нищо чудно да е преценил кога да те извика.
Има още нещо - виж темата в bg-mamma "кога чухте сърчицата" - има и жени, които са ги чули за пръв път в 10 г.с.

ПОТВЪРЖДАВАМ срещу запека Simple Smile - чаша горещо мляко с разтворени 2 супени лъжици ленено брашно (или в моя случай- счукано ленено семе). Действа след 3 часа, леко и отлично. Това ще е спасението!

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 09:41 от Смехорани

# 378
Момичета добро утро.  Simple Smile
Да ви се оплача че да ми олекне малко. От два три дни съм с повръщане, кога сутрин кога вечер не подбира. Аз и без това малко хапвам, но и това връщам. Четох из форумите и статии,ч сигруно бебока е ок, но се притеснявам.
Утре съм на лекар и ще докладвам да видим какво ще се случи.
Добре че поне съм си в къщи в отпуск, но ако продължава така ще мина на болничен.
Ето помрънках си Rolling Eyes
Пожелавам ви лек и приятен ден.  bouquet

# 379
  • София
Milena_mex спокойно, щом лекаря в тая седмица не е казал да се притесняваш значи всичко е наред, успех утре, и поискай си да го чуеш пък ти   bouquet

Смехорани 7-ма седмица не е рано ако си с нормална овулация, демек, на 14-16 ден, ако си с по-късна е раничко да. Но то зависи не само от бебето а и от лекаря колко го бива с УЗ и колко добър е апарата, с какъв коремен или вагинален...

Didolino Ще мине скоро спокойно. При мен вече почти изчезна, въпреки че в събота и аз повърщах, четох че когато започне да се формира плацентата гаденето изчезва. При мен е зпочнала да се формира, лекарката каза че е задна плацента.

Лека седмица на всички!   bouquet

# 380
  • София
Много зависи това със сърчицето, така че не се чудете кое е "нормално" - няма нормално. Лекаря вижда и преценява.
Аз като отидох в началото на 6 седмица не очаквах, че ще се види или чуе нещо, лекарката каза, че има пулс, но не искаше още да пуска Доплер-а, рано било. И те така.

Аз днес съм много нещастна - не ми се яде, гадно ми е, с ММ така се скарахме снощи, че не можах и да спя хубаво и направо днес е "Страхотен" ден.

# 381
Здравейте и от мен, аз продължавам с гаденето и повръщането. След 10 дни болничен от днес пак съм на линия. И аз я чакам тази плацента да се образува по-бързо, но до 4-5 месец може още да държи повръщането. Така, че "скоро" е субективно понятие Simple Smile

Относно фейсбука, ако някой иска да се включи там, може да ми пише на лични. Лек ден за сега  Hug

# 382
Привет!

Чета ви тези дни, но ми е все кофти и не се наемам да пиша.... Tired

Kukumaivka -  аз като теб с яденето, но се насилвам, че знам иначе ще стане съвсем зле работата.

Днес най-накрая съм на първи преглед. Предният път не ми е пускал да чуем сърце, съмнявам се, че и сега ще го направим, но поне ще си имам снимчица Simple Smile Ще мина довечера да се отчета как е минало  Peace

Не помня , кой шерна английският линк за проследяването по дни на развитието на бебето, но на мен много ми хареса, за това БЛАГОДАРЯ   bouquet

Ох, исках още да пиша, но днес е лудница на работата и май се очертава така цялата седмица, така че довечера повече! Лек ден от мен и дано скоро се свършва това гадене и  Sick!

# 383
Здравейте! Simple Smile
Аз съм много щастлива, защото и днес съм без гадене Party Сутринта само леко ми се гадеше като станах, но туй то. И започнах леко- полеко да си възвръщам апетита. Simple Smile Успях да си заведа детето на градина, да се разходя.. Даже и следобед с него ще се разходя пак като го взема.
Ех, направо се чувствам като нова, откакто не ми се гади. И съм пълна с енергия.
За запек на мен с първата бременност много ми помагаха коприва, спанак, топла вода с мед на гладно, кисело мляко с мюсли, сладко от смокини, компот от круши Laughing и лененото семе, но късно разбрах за него. Peace Много течности, супички, по- малко тестени изделия и така...
Франсето, успех на прегледа!
Кукумявке, Дидолино, дано и на вас скоро да ви мине гаденето! Знам какво Hug Само още мъничко търпение. Hug

# 384
  • София
Силки Браво! Пвно 10-та седмица си е друга бира, вече е по-лесно Simple Smile

Дано скоро всички се оправите и да започнем да си мерим тумбаците и да казваме кой какъв пол носи,

То според мен който ще ходи на първата ФМ и особено ако е момче и застанало в правилна позиция ще се хвали от рано рано  Hug

# 385
Да, това е много вярно.
На мен с първата бременност именно на тази ФМ ми съобщиха, че е мъж. Grinning
Сега се надявам нищо да не ми съобщават, щото искам мома, а те се виждат по- късно. Laughing

# 386
Здравейте момичета Heart Eyes
Изгубих се тотално от хоризонта, но бях изключително зле. Не ми се размина престоя в болница, но поне закърпихме малко положението. Моето гадене и повръщане прерастна в някакъв невероятен омагьосан кръг и завърших напълно обезводнена и полужива в спешното. Днес се прибрах и мисля отново да съм активна. Виждам че много хора са ми писали на лични за първа страничка - ужасно СЪЖАЛЯВАМ, че чак сега отговарям, но не съм влизала откакто пуснах темата. Вече не мога да редактирам в първия пост на темата, но ще предам инфото, на който ще прави следващата тема, защото не съм сигурна че аз ще успея.
Прегръщам ви силно Hug Hug Hug и се надявам всички да са добре  bouquet. Аз се връщам да чета  Heart Eyes

# 387
amy_lee, радвам се, че си по-добре! Не ти е леко, пази се!

# 388
Amy Lee , радвам се че си по добре. Hug и въобще за всички преминали през гадните хапни върни... Peace

# 389
Dudolino, amy_lee - бързо възстановяване, момичета!!!  bouquet
Силки, много се радвам, че си по-добре.
Къде са ми близнашките мами, никъде ги няма...

Общи условия

Активация на акаунт